Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

MrAmani96
Kontakt:

Re: Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Post Postao/la MrAmani96 » 27 maj 2012, 22:57

spielführer_21 je napisao/la:Ovi željovci glume najveće multietnićare, a prvi napadaju pripadnike drugih nacija :oops:
Vidi se kakva vam je reprezentacija kad ne znate statistiku iz prvog poluvremena, ja znam statistiku Srbije u svakoj sekundi utakmice.
popisam ti se na tvoj avatar :o

klik
Kontakt:

Post Postao/la klik » 27 maj 2012, 22:58

spielführer_21 je napisao/la:Ovi željovci glume najveće multietnićare, a prvi napadaju pripadnike drugih nacija :oops:
Vidi se kakva vam je reprezentacija kad ne znate statistiku iz prvog poluvremena, ja znam statistiku Srbije u svakoj sekundi utakmice.
Jako bi lijepo bilo da znaš i statistiku Bosne i Hercegovine u svakoj sekundi utakmice,mi moramo zajedno,nema nam druge...gadno je zivjeti u oblacima :D :D :D ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 maj 2012, 23:08

P.S. za sve vas koji ne znate @spielführer_21 nosi Borcev avatar isto kao sto i @Armagedon nosi Zeljin.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 27 maj 2012, 23:13

Elegant je napisao/la:P.S. za sve vas koji ne znate @spielführer_21 nosi Borcev avatar isto kao sto i @Armagedon nosi Zeljin.

slika
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 maj 2012, 10:03

S ovako sporim veznim redom i podcjenjivackim odnosom mozemo se poselamit sa Copacabanaom. :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 28 maj 2012, 10:34

Elegant je napisao/la:P.S. za sve vas koji ne znate @spielführer_21 nosi Borcev avatar isto kao sto i @Armagedon nosi Zeljin.
Pusti ba neka se zakuha jos malo :lol: :lol: :lol: :lol:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 28 maj 2012, 10:41

Ja nez kako ljudi ne skontaju...Bi malo sutra ovi sadasnji navijaci Borca nabili onaj grb sa petokrakom :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 maj 2012, 10:59

Hare_BvB je napisao/la:S ovako sporim veznim redom i podcjenjivackim odnosom mozemo se poselamit sa Copacabanaom. :evil:

Za koga ti navijaš hare, za Bosnu, ili za Poljsku, vidim taj ti je orao dobro raširio krila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 maj 2012, 11:20

Ima li negdje bar snimak ove utakmice, ako već niko ne zna statistiku iz prvog poluvremena? :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 maj 2012, 11:49

Jahić, malo je reći smiješan. U 10 minuta su Irci pogodili prečku i postigli gol na isti fazon. Jahić nije pokušao ni da skoči a kamoli da spriječi gol, iako je to njegov posao.

A na klupi ni jednog stopera. :lol:

Jedino pozitivno iz ovog meča je Stevanović. Fantastičan debi.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 28 maj 2012, 12:19

Pa ljudi imate li vi obraza... treba zahvaliti Jahicu sto je zauzeo tu poziciju koju uopste ne igra... mogao je reci necu nije to moja pozicija pa sta onda'?? Ja mu ne zamjerim jer se covjek ponasao patriotski , za svoju zemlju... Mi boljeg nemamo jbga sad falio spahic sta se moze .. bice bolje hvala jahicu u svakom slucaju...

Mene je iznenadio Stevanovic , odigrao momacki bez imalo straha ko pravi profesionalac i malom se smjesi prava karijera...

Begovic , bilo je tu puno polemike poslije Portugala hasagic ili on i vidjeli smo da je klasa za hasagica iako nemam nista protiv hasagica ,koji je mnogo dao ovoj reprezentaciji. Jednostavno Begovic prvi izbor tako mora i biti , Hasagic drugi golman ako nece da prihvati imamo tu jos izbora Buric , Sehic itd itd...

Pandza , da njega nije bilo sigurna 2 3 komada bi jos primili... Bravo Boriseee samo naprijed , za kvalifikacije njega i spahica , papac na lijevog beka , jer lulic nemoze slab je defanzivno... njega na krilo...

Vrancic i Vranjes ispod prosjeka definitivno... Alispahic imao dobru priliku , nije pravio greske moze proci...

Sve u svemu prvo poluvrijeme top . drugo flop!
>>No body likes us but we dont care<<

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 maj 2012, 12:32

Po meni je bilo u ovoj utakmici propusta na strani igraca kao i selektora podjednako. Igraci jednostavno svoju formu izgleda nisu spremni sami odrzavati ako nisu u punom trenaznom procesu u svojim klubovima. To nije profesionalizam. O cinjenici da su toliko dugo unaprijed znali da se igra krajem Maja sa Irskom a da potom sami nisu nista ucinili za spremu, za to nije Safet kriv. Nijedan od njih sem Stevanovica, Begovica i Pandze nije bio fizicki spreman i zato je to onako izgledalo. Dzeko je fino napisao da se nemoze biti uspjesan ako se jednom trenira, sta je izostavio je, da sam nije ucinio nista da svoju nespremu poboljsa.

Sto se selektora tice, po meni svaki ozbiljan i uspjesan trener drzi se pri dvije tacke a te su sledece oblika:

1. Svaki igrac treba igrati na poziciji dje je najjaci
2. Nema koristi ako objektivno bolji igrac igra nesvakidasnju poziciju, umjesto igraca koji redovno igra trazenu poziciju radi ponajvise iskustva.

Sto se tice ovog gore navedenog, Safet tu pogrijesi barem na 3-5 pozicija tokom jedne utakmice. To je strasno puno. Takoder bi svaki trener danasnjice trebao znati da dva playmakera nisu potrebna u prvih 11 i da sami sebe na kraju krajeva guse. Misimovic i Pjanic zajedno nisu stvorili vise opasnosti prema protivnickom golu od dodavanja jedno drugom na daljini od 2-3 metra. To je suvise malo, premalo. To je odavno tako i tu Safet grijesi dugo vremena, iznova i iznova. Zar nije pametnije imati pored jednog playmakera jednog brzog igraca koji konstantno vrsi pritisak na protivnicku liniju i tako tjera na njihove greske?

Dalje, mi smo svi skupa previse nekriticna masa. Njemci i kada pobjede, oni vrse danima analize tokom raznih emisija sta je bilo dobro a sta lose. Kod nas je tako da kada pobjedimo, onda je sve uredu, trener je pravi, a kada gubimo, trener treba dobiti otkaz i nista nevalja. Nama jednostavno fali prava konstruktivna kriticna masa.

Dalje, nasi trenizni su smjesni, ako se mi onako pripremamo na jednog protivnika, dje se odigra jedna kratka utakmica medusobno, malo trcanja i razgibanja, a da ne znamo nista o protivniku, da nemamo variabiliteta, flexibilnosti u treningu, strukture, onda mi svakako jako tesko mozemo bilo koga u buducnosti dobiti.

Moje licno misljenje je da je Safet suvise malo izvukao iz ove ekipe. Fali strukture u igri kao i na treningu. Fali igracima motiva, oni se jednostavno moraju bolje motivisati. Fali taktika, plan, smisljena igra, u koju se sigurno ne uklapa da u vezi igraju nekada i 4 spora igraca (Pjanic, Medunjanin, Misimovic, Ibricic), to su velike greske jednog trenera. Alternative selektoru nisu Bog zna sta, ali sve u svemu kada razmislim kako selektor analizira nakon utakmice uzdignutih ramena kroz dvije tri recenice mucanja stanje na terenu kroz 90 minuta, i kada vidim nestrucna i uvijek ista pitanja novinara, onda mi je jasno da ovako ne moze sigurno dalje. Necu sada da usporedim kako to rade daleko uspjesnije ekipe od nas, jer bi se post onda jos vise oduzio, ali sve u svemu je poenta da se trenutno kroz raznorazne greske ne izvlaci ni blizu maksimum od ove ekipe i da mi takav luksuz sebi sigurno ne mozemo dopustiti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 maj 2012, 13:21

D€LUX je napisao/la:Pa ljudi imate li vi obraza... treba zahvaliti Jahicu sto je zauzeo tu poziciju koju uopste ne igra... mogao je reci necu nije to moja pozicija pa sta onda'?? Ja mu ne zamjerim jer se covjek ponasao patriotski , za svoju zemlju... Mi boljeg nemamo jbga sad falio spahic sta se moze .. bice bolje hvala jahicu u svakom slucaju...

Mene je iznenadio Stevanovic , odigrao momacki bez imalo straha ko pravi profesionalac i malom se smjesi prava karijera...

Begovic , bilo je tu puno polemike poslije Portugala hasagic ili on i vidjeli smo da je klasa za hasagica iako nemam nista protiv hasagica ,koji je mnogo dao ovoj reprezentaciji. Jednostavno Begovic prvi izbor tako mora i biti , Hasagic drugi golman ako nece da prihvati imamo tu jos izbora Buric , Sehic itd itd...

Pandza , da njega nije bilo sigurna 2 3 komada bi jos primili... Bravo Boriseee samo naprijed , za kvalifikacije njega i spahica , papac na lijevog beka , jer lulic nemoze slab je defanzivno... njega na krilo...

Vrancic i Vranjes ispod prosjeka definitivno... Alispahic imao dobru priliku , nije pravio greske moze proci...

Sve u svemu prvo poluvrijeme top . drugo flop!
ko ti je to slagao ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2012, 13:33

D€LUX je napisao/la:Sve u svemu prvo poluvrijeme top . drugo flop!
slika

??

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2012, 07:52

Ova utakmica je pokazala da jahić nemože igrati( po meni se to vidjelo i prije). zaista je ispadao kao junior. uz spahića i pandžu, pozive moraju dobiti zukanović i cocalić. pandža je bio izvrstan protiv iraca i pokazao je da mu je mjesto u prvih 11. lijeva strana mora biti rezervirana za papca i kvesića, a desna za o. vranješa, kojemu bi pridruzio barića iz genta. mujdža treba igrati desno krilo i po meni, on će napraviti dobru karijeru, ako bude igrao kao protiv francuza. što se tiče s. vranješa, momak je dobio malu minutažu i to u trenucima kada naša igra nije postojala, tako da je glupo reći da je ispod prosjeka. vrančić je pokazao da zna igrati i ja bih ga ostavio. zahirović je zaista katastrofa i dno ruske lige je njegov plafon. stevanović je bio izvrstan. rahimiću bih se zahvalio.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 maj 2012, 08:10

Pauleta je napisao/la:Ova utakmica je pokazala da jahić nemože igrati( po meni se to vidjelo i prije). zaista je ispadao kao junior. uz spahića i pandžu, pozive moraju dobiti zukanović i cocalić. pandža je bio izvrstan protiv iraca i pokazao je da mu je mjesto u prvih 11. lijeva strana mora biti rezervirana za papca i kvesića, a desna za o. vranješa, kojemu bi pridruzio barića iz genta. mujdža treba igrati desno krilo i po meni, on će napraviti dobru karijeru, ako bude igrao kao protiv francuza. što se tiče s. vranješa, momak je dobio malu minutažu i to u trenucima kada naša igra nije postojala, tako da je glupo reći da je ispod prosjeka. vrančić je pokazao da zna igrati i ja bih ga ostavio. zahirović je zaista katastrofa i dno ruske lige je njegov plafon. stevanović je bio izvrstan. rahimiću bih se zahvalio.
Sve se slazem osim Vrancica. On je bio smijesan.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2012, 08:17

Ja se nebih složio da je bio smješan. momak je tražio igru. nije imao netočnih dodavanja. neznam jesi li primjetio koliko je puta istrčavao na dupli pas. pokrivao je solidno, ali očito da je bio impresioniran prvim nastupom za reprezentaciju.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 maj 2012, 10:00

Pauleta je napisao/la:Ja se nebih složio da je bio smješan. momak je tražio igru. nije imao netočnih dodavanja. neznam jesi li primjetio koliko je puta istrčavao na dupli pas. pokrivao je solidno, ali očito da je bio impresioniran prvim nastupom za reprezentaciju.
Mozda je smijesan prevelika rijec, al da je zadovoljio, NIJE.
Cini mi se da ima ok tehniku, to je pokazao, no za igrati na sredini, MORA imati tehniku. Ono sto sam primjetio je da je spor te da nije osvajao lopte, par lopti je i izgubio na kriticnim mjestima. Sve u svemu, nije zgrabio pruzenu sansu?

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 maj 2012, 10:28

Pauleta je napisao/la:Ova utakmica je pokazala da jahić nemože igrati( po meni se to vidjelo i prije). zaista je ispadao kao junior. uz spahića i pandžu, pozive moraju dobiti zukanović i cocalić. pandža je bio izvrstan protiv iraca i pokazao je da mu je mjesto u prvih 11. lijeva strana mora biti rezervirana za papca i kvesića, a desna za o. vranješa, kojemu bi pridruzio barića iz genta. mujdža treba igrati desno krilo i po meni, on će napraviti dobru karijeru, ako bude igrao kao protiv francuza. što se tiče s. vranješa, momak je dobio malu minutažu i to u trenucima kada naša igra nije postojala, tako da je glupo reći da je ispod prosjeka. vrančić je pokazao da zna igrati i ja bih ga ostavio. zahirović je zaista katastrofa i dno ruske lige je njegov plafon. stevanović je bio izvrstan. rahimiću bih se zahvalio.
Što Zahirović katastrofalan? Igrao je na neprirodnoj poziciji i nije imao nekih krupnih grešaka, za razliku od Lulića na lijevom beku koji je bio najgori igrač utakmice, a to niko ne spominje. Poslije njega su najviše griješili Jahić, Vrančić i Džeko.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.