KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la MortemHz » 25 jan 2017, 10:18

Ethel je napisao/la:Hagins se vratio u D-league tacnije u Delaware 87erse.
Jesi mu jak i ugovor bio..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 jan 2017, 13:41

Bili nekad neki Sparsi koje, kažu, ne pobijedismo nikad, do ove sezone... :kafa:
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 28 jan 2017, 21:55

Bosna - Leotar 85:61 (21:14, 25:14, 16:22, 23:11)

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/bosna-r ... tar/223027

Još Zrinjski za osvetu :bih:
1946

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 jan 2017, 19:23

Ma nema šta ovdje će na kraju odlučivati Bosna i Igokea o osvajaču lige.
Bitno je da se Studenti samo dobro spreme i tempiraju formu za te utakmice, nije ni Igokea bauk :D

High

Post Postao/la High » 29 jan 2017, 22:13

Gazi, Bosno. Onaj njihov broj 12 je teški papak.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

OscarDosSantos
Kontakt:

Post Postao/la OscarDosSantos » 06 mar 2017, 21:15

Ne razumijem, da li je uopšte pametno igrati ABA ligu? Zašto, čemu svrha? Kupovati skupe, istrošene igrače, ponajviše strance i igrati neku divlju ABA Ligu, koju rijetko ko i na tribinama gleda: Pogledajte dvorane Cedevite, Karpoša, Krke itd. nigdje ni žive duše. Upravo takav pristup i politika kluba je dovela Bosnu u ovu situaciju u kojoj je sada. Za Bosnu, a i sve klubove iz ove zemlje je najpametnije ulagati u mlade igrače, proizvoditi potencijalne reprezentativce. Upravo Sparsi, Sloboda i Kakanj i jesu najozbiljniji sportski kolektiv u ovoj zemlji, i jedino se njih i isplati gledati. Ova Bosna sa ovim sastavom i politikom je najblaže rečeno smiješna, a o Igokei i ne treba trošiti riječi, jer to nikad i nije bio ozbiljan klub.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 06 mar 2017, 21:27

OscarDosSantos je napisao/la:Ne razumijem, da li je uopšte pametno igrati ABA ligu? Zašto, čemu svrha? Kupovati skupe, istrošene igrače, ponajviše strance i igrati neku divlju ABA Ligu, koju rijetko ko i na tribinama gleda: Pogledajte dvorane Cedevite, Karpoša, Krke itd. nigdje ni žive duše. Upravo takav pristup i politika kluba je dovela Bosnu u ovu situaciju u kojoj je sada. Za Bosnu, a i sve klubove iz ove zemlje je najpametnije ulagati u mlade igrače, proizvoditi potencijalne reprezentativce. Upravo Sparsi, Sloboda i Kakanj i jesu najozbiljniji sportski kolektiv u ovoj zemlji, i jedino se njih i isplati gledati. Ova Bosna sa ovim sastavom i politikom je najblaže rečeno smiješna, a o Igokei i ne treba trošiti riječi, jer to nikad i nije bio ozbiljan klub.
Bosna je toliko velika da ne može u istu rečenicu sa ostalim bh. klubovima. U to ćeš se uvjeriti ako pogledaš historiju kluba, a evo i ova sezona ti je dokazala koliko je Bosna veliki klub i brend. Dakle, skoro pred gašenjem prošetala se ovom ligom i eto ti razlog zašto treba da igra ABA ligu. Dalje, je li lakše prodati nekog mladog igrača iz naše lige ili iz ABA lige, koja se opet ne može porediti sa ovim što se igra u našoj zemlji? I ne znam otkud to da ne bi bilo raje yebem ga ja. Pa hoće li biti više raje kad ti u goste dođe Partizan, ili kad ti dođe Građanski? Postoji hiljadu razloga zašto je bolje igrati ABA ligu nego našu ligu, a niti jedan zašto je bolje igrati našu ligu, nego ABA-u. :)

OscarDosSantos
Kontakt:

Post Postao/la OscarDosSantos » 06 mar 2017, 21:42

A šta je sa Slobodom, pogledajte koje je igrače proizvela? Prošetala se ligom, jer ostali klubovi, najviše mislim na Slobodu i Sparse u prvi tim guraje mlade, perspektive igrače, a ne neke stare, istrošene igrače, i nije baš da su se prošetali, čak naprotiv jednom ih je Sloboda, mislim baš u ligi utakmici, pobijedila sa 20 razlike. Znate li, možda kolika je starosna dob prvog tima Slobode - 21 godina!, a Sparsima čak i manje. Zašto je potrebno igrati ABA Ligu, da bi bio zapažen? Postoje omladinske evrolige, gdje se promovišu mladi igrači, postoje reprezentacije svih uzrasta, gdje se prate mladi igrači. Znate li vi, kojim slučajem, da čak i kotizacija mnoga košta, a da ne kažem, da klub koji želi igrati ABA Ligu, mora platiti dosta skupih igrača, upravo to je i koštalo Bosnu svih nevolja. Ni danas stvar nije ništa bolja, kičmu ekipe čine nekakvi ikonići, vasiljevići, i ostali, a ne mladi, perspektivni igrači, od kojih prije svega, država i reprezentacija imaju koristi...

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 06 mar 2017, 22:17

Ko se bolan prošet'o ligom? Spars gura mlade i perspektivne igrače?

OscarDosSantos
Kontakt:

Post Postao/la OscarDosSantos » 06 mar 2017, 22:53

Ja sam se nadovezao samo na gornji komentar, gdje stoji da se Bosna prošetala ligom. Da, Sparsi u svom sastavu imaju talentovanih mladih i perspektivnih igrača, najviše mislim na Ibrahima Durma, Manjgafića, te Stepanovića, kojeg je čak i reprezentacija Srbije u mlađim kategorijama i uzela u svoj sastav, a sigurna ga ne bi uzela, da nema svojih kvaliteta. Uz to, da spomenem da su i nekoliko potencijalnih igrača i prodali, i na koje reprezentacija može i treba imati koristi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 mar 2017, 23:10

OscarDosSantos je napisao/la:Ja sam se nadovezao samo na gornji komentar, gdje stoji da se Bosna prošetala ligom. Da, Sparsi u svom sastavu imaju talentovanih mladih i perspektivnih igrača, najviše mislim na Ibrahima Durma, Manjgafića, te Stepanovića, kojeg je čak i reprezentacija Srbije u mlađim kategorijama i uzela u svoj sastav, a sigurna ga ne bi uzela, da nema svojih kvaliteta. Uz to, da spomenem da su i nekoliko potencijalnih igrača i prodali, i na koje reprezentacija može i treba imati koristi.
Da bi razvio te mlade igrace nasusno nam treba klub u aba ligi koja bi razvijala te igrace, a ne da igraci idu kuda koji bez prave prilike za razvoj
Samo sto se bojim da ako Bosna i uspije doci do abe da ce slabo gurati te nase mlade igrace nego da ce opet kolo voditi polovnjaci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

OscarDosSantos
Kontakt:

Post Postao/la OscarDosSantos » 06 mar 2017, 23:21

Upravo zato postoje juniorske evrolige, Sparsi već nekoliko godina zaredom upravo igraju tamo, gdje su pobjeđivali i neke velikane evropske košarke, kao što je Makabi. Baš na tim mjestima, se gledaju mladi igrači, prate i pozivaju na prestižne kampove. I ne samo to, postoje evropska i svjetska reprezentativna prvenstva, gdje se može analizirati i provjeriti dotadašnji rad i uprave i igrača.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 mar 2017, 23:22

OscarDosSantos je napisao/la:Upravo zato postoje juniorske evrolige, Sparsi već nekoliko godina zaredom upravo igraju tamo, gdje su pobjeđivali i neke velikane evropske košarke, kao što je Makabi. Baš na tim mjestima, se gledaju mladi igrači, prate i pozivaju na prestižne kampove. I ne samo to, postoje evropska i svjetska reprezentativna prvenstva, gdje se može analizirati i provjeriti dotadašnji rad i uprave i igrača.
I upravo zato sto nisu imali kvalitetan prelaz iz juniorske u seniorsku kosarku jer Sparsi nisu igrali ABA ligu, svi su redom ti igraci manje-vise propali.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 mar 2017, 23:25

Ethel je napisao/la:
OscarDosSantos je napisao/la:Upravo zato postoje juniorske evrolige, Sparsi već nekoliko godina zaredom upravo igraju tamo, gdje su pobjeđivali i neke velikane evropske košarke, kao što je Makabi. Baš na tim mjestima, se gledaju mladi igrači, prate i pozivaju na prestižne kampove. I ne samo to, postoje evropska i svjetska reprezentativna prvenstva, gdje se može analizirati i provjeriti dotadašnji rad i uprave i igrača.
I upravo zato sto nisu imali kvalitetan prelaz iz juniorske u seniorsku kosarku jer Sparsi nisu igrali ABA ligu, svi su redom ti igraci manje-vise propali.
Da upravo tako jer prelazak iz juniora u seniore je najvazniji i tu najveci broj igraca ne uspije ispuniti potencijal
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 06 mar 2017, 23:28

OscarDosSantos je napisao/la:Ja sam se nadovezao samo na gornji komentar, gdje stoji da se Bosna prošetala ligom. Da, Sparsi u svom sastavu imaju talentovanih mladih i perspektivnih igrača, najviše mislim na Ibrahima Durma, Manjgafića, te Stepanovića, kojeg je čak i reprezentacija Srbije u mlađim kategorijama i uzela u svoj sastav, a sigurna ga ne bi uzela, da nema svojih kvaliteta. Uz to, da spomenem da su i nekoliko potencijalnih igrača i prodali, i na koje reprezentacija može i treba imati koristi.
Jesi siguran da pratiš ovu ligu, pogotovo unazad par godina?

Normalno da ne uspiju, očajan trenerski kadar, loša liga i totalna rasprodaja.

ps

Juniorska Euroliga je smiješan argument za bilo šta, pogotovo ako pogledamo rezulate.

OscarDosSantos
Kontakt:

Post Postao/la OscarDosSantos » 06 mar 2017, 23:32

Propali? Ne znam koliko pratite njemačke medije, ali Amar Gegić je jedan od najtalentovanijih igrača juniorske ekipe Bayern Minhenai. Čampara igra u Madridu, onaj mali, ne znam mu imena igrao protiv Zvijezde za Bamberg i već igra pravu Evroligu. Vrabac, iz utakmice u utakmicu, sve bolji i konstantniji. Još sam dok je bio još mlađi, govorio sam ocu da će Vrabac napraviti nešto od sebe i svoje karijere. Njegovu kvalitetu, je upravo i prepoznao Partizan, najviše trener Džikić, koji nije bezveze čovjek, čovjek koji je bio pomoćni trener Minesote u NBA ligi. Još uvijek su to mladi igrači, čak neki i premladi, da bi se sudilo, tek tako govoriti o njihovom kraju karijere.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 mar 2017, 23:55

OscarDosSantos je napisao/la:Propali? Ne znam koliko pratite njemačke medije, ali Amar Gegić je jedan od najtalentovanijih igrača juniorske ekipe Bayern Minhenai. Čampara igra u Madridu, onaj mali, ne znam mu imena igrao protiv Zvijezde za Bamberg i već igra pravu Evroligu. Vrabac, iz utakmice u utakmicu, sve bolji i konstantniji. Još sam dok je bio još mlađi, govorio sam ocu da će Vrabac napraviti nešto od sebe i svoje karijere. Njegovu kvalitetu, je upravo i prepoznao Partizan, najviše trener Džikić, koji nije bezveze čovjek, čovjek koji je bio pomoćni trener Minesote u NBA ligi. Još uvijek su to mladi igrači, čak neki i premladi, da bi se sudilo, tek tako govoriti o njihovom kraju karijere.
Gegic igra za B tim Bayerna, ne za juniore, ne biljezi neke sjajne statistike spram njegovog talenta, 7,7 poena i 2,7 asistencija je daleko ispod ocekivanja. Recimo Kostja Mushidi koji je i mladji od njega i igra u boljoj ligi od njega ABA ligi, biljezi bolje brojke i partije. To je prednost ABA lige, odlican poligon za razvoj mladih igraca.

Campari su vece sanse da ne uspije nego da uspije u Realu, svi europski velikani manje-vise kupuju mlade talente po principu kvantiteta, pa ako dobiju jednog - dvojicu prvotimaca kvalitetnih njima je to gratis.

Vrabac je opet zbog neigranja ABA lige morao daljim putem do Partizana, bacio je bitnu godinu svoje karijere na klub u Njemackoj koji je ispao iz lige (kasnije se i ugasio), gdje nije napredovao ni milimetra.

Nedim Buza, Djoko Salic, Edin Atic... sve redom najavljivani kao najbolji iz svojih generacija.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 07 mar 2017, 09:31

Ethel je napisao/la:
OscarDosSantos je napisao/la:Propali? Ne znam koliko pratite njemačke medije, ali Amar Gegić je jedan od najtalentovanijih igrača juniorske ekipe Bayern Minhenai. Čampara igra u Madridu, onaj mali, ne znam mu imena igrao protiv Zvijezde za Bamberg i već igra pravu Evroligu. Vrabac, iz utakmice u utakmicu, sve bolji i konstantniji. Još sam dok je bio još mlađi, govorio sam ocu da će Vrabac napraviti nešto od sebe i svoje karijere. Njegovu kvalitetu, je upravo i prepoznao Partizan, najviše trener Džikić, koji nije bezveze čovjek, čovjek koji je bio pomoćni trener Minesote u NBA ligi. Još uvijek su to mladi igrači, čak neki i premladi, da bi se sudilo, tek tako govoriti o njihovom kraju karijere.
Gegic igra za B tim Bayerna, ne za juniore, ne biljezi neke sjajne statistike spram njegovog talenta, 7,7 poena i 2,7 asistencija je daleko ispod ocekivanja. Recimo Kostja Mushidi koji je i mladji od njega i igra u boljoj ligi od njega ABA ligi, biljezi bolje brojke i partije. To je prednost ABA lige, odlican poligon za razvoj mladih igraca.

Campari su vece sanse da ne uspije nego da uspije u Realu, svi europski velikani manje-vise kupuju mlade talente po principu kvantiteta, pa ako dobiju jednog - dvojicu prvotimaca kvalitetnih njima je to gratis.

Vrabac je opet zbog neigranja ABA lige morao daljim putem do Partizana, bacio je bitnu godinu svoje karijere na klub u Njemackoj koji je ispao iz lige (kasnije se i ugasio), gdje nije napredovao ni milimetra.

Nedim Buza, Djoko Salic, Edin Atic... sve redom najavljivani kao najbolji iz svojih generacija.
Ethel potpisujem od a do ž, ABA liga našim klubovima može biti loša samo ako se uđe u nju bez financijski sredstava, a vidim da je se oko Bosne okupilo ove godine dosta sponzora, jakih, kao npr. jedna Argeta koja je u vlasništvu Atlantic grupe ako se ne varam...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 mar 2017, 09:58

onaj mali iz Bamberga nema nista sa bih ;)

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 mar 2017, 15:40

Kad se vec prica o ABA ligi zanima me jedna stvar, a to je kakve su nam sanse da sljedece sezone dobijemo drugog prestavnika u Aba ligi, posto je Igokeea trenutno 5a sa omjerom 12-13
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.