AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 30 avg 2022, 09:36

Sreca pa ne postoje dopinzi, jos da to ima bilo bi ludilo....
Gdje god se ogromni novci vrte, tu je sve dozvoljeno tako da sam siguran da dobra vecina igraca koristi nedozvoljena sredstva...da napomenem samo neke koji su bili pozitivni Stam, Davids, Guardiola, Zidan, Ferdinand...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 10:12

Od sutra Milan prelazi u vlasništvo RedBird-a. Jedan od partnera će biti i New York Yankees i grupa koja je vlasnik tog kluba. To je baš golemo. Jer Yankees-i su jedan od najjačih sportskih brendova na planeti.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 30 avg 2022, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2022, 10:42

Te grupa, te partneri, samo niko da ulizi kintu. Ja nekako preferiram arape. 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 10:57

Ulagati će oni, ne kao Arapi ali će ulagati. Ovo partnerstvo sa NY je golema stvar. Milan ima toliko prostora i potencijala za jačanje brenda, samim tim i povećanje zarade, da je to nevjerovatno. Mada i ne čudi kad se zna da je Berlusconi u zadnjih 5-6 godina u Milanu skoro uništio klub.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 avg 2022, 11:13

Beduin je napisao/la:
30 avg 2022, 10:42
Te grupa, te partneri, samo niko da ulizi kintu. Ja nekako preferiram arape. 😁
Nesto me to ne cudi :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2022, 11:18

Ali srećom da ni Milan više nije pod pritiskom da troši i ispravlja krive Drine od prethodnih vlasnika i njihovog nemara/nerada, nama je u suštini ostala samo jedna slaba tačka zvana desno krilo koja će se vrlo brzo adresirati.

Ostatak ekipe je manje-više sređen, fali bolji rezervni golman, lijevi bek i možda veznjak (u zavisnosti od toga kako će se novopridošlice snaći), ali to su poslovi koji po pravilu ne koštaju mnogo.

Nadam se da ćemo konačno već od narednog ljeta postati klub koji će vrebati prilike na tržištu i pokušavati apgrejdovati već postojeće startere, a ne popunjavati one silne rupe i nedostatke u rosteru. Maignan, Kalulu, Tomori, Theo, Tonali, Leao i CDK bi trebali biti nedodirljivi, ali sve ostalo je podložno promjenama. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 11:22

rope11 je napisao/la:
30 avg 2022, 11:18
Ali srećom da ni Milan više nije pod pritiskom da troši i ispravlja krive Drine od prethodnih vlasnika i njihovog nemara/nerada, nama je u suštini ostala samo jedna slaba tačka zvana desno krilo koja će se vrlo brzo adresirati.

Ostatak ekipe je manje-više sređen, fali bolji rezervni golman, lijevi bek i možda veznjak (u zavisnosti od toga kako će se novopridošlice snaći), ali to su poslovi koji po pravilu ne koštaju mnogo.

Nadam se da ćemo konačno već od narednog ljeta postati klub koji će vrebati prilike na tržištu i pokušavati apgrejdovati već postojeće startere, a ne popunjavati one silne rupe i nedostatke u rosteru. Maignan, Kalulu, Tomori, Theo, Tonali, Leao i CDK bi trebali biti nedodirljivi, ali sve ostalo je podložno promjenama. :zzz:
Ne zaboravi Bennacera. I on je u toj grupi.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 avg 2022, 11:22

Bennacer rope :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 12:03

Neće Rope sebi da prizna da je Ismael u ovom trenutku motor ekipe i da je Tonali i dalje iza njega po kvalitetu. :mrgreen:

Naravno da je Tonali super igrač ali Bennacer je u ovom trenutku bolji.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2022, 12:20

U ovom momentu je možda bolji, ali nijedan igrač nije nezamjenjiv. :mrgreen:

U suštini samo su Maignan, Theo i Leao teško zamjenjivi jer postoji vrlo mali broj igrača na svijetu koji su bolji od njih na svojoj poziciji (i koji koštaju čitavo bogatstvo, što nije način na koji će Milan poslovati).

Sandro je posebna kategorija, osim što je veznjak sa wc potencijalom, on je i rođeni milanista koji će vjerovatno ostati čitavu karijeru u Milanu. Ostali su prolazni, pogotovo igrači poput Benasera koji već godinu dana odugovlače sa novim ugovorom i čija je budućnost upitna.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 30 avg 2022, 12:54

Baš tako. Ne volim ova silna odugovlačenja oko ugovora.

Evo ti primjer jedan Tomori, čovjek živi za svaki gol koji Milan postigne, prvi ide u zagrljaj igračima i kada se prvi put u medijima spomenulo da će i on produžiti to je riješeno kroz nekoliko dana što dovoljno govori o tome kako se sve to brzo može srediti kada igrač uistinu zna šta želi a to Benna a pogotovo Leao još uvijek nisu sigurni i još jedan razlog više zašto će mi subjektivno ali i objektivno uvijek biti draži igrači tipa Tonali, Tomori, Kjaer, Olivier, Calabria, itd..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2022, 13:08

Ma Lea i mogu razumjeti što odugovlači zbog onog sudskog spora sa Sportingom jer je puno nekih faktora u igri koji se moraju uzeti u obzir, ali nad Benaserom mi je veliki upitnik i sumnja i zato ga stavljam u kategoriju "zamjenjivih" iz prostog razloga jer mu ne vjerujem. Ne znam uopšte šta lik glumi i izigrava.

I opet mislim da će prije Leao potpisati nego on, samo dok se rješi ovo pitanje vlasništva.

Theo i Tomori su primjer kako se voli klub i želi ostati u njemu, iako npr. nisu kao Sandro odrasli kao navijači niti su imali ikakve veze sa Milanom prije. Kalulu i Maignan su na istom putu kao oni.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 13:10

Theo, Tomori i Tonali su također i meni najdraži igrači, pa čak i Calabria, jer oni će ostati u Milanu sigurno jako dugo. Između ove trojice gore navedenih i čiji dres da uzmem, nisam još odlučio. :urnebes:

Kalulu isto djeluje kao pravi Milanista.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 30 avg 2022, 13:39

A pricat ćemo o Bennaceru kad odigra 5 utakmica zaredom na visokom nivou i bez povrede :mrgreen:

Drag mi je igrac, ali postoji razlog zašto nije niko uplatio 50M za njega u ovom prijelaznom roku :mrgreen:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 30 avg 2022, 15:45

Već sutra bi se moglo dogoditi preuzimanje kluba od Redbirda i ko zna koga još. Ovih još desetak miliona što je ostalo za transfere će se potrošiti vjerovatno danas.

90% znam da se ne može desiti ali da li kojim slučajem može da se desi da novi vlasnici bace bombu i dovedu nekog kapitalca za zadnje sate prelaznog roka tj u prvim satima svojeg mandata?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 16:07

Među dodatnim investitorima je još jedna američka kompanija koja se procjenjuje na 100 milijardi dolara.

Cardinale je okupio jaku grupu od 4-5 megakompanija koje će ga podržati i investirati u Milan.

Cilj je masivno povećanje prihoda i izgradnja stadiona.

Također ako sam ikako dobro shvatio komplikovani FFPa, mislim da novi vlasnik kad preuzme klub ne spada pod strogi nadzor Uefe pa može više trošiti. Eliott je svoje završio, odnosno završit će kad se potroši još ovih 10-12M koje Maldini ima.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2022, 16:45

Vrijednost same kompanije i kojekakvih partnera nista ne znaci za sam klub kojeg preuzmu. Narocito ne za firme koje to ne rade zarad kur4enja poput arapa.

Amin da oni uloze vise nego iko do sad, ali cim ti cujes prve najave "cilj masivno povecanje prihoda", ja zadrhtim. Elliot je odradio svoju rolu vrhunski, vidi se da imaju smisla za biznis, poklipile su im se sve kockice, pametno sklapanje Uprave i rezultat smo vidjeli - titula, Evropa, vrijednost igrackog kadra... vidicemo u kojem smjeru nastavljamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2022, 16:51

A i pretrgao se za kraj, umjesto da nas počasti. :zviz:

Bukvalno smo bili za jednog boljeg veznjaka i desno krilo udaljeni od vrhunske ekipe. Ovako čekaj još jednu godinu, da se konačno kompletira ekipa.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2022, 16:52

Elliot kad je došao Milan je imao prihode od samo 170M a sad je ta cifra blizu 300M. Oni su odradili ogroman posao.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 avg 2022, 16:56

Ma treba vama jedan Yonghong Li da se vrati, ubezobrazili ste se momci :kafa: Daj im veznjaka, daj stopera, daj desno krilo, daj ovo, daj ono, dokle ba više :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.