Estonija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Bosna i Hercegovina ce u Talinu:

1) Osvojiti 3 boda i osigurati baraz
213
92%
2) Igrati nerijeseno
7
3%
3) Izgubiti
11
5%

Ukupno glasova: 231

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Estonija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la calcio » 10 okt 2009, 13:40

urban corps je napisao/la:
lejla je napisao/la:ehh da i ja kazem koju svoju o vecerasnjoj utakmici,,,

pod prvo, ako pobijedimo, necu previse slavit (radi svima nama poznatih nedjela prosle sedmice)... :|

ocekujem dobru utakmicu, i prije svega nasu pobjedu, jer kako svi kazu - ako ne mozemo estonce pobijedit ne zasluzujemo baraz!... ne mislim da ce nam pruzit neki veci otpor, jer prije svega nemaju kvalitete, a i nekog prevelikog motiva (osim eto onog ponizenja u zenici)...

Sretno Sejo, Edine, Vedo, Emire... (necu da kazem zmajevi, mi smo ljiljani, al ett :roll: ) VI STE PONOS NACIJE, opravdajte taj status veceras! ;) :D
svaka čast za ovo koji crni zmajevi, mi smo ljiljani slika
svaka cast oboje, slazem se sa vama. nismo zmajevi mi smo ljiljani, i nismo plavo-zuti kako nas neki zovu nego plavo-bijeli. pa sta je ovo sa ljudima, jesu li daltonisti pa neznaju u kojim bojama igramo?

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 10 okt 2009, 13:43

JA bih samo zamolio sve one koji imaju bracu,rodjake,komsije,prijatelje,poznanike trenutno u Talinu..........da ima prenesu da nema potrebe da iko od njih proslavlja golove ili neznam ti ja sta,na stadionu sa bakljama.......mi cemo za njih da palimo baklje po gradovima Bosne i Hrercegovine :D:D:D:D:D

znaci,na stadionu..............samo fer i korektno navijanje

SRETNO ZMAJEVI ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
BB BiH

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 10 okt 2009, 13:48

calcio je napisao/la:[
svaka cast oboje, slazem se sa vama. nismo zmajevi mi smo ljiljani, i nismo plavo-zuti kako nas neki zovu nego plavo-bijeli. pa sta je ovo sa ljudima, jesu li daltonisti pa neznaju u kojim bojama igramo?
vala su za mene zmajevi, a dok mi je zastava plavo-žuta, bogami su i plavo-žuti bez obzira na boju dresa.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 okt 2009, 13:48

BB BiH je napisao/la:JA bih samo zamolio sve one koji imaju bracu,rodjake,komsije,prijatelje,poznanike trenutno u Talinu..........da ima prenesu da nema potrebe da iko od njih proslavlja golove ili neznam ti ja sta,na stadionu sa bakljama.......mi cemo za njih da palimo baklje po gradovima Bosne i Hrercegovine :D:D:D:D:D

znaci,na stadionu..............samo fer i korektno navijanje

SRETNO ZMAJEVI ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
dadad...nemojj to kome da nakraj pameti bude da aVd.kad bamo log da pocne baklje palit...e onda bi ga bas popusili.....molim sve koji ce bit na stadionu u talinu samo grla i dlanove da cujemo i nista vise...a slavit cemo u srijedu navecer....ima bosna da gori ko vjecna vatra....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

edz_84
Kontakt:

Post Postao/la edz_84 » 10 okt 2009, 13:52

jel ko zna gdje mogu gledati utakmicu preko neta.....osim na myP2P.....hvala vam
hajde bosnoooooooooooo

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 10 okt 2009, 13:53

Igrajte i pobjedite za Vedrana !

sakho
Kontakt:

Post Postao/la sakho » 10 okt 2009, 14:02

Ljiljani zlatni, pjesma se ori
Navija cijeli stadion
Nad nama nebo ima da gori
Jer ti si Bosno šampion.

Poludi Cazin i Banja Luko
Poludi šeher Saraj'vo
I gradu smoga i gradu soli
I majko Hercegovino.

Ooooo Oooo Ooooooooo
Ooooo Ooooo
BH Fanaticos

SRETNO LJILJANI I ZMAJEVI KAKO HOCETE SAMO NEK SE POBIJEDI

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 okt 2009, 14:05

teferič je napisao/la:
vala su za mene zmajevi, a dok mi je zastava plavo-žuta, bogami su i plavo-žuti bez obzira na boju dresa.
nema logike, reprezentacija igra u plavo-bijelim dresovima a ti navijas "hajmo plavo-zuti". zbunice se igraci

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 10 okt 2009, 14:06

calcio je napisao/la:
teferič je napisao/la:
nema logike, reprezentacija igra u plavo-bijelim dresovima a ti navijas "hajmo plavo-zuti". zbunice se igraci

ima logike al nema Hase da postavlja kabal :D :lol:
BB BiH

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 okt 2009, 14:06

Evo 2:0 za BIH a nije ni pocela utakmica.... :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 okt 2009, 14:06

Historijska utakmica naše fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je pred nama. Večeras na stadionu "A. Le Coq Arena", u 18:00 sati, naši Zmajevi snage će odmjeriti sa nogometnom reprezentacijom Estonije, u okviru predzadnje kvalifikacione utakmice, za odlazak na SP.
Pobjeda nam i definitivno donosi plasman u baraž, za odlazak na SP 2010, u Južnu Afriku. Svjesni su toga i naši Zmajevi predvođeni "trenerom svih trenera", iskusnim selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem.

Sastav se zna: Hasagić, Spahić, Jahić, Nadarević, Muratović, Rahimić, Ibričić, Salihović, Misimović, Džeko i Ibišević.

Estonce smo pregazili u Zenici prošle godine, rezultatom 7:0. Strijelci Misimović tri puta, Džeko dva puta, Muslimović i Ibričić po jedanput. Nakon te pobjede gostovali smo Turskoj u Istabulu, rezultat je glasio 2:1 u korist Turaka. Gol za nas je postigao Edin Džeko. Poslije toga selekcija Armenije je došla u Zenicu na "Bilino polje", Armence smo ispratili kući sa četiri gola u mreži, Spahić, Džeko i Muslimović dva puta. Počasni gol za Armence postigao je Tateosyan.

U novembru smo igrali prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Slovenije, u Mariboru. Utakmica je završena pobjedom naše reprezentacije 3:4. Strijelci za Bosnu i Hercegovinu su bili Džeko, Misimović i Ibišević koji je postigao dva gola u tom meču.

Bila je to posljednja utakmica naše repke u 2008. godini. Stigao je 28. mart, 2009. godine, imali smo teško gostovanje u Genku, protiv Belgije. Mnogi su smatrali da ćemo biti poraženi, ali šta se dešava, Zmajevi pokazuju svoju snagu i tuku Belgijance sa 2:4. Sjajan gol na samom početku utakmice bilo je dijelo bosanskog dijamanta, Edina Džeke. Poslije Edinovog gola u strijelce su se upisali još i Jahić, Bajramović i Zvjezdan Misimović. Bila je to sjajna predstava naših Zmajeva. Četiri dana nakon Genka, Belgijanci su gostovali u Zenici u tražili osvetu. Tražili su je, ali je nisu našli. Presudio im je čarobni, dijamant, Edin Džeko koji im je utrpao dva komada nakon samo 15 minuta utakmice. Sve što su Belgijanci uspjeli u nastavku igre je gol Swertsa u 88' minuti utakmice.

Poslije toga igrali smo tri prijateljske utakmice, Uzbekistan, Oman i Iran. I upisali smo poraz, remi i pobjedu, ali to je bilo manje bitno jer se čekao 5. septembar i gostovanje u Yerevanu, selekciji Armenije.

Došao je i 5. septembar, naši Zmajevi su odmjerili snage sa Armencima, i zasluženo pobjedili golovima Ibričića i Muslimovića. Četiri dana poslije, Turci su došli u Zenicu, sa samo jednom namjerom, a to je pobjeda. Odlično je počelo za goste, nakon samo 4 minute igre vodili su sa 0:1, golom Emrea.

A onda velemajstorija, specijaliste za izvođenje slobodnih udaraca Sejada Salihovića. Igrao se 25' minut kada je Salihović, izvrsnim golom iz slobodnjaka matirao, nemoćnog Demirela. Utakmica je završena rezultatom 1:1, Zmajevi su ponovo, dokazali da posjedujemo veliki kvalitet.

Mjesec dana nakon utakmice sa Turskom, Bosanci i Hercegovci su imali samo jedan san, a to je utakmica u Talinu, protiv Estonije. A danas, odnosno večeras, Zmajevi imaju priliku da taj san pretvore u javu.

Taj dan je osvanuo, do utakmice nas dijele sati, minuti, sekundi... Zmajevi pobjedom ovjeravaju plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prventsvo 2010. godine, koje se igra u Južnoj Africi.

Kako se bliži taj trenutak, srca Bosanaca i Hercegovaca lupaju jače, kucaju brže, naša srca hoće samo jedno. Hoćemo pobjedu Zmajeva!

ja sam zaplako kad sam ovo procito......uhh boze moj dragi...ko ce docekat 18:00 h...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 okt 2009, 14:07

Ja evo spreman da krenem pred BBI, ne mogu vise izdrzati sekunde u kuci. Ako ne bude prenosa pred BBI centrom, onda lagano Dom Mladih.

"Dlanovi neka se ne stede, navijaca pjema neka krene iz BOSNE I HERCEGOVINE, kao bubanj srce nase bije, ajmo ljudi, ajmo svi na noge, ajmo s pjesmom svi do pobjede"
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 10 okt 2009, 14:11

IGRAJ BOSNO NEDAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBE !

... Aleee alee aleeeeeeeeeee !
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 10 okt 2009, 14:14

Mislim da smo ljiljani ali i zmajevi, jer je jedan od heroja nacije Husein-kapetan Gradaščević - Zmaj od Bosne. Zato su oba imena prikladna. Što se tiče žute boje, ljiljani su zlatni. :mrgreen:
Večeras pobjeda, to je jedino što zahtjevam za rođendan. :mrgreen:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 okt 2009, 14:15

mene samo strah navijaca.........neznam kako da im prenesemo da se smire i da samo navijaju.....bez baklju ili neke druge pirotehnike,,,,,..netreba nam....a sto se tice zmajeva ma ljudi moji nemozemo ih primit kolko ih ova dva neznam vise kako da ih nazovem (majstora,ubice,kraljevi,legende....)mogu dat.....tako da moja prognoze:
1:4 za nas
2 vedo,2 dzeko

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 10 okt 2009, 14:17

da bogdo zijanite...
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 okt 2009, 14:21

um vuk je napisao/la:da bogdo zijanite...
Eto vala, nek' si nam se nagovorio! Evo uzivaj u mom avataru, da ne duzim s komentarisanjem tvog idiotskog posta!

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 10 okt 2009, 14:21

ma dajte ljudi ne birnite za navijace vise... ja sam 100% siguran da nece biti nista..i bas miran stos e toga tice...
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

sakho
Kontakt:

Post Postao/la sakho » 10 okt 2009, 14:21

P... Q.... KO TE .... moze Bosna i bez te,um vuce :D :D

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 okt 2009, 14:22

voltron30 je napisao/la:
Eto vala, nek' si nam se nagovorio! Evo uzivaj u mom avataru, da ne duzim s komentarisanjem tvog idiotskog posta!
neka ja cu mu reci....hallo bolan um vuk mars odavde.....kretenu jedan.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.