OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 15:09

limenka je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Naravno da može uticati na politiku kluba. Staviš pravilo na nivou lige da niti jedan klub ne može potpisati više od 4 stranca, pa ćeš vidjet kako će se svi prilagodit, jer inače ne možeš igrat ligu. Politika saveza je starija od politike kluba.
Šta bi s tim dobili? Ako ciljaš na ove igrače koji bi u budućnosti igrali za Hrvatsku / Srbiju, to su igrači sa prostora BiH koji uglavnom imaju oba državljanstva.
Ako ciljaš na polovnjake koji veze nemaju sa BiH i koji tu dolaze sa 27 godina onda je to ok.
Ciljam na polovnjake. Od 10 igrača Širokog igrat će makar jedan za BiH, a jedan je bolje nego nijedan.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 08 avg 2012, 15:10

ma kakvo srce , lova je vazda najbitnija , samo cekajte kad krene nafta iz BIH izlaziti kako ce se situacija obrnuti :lol: :lol:

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 15:13

NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Ciljam na polovnjake. Od 10 igrača Širokog igrat će makar jedan za BiH, a jedan je bolje nego nijedan.
Je li znaš možda koliko takvih igrača trenutno igra za Široki, Bosnu ili Igokeu?
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 15:16

limenka je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Ciljam na polovnjake. Od 10 igrača Širokog igrat će makar jedan za BiH, a jedan je bolje nego nijedan.
Je li znaš možda koliko takvih igrača trenutno igra za Široki, Bosnu ili Igokeu?
Previše.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 08 avg 2012, 15:19

Rosas7 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Mene da srce vuce u neku zemlju onda bih otisao da tamo zivim...logika. Ne bih zafrkavao ostale...
pa sto bi ja napustio svoje mjesto,koje volim vise od svega,gdje mi je zivio sukun sukun sukun dedo,bi li ti napustio tuzlu???
nisu hrvati samo u hrvatskoj,ima puno dijaspore,ali svima nam je zajednicko da volimo jedinu repku,isto kao onaj iz zagreba,australije,njemacke,bih itd itd.
i necu da visemo idemo u off topic
tema su bh olimpijci ;)
Ne pricam ti o tome, normalno je da to da ces voliti. Svako voli svoj rodni kraj, takva je situacija i da ima mnogo onih u jednoj drzavi koji navijaju za drugu ali govorim npr za sportistu...ako ga vuce da tamo nesto uradi onda ode i ostavi mjesto onom ko bi mozda igrao za BIH. A ne da se nesto nadamo,momak napreduje i onda ko grom iz vedra neba otisao da igra za drugu reprezentaciju i onda niti sta drzava dobije niti liga i na nuli ostane BIH u vecini slucajeva. Djedovina je djedovina...to je druga stvar ;) :) Tvoja drzava koliko i moja..

Mada ni to malo ljubavi prema BIH ne bi skodilo...Ne igramo ni mi pod mjesecom i zvijezdom niti ili ljiljanima, ne moze brate BIH npr imati HR boje u sportu ali opet je tvoja drzava kao i moja...nije sramota u gradu valjda ako nesto uspijes sa BIH jer si se rodio u toj drzavi...

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 08 avg 2012, 15:19

Ma ukinuti sport u drzavi i svi rahat.Sve nekakvi talenti za ovo za ono a nigdje ih.I normalno i ja da rivim u BL ili Ljubuskom,Gabeli gdje vec i ja bi otisao igrati za Srbiju/Hrvatsku kad znam da cu tamo uspjet,koliko toliko.I realno vise niko ne gleda "ljubav prema sportu" svi gledaju pare i buducnost a ovdje ni para a bgm ni buducnosti nema
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 08 avg 2012, 15:26

delpiero20 je napisao/la:
Ne pricam ti o tome, normalno je da to da ces voliti. Svako voli svoj rodni kraj, takva je situacija i da ima mnogo onih u jednoj drzavi koji navijaju za drugu ali govorim npr za sportistu...ako ga vuce da tamo nesto uradi onda ode i ostavi mjesto onom ko bi mozda igrao za BIH. A ne da se nesto nadamo,momak napreduje i onda ko grom iz vedra neba otisao da igra za drugu reprezentaciju i onda niti sta drzava dobije niti liga i na nuli ostane BIH u vecini slucajeva. Djedovina je djedovina...to je druga stvar ;) :) Tvoja drzava koliko i moja..

Mada ni to malo ljubavi prema BIH ne bi skodilo...Ne igramo ni mi pod mjesecom i zvijezdom niti ili ljiljanima, ne moze brate BIH npr imati HR boje u sportu ali opet je tvoja drzava kao i moja...nije sramota u gradu valjda ako nesto uspijes sa BIH jer si se rodio u toj drzavi...

ma naravno da nije sramota,mi podrzimo svakoga od nasih ko nastupa za bih,sunjica,papca itd,svaka im cast
cak ljudi kod nas hodaju u opremi repke bih,i nemaju problema,sto je ekstra
ja postujem svaciji izbor ;)
mislim da puno ovdje ovisi od infrastrukture i trenerskog kadra,kad bi se to poboljsalo,ne bi nitko zalio za nijednim hrvatom ili srbinom koji odu igrat za hr/srb
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 avg 2012, 15:54

Nakon 27 dana i prijeđenih 2510 km, širokobriješki biciklistički trojac Alen, Filip i Mirko stigli su biciklima iz Širokog Brijega u London u čast Olimpijskim igrama.

Kako su nam javili, stigli su jučer oko 13 sati te je sve prošlo u najboljem redu. Planiraju ostati nekoliko dana u Londonu te razgledati grad, a i rekli su nam da će, ukoliko uspiju doći do ulaznica, pogledati neko olimpijsko natjecanje.

Za kraj, vrijedi zaista pohvaliti ove momke i spustiti im kapu do poda za jedan ovakav hrabar i odvažan poduhvat.

slika

.....

S obzirom na rezultate BH natjecatelja na OI, proglasavam ovo najvecim uspjehom BH predstavnika u Londonu! 8-)
...Život za Široki...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 08 avg 2012, 16:09

ŠB_Fidelis je napisao/la: S obzirom na rezultate BH natjecatelja na OI, proglasavam ovo najvecim uspjehom BH predstavnika u Londonu! 8-)
X

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 08 avg 2012, 16:34

nisam htio previše o ovome, ali vidim da ste se raspisali
legenda reala je napisao/la:admin je objasnio !!!
I nema se šta više tu naprdivati srce i ti folovi, samo interes ;)
hrvati koji su rođeni ili porijeklom iz bih više grizu za hrvatsku od domaćih hrvata...više igraju sa srcem nego što bošnjaci igraju za bih...što bi se reklo : "glume većeg katolika od pape"
dosta puta sam znao pročitat na vašem forumu kad igra hrvatska : "ljudi igraju srcem za svoju domovinu...kad će naši tako"
Sve je do naših saveza, kad oni naprave nešto i ostali će igrati za nas, ne samo bošnjaci kako to naš dean voli reći :roll:
vjerujte u to,ako vam je lakše ;)
ali mislim da je već bezbroj puta dokazano šta ljudi iz RS i HB misle od bošnjacima i ovakvoj bih..i za vrijeme rata i nakon rata...
mnogi bošnjaci često psuju majku četničku,ustašku...zovu ih fašistima, a onda bi da igrači iz tih naroda igraju za njih...
Ovi iz Hercegovine i RS-a su se za ovo i zalagali u savezu, da mogu proizvoditi igrače za svoje domovine, tome se treba stati u kraj, hoćete nećete gospodo, to se najviše osjeti u košarci, ali nadam se da će Harun i tome stati u kraj ;)
tko treba stati na kraj? bošnjaci?....bih je takva kakva je...u yugoslaviji ništa od ovog nije bilo bitno..kad se sve raspalo,vidjelo se da bih teško može funckionirat u ovakvom stanju kao samostalna država...na okupu je drže samo strane sile....
možda bi i hrvatska imala sličan problem sa srbima da ih nije riješila u Oluji...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 17:03

Rosas7 je napisao/la:bezze se raspravljate po stoti put,uvijek ce decko iz hercegovine i iz rs-a,ako moze otici igrati za hrvatsku/srbiju,jer ih srce vuce,a ako ne mogu,onda ce ostati u bih,to je realnost jbga
apsolutno ne govorim da neko ne treba otići da igra za Srbiju/Hrvatsku ako to želi.

Govorim da Bosna i Hercegovina ne treba trošiti svoje resurse na jednog 15-godišnjaka koji je već odlučio igrati za Srbiju/Hrvatsku/Češku/Zimbabve.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 17:05

admin je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:bezze se raspravljate po stoti put,uvijek ce decko iz hercegovine i iz rs-a,ako moze otici igrati za hrvatsku/srbiju,jer ih srce vuce,a ako ne mogu,onda ce ostati u bih,to je realnost jbga
apsolutno ne govorim da neko ne treba otići da igra za Srbiju/Hrvatsku ako to želi.

Govorim da Bosna i Hercegovina ne treba trošiti svoje resurse na jednog 15-godišnjaka koji je već odlučio igrati za Srbiju/Hrvatsku/Češku/Zimbabve.
Jedan od interesa Bosne i Hercegovine je taj da se radi na štetu Bosne i Hercegovine. I to zvanično. U tome je najveći problem.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 17:06

Kakve resurse Bosna i Hercegovina troši na juniora HKK Široki ili bilo kojeg drugog kluba?
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 17:17

limenka je napisao/la:Kakve resurse Bosna i Hercegovina troši na juniora HKK Široki ili bilo kojeg drugog kluba?
Zemlju kojom ovaj kroči i zrak koji ovaj diše. I to je previše za nekog ko neće igrati za BiH.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 17:24

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
limenka je napisao/la:Kakve resurse Bosna i Hercegovina troši na juniora HKK Široki ili bilo kojeg drugog kluba?
Zemlju kojom ovaj kroči i zrak koji ovaj diše. I to je previše za nekog ko neće igrati za BiH.
Pa nije on kriv što ga je AVNOJ-em to zapalo.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 17:26

limenka je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Pa nije on kriv što ga je AVNOJ-em to zapalo.
Nisam ni ja kriv što se nisam rodio k'o kralj pa mi svejedno neće niko dat krunu. Ne možemo se prilagođavati pojedincima, uvijek neko nije zadovoljan.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 avg 2012, 17:28

Svaka čast ovima iz RS-a što su odlučili prekinuti svaku suradnju sa olimpijskim komitetom BiH.
Neko mora odgovarati za puno toga,te objasniti kako je Rađina kćerka završila u Londonu.
Ispade da su oni ipak bolji dio BiH :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 08 avg 2012, 17:54

LBJ MVP je napisao/la:Svaka čast ovima iz RS-a što su odlučili prekinuti svaku suradnju sa olimpijskim komitetom BiH.
Neko mora odgovarati za puno toga,te objasniti kako je Rađina kćerka završila u Londonu.
Ispade da su oni ipak bolji dio BiH :mrgreen:
Kad god je veliko takmičenje, uvijek sa nasim timom ide neko treći, ko nema veze sa sportom.. Hoće cura da razgleda London sa 'taticom' :roll:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 08 avg 2012, 18:03

Kad ti kadeti/juniori igraju za kadetsku/juniorsku repku BiH, država im (indirektno preko KS) plaća troškove putovanja, boravka itd.. Onda ti igrači kad portanu seniori (ako su dobri) odu igrati za neku drugu repku, je li to ok po tebi?
NAPRIJED NARODE!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 avg 2012, 18:16

Zeman je napisao/la:
Kad ti kadeti/juniori igraju za kadetsku/juniorsku repku BiH, država im (indirektno preko KS) plaća troškove putovanja, boravka itd.. Onda ti igrači kad portanu seniori (ako su dobri) odu igrati za neku drugu repku, je li to ok po tebi?
Najbolji kadeti/juniori Širokog nemaju veze s našim repkama.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.