Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

harry_90
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la harry_90 » 10 feb 2010, 15:42

Ja neznam zasto selektor ne pozove Domercanta da igra,a ne nekog Bremera ili kako se vec zove,Domercant ga moze naucit da igra,covjek igra i Sieni,a za ovog nemam pojma gdje igra,i nek ode ovaj vise Mensur kanta od trenera,nisam goreg selektora vidio dosad u repki,Petrovic kad bi preuzeo barem se mozemo nadat,a ovaj sljam od selektora nek ide negdje drugo,u Aziju tamo i onako pripada
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 10 feb 2010, 19:52

evo gledam Vardu na sportklubu, pruza fenomenalnu partiju protiv CSKA, do sada je dao 15 poena, solidno igra i u odbrani, napokon imamo pravog centra
Cuva Bog Zelju svog!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 feb 2010, 20:01

mirzza je napisao/la:evo gledam Vardu na sportklubu, pruza fenomenalnu partiju protiv CSKA, do sada je dao 15 poena, solidno igra i u odbrani, napokon imamo pravog centra

problem je što je prešao tridesetu godinu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 feb 2010, 18:03

Bijeljinac je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
mirzza je napisao/la:evo gledam Vardu na sportklubu, pruza fenomenalnu partiju protiv CSKA, do sada je dao 15 poena, solidno igra i u odbrani, napokon imamo pravog centra

problem je što je prešao tridesetu godinu
Problem? Eto ja se nadam da ce Duda u srpsku reprezentaciju za mundobasket pozvati i Kecmana, sto bi onda Varda bio problem za bh-reprezentaciju za jos jedan ciklus ukoliko zeli da igra u kvalifikacijama. Ako se ima adekvatna alternativa najlakse ga je se odreci, ukoliko ne, onda je to slabljenje ekipe.

on i jeste rješenje za još jedan ciklus i to je to.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 feb 2010, 03:15

U ekipi mora biti iskusniji igraca,posebno na poziciji centra u playa.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 feb 2010, 00:43

sale nocas 21 poen................
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 25 feb 2010, 19:27

Teletovic ubi Kimkija 8-)
Cuva Bog Zelju svog!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 03 mar 2010, 21:15

evo gledam sinanovica u unicaji, dobro igra protiv cska, ima li sanse da zaigra za repku?
Cuva Bog Zelju svog!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 mar 2010, 21:45

mirzza je napisao/la:evo gledam sinanovica u unicaji, dobro igra protiv cska, ima li sanse da zaigra za repku?
Rekao je da se nije odrekao reprezentativnog dresa BIH.. ako dodje neki ozbiljan selektor,nesumnjam da ce se odazvati!..
@neno,jesi li gledao Mirzu Teletovica u Moskvi? za tebe je i dalje Novica najbolja evropska cetvorka!? pa stvarno....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 mar 2010, 21:53

Varda postigao veceras 12 poena za svoj Prokom u porazu od Zalgirisa. Igrao je 26 minuta,sut za dva poena 5/10 i slobodna bacanja 3/6.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 mar 2010, 21:58

bosnas_ je napisao/la:
mirzza je napisao/la:evo gledam sinanovica u unicaji, dobro igra protiv cska, ima li sanse da zaigra za repku?
Rekao je da se nije odrekao reprezentativnog dresa BIH.. ako dodje neki ozbiljan selektor,nesumnjam da ce se odazvati!..
@neno,jesi li gledao Mirzu Teletovica u Moskvi? za tebe je i dalje Novica najbolja evropska cetvorka!? pa stvarno....
novica nije najbolja europska 4, ali nije ni teletovic
po meni to je lorbek i ako u barci igra 5
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 mar 2010, 22:09

nerminh74 je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:
novica nije najbolja europska 4, ali nije ni teletovic
po meni to je lorbek i ako u barci igra 5
u barci pet igraju ndong i fran....lorbek ce da igra na 5 sada zato se ndong povrijedio.....mada kada su unutra moris i lorbek, onda on igra laznu peticu.....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 mar 2010, 22:14

bosnas_ je napisao/la:

nadji mi gdje sam ja rekao da je novica najbolja europska cetvorka...ja sam ti samo brojao ko je raznovrsniji od mirze.....uostalom tek ces da vidis, ipak je ovo novicina prva sezona u realu, koju zvijer ce mesina od njega da napravi....

Ostalo je samo ime.....

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 14 apr 2010, 15:08

Pozdrav svima...ovo je sad moje misljenje i prognoze ali zaista mislim ako sa ovim igracima nemozemo na EuroBasket 2011 onda zaista tu nemam sta raditi....ako vecina ovi igraca bude pozvani i odazovu se novom selektoru kod kod da to bude i da vecina njih budu u solidnuj formi zaista mislim da nemozemo da ne odemo na EuroBasket...sve su pozicje pokrivene cak i centarska koja je uvijek bio problem...naravno sve zavisi kako ce FIBA odredtiti i odluciti sto se ti bosnaski slovenaca...... ali po nekoj formi, rutini...klubovima u kojim igraju...iskustvu ako sa ovim igracima nemozemo na EuroBasket onda tu nam nije ni mjesto...Eto neznam sta ostala raja mislim o ovom?

Hasan RIZVIC Azovmash (UKR)
Emir PRELDZIC Fenerbahce Ulker (TUR)
Ratko VARDA Prokom (POL)
Ermin JAZVIN Granada (ESP)
Mujo TULJKOVIC Anwil (POL)
Nemanja GORDIC Buducnost (MNE)
Damir KRUPALIJA Dijon (FRA)
Sasa VASILJEVIC Kolossos (GRE)
Henry DOMERCANT Montepaschi (ITA)
Kenan BAJRAMOVIC Lietuvas Rytas (LIT)
Mirza BEGIC Zalgiris Kaunas (LIT)
Jasmin HUKIC Bennetton (ITA)
Goran IKONIC Krka (SLO)
Nihad DEDOVIC Xacebo Blusens (ESP)
Mirza TELTOVIC Caja Laboral (ESP)
Edin BAVCIC Union Olimpia (SLO)
Elmedin KIKANOVIC Crvena Zvezda (SRB)
Oliver STEVIC Crvena Zvezda (SRB)
Ernest BREMER Kyrila (RUS)
Ivan OPACAK Cedevita (CRO)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 apr 2010, 15:15

Svedjanin je napisao/la:Pozdrav svima...ovo je sad moje misljenje i prognoze ali zaista mislim ako sa ovim igracima nemozemo na EuroBasket 2011 onda zaista tu nemam sta raditi....ako vecina ovi igraca bude pozvani i odazovu se novom selektoru kod kod da to bude i da vecina njih budu u solidnuj formi zaista mislim da nemozemo da ne odemo na EuroBasket...sve su pozicje pokrivene cak i centarska koja je uvijek bio problem...naravno sve zavisi kako ce FIBA odredtiti i odluciti sto se ti bosnaski slovenaca...... ali po nekoj formi, rutini...klubovima u kojim igraju...iskustvu ako sa ovim igracima nemozemo na EuroBasket onda tu nam nije ni mjesto...Eto neznam sta ostala raja mislim o ovom?

Hasan RIZVIC Azovmash (UKR)
Ratko VARDA Prokom (POL)
Goran IKONIC Krka (SLO)

OD ove dvojice nema nista Hasan ne moze a Mirzu zaboli ona stvar za bilo kojom repkom hoce covjek da lumuje i da se zajebaje , tu jos ako dodas Huku kome zena Slovenka ne da :) i ima tu jos mnogo ali ne da mi se pisati :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 14 apr 2010, 16:24

prebacio sam pitanje sa jednog na drugi thread da bi mi mozda ovdje neko odgovorio :)

"Neka mi neko, ko se u to razumije pls odgovori: koliki je talenat onaj mali irfan hodzic iz slobode? Koliko je dobar kad se uporedi napr. sa ramljakom i micicem. I moze li se uporediti napr. sa dariom saricem najvecem talentu hrvatske ? iako nisu svi iste pozicije, imak se moze reci ko vise obecava.i dali je miralem halilovic isto iz slobode veca ili manja nada od "slovenca" mirze sarajlije (obadvojica 1991. godiste), znam da nisu na istoj poziciji ali nako uopste kad bi se uporedili.
PS: izgleda da je micic izabrao srbiju, iako se je preko nase tj. njegove repke prodao u olimpiju. kako izgledaju stvari sa nasim drugim igracem u redovima pomladka olimpije (filip petrovic) hoce li on ostati uz nas ili ne? I dali ce samo nasa juniorska repka nastupiti na kvalifikacionom turniru ili ce i kadeti dobiti svoju sansu ove godine?
Hvala puno!"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 apr 2010, 21:46

Svedjanin je napisao/la:Hasan RIZVIC Azovmash (UKR)

Ratko VARDA Prokom (POL)

Goran IKONIC Krka (SLO)

pozdrav majstore, drago nam je sto si se prikljucio forumu. prvi post i vidi se da je kvalitetan, a takvih je u posljednje vrijeme jako malo ;)

eh sad, boldovao sam ti igrace koji 99,9 posto iz ovih ili onih razloga nece igrati (slovenci, zena, savez, ili jednostavno nece da igraju)

kada bi svi igrali uz kvalitetnog selektora (a svi kandidati to i jesu) bismo se plasirali, slobodno cu reci, u cetvrtfinale eurobasketa!

medjutim, ovo je bosna gdje ni lokum nije rahat...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 apr 2010, 21:54

edinjo-vg je napisao/la:prebacio sam pitanje sa jednog na drugi thread da bi mi mozda ovdje neko odgovorio :)

"Neka mi neko, ko se u to razumije pls odgovori: koliki je talenat onaj mali irfan hodzic iz slobode? Koliko je dobar kad se uporedi napr. sa ramljakom i micicem. I moze li se uporediti napr. sa dariom saricem najvecem talentu hrvatske ? iako nisu svi iste pozicije, imak se moze reci ko vise obecava.i dali je miralem halilovic isto iz slobode veca ili manja nada od "slovenca" mirze sarajlije (obadvojica 1991. godiste), znam da nisu na istoj poziciji ali nako uopste kad bi se uporedili.
PS: izgleda da je micic izabrao srbiju, iako se je preko nase tj. njegove repke prodao u olimpiju. kako izgledaju stvari sa nasim drugim igracem u redovima pomladka olimpije (filip petrovic) hoce li on ostati uz nas ili ne? I dali ce samo nasa juniorska repka nastupiti na kvalifikacionom turniru ili ce i kadeti dobiti svoju sansu ove godine?
Hvala puno!"
sa ramljakom da se uporedi? ne znam zaista kako je ramljak mjerilo "talenta" :x

ako tako glasi pitanje - irfan je vanserijski talenat u poredjenju sa ramljakom.

micic jeste talenat, veci od hodzica ali ga malo "handri" mozak... isto vrijedi i za sarica , mada mi on nije ni medju 5 najvecih hrvatskih talenata...

hodzica bih stavio negdje u rang sa (nazalost) zaboravljenim dinom hodzicem, koji je bio veliki talenat ali neozbiljnost i povrede su ga sjebale..

e sad cini mi se da mali hodzic stvarno voli kosarku i da je ozbiljan u svojoj namjeri da postane dobar igrac i nadam se da ce i uspjeti postati vrhunski igrac jer nam repka skripi na poziciji playa, a taman kad on bude imao 18-19-20 godina ovi sadasnji ce biti za penzije..

sto se tice drugog dijela pitanja: halilovic - saralija. po talentu je sarajlija daleeeeeeeeeeko ispred. ali mali ima jedan peh, a to je da je njemu skocni zglob kao od stakla i zbog toga on ne moze postati jedan od najboljih combo-bekova u evropi. i da, igraju istu poziciju (miralem moze igrati i 3).

filip petrovic? mislim da ce on postati "slovenac"

i igrace i kadeti ove godine

nadam se da si zadovoljan na ovom malo iscrpnijem odgovoru ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 14 apr 2010, 23:13

naravno da sam zadovoljan :) hvala ti puno.
PS: za ramljaka sam pisao jer ga hrvati po forumima veoma dosta hvale (ovdje naravno mislim na mladjeg ramljaka, ja mislim da se marko zove i 93. je godiste.) sto se tice dine hodzica, njega je zeznula 2. tekma juniorske repke na kojoj se je tesko povrijedio. na prvoj je dao 25 poena. na tim kvalifikacijama mirza sarajlija je postao prvi playmaker a ja mislim da se dino nije povrijedio da bi on to postao. sad igra za KK Kastela i kad igra odigra dobro (skoro uvijek) ali u zadnjim tekmu-dvije nije ni minut donio :S
PPS: ako ti nije mrsko napisi mi 3-4 nasa najveca talenta u juniorskom i 3-4 u kadetskom uzrastu, i sta ih krasi.
selam i hvala puno jos jednom :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 apr 2010, 23:37

edinjo-vg je napisao/la:naravno da sam zadovoljan :) hvala ti puno.
PS: za ramljaka sam pisao jer ga hrvati po forumima veoma dosta hvale (ovdje naravno mislim na mladjeg ramljaka, ja mislim da se marko zove i 93. je godiste.) sto se tice dine hodzica, njega je zeznula 2. tekma juniorske repke na kojoj se je tesko povrijedio. na prvoj je dao 25 poena. na tim kvalifikacijama mirza sarajlija je postao prvi playmaker a ja mislim da se dino nije povrijedio da bi on to postao. sad igra za KK Kastela i kad igra odigra dobro (skoro uvijek) ali u zadnjim tekmu-dvije nije ni minut donio :S
PPS: ako ti nije mrsko napisi mi 3-4 nasa najveca talenta u juniorskom i 3-4 u kadetskom uzrastu, i sta ih krasi.
selam i hvala puno jos jednom :)
mladji ramljak je veci talenat od brata, i to puno veci.....dario saric je takodjer veliki talenat, samo ja mislim da ima punooo guranja tu.....sto se tice irfana hodzica misko je vec bio gore i vjerovatno ce da ga uzme pod svoje okrilje.....filip petrovic je na kadetskom prvenstvu 2008. godine bio nas ponajbolji igrac, dobro se sjecam tih tekmi kada je sehovac samo maltretirao njega tada :D :D :D :D :D ..kao sto rece moj kolega KK_Bosna mirza sarajlija je talenat i pol za mikija, medjutim ima takav zglob da je odlicno da se bavi uopce kosarkom profesionalno.....miki stagnira i vjerovatno ce da postane nazalost samo prosjek.....

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, TripleThreat i 13 gostiju.