Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 okt 2025, 20:56

emir79 je napisao/la:
10 okt 2025, 18:53
let3 je napisao/la:
10 okt 2025, 18:42
emir79 je napisao/la:
10 okt 2025, 18:00

Nije bio strašan trener, ali se pod njegovim vodstvom igrao najljepši, najefikasniji i najuspješniji fudbal. Što za rukom nije pošlo, ni prethodniku, a ni nasljedniku sa skoro istom ekipom.
I imao ubjedljivo najjacu ekipu od svih selektora, od samostalnosti drzave.
Nemoj preskakati taj dio :mrgreen:
Za mene lično Papetova generacija nije najbolja igrački. Ne bih se složio. Ako si mlađi, pa ti se može oprostiti.
Jeste najuspjeŝnija, ali igračkim kadrom, nikada jača od one za Portugal 2004.
Ma ni blizu. Ta generacija jeste jaka ako posmatramo kao da su svi u isto vrijeme bili u prajmu, a nisu, ni blizu. Pa Hibić i Konjić su tad bili penzioneri praktično, Baljić rekreativac, Bolić bio u završnici karijere, a od mlađih niko nije ni blizu vrhunskog nivoa bio. Spahić tek počinjao, Bajramović je eto napravio skok, Rahimić nije uopšte bio u ekipi...Salihamidžić je bio ubjedljivo najjači igrač, uz njega svakako Barbarez i Bolić, ali Bolić je već tada počeo padati uveliko.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 okt 2025, 20:56

Da se ne lazemo svi bi izveli 90% sastav kao on sinoc ali njegove izmjene i pracenje utakmice su uzasne da on Tahirovica i Sunjica ne mijenja kad su obojica pali Tahirovic vec od 60 minute ,a Sunjicu visi crveni u zraku to je stvarno nevjerovatno 4 gledaju Bajramovic Hrgovic Milenkovic Barbarez i niko nista..Ista stvar sa Austrijom
Ima Tabakovica Bazdara on drzi Dzeku vadi Memica

JEDRILICA
Kontakt:

Post Postao/la JEDRILICA » 10 okt 2025, 20:57

Bravo Hureme, sada fokus na vezni red koji se treba naći do kvalifikacija za EP.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 okt 2025, 20:59

Ima li još igraca kod Milenkovica da ih spremimo za naredne kvalifikacije? To nam je svakako cilj.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 10 okt 2025, 21:00

Podrska Sergeju. Blizu smo Mundijala, ne treba odustajati i glave moraju biti ladne. :yawn:

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 10 okt 2025, 21:02

JackW je napisao/la:
10 okt 2025, 21:00
Podrska Sergeju. Blizu smo Mundijala, ne treba odustajati i glave moraju biti ladne. :yawn:
Rumunija pobijedi Austriju, a mi i Rumune i Austrijance, i to je to. Idemo direktno, nista barazi i gluposti. Trust the process :D

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 10 okt 2025, 21:06

E moj Hureme pa ti ko sivonja upro.

Pogledaj bolan nasu grupu i pogledaj ostale grupe za SP. Pa opet pogledaj nasu grupu, pa ostale grupe.
U ostalim grupama mi sa ovakvom igrom i ovakvom selektorom ne bi imali vise od 6,7 bodova garantujem.

Sta bi, da je umjesto Austrije dosao Portugal, Spanija, Francuska? Umjesto Rumuna, da si dobio Norvezane ili Srbe? Umjesto “jakog” Cipra ko sto kazes, da je tu Kazastan, Bugarska?

Iz ovakve grupe je sramota ne otici na SP direktno.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 10 okt 2025, 21:07

Confiance je napisao/la:
10 okt 2025, 21:02
JackW je napisao/la:
10 okt 2025, 21:00
Rumunija pobijedi Austriju, a mi i Rumune i Austrijance, i to je to. Idemo direktno, nista barazi i gluposti. Trust the process :D
Tako je bruda. Moraju nam samo glave ostati hladne, kao što reče šjor Vico. :yawn:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 okt 2025, 21:35

Lavcina je napisao/la:
10 okt 2025, 21:06
E moj Hureme pa ti ko sivonja upro.

Pogledaj bolan nasu grupu i pogledaj ostale grupe za SP. Pa opet pogledaj nasu grupu, pa ostale grupe.
U ostalim grupama mi sa ovakvom igrom i ovakvom selektorom ne bi imali vise od 6,7 bodova garantujem.

Sta bi, da je umjesto Austrije dosao Portugal, Spanija, Francuska? Umjesto Rumuna, da si dobio Norvezane ili Srbe? Umjesto “jakog” Cipra ko sto kazes, da je tu Kazastan, Bugarska?

Iz ovakve grupe je sramota ne otici na SP direktno.
Hahaha. Pa jesmo dobili jednu od lakših grupa u odnosu na ostale u ovim kvalifikacijama. To niko ne spori. Ali to nije tema.
Poredimo naše grupe posljednjih 10 godina i katastrofalna izdanja s mnogo jačim rosterom i manji bodovni saldo. A pljuvanje Barbareza mnogo izraženije nego svih njegovih prethodnika zajedno, bez obzira sto je mnogo vise posla odradio, gradi ekipu koja će biti spremna za kvalifikacije za EP, ima čak i bolji rezultat.
Zaslužio je kritike, i sam ga kritikujem. Ali i kritika ima svoju mjeru.
Da si dobio Portugal ili Spaniju umjesto Austrije izgubio bi bas kao sto si i protiv Austrije izgubio.

Uopće ne čitam piskaranja, nego odgovorim na prvo sto mi izleti kad s vremena na vrijeme uletim na forum. Danas neplanirano imam nešto slobodnog vremena pa mi se može. Pa makar kao sivonja sto ti veliš. Malo u kontru. Šta fali.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 okt 2025, 21:49, ukupno mijenjano 2 puta.

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 10 okt 2025, 21:37

Kao sto bi legenda Baka rekao. I thinks Sergej not good first period. Second half very very bad. I thinks next match Sergej finish. The rezultat 2-2 vs Kipar is real.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 10 okt 2025, 21:53

Ocekivati sa ovakvom ekipom ici na svjetsko je sizofrenija :crazy: iako bi mi svi to potajno voljeli. Mi nemamo kvaliteta za prvenstvo pa ni za baraz.Vezni red nije u stanju par pasova uvezati, uzdamo se u Dzeku od cetrdeset godina, koji razumljivo nije vise u snazi sebi sansu iskreirati, bekovi ne zna se koji su slabiji, znaci skripi na svim pozicijama.Niti imamo dovoljno kvaliteta niti sirine.Nadam se da ce pozvati i Amira i Denisa opet, da pokazu da nisu spasioci, jer ovde je svaki drugi igrac bolji koji nije trenutno na spisku.Treba ubrzano nastaviti pozivati mlade perspektivne igrace i njih sa Esmirom i Kerimom forsirati, jer ovo sto danas imamo je naplata za nerad u zadnji 10 godina- ali ne ovog SŠ!- , gdje nismo bili u stanju izbaciti cestitog igraca, vec cjedimo Dzeku od cetrdeset godina. Sta je sa klubova, za tolike godine igraca nisu napravili, jer ne znamo ali i necemo, lakse je gurati igrace iz susjedstva, manje je se zahmetiti.I onda kvazinovinar pita sto nema igraca iz PL ili kolega mu vrli kako je ovaj onaj igrac pozvan, a u nasem drustvu kad je o nama samima rijec svi bi sve htjeli preko stele i preko reda :kafa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 okt 2025, 21:54

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 20:41
hurem je napisao/la:
10 okt 2025, 20:34
DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 18:54
Da je bio ovakav sistem kvalifikacija oduvijek, 1000% bi otisli na makar jedno veliko takmicenje. Mozda cak i prosli grupu.
Da, da. Bas kao sto smo otišli na posljednja 3 EP gdje su prvoplasirani i drugoplasirani u grupi izborili direktan plasman, a trećeplasirani baraz.
Svake kvalifikacije za EP su mnogo lakše od kvalifikacija za SP, pa čak i taj baraz.
Vozovi prolaze li prolaze, a mi nigdje ne odosmo, 1000% ne odosmo. Ni blizu nismo bili. S generacijama koje su svemirski brod za ovu trenutnu.
Kako ne bi otisli? Pa eto one kvalifikacije za EP 2012, bod od Francuza, gdje je samo prvi isao direktno. Da je ovaj format bio tada, kao drugoplasirani bi se plasirali na prvenstvo.

Mozda cak i prije, od onog cuvenog perioda Usanovica i slicnih. Da smo makar malo imali normalniji savez, uz ovaj sistem, ko garantuje da ne bi otisli. A imali smo sasvim respektabilne igrace i sastav.
Ma djabe govoriti, sada pola evrope ide na EP, teze neotici nego otici.
A i kakvo ti je to pitanje, jel odozgo?
Jesi ti ikad gOnjo loptu pa pitas takva pitanja?
Joj Sergej, mogao si biti legenda igracka ali si odabrao menadzerske talove i ogolio se do kraja.
Ono sto smo rijetki znali te 2008 sada vecina zna.
Igrač saveza bio i ostao.
Daj Boze da u Velezu ba klupi zavrsis kad te toliko dole prizeljkuju pa se gOnjaj po Mostaru.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 okt 2025, 22:14

Mene bi bilo stid da sam @hurem:-)
ovo je bas preslo svaku mjeru, vise nije ni zanimljivo.

sto neko rece, tacno smo kao drzava u K zbog ovakvih kao on:-)

ne znam za ostale, ali meni je nasa repka sinoc ogadila fudbal kao sport. Jedva cekam sutra celik-vitez da se malo popravim:-)

JEDRILICA
Kontakt:

Post Postao/la JEDRILICA » 10 okt 2025, 22:39

bhsport je napisao/la:
10 okt 2025, 21:54
DamirT je napisao/la:
hurem je napisao/la:
10 okt 2025, 20:34

Da, da. Bas kao sto smo otišli na posljednja 3 EP gdje su prvoplasirani i drugoplasirani u grupi izborili direktan plasman, a trećeplasirani baraz.
Svake kvalifikacije za EP su mnogo lakše od kvalifikacija za SP, pa čak i taj baraz.
Vozovi prolaze li prolaze, a mi nigdje ne odosmo, 1000% ne odosmo. Ni blizu nismo bili. S generacijama koje su svemirski brod za ovu trenutnu.
Kako ne bi otisli? Pa eto one kvalifikacije za EP 2012, bod od Francuza, gdje je samo prvi isao direktno. Da je ovaj format bio tada, kao drugoplasirani bi se plasirali na prvenstvo.

Mozda cak i prije, od onog cuvenog perioda Usanovica i slicnih. Da smo makar malo imali normalniji savez, uz ovaj sistem, ko garantuje da ne bi otisli. A imali smo sasvim respektabilne igrace i sastav.
Joj Sergej, mogao si biti legenda igracka ali si odabrao menadzerske talove i ogolio se do kraja.
Daj Boze da u Velezu ba klupi zavrsis kad te toliko dole prizeljkuju pa se gOnjaj po Mostaru.
gOnjanje od glagola gOniti što djeluje ispravno.
Kao i Pantale a ne pantole ili Viši a ne visočiji. :bih: :angel:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 okt 2025, 22:42

JEDRILICA je napisao/la:
10 okt 2025, 22:39
bhsport je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Samo gonite sto dalje od svetinje, kruha ti i hljeba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

JEDRILICA
Kontakt:

Post Postao/la JEDRILICA » 10 okt 2025, 22:46

bhsport je napisao/la:
10 okt 2025, 22:42
JEDRILICA je napisao/la:
10 okt 2025, 22:39
bhsport je napisao/la:

Samo gonite sto dalje od svetinje, kruha ti i hljeba.
Ko smo to mi?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 okt 2025, 22:48

Oni što i dalje podržavaju klovna na klupi su isti oni koji glasaju i dan danas za Fikreta Abdića.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 10 okt 2025, 22:50

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 okt 2025, 22:48
Oni što i dalje podržavaju klovna na klupi su isti oni koji glasaju i dan danas za Fikreta Abdića.
Ma ovako slijepi pored ociju su jos samo u Sjevernoj Koreji. :yawn:

JEDRILICA
Kontakt:

Post Postao/la JEDRILICA » 10 okt 2025, 22:51

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 okt 2025, 22:48
Dakle ako neko da komentar na neke jezičke izraze onda podržava selektora. Bravo majstore!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bordocrveni, Burberry46, jasmin10 i 41 gost.