Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2016, 11:31

bhsport je napisao/la:Ma boli jer smo ih mogli izbaciti iz igre skroz, da im gori da napadnu Belgiju da se izmrcvare tu, ali eto fulali smo, do nas je 100%. Oni su se nudili cijelu tekmu i ko garantuje da ce u Zenici biti isto ovako?
Nasa realizacija skripi i to opasno.
Ma boli naravno, ali šta ćemo sad. Nikad oni neće napasti, ma koliko da im gori, nemaju takve igrače i nisu takva ekipa. Ni sinoć nisu napali, uvijek su imali solidan broj igrača na svojoj polovini, takva su ekipa. Kad god se malo otvore to je gol šansa za protivnika, i to smo sinoć vidjeli.

U Zenici će biti ovako jer oni ne mogu drugačije, gledao sam ih dosta puta posljednjih godina i uvijek izgledaju apsolutno isto. Sve je u našim rukama, Belgija bi ih trebala unakaziti tako da smo u igri u svim kombinacijama, samo je bitno da u narednom kolu zauzmemo drugu poziciju i ne skide nas više niko do kraja sa nje ;)

Mi ove amatere moramo napuniti, igrati 90 minuta punim gasom jer svaki gol može biti važan na kraju, kao u prošlom SP ciklusu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2016, 11:54

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ma boli jer smo ih mogli izbaciti iz igre skroz, da im gori da napadnu Belgiju da se izmrcvare tu, ali eto fulali smo, do nas je 100%. Oni su se nudili cijelu tekmu i ko garantuje da ce u Zenici biti isto ovako?
Nasa realizacija skripi i to opasno.
Ma boli naravno, ali šta ćemo sad. Nikad oni neće napasti, ma koliko da im gori, nemaju takve igrače i nisu takva ekipa. Ni sinoć nisu napali, uvijek su imali solidan broj igrača na svojoj polovini, takva su ekipa. Kad god se malo otvore to je gol šansa za protivnika, i to smo sinoć vidjeli.

U Zenici će biti ovako jer oni ne mogu drugačije, gledao sam ih dosta puta posljednjih godina i uvijek izgledaju apsolutno isto. Sve je u našim rukama, Belgija bi ih trebala unakaziti tako da smo u igri u svim kombinacijama, samo je bitno da u narednom kolu zauzmemo drugu poziciju i ne skide nas više niko do kraja sa nje ;)

Mi ove amatere moramo napuniti, igrati 90 minuta punim gasom jer svaki gol može biti važan na kraju, kao u prošlom SP ciklusu.
Bas tako, ozbiljno shvatiti ostale, ne zijaniti od Belgije kuci i u barazu smo. :bih:
Samo je vrijeme da se neki decki udalje iz prvih 11, prije svega Lulic, zatim Spaha lagano, Begovic je sinoc dokazao da moze kad hoce.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2016, 12:05

Mozda ja do mene, ali meni je i sinoc Lulic kojeg nekolicina osporava bio bolji od Hajrovica.
On je tehnicki limitiran ali je bogme trkacki maratonac. Covjek krpi gdje stigne. Ne znam zasto je tolika kolicina osporavanja uvjek vezana za ovog igraca?
Treneri se u Laziu mjenjaju a on je kod svakog prvotimac.
Slucajno ili?

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 14 nov 2016, 12:14

Ma Lula radi **** puno posla bez lopte. Sinoć je konstantno ulazio u sredinu vozio igrača za sobom, u napadu ostavljao Kolašincu prostor za ubačaje iz kojih smo stvorili neke prilike. Razigravao, Jajalo i Pjanić su dosta dobro odigrali također. Hajrovic igrao isto kvalitetno ali on i Lula dva različita krila. Izet stalno ide naprijed i želi na gol. Ako ga bek zaustavi nema rješenja,Lulić kopa traži prostor. Zato i jeste cjenjen.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 14 nov 2016, 12:35

Sve to stoji, ali je nama potrebno tehnicki i trkacki potkovano moderno krilo, sto lulic to nije. Ali mi opet takvog krila nemamo.
naprijed rejal

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2016, 12:50

Santo je napisao/la:Sve to stoji, ali je nama potrebno tehnicki i trkacki potkovano moderno krilo, sto lulic to nije. Ali mi opet takvog krila nemamo.
Kada budemo imali takvo krilo Lulic moze u srednji red da trci jer i tamo takav fali. Do tada neka ga na boku. On je sada medju 5-6 najznacajnijih reprezentativaca a neki bi ga posjeli na klupu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2016, 12:50

Santo je napisao/la: Ali mi opet takvog krila nemamo.
I tu ti prestaje sva prica. Ko ne vidi sta Lulic radi tokom utakmice nek pregleda snimak i obrati paznju samo na njega.
Nad tobom sunce najljepše sja

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 nov 2016, 12:58

Santo je napisao/la:Ja stvarno ne znam po kojem osnovu je Mehmed Bazdarevic veceras odradio sjajan posao, gledano u kompletu. Ajmo realno, reprezentacija BiH nije nikad izgledala nadmocnije protiv vece fudbalske drzave kao sinoc protiv Grcke. Posjed od cak 72 procenta i ne dozvoljavanje grcima cent prostora za disanje je nesto do sad nevidjeno kada igraju zmajevi i iskreno, mislio sam da ih imamo, da nemaju sanse da protiv tako raspolozene ekipe daju gol, a kamoli osvoje bod (ove). I onda se odjednom desilo nesto neobjasnjivo. Ekipa se, u momentima apsolutne dominacije povukla, prepustila loptu domacinu koji pravi par dobrih prilika pred nasim golom. Drugo poluvrijeme je totalna suprotnost onog prvog, nema dinamike, nepovezano, sa beskorisnim krilima i odsjecenim napadom, koji se ocajno pokusavao da vrati nazad po loptu, pa smo cak vidjeli i nekoliko sjajnih pasova kroz odbranu koje dzeko nije mogao da iskoristi jednostavno jer nema brzinu i agilnost za takve napade. I onda se jasno vidjelo da su krila u 60. Minutu disala na skrge, i da je nas vezni red ocajno trebao jednog ili cak dvojcu svjezih igraca na krilu odnosno napadu, da se utakmica privede kraju. Sta Mesha radi? Pa nista. Bas nista. Pusta lulica koji nema snage da vodi loptu da ostane na terenu, da ne govorim za sidraski dvojac u napadu koji apsolutno nista na svoju ruku nije mogao da uradi (sto ne govorim u losem kontekstu, jer oni jednostavno nisu takvi igraci)

Misljenja sam da su jedan milicevic ili hodzic sinoc legli ekipi kao budali samar, i da je Mesha morao to da vidi.
zanimljivo da Mesu dizu oni koji su dizali i Mulaomerovica,Markovica i slicne ublehe...a koliko je Mesa dobro odradio sinco posao najbolje da udjes na neki hrvatski forum i vidis sa ljudi pisu o utakmici sa strane kad nisu pristrasni,sve sto je dobro uradio usrao je svojim izmjenama....ali haj mi smo pljuvaci a oni su veliki poznavaoci fudbala sta ces :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 nov 2016, 13:01

Ima i Meša svoje krivice za ono od sinoć. Bilo je jasno od 60. min da nam treba svježe krvi i da su umorni igrači. Za prvih 11 i igru do 60-70 min nema mu se šta zamjeriti, iako sam bio skeptičan prije utakmice vezano za dva napadača. Ali i izmjene su vrlo bitne, nekako Meša ima šablonske izmjene. Milan mora pod svaku cijenu ući iako nam sinoć nije bio potreban. Morao je u 60 min napraviti prvu izmjenu. TSS ili Miličević umjesto Vede, pojačati vezni red. Stati na loptu i tražiti taj drugi gol sigurnom igrom.

I Vedo protiv Belgije ne smije igrati, 4-5-1 krenuti, vezni red pojačati jer inače će nam biti isto kao u Belgiji. Kako god, baraž je 90% u našim rukama, samo dovršiti posao i bez ikakvih eksperimenata.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 14 nov 2016, 13:06

Trener koji igracima kaze da cuvaju loptu u kontri 5 na 3 je idiot.
UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 14 nov 2016, 13:06

Mi da smo zabili one zicere, druga priča bi se pričala. Ne vidim kako su izmjene uticale na rezultat. Do trenera može biti priprema utakmice, sastav, motivacija, ali trener sigurno ne može zabiti 3 zicera.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 nov 2016, 13:11

Incognito87 je napisao/la:Mi da smo zabili one zicere, druga priča bi se pričala. Ne vidim kako su izmjene uticale na rezultat. Do trenera može biti priprema utakmice, sastav, motivacija, ali trener sigurno ne može zabiti 3 zicera.

eto te ko Virtu kaze naporavio izmjene zbog skoka a mi od 10 igraca ,imali smo 9 visokih u igri ali nije dovoljno pa je ubacio jos visokih igraca....ma mislim koliko je zasluzan sto smo uzeli bod Grckoj toliko je zasluzan sto nismo pobjedili a morali smo ...kakvo cuvanje lopte u kontrama...gdje to ima ,koja ozbiljna repka to radi ??
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2016, 13:12

delinjo je napisao/la:zanimljivo da Mesu dizu oni koji su dizali i Mulaomerovica,Markovica i slicne ublehe...a koliko je Mesa dobro odradio sinco posao najbolje da udjes na neki hrvatski forum i vidis sa ljudi pisu o utakmici sa strane kad nisu pristrasni,sve sto je dobro uradio usrao je svojim izmjenama....ali haj mi smo pljuvaci a oni su veliki poznavaoci fudbala sta ces :D
Inače su susjedi uvijek bili objektivni kad smo mi u pitanju.

Pljuvač je svako ko konstantno traži samo negativne strane i radi to godinama. Nikad nisam shvatio zašto to ljudi rade a ne pogledaju i drugu stranu medalje koja ih ne zanima.

Sinoć je bilo toliko toga pozitivnog da trebaš biti baš bezobrazan pa uperiti prst u nekoga. Izmjene nisu krive što smo primili gol, niko nije kriv zato što smo primili gol, ponajmanje selektor. Lopta se odbila na nogu grčkom igraču, dva igrača su zakasnila u blok jer su branili centaršut, a lopta se provukla između njih, možda se Šunjić mogao bolje postaviti, otvoreno ući u šut a ne guzicom, sve to treba analizirati. Je li moglo biti drugačije? Vjerovatno da jeste, godinama se analizira i gol koji nam je zabio Videoton, kompletna akcija, ali niko nije kriv.

Izmjene su bile logične, ubacuješ defanzivca u 87. minuti, šta je tu čudno obzirom na rezultat? Trebao je ubaciti Stevanovića da trči kontru pet minuta prije kraja?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 nov 2016, 13:15

Incognito87 je napisao/la:Mi da smo zabili one zicere, druga priča bi se pričala. Ne vidim kako su izmjene uticale na rezultat. Do trenera može biti priprema utakmice, sastav, motivacija, ali trener sigurno ne može zabiti 3 zicera.
:thumbup:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2016, 13:16

Unofficialpage je napisao/la:Ima i Meša svoje krivice za ono od sinoć. Bilo je jasno od 60. min da nam treba svježe krvi i da su umorni igrači. Za prvih 11 i igru do 60-70 min nema mu se šta zamjeriti, iako sam bio skeptičan prije utakmice vezano za dva napadača. Ali i izmjene su vrlo bitne, nekako Meša ima šablonske izmjene. Milan mora pod svaku cijenu ući iako nam sinoć nije bio potreban. Morao je u 60 min napraviti prvu izmjenu. TSS ili Miličević umjesto Vede, pojačati vezni red. Stati na loptu i tražiti taj drugi gol sigurnom igrom.

I Vedo protiv Belgije ne smije igrati, 4-5-1 krenuti, vezni red pojačati jer inače će nam biti isto kao u Belgiji. Kako god, baraž je 90% u našim rukama, samo dovršiti posao i bez ikakvih eksperimenata.
Kako bez eksperimenata kad je svaka utakmica eksperiment. Trebalo bi pogledati izmjene i protiv Cipra jer se sjecam da sam se i tamo hvatao za glavu. Cini mi sw da je Kolasinca mjenjao Hajrovic a u ovoj Hajrovica Bicakcic. To je nevjerovatno, ovakve promjene ni mestar precizne elektrike na Hrvatskoj klupi ne bi smio napraviti.
Bolesno!!! Donekle razumijem promjenu Vedo-Djuric ali ulazak Bicakcica je nevjerovatan. On je htio da Begovic nabija lopte a da oni skacu ne razumjevajuci valjda da loptu poslije skoka treba i zadrzati. Pa Bicakcic se nalazio pred golmanom u jednoj kontri. Igrali smo dio utakmice odlicno zahvaljujuci nadljudskoj trci igraca a cim su ispuhali on sw zatvorio. Ispuhati su morali jer ih je na potrebnim mjestima bilo malo a na nepotrebnim previse.
Mi cemo sa Mesom identicno kao i sa Susicem uspjeti napraviti nesto samo uz nadljudski napor igraca i da nas Mesa bas puno ne osakati. Sinoc nas je oslabio samo na jednom mjestu. Da je na teren poslao i Meda izgubili bi.
Ovo je na zalost moje misljenje. Baraz sa Mesom ne mozemo proci.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 14 nov 2016, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 14 nov 2016, 13:17

Puno je brze i pokretljivije bez Medunjanina.
UPRAVA NAPOLJE!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 nov 2016, 13:17

U situaciji gdje su fakticki dvije izmjene bile prinudne, Mesa je (tom zadnjom izmj) morao ubaciti veznog igraca umjesto Izeta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 14 nov 2016, 13:19

delinjo je napisao/la:

eto te ko Virtu kaze naporavio izmjene zbog skoka a mi od 10 igraca ,imali smo 9 visokih u igri ali nije dovoljno pa je ubacio jos visokih igraca....ma mislim koliko je zasluzan sto smo uzeli bod Grckoj toliko je zasluzan sto nismo pobjedili a morali smo ...kakvo cuvanje lopte u kontrama...gdje to ima ,koja ozbiljna repka to radi ??
Ma buraz zicere nismo zabili. Yebeš kontre, visoke igrače i čuvanje lopte. Iz glave što se sjećam tri zicera nismo zabili. To je razlog boda. Sve ostalo je šuplja.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 nov 2016, 13:20

Za gol nije kriv niko. Ali da se moglo bolje odraditi moglo se. Izmjene su vrlo bitne. Mi smo fizički pali u 60 min. Tu je trebalo pojačanje doći u vidu nekog veznog igrača. Đurić apsolutno nije bio potreban, Vedo je morao ostati jer brže. Na kontre ideš i što će ti Đurić? I Bičakčić tagođer. Umjesto Hajrovića je trebao ući Cimirot, Pjanića prebaciti na poziciju Hajrovića i ići sa dva zadnja vezna. Ranije je trebao ubaciti TSS ili Miličevića. Daleko bi to bolje izgledao. Ali kasno je sad.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2016, 13:22

Ali kada ti se centarfor trosi za svaku osvojenu loptu, kada se vraca 30 metara da je distribuira, kada mora pretrcati 20 metara sa loptom u nogama i igracem na ledjima da zabije gol stize ga umor i pada mu koncentacija. Ovdje govorim o Dzeku a ne o Salahu koji je potpuno drugi tip igraca. Mozda bi Dzeko i koju zabio jucer da nije morao igrati i sredinu i napad. Kada to Mesa shvati mozda i ne budemo ovako neefikasni. Safetu je bilo lakse jer je Miske morao igrati a nije ga on trebao izmisliti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.