Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bistrikboy
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la bistrikboy » 01 jun 2010, 11:00

Iz FIFA i UEFA su stigla upozorenja da bi se N/FSBiH mogao suočiti sa sankcijama u slučaju da Skupština državnog saveza ne prihvati prijedlog da ubuduće postoji jedan predsjednik. Pominjala se suspenzija reprezentacije BiH i klubova iz evropskih takmičenja.

"Ništa se ne mijenja u suštini jer ćemo imati jednog predsjednika i dva potpredsjednika. Ako bi prvi budući predsjednik bio iz Federacije BiH, na funkciji potpredsjednika nalazio bi se neko iz RS. U radu sadašnjeg sastava Izvršnog odbora funkcioneri iz FSRS nisu pravili probleme i napuštali sjednice kao pojedinci iz FBiH, zbog čijih su odlazaka sa zasjedanja Izvršnog odbora sjednice bile prekidane šest puta u posljednje vrijeme i manipulisalo se oko kvoruma. Ponavljam, nije bilo opstrukcija iz FSRS." - rekao je Čolaković

Oslobođenje
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jun 2010, 12:34

Volio bih da nas kazne sa 2-3 godine zabrane igranja u evropskim takmičenjima, te da kazne reprezentaciju nemogućnošću takmičenja pod okriljima FIFE.

Ne bi mi bilo žao ovih naših klubova koji su se plasirali(sasvim zasluženo) u evropska takmičenja, ali reprezentacije bi. No, ako je to jedini način da se nešto napravi, onda neka tako bude. No, najžalosnije je što ni to neće ništa promijeniti. I po isteku te eventualne kazne, sve bi bilo po starom, odnosno onako kako je sada. Dakle, ovo je samo mlaćenje prazne slame i ništa više.

Usput da pitam, ima li FIFA pravo da sama skine savez neke države? Ako ima, šta čekaju više, jer ta priča "dogovorite se sami, u suprotnom ćete snositi posljedice" ne pije vode.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 05 jun 2010, 12:38

Jao sto nemogu ove jednostrane suplje kako samo ovi iz RS ne zele jednog predsjednika.
Naravno da njih trojica sjede svaki dan i dobri su jarani zasto bi pristali na to da dvojica moraju napustiti udobne fotelje,plate,krade,prodaje utakmica itd.
Ipak mislim da su ovi "nasi" iz federacije veci zagovaraci troclanog vrha nego RS...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2010, 12:54

Monolog je napisao/la:Usput da pitam, ima li FIFA pravo da sama skine savez neke države? Ako ima, šta čekaju više, jer ta priča "dogovorite se sami, u suprotnom ćete snositi posljedice" ne pije vode.
Mislim da FIFA ima apsolutno sva prava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2010, 12:57

Virtu4l je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Usput da pitam, ima li FIFA pravo da sama skine savez neke države? Ako ima, šta čekaju više, jer ta priča "dogovorite se sami, u suprotnom ćete snositi posljedice" ne pije vode.
Mislim da FIFA ima apsolutno sva prava.
I ja tako negdje načuh, ali nisam sasvim siguran zato priupitah. Dakle, mogu komotno skinuti ove ljude sa njihovih mjesta, te postaviti nekoga ko je iole kompetentan za tu funkciju, te da konačno krenemo naprijed.

Btw, ako suspenduju ovo smeće od saveza(recimo 2 godine), onda bi oni sami odustali od svojih funkcija, jer, ruku na srce, ne bi više ništa imali ukrasti. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Post Postao/la Avatar » 05 jun 2010, 13:08

Tek kada bi bili izbaceni iz svih evropskih takmicenja dosli bi pameti,narod bi se digao na noge haos bi bioo..Onda bi mogli ocekivat odlazak lopova iz Saveza !

Ahmed.S
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed.S » 05 jun 2010, 13:13

Kakavi lopovi i savezi,o cemu vi..Pa Dodika su ovi iz RS zvali i ptali,,,A znamo da njemu sve sto ima jednog ili jednu u ovoj drzavi ne pae..To je jasno kao dan....

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 jun 2010, 14:18

BIHfan je napisao/la:Nek nas suspenduju zaboli me vise, to je i jedini nacin da otjeramo svu ovu bagru. A za Dodika njega treba majke mi streljat. :x
Kako ces ih otjerati??? Mislis da ces moci otjerati ove iz RS-a??? U ovom slucaju jedino su oni ti koji koce, ako fasujemo sankcije, to ce biti zbog njih.

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 05 jun 2010, 14:22

voltron30 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Nek nas suspenduju zaboli me vise, to je i jedini nacin da otjeramo svu ovu bagru. A za Dodika njega treba majke mi streljat. :x
Kako ces ih otjerati??? Mislis da ces moci otjerati ove iz RS-a??? U ovom slucaju jedino su oni ti koji koce, ako fasujemo sankcije, to ce biti zbog njih.
Veci su mesetari, lopovi i vece su zlo po savez ovi iz federalnog dijela BiH nego ovi iz manjeg entiteta. ;)
93,4 % " !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 jun 2010, 14:23

ambrozija je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Nek nas suspenduju zaboli me vise, to je i jedini nacin da otjeramo svu ovu bagru. :x
Veci su mesetari, lopovi i vece su zlo po savez ovi iz federalnog dijela BiH nego ovi iz manjeg entiteta. ;)

Ma sve su to ista ****, sve ih istjerati!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 05 jun 2010, 14:27

ma ove iz RS zaboli neka stvar sto ce UEFA suspendovati nasu repku,i onako se svi dice Srbijom i za nju navijaju
nehebm im se svega,nek nas kazne,nek neigramo 5 godina ali cemo se ipak izboriti za jednog presjednika,a oni ce i dalje tih godina da putuju sa pasosem i grbom BIH
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 jun 2010, 15:04

Hairlija je napisao/la:ma ove iz RS zaboli neka stvar sto ce UEFA suspendovati nasu repku,i onako se svi dice Srbijom i za nju navijaju
nehebm im se svega,nek nas kazne,nek neigramo 5 godina ali cemo se ipak izboriti za jednog presjednika,a oni ce i dalje tih godina da putuju sa pasosem i grbom BIH
O tome samo i govorio u gornjem postu. Niko ne kaze da su ovi u Federaciji manji lopovi, ali u ovom slucaju suspendovat ce nas zbog ovih iz RS-a, jer njima je Borac zadnja rupa na svirali kada su u pitanju njihovi interesi, a za reprezentaciju da ne govorim.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jun 2010, 16:46

Nece suspendovat, sta odma panicite.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 jun 2010, 18:48

neka nas kazne - morace kad tad - poslije ovi iz RS nece vise htjeti zajednicku ligu i to je dogovoreni scenario odavno. Nema tu veze tri jarana. NSRS ne zeli ni drzavu ni uspjeh BiH fudbala. Da zele nebi bili protiv normalnog zajednickog zivota - kako u fudbalu tako i uopste. . . ako nisu neprijatrelji drzavi i svim normalnim bar u fudbalu mozemo imati jednog predsjednika. Moj glas je da nas odmah kazne :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 jun 2010, 18:50

ambrozija je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
hajd ne seri - zna se ko je ko - ipak je neko samo lopov a neko i lopov i drzavomrzac.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 05 jun 2010, 18:52

Sve **** da podzem redom od do , kenjam se da oproste kulturni ljudi na celi savez . :evil: :evil:
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 05 jun 2010, 19:01

bparena je napisao/la:
hajd ne seri - zna se ko je ko - ipak je neko samo lopov a neko i lopov i drzavomrzac.
Ma bolji je Usranovic neg' Ceko, ipak je Munib Bosnjak, i voli Bosnu neka je i lopov. :roll: :roll: :roll:
93,4 % " !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2010, 19:04

ambrozija je napisao/la: Ma bolji je Usranovic neg' Ceko, ipak je Munib Bosnjak, i voli Bosnu neka je i lopov. :roll: :roll: :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Meni nikad nije jasno kad neko kaže: "Pa nek je lopov, barem je naš(mrzim ovu riječ, kako god da okreneš)!!!" Pa jbt, i jedan i drugi kradu od tebe, kako je moguće da ti je neko draži(ne mislim na tebe @Ambrozija, znam da si bio ironičan ovim postom)?

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 05 jun 2010, 19:44

Sta ces Monolog, nazalost zivimo u drzavi gdje je Deen In .
93,4 % " !!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jun 2010, 23:06

:lol: :lol:
slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 12 gostiju.