UrbyEmanuelson je napisao/la:Upalim racunar,slike nema. Samo se cuje zvuk iz centralne kao kad bus ide u rikverc

Bip,bip,bip i tako stalno
Zna li ko sta je u pitanju
I meni se desavalo nikad nisam otkrio sta je. Ja ga palio - gasio, i onda iz 6-7 puta upali se. Nekad mi se ni htio upalit ja ga ostavim jedno sat vremena i onda upali iz prve.
Inace sam pokusavao da ugasim ga iz struje totalno - sve pravilno prekidac na napojnoj, usisam/prasina, pokupim sa coolera za procesora, venitalor na kucistu, graficku izvadim također usisam, sve vratim ponovo i upalim ga proradi. Onda mi se ponovo deslio to nakon mozda 2-3 sedmice, opet to uradim sve i nije mi se palio, pa onda opet nekad proradi.
I ja sam posumnjao da nesto nije na maticnoj, da se ne pregrijava, da nesto nije dotrajalo.
Pretrazivao ja internet ...Ne znam sta mi bi pa sam kupio novi mentilator za kuciste 120mm. jer sam imao mali od 80mm. koji je lagano zastajao i također kad sam skinu cooler sa procesora na njemu nije bilo nimalo paste a bilo prasine oko njega (valjda pasta dotrajala nisam je mjenjao sigurno 3-4 godine).
I onda sam ti kupio novu pastu, sav sam PC rastavio, sve djelove, kablove, graficku, procesor. Sve sam ja to ocistio, ponovo vratio - spojio, stavio novu pastu na prosesor i graficku rastavio i na nju stavio novu pastu. Nakon toga se vise nikad ponovilo, pali iz prve.