NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

azTer
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la azTer » 26 okt 2012, 13:47

da, mnogi ga ne vole... plus, navodno je od njega počela ta ideja oko reklama na dresovima, što je samo povećalo antipatije u očima navijača i fanova.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 okt 2012, 00:31

Legion Sports ‏@MySportsLegion
James Harden has rejected a 4 year, $52 million dollar extension with Oklahoma City, Harden wants a max deal worth $60 million.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 okt 2012, 04:02

Report: Thunder trade Harden to Rockets

golemo brate :)..sad mi je jasno i vec vidim Hardena u Bullsima do godine :)..ebiga nesto cisto sumnjam da ce on potpisati duzi ugovor za Houston...jedino pare, ali on zeli 60m za 4 godine , a mislim da Bullsi to mogu dozvoliti kad se otarase ovih nekih igraca

ovaj Houston nije normalan ..idu da se podmlade i onda daju covjeka koji ih je mogo nositi..pa Harden nece ostati kad su sve trade ovi idioti..pa sta su napravili sa ovim?..otice im covjek ,a tako ce izgubiti onog preko koga su mogli nesto graditi.

Aleme ba postali te ko Minesota sta je ovo bolan?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 okt 2012, 04:13

on je restricted free agent. ako houston odluci da izjednaci ponude ne ide harden nigdje.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 okt 2012, 04:24

Donnie Darko je napisao/la:on je restricted free agent. ako houston odluci da izjednaci ponude ne ide harden nigdje.
eh onda ce izjednaciti sigurno..samo brate po meni nisu smjeli dati Lamba
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 28 okt 2012, 04:28

Dobar trade i za jedne i za druge. Harden odbio ponudu a ovi ga lagano poslase u Houston, nekada i netreba biti previse gladan u zivotu jbg.
Covjek imao finu ponudu, sljedece 4 god. bi se borio za titulu a ovako je sam sebe zbog 4,5 miliona vjerovatno zabio na dno NBA lige al et tamo ce ako nista biti franchise igrac.
Negledajuci ove smijesne ugovore po meni Harden uopste i nije igrac za max. ugovor. Nemozes biti sesti igrac tj. ulaziti sa klupe i traziti max. ugovor, jednostavno tu nesto nestima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 okt 2012, 04:49

extra trade

Svaka cast Morey

Jedva cekam sezonu, ekipa prepuna talenta, jos jedan trade kad bi odradili i lagano
Balon je napisao/la:Dobar trade i za jedne i za druge. Harden odbio ponudu a ovi ga lagano poslase u Houston, nekada i netreba biti previse gladan u zivotu jbg.
Covjek imao finu ponudu, sljedece 4 god. bi se borio za titulu a ovako je sam sebe zbog 4,5 miliona vjerovatno zabio na dno NBA lige al et tamo ce ako nista biti franchise igrac.
Negledajuci ove smijesne ugovore po meni Harden uopste i nije igrac za max. ugovor. Nemozes biti sesti igrac tj. ulaziti sa klupe i traziti max. ugovor, jednostavno tu nesto nestima.
Preko 20 poena ce imati prosjek u Rocketsima, Harden je superstar
SaltCityAttack je napisao/la: eh onda ce izjednaciti sigurno..samo brate po meni nisu smjeli dati Lamba
I meni je zao sto smo dali Lamba ali bolje imati vec dokazanog igraca nego rookie za kojeg se jos ne zna

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 okt 2012, 09:05

uuhh....

sad je ovo učinilo sezonu DUPLO zanimljiviju, kad god pomislim na OKC uvijek se stvori slika Westbrook, Harden, Durant i Ibaka... sad sa Martinom i Bealom, + Rocketsi Harden & Lin, zanimljivo...

po meni su na gubitku Thunderi, i na nivou chemistrya, uvijek je bilo OKC lojalni itd. i Harden je uvijek bio onaj good guy, šaljivdžija, a onda im ga šukne :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 28 okt 2012, 10:29

@NEZALAGANJE vec godinu dana je govorio da Harden nece uzeti nista manje od maximalnog ugovora i bi covjek upravu ;)

a zanimljivo u svakom slucaju..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 okt 2012, 11:41

Donnie Darko je napisao/la:ATLANTA HAWKS

A.Horford/Z.Pachulia/J.Petro
J.Smith/A.Tolliver/I.Johnson
K.Korver/D.Stevenson
A.Morrow/L.Williams/J.Jenkins
J.Teague/D.Harris

slika
-"Ovoliko šuteva ću da uzmem ove sezone"-

Ne tako davno, Hawksi su Johnsonu ponudili najgori ugovor u ligi, i tim činom su se osudili na godine ispadanja u maksimalno drugoj rundi playoffa. Na njihovu sreću, Netsima je gorilo pod nogama, te su na zahtjev Derona Williamsa u cilju ostanka istog preuzeli taj ugovor. Zauzvrat su dobili praktično ništa u poređenju sa Johnsonom, naravno ako gledamo talenat. Ali ako uzmemo u obzir da su se riješili i Marvina Williamsa, Hawksi su sačuvali preko 100 miliona dolara, i jedni su od apsolutnih pobjednika ovog ljeta. Sa obzirom da je Josh Smith odbio produžiti ugovor, te će na ljeto vjerovatno promjeniti sredinu, Hawksi će pred sljedeću sezonu na platnom spisku imati samo Horforda, Teagua i Jenksinsa, te će sa njima kao solidnog jezgrom krenuti u rebuilding. Nego, da se vratim na predstojeću sezonu. Otišli su Joe Johnson, Marvin Williams, Kirk Hinrich, Willie Green, Vladimir Radmanović, Tracy Mcgrady, te još nekoliko nebitnih igrača. Došli su Louis Williams, Anthony Morrow, Devin Harris, Kyle Korver, DeShawn Stevenson i Anthony Tolliver. Ako dodamo još povratak Al Horfroda, te Johna Jenkinsa kojeg su pokupili na draftu Hawksi ne bi trebali biti ništa slabiji nego prošle sezone. Zadržat će imidž nesebične šuterske ekipe iz prošle sezone, a sa obzirom da sada imaju više pouzdanih strijelaca napad bi trebao napredovat i nedostatak Johnsona se ne bi trebao ni osjetiti. To nije slučaj sa odbranom. Korver i Morrow, prosječni odbrambeni igrači teško će nadomjestiti visinu i snagu Johnsona i Williamsa koji su ogromni za svoje pozicije. Joe Johnson je vjerovatno najjači bek u ligi. Nema neke podrške ni sa klupe, gdje je jedini izvrstan defanzivac Stevenson, ali je isti igrač manje u napadu. Najjači adut, pored centarkog dvojca, vjerovatno će biti ofanzivno vrlo opasna klupa predvođena Lou Williamsom, koji bi vrlo lahko mogao biti u užoj konkurenciji za najboljeg šestog igrača. Playoff svakako ne bi trebao doći u pitanje.

Prognoza: 49-33

a ostali timovi?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 okt 2012, 12:38

Bit ce i ostali, cekao sam da se predsezona zavrsi.

@saljivdzija, ovdje su u thunderu suknuli hardenu, ne obrnuto. :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 okt 2012, 12:51

Ne znam kako su mogli suknuti Hardenu, covjek htio maksimalan ugovor i na kraju ga dobio. Nazalost, ima igraca koji vole vise novce od titule.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 okt 2012, 13:14

Dobio maksimalan ugovor, ali ce zbog 6 miliona vise umjesto u ekipi koja ce se konstantno boriti za naslov igrati za rocketse. Mislim, vise je on ovdje sukno samom sebi, ali Oklahoma iz ovog trejda nije izasla nista slabija, cak stavise sad imaju dublju klupu i 3+ pika vise, a ako iko osim Spursa zna draftovat, to su oni.

Mislim, to je vise sukanje po NBA standardima. Svi su pobjednici sa tolikim parama ukljucenim :mrgreen:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 28 okt 2012, 13:15

Bolje prosla Oklahoma po meni, dobili su Martina i Lamba, svaka cast Hardenu ali Oklahoma napravila odlican posao. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 okt 2012, 13:21

Pricajte vi sta hocete, ali Oklahoma je izgubila veoma bitnog igraca, kakav Martin kakvi bakraci. Lamb je neiskusan igrac za ciljati finale. Ja kako znam oni ciljaju titulu a ne neki mini rebuilding sa pickovima i Lambom. Lakersima je sad olaksan posao, neko moje misljenje.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BrutalConfidence
Kontakt:

Post Postao/la BrutalConfidence » 28 okt 2012, 13:22

Jedva cekam da vidimo hardena sa punom minutazom u novoj sezoni!

1. say yes
2. dont prepare
3. just show up
4. start anywhere
5. act now
6. be average
7. stay on course
8. enjoy the ride!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 okt 2012, 13:32

Raul_64 je napisao/la:@NEZALAGANJE vec godinu dana je govorio da Harden nece uzeti nista manje od maximalnog ugovora i bi covjek upravu ;)

a zanimljivo u svakom slucaju..
Upravo tako! ;) Vidim da mnogi sad Hardena napadaju sto je htio max. ugovor ,a niko ne osudjuje upravu OKC-a zbog te situacije!?Da bude jasno,on im je najbolji kreator u ekipi bio,a po meni i bolji igrac od Westbrooka i zasto bi htio manji ugovor od njega ,pa i manji od Duranta??Zasto pomenuti dvojac,kad se vec prica o slozi ekipe i sansama za titulu,nije uzeo manje??Ako su im toliko uzor SAS,zasto nisu uzeli manje kao svojedobno Duncan i Ginobili??Po meni su oni pogrijesili u prvom koraku,a ovaj drugi je posljedica...S druge strane,mislim da je ovim potezom HOU PO ekipa i tu nema sumnje.S aspekta OKC ,koje posmatram iskljucivo kao rivale svoje ekipe,mislim da su itekako oslabljeni i moje je skromno misljenje da vise nisu broj 1 na zapadu,vec su to SAS,barem dok LAL ne budu na ocekivanom nivou.To je moje subjektivno misljenje,a vrijeme ce sve pokazati...I da,da jos navedem razlog zbog cega mislim da vise nisu br.1.Harden je rijesio finale Zapada prosle godine i to je jedini igrac za kojeg nismo imali rjesenje,makar je Durant isao i preko 30,ali to se od njega ocekivalo.Svaki put smo imali vodstvo,dok on ne bi usao i 'unistavao' nasu drugu petorku.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 okt 2012, 13:59

Nezgodan trade,obje ekipe su se kockale,Houston manje ali opet,dati Lamba i 2 picka prve runde nije mala stvar...Martin je skoro pa nebitan u ovoj jednacini.Sa druge strane OKC ima puno vise za izgubiti,ode franchise igrac i pokretac svega u ekipi,ustvari bolje receno kocnica za Westbrooka..Dodali su jos jednog ludjaka u ekipu,ne znam,moglo bi im se ovo odbiti o glavu..Al opet,imaju 3 all-stara potpisana na 4-5 godina isticuci ugovor Martina,Lamba i dva picka sljedece godine,mislim da se njima jos ne zuri toliko da uzmu naslov,sto su ovim potezom potvrdili...Sve je moguce u ovoj situaciji,al mislim da ce OKC svejedno biti TOP 3 na zapadu i uci u polufinale konferencije,a tamo je znamo sve moguce...Mislim da puno ulazu u napredak Maynora sto je i opravdano,gledao sam ga,super back-up play za Westbrooka..Lamb mi se iskreno kao igrac najvise svidjao na ovom draftu i iznenadjen sam njegovom visokom pozicijom pa bi se moglo desiti da isti eksplodira ove sezone...Ima i OKC puno prostora za trade sada,Martin i pickovi za nekog extra centra i amnestija Perka..Definitivno dobar potez za obje ekipe...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 okt 2012, 14:06

po meni dosta bolje prošao houston. najveće je pitanje kako će se martin uklopit u thunderovu brzu igru, a od hardena se s druge strane očekuje da bude vođa uz lina.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 okt 2012, 14:48

Donnie Darko je napisao/la:Dobio maksimalan ugovor, ali ce zbog 6 miliona vise umjesto u ekipi koja ce se konstantno boriti za naslov igrati za rocketse. Mislim, vise je on ovdje sukno samom sebi, ali Oklahoma iz ovog trejda nije izasla nista slabija, cak stavise sad imaju dublju klupu i 3+ pika vise, a ako iko osim Spursa zna draftovat, to su oni.

Mislim, to je vise sukanje po NBA standardima. Svi su pobjednici sa tolikim parama ukljucenim :mrgreen:
Ne vidim kako je sukno sam sebi osim borbe titulu, kad je lik bio treca violina ekipe, ovako ce biti prvi igrac tima, s vecom minutazom, vecim ugovorom i vecim prostorom za napredak. Njemu su tek 23 godine, ovo mu je najbolji potez u karijeri, ide s trece violine na franchise igraca, za njegovu karijeru ne moze biti bolje.

Martin totalno ne bitan u ovom trade-u, Lamb i pikcovi ok ali i to vala se moze lahko progutati, kad dovodis ovakvog igraca (top 5 SG u ligi sigurno).

Dosta ce biti zanmiljivija ekipa za razliku od prethodne dvije sezone, svaka cast MOREY

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.