Ja je sa 17 procitao,treci srednje bio.DANTES je napisao/la:@devil ma iznenadilo da je neko trazi... Nije ona baš za svakoga... Ne za mlađe, od npr 22-23 godine...
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Skini sa neta,imas prvi i drugi dio na Hrvatskom...Cautinho je napisao/la:Ima li gdje ona Hitlerova knjiga na nasem jeziku "Mein Kampf",moze li se nabaviti i o cemu govori?
vjerujem, uzeo sam ja na zadnjem sajmu kod nas onu knjigu s Ćirom Preko trnja do zvijezda, čitavu marku platio, i još stoji i kupi prašinuDevil je napisao/la:Ovo sam ja uzeo na zadnjem sajmu,i veruj mi da je nisam ni otvorio jos.Kupio sam tada 10-11 knjiga ne znam tacno i procitao samo od Branka Gradasevica "Srpski rukomet od 1920-2012". Doci ce valjda i to ostalo na red.

pa ćemo vidjeti na šta liči

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Da, ali ti si neko koga ne zavode stvari koje pročita....Devil je napisao/la:Ja je sa 17 procitao,treci srednje bio.DANTES je napisao/la:@devil ma iznenadilo da je neko trazi... Nije ona baš za svakoga... Ne za mlađe, od npr 22-23 godine...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Sa 15, prvi srednje bioDevil je napisao/la:Ja je sa 17 procitao,treci srednje bio.DANTES je napisao/la:@devil ma iznenadilo da je neko trazi... Nije ona baš za svakoga... Ne za mlađe, od npr 22-23 godine...
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Tu sam Cirinu procitao,onako ocekivao sam dosta vise od te knjige.Dosta veci trag na mene je ostavila Zlatanova knjiga.anonimni je napisao/la:vjerujem, uzeo sam ja na zadnjem sajmu kod nas onu knjigu s Ćirom Preko trnja do zvijezda, čitavu marku platio, i još stoji i kupi prašinuDevil je napisao/la:Ovo sam ja uzeo na zadnjem sajmu,i veruj mi da je nisam ni otvorio jos.Kupio sam tada 10-11 knjiga ne znam tacno i procitao samo od Branka Gradasevica "Srpski rukomet od 1920-2012". Doci ce valjda i to ostalo na red.kupio sam još par knjižica, al' i one tako stoje...
sad je kod mene na čitanju
pa ćemo vidjeti na šta liči

Ova Torcida,nisam znao da ima ta knjiga.O cemu se radi ? Samo navijaci ili nesta vise ?
Ćiro kupi prašinu, vidjećemo na šta će ličiti
knjiga se zove Torcida-pogled iznutra, odmah možeš zaključiti o čemu se radi
kol'ko skontah iz 30-ak za sad pročitanih strana, Dražen Lalić govori o navijanju nekad, o tome kako je njemu navijanje bilo sve u životu, kako se iskradao na gostovanja, tadašnje mišljenje o navijačima, spominje Torcidinu podršku svugdje itd. i to iz neutralnog ugla, kaže da se batalio toga par godina kasnije 

knjiga se zove Torcida-pogled iznutra, odmah možeš zaključiti o čemu se radi

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
On je sada ako se ne varam jedan od najpriznatijih sociologa u hrvatskoj i profesor na faksu.anonimni je napisao/la:Ćiro kupi prašinu, vidjećemo na šta će ličiti![]()
knjiga se zove Torcida-pogled iznutra, odmah možeš zaključiti o čemu se radikol'ko skontah iz 30-ak za sad pročitanih strana, Dražen Lalić govori o navijanju nekad, o tome kako je njemu navijanje bilo sve u životu, kako se iskradao na gostovanja, tadašnje mišljenje o navijačima, spominje Torcidinu podršku svugdje itd. i to iz neutralnog ugla, kaže da se batalio toga par godina kasnije

Da li je neko citao The Great Gatzbya?
Jesam ja, al neku sraćenu verziju, jer je bila na engleskom
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
@trib da voliš Epsku preporučio bih tih Ime vjetra i Strah mudroga od Rotfusa, to su knjige iz trilogije Hronike o Kraljeubici...
Ne znam jesi čitao Matersku spletku? Sjajan krimić, zavjera itd...
I svima preporučujem sledeće knjige:
Tragom Ponoći od Zimlera, Sidartu od Hesea, te Pokošeno bolje od Branimira Ćosića...
Tragom Ponoći od Zimlera, Sidartu od Hesea, te Pokošeno bolje od Branimira Ćosića...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Hvala . Potrazicu neke od tih knjiga . Jedino sam Sidartu od tih procitao.DANTES je napisao/la:@trib da voliš Epsku preporučio bih tih Ime vjetra i Strah mudroga od Rotfusa, to su knjige iz trilogije Hronike o Kraljeubici...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Umberto Eco- Ime ruže 

umberto eko, poznat kao jedan od najdosadnijih pisaca
Tada sam zagotivio Eka... Dok nisam otišao na fax i slomio se zbog njegovih stručnih knjigaMElloo je napisao/la:Umberto Eco- Ime ruže
@trib Tragom Ponoći je divna knjiga posle koje postaješ bolji čovjek
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nisam hteo nista da kazemazTer je napisao/la:umberto eko, poznat kao jedan od najdosadnijih pisaca

Hvala jos jednom , potrazicu one naslove koji si naveo .DANTES je napisao/la: @trib Tragom Ponoći je divna knjiga posle koje postaješ bolji čovjek
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
ne govorim vezano samo za ime ruže, nego za njegovu radinost općenito. on se usko bavio sa semiotikom, filozofijom i kulturom, probaj nać njegove definicije istine, kulture, riječi... pa ćeš skontat na šta mislim 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.