Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

pinoglavi
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la pinoglavi » 23 jan 2016, 14:02

Kakvi padovi jbt, kud gledam ovo :roll:
Sreca dobro su pali, koliko je dobro i moglo, i Svindal i Reichelt
Nad tobom sunce najljepše sja

edohz
Kontakt:

Post Postao/la edohz » 23 jan 2016, 14:05

ovdje neko treba glavu izgubiti, haj da oni uzimaju milione pa bi ja ovo nekako i shvatio ali ovako....

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jan 2016, 14:08

edohz je napisao/la:ovdje neko treba glavu izgubiti, haj da oni uzimaju milione pa bi ja ovo nekako i shvatio ali ovako....
A jebga, adrenalin, ljubav prema skijanju, nije da ne znaju da se ovo moze desiti

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 jan 2016, 14:12

i svindal odleti ....

saće barem ovi ostali pod ručnom nizastranu ... jeb.iga, to je kicbil, tako je to uvijek bilo

evo, prvi je jansrud kočio .... ova trka je gotova. valjda neće biti više belaja!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 jan 2016, 14:58

Šteta zbog padova Reichelta i Svindala (čovjek baš nema sreće :roll: ), nikad nije prijatno kada strašni padovi obilježe jedan takmičarski dan. Ipak, glavno da je s njima sve u redu, mogu biti sretni što su prošli bez ozbiljnih posljedica, jer ljudi gube živote pri onakvim brzinama.

Na kraju Fill pobjednik, Feuz drugi, a Janka treći. Bio bih sretniji da je Beat pobijedio, ali i ovako moram biti zadovoljan. :kafa: Duga pauza, konstantno u problemima zbog povreda, ali svaki put se vrati na stazu u velikom stilu. Jednostavno, skijaš koji nikad ne razočara na velikim događajima kao što su Wengen, Kitzbuehel, Svjetsko prvenstvo. Eh, da nije bilo nesretnog pada u Schladmingu, Hirscher bi imao jedan globus manje. :(

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 jan 2016, 16:25

obojica su monstrumi, obojica apsolutno korektni, to je tu negdje. naravno svindal je malo simpatičniji, ipak je on norvežan
ko god da pobjedi zaslužio je. ali sada je stvarno red na svindala, dosta je hirscher pobjeđivao

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 jan 2016, 16:40

Slažem se, vrhunski sportisti su i jedan i drugi, mnogo su posvećeni i stalno rade na sebi, pravi perfekcionisti, zato su daleko ispred konkurencije ukupno gledano, no vrijeme je da se Aksel konačno vrati na tron, ako ništa zbog nas koji više gotivimo brzinske discipline. :mrgreen:

Hirschera također cijenim i nije mi krivo kada ga vidim kako osvaja globuse i dominira u tehničkim disciplinama, jer se radi o vanserijskom talentu i nevjerovatnom šampionu.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 jan 2016, 18:23

ništa od svega toga, podero je ligamente i meniskus, opet sezona gotova prije kraja. totalni shit!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jan 2016, 19:07

Svindal out, gotovo za sezonu :(

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 23 jan 2016, 19:13

kakav bedak :damn:
Don't believe the hype.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 23 jan 2016, 19:46

veliki jazuk za aksela :( ,veliki jazuk ,sad ono mrsko krme midghet hirser komotno osvaja :evil:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 jan 2016, 21:10

E kakva steta.
Uskraceni smo epske borbe do kraja sezone, ovako znamo gdje to vodi.
Marcela strasno gotivim, rodjeni pobjednik i ludjak u najpozitivnijem smislu te rijeci.
Btw odavno nisam vidio posjeceniju utrku od one danas.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 23 jan 2016, 21:32

Kajzer10 je napisao/la:E kakva steta.
Uskraceni smo epske borbe do kraja sezone, ovako znamo gdje to vodi.
Marcela strasno gotivim, rodjeni pobjednik i ludjak u najpozitivnijem smislu te rijeci.
Btw odavno nisam vidio posjeceniju utrku od one danas.
Cast hirseru ali za mene je samo jedan velikan a to je trenutno aksel svindal ,covjek koji kada ode ce biti u Hall of Fame najvecih ikada uz tombu , herminaatora ,kjusa,omota ... :salut: jedan od najvecih ikada koji je postavio mnoge standarde u nabrzim disciplinama.Svaka cast veleslalomu,slalomu , ali zna se sta
su prave muske trke a to su one najbrze. Tu se vide pravi skijasi :cool:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Sema1988
Kontakt:

Post Postao/la Sema1988 » 23 jan 2016, 23:40

A Tomba inace dominirao u spustu :? :shock:
Ne moze ipak Svindal u istu recenicu sa Hirserom , koliko god neko gotivio Svindala I(ili) mrzio Hirsera .
Hirser sa 26-27 godina vec ima 4 velika kristalna globusa I nije jedan od najvecih svih vremena ?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2016, 10:47

Svindal nije veći od Hirschera, iako su obojica velikani i mogu još napredovati na vječnoj listi, posebno Marcel. ;)

Što se tiče najvećih skijaša svih vremena, GOAT u tehničkim disciplinama je naravno Stenmark, GOAT brzinskih disciplina Herminator, a overall GOAT (ako uzmemo sve discipline u obzir) je Marc Girardelli.

Sema1988
Kontakt:

Post Postao/la Sema1988 » 24 jan 2016, 11:01

Claus je napisao/la:Svindal nije veći od Hirschera, iako su obojica velikani i mogu još napredovati na vječnoj listi, posebno Marcel. ;)

Što se tiče najvećih skijaša svih vremena, GOAT u tehničkim disciplinama je naravno Stenmark, GOAT brzinskih disciplina Herminator, a overall GOAT (ako uzmemo sve discipline u obzir) je Marc Girardelli.
To je to . Iz nekog razloga ljudi ne vole Marcela , I to je uredu , ali govoriti za covjeka koji ima 4 kristalna globusa da nije vrhunski I vec sada jedan od najvecih svih vremena , fakat nema smisla

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 12:57

Meni lično od ovih što sam gledao Bode pa svi ostali, kakav je to doktor skijanja bio :bow:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2016, 13:23

Bode je svakako legenda, na njegov stil skijanja čovjek nije mogao ostati ravnodušan. Takvi skijaši mnogo nedostaju alpskom skijanju.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 24 jan 2016, 13:59

pa bilo je puno skijasa i skijasica Koje bi mogli nazvati legendama recimo Klammer,von Gruuningen,Zürbrigen PIRMIN,tomba,eberhater,stenmark itd,skijasica wachter,kronbacher,nef,götscl Dorfmeister itd ali vrlo rijetki su pobijedzivali u svim disciolinama koliko znam to je uspjelo:kod muski Lasse Klus,kjetil Andre Aamot,Marc Girardeli i mislim Bode Miller

Kod zenski Permila Wiberg,Maria Riesch,Janica kostelic,Tina Maze i Lindsi Vonn(nisam siguran al mislim da ima 1 pobjedu u slalomu

od aktuelni skijasa najblizi su Hirscher i Ligeti obojici fali pobjeda u spustu a svindalu fali u slalomu nek me ko ispravi ak sam gdje pogresio
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 24 jan 2016, 18:15

Zaboravljate i Ivicu Kostelica tu. Osvojio je kristalni globus, prije povreda se jako popravio u Super G-ju, za mene je nekako veci od Zurbrigena.
Više ni slalom nije tako sigurna disciplina sudeci po danas. Zna li neko sta je s Razzoijem?
Životni saputnik! 1921

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.