FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Zašto je Denis Sadiković podnio neopozivu ostavku???
Denis Sadiković, trener fudbalera tuzlanske Slobode podnio je ostavku poslije današnjeg poslijepodnevnog treniga. Razlog njegovog odlaska sa klupe je finansijska kriza koja potresa klub iz Rudarske 2, te današnji nedolazak kapitena Denisa Mujkića na trening koji je potraživao određena dugovanja.
"Moja odluka je definitivna. Nisam više skoncentrisan na svoj posao, a nisam čovjek koji bi improvizirao stvari. U ovakvoj situaciji je nemoguće raditi. Danas, poslije treninga, kada sam sa one šljake izašao mokar i prljav, odlučio sam da se povučem...", kaže Denis Sadiković.
Sloboda je jedini premijerligaš koji nema predsjednika, jer nakon ostavke Saliha Šabovića, predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović nikada nije sazvao sjednicu. U takvoj situaciji teško da može raditi bilo koji sportski kolektiv. U opštoj besparici Slobodi su skresana davanja iz kantonalnog i općinskog budžeta. Primjerice Općina Tuzla je prije pet godina izdvajala oko 200.000 KM, a u ovogodišnjem budžetu za Slobodu je predviđeno 50.000 KM. Sa tim novcima ne bi se moglo igrati u dječijoj ligi, a kamoli u Premijer ligi BiH.
Dalje, Sloboda ima najlošije uslove za treniranje. Dok ostali premijerligaši treniraju po plastičnim podlogama, Sloboda kao šezdesetih godina prošlog vijeka trenira na šljaci, u blati i vodi do koljena.
Treba reći kako je Sadiković preuzeo Slobodu u izuzetno nepovoljnom trenutku, kada je bila predposljednja. Probudio je ekipu iz letargije, uvezao pet utakmica bez poraza i stigao do petog mjesta. No, dalje nije mogao, a treba reći kako je u stručnom štabu ostao samo sa Mirsadom Dedićem.
Denis Sadiković, trener fudbalera tuzlanske Slobode podnio je ostavku poslije današnjeg poslijepodnevnog treniga. Razlog njegovog odlaska sa klupe je finansijska kriza koja potresa klub iz Rudarske 2, te današnji nedolazak kapitena Denisa Mujkića na trening koji je potraživao određena dugovanja.
"Moja odluka je definitivna. Nisam više skoncentrisan na svoj posao, a nisam čovjek koji bi improvizirao stvari. U ovakvoj situaciji je nemoguće raditi. Danas, poslije treninga, kada sam sa one šljake izašao mokar i prljav, odlučio sam da se povučem...", kaže Denis Sadiković.
Sloboda je jedini premijerligaš koji nema predsjednika, jer nakon ostavke Saliha Šabovića, predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović nikada nije sazvao sjednicu. U takvoj situaciji teško da može raditi bilo koji sportski kolektiv. U opštoj besparici Slobodi su skresana davanja iz kantonalnog i općinskog budžeta. Primjerice Općina Tuzla je prije pet godina izdvajala oko 200.000 KM, a u ovogodišnjem budžetu za Slobodu je predviđeno 50.000 KM. Sa tim novcima ne bi se moglo igrati u dječijoj ligi, a kamoli u Premijer ligi BiH.
Dalje, Sloboda ima najlošije uslove za treniranje. Dok ostali premijerligaši treniraju po plastičnim podlogama, Sloboda kao šezdesetih godina prošlog vijeka trenira na šljaci, u blati i vodi do koljena.
Treba reći kako je Sadiković preuzeo Slobodu u izuzetno nepovoljnom trenutku, kada je bila predposljednja. Probudio je ekipu iz letargije, uvezao pet utakmica bez poraza i stigao do petog mjesta. No, dalje nije mogao, a treba reći kako je u stručnom štabu ostao samo sa Mirsadom Dedićem.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Tekst 100% tacan,od rijeci do rijeci,i taj Bajramovic nikad da sazove sjednicu,dobro je neko rekao,ako ode Sabovic nama ce kola niz brdo krenut,tako i bi.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
ma stari krenula bi sve jedno dobro je neko ranije napisao ne može gradski klub imati novca kad je i grad i kanton u besparici a uz to su i smanjena ulaganja tako da je Šabović jedva čekao izbore i da iskoristi šansu da se izvuče u zadnjem vozu ali ovakve stvari će se dešavati i drugim klubovima jer su sve teža vremena pred nama i to nam može biti jedina utjehaharry_90 je napisao/la:Tekst 100% tacan,od rijeci do rijeci,i taj Bajramovic nikad da sazove sjednicu,dobro je neko rekao,ako ode Sabovic nama ce kola niz brdo krenut,tako i bi.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Jbg razumijem nekako i Sadikovica,nema plate,valja prezivljavat u ova teska vremena,ali i on mora shvatiti,da ovo nije Engleska,Spanija,Njemacka,vec BiH gdje klubovi nemaju uslova za treniranje kako treba,savez nam je nula,stadioni nisu bog zna kakvog kvaliteta,igraci plate cekaju mjesecima,prezivljavaju sto pozajme od nekoga novac,gdje klubovi se moraju zadovoljiti mrvicama primanja,gotov da i nema pomoci grada i kantona,evo kao sto vidimo srezali davanja Slobodi od opcine..Eh sad kako je Sakib Malkocevic mogao vodit tim,bez plate gotov godinu dana,pa ga za stan vozali nekoliko godina,i opet kada je Slobodi bilo najteze prihvatio se posla,ali ga uprava maknula zbog njegovog insistiranja da za pomocnika ima Denisa Karica,valjda se dobro sjecam.Sadikovic kao da ima ponuda za drugi klub,pa odmah odustaje,kod Malkocevica se vidjela ljubav prema svetom grbu,izvukao je ovaj tim nekoliko puta sa dna tabele,odveo u dva finala kupa,ostvario dobre pozicije na tabeli..Krivim i prinudnu upravu na celu sa doticnim Bajramovicem koji nije u stanju organizovat sjednicu vec par mjeseci,njegov licni interes je vazniji od situacije u klubu.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Opet sve ide u neku stvar.
Nikako da se uspostavi ta stabilnost sto se tice trenera i isplacenih dodataka. Problemi na tim relacijama su prisutni godinama i ocigledno da se ne naziru njihova rjesenja.
Steta, bas smo se bili ukomponovali.

Nikako da se uspostavi ta stabilnost sto se tice trenera i isplacenih dodataka. Problemi na tim relacijama su prisutni godinama i ocigledno da se ne naziru njihova rjesenja.
Steta, bas smo se bili ukomponovali.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Denis Sadiković, poslije današnjeg treninga odlučio je da podnese neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba u tuzlanskoj Slobodi. Donesenu odluku sutra će saopštiti čelnicima kluba.
"Poslije treninga došao sam kući, razmislio i odlučio da se povučem. U ovom trenutku to je za mene jedino realno rješenje", kaže Denis Sadiković.
Današnji trening je prema njegovim riječima zbog nezadovoljstva propustio kapiten Denis Mujkić. Nije trenirao ni Samir Jogunčić...
"Nisam čovjek koji voli improvizacije. I samo znate u kakvom sam trenutku preuzeo ekipu. Iz gotovo bezizlazne situacije doveo sam ekipu u borbu za vrh tabele. No, jednostavno uvidio sam kako sadašnje rukovodstvo kluba ne može pratiti zahtjeve prve ekipe. Ostao sam bez pomoćnika Marjana Đurića i Envera Hukića, jer ih nisu mogli plaćati. Drugi kojima sam nudio posao poput Nevzeta Hasanbašića ili Samira Kuduzovića, nisu željeli raditi u seniorskoj ekipi. Faktički sam ostao sam sa Mirsadom Dedićem, odradio pripreme, spremio ekipu, dobro otvorio prvenstvo, ali kada sve saberem i oduzmem sopstveno zdravlje mi je najpreče", kaže Sadiković.
Tuzlanska Sloboda je jedini premijerligaš koji nema legitimnog predsjednika, jer nakon ostavke Saliha Šabovića, nikada nije sazvana Skupština kluba na kojoj bi se birao novi predsjednik. Klub je faktički pao na pleća klupskog menadžera Adema Šabovića, koji je bio cijeli protekli period na dispoziciji Sadikoviću....
"Neću govoriti kad sam dobio posljednju platu. U ovom trenutku novac je najmanje bitan. Pitanje koje se samo po sebi nameće glasi: "Imamo li klub".... U ovom periodu morao sam misliti o svemu, a ponajmanje na teren. Ponavljam kako nisam čovjek koji bi improvizirao. Sve sam to čuvao u sebi, kidao se, noćima nisam spavao. Kada sam danas izašao sa onog šljakastog terena, prljav i mokar, shvatio sam da ne mogu dalje. Možda se u nekim boljim vremenima vratim u seniorski tim, ali u sadašnjoj situaciji odluka koju sam donio je definitivna", kaže Sadiković.
Vijest o njegovoj ostavci u Tuzli se proširila brzinom munje. Navijači su mjesecima iščekivali početak proljetnog dijela sezone, pogotovo im je optimizam ulila činjeca da su se u Slobodu vratili Mešanović i Nikolić, da se oporavio Okanović... No, pored nogometaša klub čine i mnoge druge stvari organizacijske prirode... Ponavljamo kako Sloboda nema predsjednika, te da je faktički podstanar u sopstvenom gradu, na igralištu na kojem igra decenijama.
I medju igracima je raskol,vidis da su Mujkic i Joguncic napustili trening,zbog toga sto nisu primili marke od kluba,jbg obecali ljudima pare,a para nigdje,sad sam se sa Dedom cuo,kaze samo je on ostao u strucnom stabu,nek vam je Bog na pomoci....... Nadam se da ce ova sitacija olaksati Sarajevu,da vas sto lakse dobije
"Poslije treninga došao sam kući, razmislio i odlučio da se povučem. U ovom trenutku to je za mene jedino realno rješenje", kaže Denis Sadiković.
Današnji trening je prema njegovim riječima zbog nezadovoljstva propustio kapiten Denis Mujkić. Nije trenirao ni Samir Jogunčić...
"Nisam čovjek koji voli improvizacije. I samo znate u kakvom sam trenutku preuzeo ekipu. Iz gotovo bezizlazne situacije doveo sam ekipu u borbu za vrh tabele. No, jednostavno uvidio sam kako sadašnje rukovodstvo kluba ne može pratiti zahtjeve prve ekipe. Ostao sam bez pomoćnika Marjana Đurića i Envera Hukića, jer ih nisu mogli plaćati. Drugi kojima sam nudio posao poput Nevzeta Hasanbašića ili Samira Kuduzovića, nisu željeli raditi u seniorskoj ekipi. Faktički sam ostao sam sa Mirsadom Dedićem, odradio pripreme, spremio ekipu, dobro otvorio prvenstvo, ali kada sve saberem i oduzmem sopstveno zdravlje mi je najpreče", kaže Sadiković.
Tuzlanska Sloboda je jedini premijerligaš koji nema legitimnog predsjednika, jer nakon ostavke Saliha Šabovića, nikada nije sazvana Skupština kluba na kojoj bi se birao novi predsjednik. Klub je faktički pao na pleća klupskog menadžera Adema Šabovića, koji je bio cijeli protekli period na dispoziciji Sadikoviću....
"Neću govoriti kad sam dobio posljednju platu. U ovom trenutku novac je najmanje bitan. Pitanje koje se samo po sebi nameće glasi: "Imamo li klub".... U ovom periodu morao sam misliti o svemu, a ponajmanje na teren. Ponavljam kako nisam čovjek koji bi improvizirao. Sve sam to čuvao u sebi, kidao se, noćima nisam spavao. Kada sam danas izašao sa onog šljakastog terena, prljav i mokar, shvatio sam da ne mogu dalje. Možda se u nekim boljim vremenima vratim u seniorski tim, ali u sadašnjoj situaciji odluka koju sam donio je definitivna", kaže Sadiković.
Vijest o njegovoj ostavci u Tuzli se proširila brzinom munje. Navijači su mjesecima iščekivali početak proljetnog dijela sezone, pogotovo im je optimizam ulila činjeca da su se u Slobodu vratili Mešanović i Nikolić, da se oporavio Okanović... No, pored nogometaša klub čine i mnoge druge stvari organizacijske prirode... Ponavljamo kako Sloboda nema predsjednika, te da je faktički podstanar u sopstvenom gradu, na igralištu na kojem igra decenijama.
I medju igracima je raskol,vidis da su Mujkic i Joguncic napustili trening,zbog toga sto nisu primili marke od kluba,jbg obecali ljudima pare,a para nigdje,sad sam se sa Dedom cuo,kaze samo je on ostao u strucnom stabu,nek vam je Bog na pomoci....... Nadam se da ce ova sitacija olaksati Sarajevu,da vas sto lakse dobije

-
- Kontakt:
Haman da bi nam svima godilo da nas uefa suspenduje jer haman nema nidje para...)
Ma nek nas izbace onda se nebi svakako vise nervirao i trgao zivce, samo bi mi olaksali daljni zivot ...a vidi pitara sto se nadaju pobjediHodza_manLju je napisao/la:Haman da bi nam svima godilo da nas uefa suspenduje jer haman nema nidje para...)

Ovo se samo kod nas u Slobodi moze desiti,ova Sloboda je dno dna ma ne samo Sloboda nego prvo je grad Tuzla dno dna a nadalje svi sportski kolektivi u ovom gradu. Vise me nista ne moze cuditi mislim od prije je to tako ali ne moze se covjek koji voli Slobodu koji voli grad Tuzlu a da se ne zacudi kada svaki puta desi se nesto ne ocekivano,ja uvijek mislim i kazem sebi ne moze gore od ovoga kada se desi nesto lose a kod nas se u zadnjoh 10 pa i vise godina samo desavaju lose stvari i ono opet desi se nesto sto me uvijek i iznova iznenadi,pa ovo je stvarno posto smijesan grad sto se tice sporta. I koliko sam samo sebi puta reko pogotovo nakon ona 2 izgubljena finala necu vise otici na tekmu nikada (od 94 sam na tribini) ali dzaba kad u meni postoji samo ljubav prema nasem klubu koja je jaca od bilo cega,i eto sanjam da podignemo taj yebeni pehar pa makar to bio i kup ali daj boze da ce se to desiti i krivo mi je u pm kad vidim na kakve smo grane pali. Toliko godina nerviranja i kidanja zivaca i kroz sve te godine vise se ruznih stvari desilo nego lijepih,mislim na uspjeh tj neuspjeh koji je klub dozivio,ali nema veze nikad nisam niti cu ikad zazaliti za tim jer je Sloboda ma kakva ona bila iznad svega i meni u srcu i kao takvu cu je ponijeti sa sobom u mezar i uvijek cu biti uz nas voljeni klub...
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
hmmmm cudi me sto Nevzet Hasanbasic (Lija)nije prihvatio.....njemu izgleda prece trenirat Ibisevicevu djecu u NK Kiseljak-u nego u Slobodi ....mada ja koliko znam vecinu ove ekipe je on kao pionire trenirao tako da bi se po meni dobro uklopio jest da nema nekog veceg iskustva al po meni on bi nam dobro dosaoAldinn je napisao/la:Denis Sadiković, poslije današnjeg treninga odlučio je da podnese neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba u tuzlanskoj Slobodi. Donesenu odluku sutra će saopštiti čelnicima kluba.
SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
nije ni kod drugih nista bolje ispravna odluka vaseg trenera,prvo se trebaju rijesiti stvari unutar kluba pa tek onda trener i igraci,samo sto je nama drzava takva pa ni timovi ne mogu biti bolji al sta da se radi idemo dalje,najlakse je obecati igracima kule i gradove,i cim se ne isplati jedna il 2 plate nastaje haos
Vise ne znam sta bih rekao,bez uprave klub ne moze funkcionisat,pa pozajmili su od vlade TK 10.000 km za isplate dugovanja igracima,al ovo je danas prevrsilo svaku mjeru,Joge i Mujkic nezadovoljni,ljudimo preko glave vise zahebancija,prinudna uprava na celu sa Bajramovicem nije se sjetila odrzat skupstinu nekoliko mjeseci,da izaberu upravu,najvise zbog ovakvih **** klub ispasta,igraci i navijaci.Optimista sam vjecni,i nadam se da ce se situacija sredit,ako ode Sadikovic ko ce vodit ekipu protiv Sarajeva ??
SVI NA SJEVER U SUBOTU,IGRACIMA DA SE PRUZI MAXIMALNA PODRSKA !!
SVI NA SJEVER U SUBOTU,IGRACIMA DA SE PRUZI MAXIMALNA PODRSKA !!
Ako ode Sadikovic onda ce vjerovatno Sakib Malkocevic preuzet ekipu ili mozda se vrati Vlatko Glavas sve je moguce
Mujkic danas trazio zaostala dugovanja,zato se nije pojavio.Al zasto je Sadikovic izjavljivao da ima podrsku prinudne uprave,da se pripreme odradjeno veoma dobro i kako su se stekli svi odredjeni uslovi za proboj u vrh tabele ? Zasto nije odmah izasao u javnost sa tim problemom,vec danas pred mec sa Sarajevom?
Nema para, to je jedini problem,ljudi se bude,nece niko za klikere igrati,a kolko sam skontao vi i nemate predsjednika i upravi odbor,dobro ce biti ako se neraspadnete,nek vam je Bog na pomoci 

to tebi zao ako se rapadnemoAldinn je napisao/la:Nema para, to je jedini problem,ljudi se bude,nece niko za klikere igrati,a kolko sam skontao vi i nemate predsjednika i upravi odbor,dobro ce biti ako se neraspadnete,nek vam je Bog na pomoci

@fukara
Dobro te je sta ti je bolan,lik je reko da bi mu bilo zao i sta,da mu nebi mozda trebalo biti drago...haman da si ti jos mlad pa ne kontas neke stvari
Dobro te je sta ti je bolan,lik je reko da bi mu bilo zao i sta,da mu nebi mozda trebalo biti drago...haman da si ti jos mlad pa ne kontas neke stvari
Sutra cemo znati sve,dal ostaje Sadikovic ili ne ? Ako ode,tesko ce se igraci motivisat pred mec sa Sarajevom,mada i ako ostane,tesko ce se naci motiv,pa me pobjeda Sarajeva ne bi ni cudila,igracima se ne bi trebalo zamjerovat nista,vec neodgovornim licima koja "vode" nas klub.
ma daj molim te njemu da bude zao sto se sloboda raspada , i ako hoces da znas ja sam na tribini od 99 godine tako da mozes slobodno procjenit koliko sam mladscudetto je napisao/la:@fukara

Imako ste mesarska ekipa,ipak je Sloboda prije rata igrala u prvoj ligi i zasluzuje mjesto u premijer ligi,al ljudi morate shvatiti da bez para nema nista,enmate ni predsjednika,a treba da se igra trece kola lige,gdje to ima,plata ni na vidiku,gdje to imafukara87 je napisao/la:to tebi zao ako se rapadnemoAldinn je napisao/la:Nema para, to je jedini problem,ljudi se bude,nece niko za klikere igrati,a kolko sam skontao vi i nemate predsjednika i upravi odbor,dobro ce biti ako se neraspadnete,nek vam je Bog na pomoci