BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Damir_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Damir_BvB » 21 dec 2012, 23:06

slika

Opa ajd Gotze ti se naguzi a ju cu ti ga zabit ... Stvarno ce pretjerat jednom :D
BvB Echte Liebe !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 dec 2012, 19:40

Damir_BvB je napisao/la:slika

Opa ajd Gotze ti se naguzi a ju cu ti ga zabit ... Stvarno ce pretjerat jednom :D
Nek se oni vole. Dok got ovako igraju, nećemo im zamjeriti. :D

Inače, Subotić je produžio do 2016. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 dec 2012, 19:43

schwarcgelbfantom je napisao/la:momci malo smo zaastali na forumu,znal iko hoćel naši ljubimci igrati koji hallen pokal ?
Mislim da će igrati, ali veterani.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 dec 2012, 19:58

KSIVLE je napisao/la: Inače, Subotić je produžio do 2016. 8-)
Izvor???
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 dec 2012, 20:00

Semir bvb je napisao/la:
Izvor???
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false; Ne znam otkud su oni prepisali. Na TM još stoji da mu je ugovor do 2014.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 dec 2012, 20:39

KSIVLE je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:
Izvor???
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false; Ne znam otkud su oni prepisali. Na TM još stoji da mu je ugovor do 2014.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=671213" onclick="window.open(this.href);return false;
Možda su prenijeli od izvora preko Drine, jer B92 prenosi istu informaciju, ali se opet poziva na njemačke medije u kojima ja još nisam uspio pronaći tu informaciju.

Nadam se da je info tačan i da Neven ostaje naš.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 dec 2012, 10:55

Perišić na meti Wolfsburga... :!:
http://www.bild.de/sport/fussball/ivan- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sretni nadolazeći praznici slika
" onclick="window.open(this.href);return false;

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 dec 2012, 11:26

Semir bvb je napisao/la:Perišić na meti Wolfsburga... :!:
http://www.bild.de/sport/fussball/ivan- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sretni nadolazeći praznici slika

Sretno mu bilo. Dobar je meni Perisa, samo nije konstantan. Jednu tekmu probija po strani, dobro odigra, drugu se sakriva, nigdje ga na terenu... Protiv HSV-a je dao dva gola i ta dva puta se jedino i vidio. Mislim da nama na klupi treba bolji igrac ;)

@Sema
De metni kakav avatar, uvijek mislim da anto pise :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 dec 2012, 13:14

kraljttbvb je napisao/la: @Sema
De metni kakav avatar, uvijek mislim da anto pise :mrgreen:
Pa bio je avatar jbg. Ja ga vidim, ali ostali haman ne. :?

Evo ovaj nek' bude sad i nadam se da je vidljiv. :D
kraljttbvb je napisao/la: Sretno mu bilo. Dobar je meni Perisa, samo nije konstantan. Jednu tekmu probija po strani, dobro odigra, drugu se sakriva, nigdje ga na terenu... Protiv HSV-a je dao dva gola i ta dva puta se jedino i vidio. Mislim da nama na klupi treba bolji igrac ;)
Ako ga prodaju onda očekujem neko pojačanje, jer bi veliki minus bio pustiti kvalitetnog igrača s klupe sa solidnom minutažom, a pri tome ne dovesti adekvatnu zamjenu. Jedino ako oni planiraju Bittencourta malo više forsirat' što je isto tako dobra opcija. Ali kol'ko je sad pametno oslonit' se na neiskusnog dječarca u ovom trenutku kada se takmičimo na tri fronta, vrijeme će pokazat.

Ja želim Inuia i Rodea :!:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 dec 2012, 13:40

Semir bvb je napisao/la: Evo ovaj nek' bude sad i nadam se da je vidljiv. :D

Ako ga prodaju onda očekujem neko pojačanje, jer bi veliki minus bio pustiti kvalitetnog igrača s klupe sa solidnom minutažom, a pri tome ne dovesti adekvatnu zamjenu. Jedino ako oni planiraju Bittencourta malo više forsirat' što je isto tako dobra opcija. Ali kol'ko je sad pametno oslonit' se na neiskusnog dječarca u ovom trenutku kada se takmičimo na tri fronta, vrijeme će pokazat.

Ja želim Inuia i Rodea :!:
Sad je vec bolje :) slika

Meni je cudno sto su za Bitencourta dali 5 miliona, a djecarac sjedi na klupi. Ako ga Klop planira drzati na klupi prvog tima, a da povremeno igra u trecoj ligi za BVB II, onda je bolje poslati ga u nekog drugoligasa gdje ce igrati svaku tekmu po 90 minuta i sticati iskustvo.

Inuia sam gledao samo protiv nas i meni se pravo svidja. Brz, eksplozivan, prodoran, a i uvijek sam volio te azijate koji imaju tu kulturu da sute i igraju i rijetko kad se bune ;)

Ne znam je li tacno da je Subotic produzio ugovor, ali juce u hAvazu pise da jeste i da ce dobijati 3,5 milke godisnje.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 dec 2012, 14:05

kraljttbvb je napisao/la: Ne znam je li tacno da je Subotic produzio ugovor, ali juce u hAvazu pise da jeste i da ce dobijati 3,5 milke godisnje.
Jučer u Avazu piše da je produžio, a prekjučer piše da je na pragu Reala M. u tom istom Avazu.
Presmiješni su. slika

Ma oni samo prenose glasine sa raznoraznih neozbiljnih portala koji takve vijesti objavljuju čisto radi većeg tiraža.

Što se tiče Subotića, ponuda je na stolu, ali još ništa nije potpisano jer nijedan njemački medij nije prenio vijest o produženju saradnje. Nadam se da je ipak sve to blizu finaliziranja i da Neven ostaje naš.slika

A što se tiče Bittencourta, možda to igranje u BVB II je samo čisto radi adaptacije u novu sredinu. Jer kol'ko znam on trenira s prvim timom a igra za BVB II. U posljednje vrijeme počeo je dobivat' i svoju minutažu u prvom timu i vidi se na prvi pogled (kontakt) s loptom da imamo nebrušenog dijamanta u našim redovima. Klopp će to izbrusit' kako samo on najbolje zna i treba mu vjerovat'. Možda baš on dođe u taj prvi plan ako Perišić ode.slika

P.S.
Komentar Marjana M. na dvomeč BVB - Shakhtar :
Isto kao što će mladi i rastrčani tinejdžeri Dortmunda ipak biti u prednosti u odnosu na namazaniji i iskusniji Šahtjor. Odlični su Ukrajinci, ali žuto-crni Mladi Lavovi ipak imaju prednost i ludo dobri tandem Gece - Rojs.

EDIT:
Semir bvb je napisao/la: Sretni nadolazeći praznici slika

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 dec 2012, 18:29

Ako Perisa ode,treba nam pojacanje na njegovoj poziciji!Bitencourta izuzetno cijenim i gotivim,decko je talenat drama i ajmo reci novi Goconja ali da li se mozemo osloniti na njega ako zatreba...to je pitanje!Da ima vise tekmi u nogama pa hajd ali ovako...kakav je u jacim utakmicama,ima li tremu,kako se ponasa kad je pod pritiskom...nismo imali priliku da se uvjerimo zato...Slazem se sa Semom,Inui je zvijer i mislim da bi se brzo i lahko uklopio u nas sistem!Ima tu jos solucija ali...ne bih se bunio da nam on dodje ;)
Mada,kad pogledamo,vecina nas se slaze da nam treba i jedan spic,neovisno da li ce Lewa otici ili ne,a ocekivati zvucna pojacanja na dvije pozicije...mislim da nema sanse!Ko zna sta je nas Doktor zamislio..ali da jos jednom naglasim da mu vjerujem u svakom slucaju i da ce on izabrati pravo rjesenje,naravno u tandemu sa Buvacom! :)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 dec 2012, 15:16

super klip-
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 dec 2012, 16:02

gerdmuller je napisao/la:super klip-
Odličan video koji pokazuje koliko je Bender zapravo moćan defanzivni vezni (ako je neko uopšte sumnj'o u to).
Ne bih ga mijenj'o niti za jednog drugog igrača na toj poziciji defanzivnog veznog (razbijača). Mali milion napada presiječe u jednoj utakmici, pokriva teren, igrače. Jednostavno je neprelazan igrač. Šteta samo što je imao pehova s povredama, ali i one su rezultat toga što stavlja glavu gdje neko drugi ne bi postavio nogu.

Nezamjenjivi kotačić u Kloppovoj mašineriji. Moj No.1 igrač na svojoj poziciji u cijelom svijetu.slika

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 dec 2012, 18:52

Benda je jedan od nasih glavnih stubova i igrac koji igra srcem,i uvijek daje 120% od sebe!Sto Sema kaze,nije ni cudo sto kuburi s povredama,ima damu kao malo ko...
Igrac o kojem se ne prica mnogo(bar u krugovima koji manje prate BvB-takoreci neprimjetan je),ali odradjuje veliki dio posla na sredini,popravlja greske saigraca i odradjuje "prljavi" posao!Da Bog da Benda zavrsio karijeru kod nas i jos mnogo zvijezda strpao u dzep kao sto je i do sad radio ;)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 26 dec 2012, 22:54

Danas sam na prenosu Uniteda cuo da je komentator izjavio nesto tipa "Direktor (nisam siguran koji, naveo je ime i prezime) Dortmunda je izjavio da Lewandowski potpisuje za United".

Znam da je bilo svakakvih suskanja na ovu temu, no ako sam dobro razumo to je izjavljeno danas/juce. Da li ima kakvih info iz njemackih medija !?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 dec 2012, 23:01

neo je napisao/la:Danas sam na prenosu Uniteda cuo da je komentator izjavio nesto tipa "Direktor (nisam siguran koji, naveo je ime i prezime) Dortmunda je izjavio da Lewandowski potpisuje za United".

Znam da je bilo svakakvih suskanja na ovu temu, no ako sam dobro razumo to je izjavljeno danas/juce. Da li ima kakvih info iz njemackih medija !?
Nema ništa u njemačkim medijima u vezi toga. Isto je stanje kao i prije 30 dana. Čak nema nikakvih vijesti u na Transfermarktu u dijelu gdje su glasine. :?

Kako je tako je. Ma ko će ga znat'? Lewandowski se ne izjašnjava, a njegovi menadžeri zahtijevaju platu kao što imaju Reus, Gotze i Hummels. BVB mu nudi malo manju, eh sad da li će se uspjeti dogovoriti ili će ga prodat' na ljeto, ne zna se.
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 27 dec 2012, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 dec 2012, 23:15

Tata Humels u izboru Gazeta delo sporta izabran u tim godine 8-)

A Perisica napokon otcepilo, u finalu malonogometnog turnira "4 kafica" u Splitu dao 3 gola :)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 dec 2012, 23:29

Ako Lewat ode, dovesti Eriksena i to je to.

-- Reus -- Eriksen -- Gotze -- 8-)

Ne mogu ni zamislit sta bi ova trojica radila u narednih nekoliko godina ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 dec 2012, 00:03

@neo druže eto ja prije pola sata pis'o kako nema ništa novo za Lewandowskog, a u međuvremenu se pojavi da mu ManUtd nudi 5 mil eura po sezoni (5 godina ugovor = 25 mil) + BVB dobija 22 mil eura od transfera. slika
Naravno isti bi se trebao realizovati na ljeto.

Eto to je nova informacija...
http://www.bild.de/sport/fussball/rober ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Moram priznat' da su 22 mil eura ogromna kušnja za BVB, imajući u vidu da Lewandowski ulazi u zadnju godinu ugovora. Vjerujem da ako ne dođe do produženja ugovora da će BVB ovo objeručke prihvatiti.slika

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []