Ja otis'o da spavam, kontam da cu se probuditi kasnije iz ove apatije i moci razmisljati normalno opet da dadnem neko bistrije misljenje - nista. 

Ne mogu da shvatim da se ovo desilo.
Jedino mi pada na pamet reci da mi je ovo ispalo kao neka bajka; sve nesto neporazeni niz, neporazen niz u gostima, rekord tamo vamo, ono sto sam rekao da nismo primili gol dugo vremena, ta euforija da bih mogli preskociti i Zrinjskog i Borca i Sirokog konacno, dobijemo protivnika koji ima katastrofalni niz za kraj polusezone, eno cak i imamo istu kolicinu primljenih golova kao oni uradjenih, a oni primljenih kao mi uradjenih, odose im zvrk igraca a mi imamo neki kadar opasni. Iz godine u godini smo k'o oni zlikovci u crtanima koji hoce osvojiti svijet, odnosno ligu, kup ili mjesto za Evropu, a ne da nam se nikad i ako smo uvijek blizu. Sad se opet pribilizili toj nadi, i...
85 minuta nesto konkretnije plivaju nasi, i onda k'o u Disney filmu serviraju jos protivniku loptu onako za emocionalan gol domacina koji jedva dotutnja kroz Hamzicev dio bazena a on jedva promasi leteci za njom, a da je ocito od neke ogorcene kolege ranije u ovoj temi i dalje srklete zbog nekog naseg "loseg gostoprimstva". Pa im se "
pravda" odigrala na kraju filma gdje obore ove nase strasljive vukove i odose kuci da slave baklavom sa zenom i dijetetom. I normalno, nisu oni krivi zbog nase lose igre, krivi su mozda za zamku terena, ali to je jedino.
A mi ostajemo zatvoreni na ovom sestom mjestu par mjeseci, i posto je nasa realnost ovako komicna, znam da kad izidjemo iz tog ztvora u martu, bicemo ljuti toliko da ce mo pregaziti sve zivo, da bih na kraju sezone mozda opet ovako ograjisali cim izgleda da je svijet pod nasim sapama, i to ce biti umalo za rivala Zrinjskog i Sirokog koji nas cekaju na kraju ili protiv Slavije kojoj smo ucinili neku nepravdu putem tome da smo ih zakopali 6:0 na Otoci, i ostasmo opet na to neprijatno peto mjesto. Nadam se da nisam u pravu i da ce mo konacno doci do treceg mjesta ili taj kup osvojiti ako nista drugo.
Za sada ce nas gnjaviti ovdje preko zime Nostradamusi poput dusseldorfa i kopati probleme medju nas i drugih klubova gdje prije nije bilo. Nesto barem naucim od tih budaletina, a to je da i ako im je ekipa negdje uronila u mocvarama rezultata, nade i posebno ponos im ne prestaje zbog toga. Ako se mogu nadati ekipe ispod nas za neku Evropu, mozemo se i mi i dalje nadati za titulu. Samo sto ostaje ovaj gorki ukus trenutno i da se nacudimo par mjeseci. 
Sad je vise vrijeme da budemo mi oni koji zafrkamo svima u zadnjem koraku i izlazimo u Evropu konacno.