Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

gerdmuller
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la gerdmuller » 17 nov 2012, 20:09

Augsburg i Furth opet izgubili 8-) Jos kad se u iducih par godina rijesimo Hoffenheima,Mainza i Freiburga a mozda i Hannovera(ako Slomka ode i bude raspad sistema) Bundesliga ce biti vrlo blizu onome kakvu je sanjam.A sto se tice druge lige da bi mi se san ostvario nadam se da cemo u sljedecim sezonama u Bundesligi gledati Herthu,Kaiserslautern,Koln,Union Berlin,St.Pauli i naravno Dynamo Dresden :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 17 nov 2012, 20:35

Izgleda da u "Salketu" i nije najbolja atmosfera....Farfan se pravo naljutio....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 nov 2012, 00:49

gerdmuller je napisao/la:Augsburg i Furth opet izgubili 8-) Jos kad se u iducih par godina rijesimo Hoffenheima,Mainza i Freiburga a mozda i Hannovera(ako Slomka ode i bude raspad sistema) Bundesliga ce biti vrlo blizu onome kakvu je sanjam.A sto se tice druge lige da bi mi se san ostvario nadam se da cemo u sljedecim sezonama u Bundesligi gledati Herthu,Kaiserslautern,Koln,Union Berlin,St.Pauli i naravno Dynamo Dresden :)
E sad ćemo ti svi mi napasti! :lol: Nesmiješ htjeti, neka se na terenu pokažu! :mrgreen: :roll: :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 nov 2012, 01:18

Nakon poraza od Jarceva na Allianz Areni 1860 München je povukao rucnu i otpustio trenera Maurera. Kao njegov nasljednjik najvise se spominje ime Sven-Görana Erikssona.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 nov 2012, 09:03

amerosm je napisao/la:Nakon poraza od Jarceva na Allianz Areni 1860 München je povukao rucnu i otpustio trenera Maurera. Kao njegov nasljednjik najvise se spominje ime Sven-Görana Erikssona.
Hebač Sven. :lol: Samo će im pokupiti lovu i napraviti ništa. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 nov 2012, 12:05

KSIVLE je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nakon poraza od Jarceva na Allianz Areni 1860 München je povukao rucnu i otpustio trenera Maurera. Kao njegov nasljednjik najvise se spominje ime Sven-Görana Erikssona.
Hebač Sven. :lol: Samo će im pokupiti lovu i napraviti ništa. :roll:
I ja licno smatram da bi to bio glup potez Lavova jer mislim da je Eriksson istrosen i da ne moze vise pruziti ono sto je pocetkom 00-tih u Laziju. Jednostavno trener koji zivi od imena.

Da sam na mjestu uprave Lavova posao bih povjerio Marcu Kurzu koji je po meni radio odlican posao u Kaiserslauternu, a siguran sam da bi i 1860 vratio u Bundesligu.

KSIVLE
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la KSIVLE » 18 nov 2012, 17:42

Salihović nakon dugo vremena starter.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 18 nov 2012, 17:45

Neki neopisiv osjecaj imam da ce Salih ili dati gol ili pocrveniti,nemoze da odigra jednu normalnu rolu u ovom klubu u zadnje vrijeme. :(

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 18 nov 2012, 18:19

Rekordmeister je napisao/la:Neki neopisiv osjecaj imam da ce Salih ili dati gol ili pocrveniti,nemoze da odigra jednu normalnu rolu u ovom klubu u zadnje vrijeme. :(
Prije ce biti ovo drugo :mrgreen:
Ne,stavrno si upravu za ovo navedeno,al eto ima podrsku navijaca Hoffenheima sto pocinje u prvi 11,pisu da im je drago ;)
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2012, 00:05

amEl_rooB je napisao/la:
Rekordmeister je napisao/la:Neki neopisiv osjecaj imam da ce Salih ili dati gol ili pocrveniti,nemoze da odigra jednu normalnu rolu u ovom klubu u zadnje vrijeme. :(
Prije ce biti ovo drugo :mrgreen:
Ne,stavrno si upravu za ovo navedeno,al eto ima podrsku navijaca Hoffenheima sto pocinje u prvi 11,pisu da im je drago ;)
Najprije trece koje ptice zlosutnice nisu napisale :twisted: .
Naime Sejo je bio najbolji igrac Hoffe danas.I svabski komentator je sto puta danas to ponovio.Iako su izgubili,uopste nisu lose igrali,pogotovo Sejo,bilo ga je svadgje i na lijevoj i desnoj strani.Wolfsburgu svaki sut ulazio u gol ili tri suta na gol ,tri gola i uz to imali su vrlo raspolozenog Benaglia.
Sto se tice normalnog ili ne,problem im je Babbel koji veze nema i tip se totalno izgubio.To jest i ono teke sto je znao,uprskao svojim blesavim inatom.
Sto prije metla ovom,vise sanse da se Hoffa dokopa,makar sredine tabele,jer imaju tim za to,ali ih nema ko voditi.
Nesto slicno kao i sa Chizburgerom,samo ovi se malo vise zaduzili u kupovini igraca pa k'o fol bolje stoje :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 nov 2012, 10:48

Ovaj Bild je baš obično žutilo. Njima su top teme Mandžina proslava, Neuerova psovkica i Voroninov srednji prst. :lol:

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 nov 2012, 12:47

salihović ako je pametan neka bježi iz ove vukojebine. može on igrati bez problema recimo u deportivu.

High

Post Postao/la High » 19 nov 2012, 13:33

Po Salihoviću se vidi da nije zadovoljan u Hoffenheimu, to nije nikakvo mudro slovo. Totalno je pao što se forme tiče, i neprepoznatljiv je ima već neko vrijeme. Nije neki čarobnjak, ali zna biti veoma neugodan igrač, i sigurno da je šteta gledati ga ovako bezvoljnog u njihovom dresu. Neka iskoristi prvu priliku i piči iz ovog bunara. Pa gdje god ode, sigurno će imati želju za dokazivanjem.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 nov 2012, 14:05

KSIVLE je napisao/la:Ovaj Bild je baš obično žutilo. Njima su top teme Mandžina proslava, Neuerova psovkica i Voroninov srednji prst. :lol:
ma žešće smeće od novina uvijek sam to govorio. mada mora uvijek bit tako neki medij koji će se baviti tako nekim stvarima.
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 nov 2012, 14:19

Pale_Companion je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Ovaj Bild je baš obično žutilo. Njima su top teme Mandžina proslava, Neuerova psovkica i Voroninov srednji prst. :lol:
ma žešće smeće od novina uvijek sam to govorio. mada mora uvijek bit tako neki medij koji će se baviti tako nekim stvarima.
Ma znam da su oni proser od novine, ali me sad iznenadilo kako su ove Bayernove "slučajeve" forsirali, pošto sam na navijačkim forumima Dortmunda često znao pročitati kako su to Bayernove novine i kako često pišu neafirmativno protiv Dortmunda.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2012, 15:14

Cinjenica je da BILD zna cesto dramatizovati kada su u pitanju clanci na njihovoj stranici, ali isto tako je cinjenica da su najbolje informisani sto se sportskog dijela tice i vijest na njihovoj stranici o nekom tranferu ti dodje kao i zvanicna potvrda.

@ KSIVLE

ne bi se slozio da su to Bayernove novine, nego BILD vodi dosta pametnu politiku. Naime rijetko ces kada vidjeti da napisu kritican tekst kada je u pitanju Dortmund, Gladbach, Hannover zato sto su to za njih mali gradovi, dok o HSV-u i Bayernu svaki dan pojave kriticni tekstovi, jer tako ce uspjeti prodati sto veci broj primjeraka.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 nov 2012, 15:22

amerosm je napisao/la: ne bi se slozio da su to Bayernove novine, nego BILD vodi dosta pametnu politiku. Naime rijetko ces kada vidjeti da napisu kritican tekst kada je u pitanju Dortmund, Gladbach, Hannover
e ovdje se ne bih nikako složio, znao sam čitat sve i svašta proteklih sezona kad je u pitanu Gladbach, puno nebuloza i netačnih stvari, ne bih sada da navodim primjere potrajalo bi. Ponekad sam imao osjećaj da taj neki novinarčić želi da unese neki nemir u redove sa svojim natpisima ili da navede čitaoce da steknu totalno drukčiju sliku o klubu nego što jest.

Ja razumjem njihovu ulogu (BILD) u njemačkim medijima i jasno mi je da oni imaju ogormni broj čitalaca upravo zbog takvih stvari i čita, pa i mene ponekad zanima da pročitam neki trač iz redova drugih klubova :mrgreen: . A i s druge strane kao što i Amer kaže ne bave se samo žutilom a i često su bili u pravu po pitanju nekih transfera.
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 nov 2012, 16:27

amerosm je napisao/la: ne bi se slozio da su to Bayernove novine, nego BILD vodi dosta pametnu politiku. Naime rijetko ces kada vidjeti da napisu kritican tekst kada je u pitanju Dortmund, Gladbach, Hannover zato sto su to za njih mali gradovi, dok o HSV-u i Bayernu svaki dan pojave kriticni tekstovi, jer tako ce uspjeti prodati sto veci broj primjeraka.
Pojma ti nemam, na našim navijačkim forumima ih se zna često popljuvati kao naklonjene Bayernu. Osobno ne tražim u njihovim tekstovima nikakve skrivene poruke, ali da se primjetiti da vole razvlačiti i Dortmund. Dobar primjer je i ova trzavica između Kloppa i Perišića.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2012, 22:19

A šta kažete na Kicker 8-) :mrgreen:

Igrač kola Alex Meier :)
slika

slika

Ocjene i stats za najbolje mlade vratare u Bundeski 8-)

slika

Očekivani sastavi predstavnika Bundeske za mečeve LP ;)

slikaslikaslika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2012, 01:26

Nakon odlaska pic.kice Allofsa u Wolfsburg, po svemu sudeci poznat je njegov nasljednjik na poziciji sportskog direktora, a to ce biti bivsi igrac Werdera Frank Baumann.

Werder je takodjer krenuo u potragu za direktorom kluba, jer je pic.kica obavljala obje funkcije i tek sada se vidi u koja gov... je uvalio Werder da bi ga na kraju hinjski napustio.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.