ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

johnnyyK
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la johnnyyK » 14 avg 2015, 14:49

Valencia je napisao/la:Formance

Da bi glupostima privukao paznju i stekao simpatije moras imati KARIZMU. Ako nemas, obicni si klosar vrijedan prezira i gadjenja. E to je ovaj mladi teniser debilske cuzne. Klosar.

Isti takav je Baloteli. Isti takav je El Hadji Diuf. Isti takav je Dzerard Pike. Isti takav je Suarez.

Ti momci nemaju karizmu koja ce doprinijeti da nedjela bilo kome inteligentnom izgledaju privlacno. Uvijek ce preovladavati osjecaj odvratnosti.

Jos nisam cuo da je neko pohvalno, direktno ili indirektno, govorio o glupostima Marija Balotelija. Upravo suprotno, ljudima se gadi. Isti ti ljudi uz dozu odobravanja prepricavaju kako je Roj Kin rekao 'zao mi je sto Sirera nisam posteno odalamio', kako je Kantona udario navijaca, kako je Berkamp ovo, Di Kanio ono, Ivanisevic, Rodman itd..

Da bi bio karizmatican moras biti u odredjenoj mjeri inteligentan. Ovaj decko izgleda kao zestoki glupan.

Meni te budale znaju biti simpaticne, ali ovaj nije nimalo.
to je to ! :thumbup:

evo vidim sad da mu je i ovaj brat srao nešto :facepalm:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2015, 15:02

Da bi glupostima privukao paznju i stekao simpatije moras imati KARIZMU. Ako nemas, obicni si klosar vrijedan prezira i gadjenja. E to je ovaj mladi teniser debilske cuzne. Klosar.

Isti takav je Baloteli. Isti takav je El Hadji Diuf. Isti takav je Dzerard Pike. Isti takav je Suarez.

Ti momci nemaju karizmu koja ce doprinijeti da nedjela bilo kome inteligentnom izgledaju privlacno. Uvijek ce preovladavati osjecaj odvratnosti.

Jos nisam cuo da je neko pohvalno, direktno ili indirektno, govorio o glupostima Marija Balotelija. Upravo suprotno, ljudima se gadi. Isti ti ljudi uz dozu odobravanja prepricavaju kako je Roj Kin rekao 'zao mi je sto Sirera nisam posteno odalamio', kako je Kantona udario navijaca, kako je Berkamp ovo, Di Kanio ono, Ivanisevic, Rodman itd..

Da bi bio karizmatican moras biti u odredjenoj mjeri inteligentan. Ovaj decko izgleda kao zestoki glupan.

Pobogu ljudi, koliko puta moram napisati nešto da bi shvatili šta hoću da kažem. Nik je debil, idiot i papak u odnosu na likove koji su također glupostima privlačili pažnju, a raja ih je gotivila (Ivanišević, Safin, Rios i slični). No, to što je on za mene idiot, ne znači da ću pljuvati idiotizam koji prosipa, jer smatram da je potrebno takvih kretena ovom sportu, bez obzira na koji način prosipali taj 'kretenizam'. Također, naučite da ne razmišljamo svi jednako o istim stvarima. Ako tebi Kyrgios nije simpatičan, postoji dosta onih koji ga podržavaju zbog ovoga što radi. Nisu kod svakoga moralne norme i principi isti, niti trebaju da budu. Konačno, dešavale su se i radile puno gore stvari od ovih na teniskim terenima, pa se nije dizala ovolika frka. Nekada se baš ponašate kao 'uvrijeđene mlade'.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 avg 2015, 15:07

formance je napisao/la: Konačno, dešavale su se i radile puno gore stvari od ovih na teniskim terenima, pa se nije dizala ovolika frka. Nekada se baš ponašate kao 'uvrijeđene mlade'.
To je zato shto smo mi teniski puristi, te nam smeta ikakvo shabanisanje i srozavanje ove gentlemanske igre.

:zviz:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 14 avg 2015, 15:12

formance je napisao/la:

Pobogu ljudi, koliko puta moram napisati nešto da bi shvatili šta hoću da kažem. Nik je debil, idiot i papak u odnosu na likove koji su također glupostima privlačili pažnju, a raja ih je gotivila (Ivanišević, Safin, Rios i slični). No, to što je on za mene idiot, ne znači da ću pljuvati idiotizam koji prosipa, jer smatram da je potrebno takvih kretena ovom sportu, bez obzira na koji način prosipali taj 'kretenizam'. Također, naučite da ne razmišljamo svi jednako o istim stvarima. Ako tebi Kyrgios nije simpatičan, postoji dosta onih koji ga podržavaju zbog ovoga što radi. Nisu kod svakoga moralne norme i principi isti, niti trebaju da budu. Konačno, dešavale su se i radile puno gore stvari od ovih na teniskim terenima, pa se nije dizala ovolika frka. Nekada se baš ponašate kao 'uvrijeđene mlade'.
Vidimo kako ga podržavaju :damn: Reakcija publike poslije meča sa Isnerom dovoljno govori :thumbup: Uredu je biti karizmatičan i na neki normalniji način privlačiti pažnju, ali na ovaj način se ponašati u džentlmenskom sportu prema nekome ko je zaslužio sav respekt koji može dobiti, to već ne prolazi.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2015, 15:14

MaGiCa je napisao/la:
formance je napisao/la: Konačno, dešavale su se i radile puno gore stvari od ovih na teniskim terenima, pa se nije dizala ovolika frka. Nekada se baš ponašate kao 'uvrijeđene mlade'.
To je zato shto smo mi teniski puristi, te nam smeta ikakvo shabanisanje i srozavanje ove gentlemanske igre.

:zviz:
Temelji 'srozavanja' su postavljeni još kada je 70-tih godina Nastase okretao pakaš kraljici Elizabeti i tapšao se po istom na centralnom terenu All England Cluba. Mit o tenisu kao džentlmenskoj igri je samo to - mit.
slika
slika
:njanjanja:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 avg 2015, 15:37

Nez kako se moze ovo cak i predstavljat kao neki mangupluk...

Ako je ista, na riječima je ispao papak, spomenuo ono što niko ne bi volio čuti, kad je frajer sto nije prišao Stanu, lahko je bit jak na riječima i onda reći nešto potpuno nisko..palamudija obična, drago mi je da ga je Isner spustio, i treba kad previše glumi na terenu..

Sramota :nene: :thumbdown:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 14 avg 2015, 15:54

Seljakluk. Tacka.
:arrow:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 15:55

formance je napisao/la:
Pa ne razumijes sta ja govorim... :mrgreen:

Rekoh, gajim odredjene simpatije prema karizmaticnim ludacima. Znas kako, u drustvu recimo, imas dva ludaka koji naprave priblizno isto sranje. Jednog raja proglasi 'legendom', a drugog 'klosarem'. A kada objektivno sagledas oba djela uvidis da se razlikuju u bobu, da je 'legenda' mozda otisla dalje, pretjerala itd. Karizmaticnim ljudima se puno oprasta, mogu otici dalje od drugih a da ih dosta raje zagotivi radi toga. Djokovic recimo ima slabu karizmu, nije nesto simpatican, pa ga radi toga publika uzima na zub radi najmanjeg sranja. Ovaj debil je sebi skocio u stomak. Nista pozitivno iz ovoga nece proizaci, kako za njega - tako za tenis.

Da bi ti ovakve stvari prolazili moras biti karizmatican, simpatican, inteligentan... Moras biti privlacan ljudima...

To je posebno vazno za sport poput tenisa, koji prati, hajmo reci, koliko-toliko 'elitna publika' u odnosu na neke druge sportove.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 avg 2015, 16:05

ma Vavrinka je ispao sisica... trebao mu je reći
"Pa šta ako jeste on kad ti nisi? "
ili
"Yebo Donu šta je tvoja mama mljac!"
ili
"Nik, ja sam ti tata"
ovo zadnje je upalilo Anakinu Skajvokeru
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2015, 16:28

Valencia je napisao/la:Pa ne razumijes sta ja govorim...
Razumijem i to veoma dobro, jer se u osnovi slažem sa tvojim prethodnim postom, ali Vi očito ne čitate šta ja pišem i upućuješ mi repliku koja ne pobija ni jednu moju tvrdnju koju sam izrekao ranije. Ne samo da ih ne pobija, nego u konačnici nema veze sa onim o čemu pišemo ovdje.

Nik je kreten i papak, to tvrdim od početka. Kreten je zato što ne bira način na koji će se istaknuti iz ATP sivila, a papak je zato što prelazi određene granice ukusa u svom tom isticanju. To je ta definicija papanluka. Ili drugim riječima, kao što ti kažeš nema karizmu da bude ono što su bili neki od igrača koje sam pomenuo ranije, a koji su radili slične gluposti, te na svaki način pokušava da istakne sebe i bude drugačiji od ostalih odlazeći u svemu tome u jednu drugu krajnost.

Ali, ne mogu svi biti legende, dobri momci i kultura likovi, to je ono što vi morate da shvatite. Sistem koji je ATP napravio, a u kojem igrači nemaju mogućnost da istaknu sebe u punom obimu je apsolutno neprirodan, jer je svaka individua drugačija u odnosu na ostale i kao takva djeluje onako kako ona najbolje zna. Nik je drugačiji od ostalih i jedina razlika je u tome što to 'javno' pokazuje. Izgovara gluposti, pravi gluposti, biva kažnjen za te gluposti, ali to je on. I kao takvom nevažno mu je šta većinski teniski auditorij misli o tome, jer vrlo dobro zna da je veliki broj onih koji podržavaju nešto 'novo' i nešto 'drugačije', smatrajući to izvjesnim osvježenjem monotone teniske atmosfere, bez obzira na način na koji Kyrgios to radi.

Hoće li se to nekome svidjeti ili ne, to je do njih samih. Svaka roba ima svoga kupca.

Profesionalnitenis.com

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 19:57

formance je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Pa ne razumijes sta ja govorim...
Razumijem i to veoma dobro, jer se u osnovi slažem sa tvojim prethodnim postom, ali Vi očito ne čitate šta ja pišem i upućuješ mi repliku koja ne pobija ni jednu moju tvrdnju koju sam izrekao ranije. Ne samo da ih ne pobija, nego u konačnici nema veze sa onim o čemu pišemo ovdje.

Nik je kreten i papak, to tvrdim od početka. Kreten je zato što ne bira način na koji će se istaknuti iz ATP sivila, a papak je zato što prelazi određene granice ukusa u svom tom isticanju. To je ta definicija papanluka. Ili drugim riječima, kao što ti kažeš nema karizmu da bude ono što su bili neki od igrača koje sam pomenuo ranije, a koji su radili slične gluposti, te na svaki način pokušava da istakne sebe i bude drugačiji od ostalih odlazeći u svemu tome u jednu drugu krajnost.

Ali, ne mogu svi biti legende, dobri momci i kultura likovi, to je ono što vi morate da shvatite. Sistem koji je ATP napravio, a u kojem igrači nemaju mogućnost da istaknu sebe u punom obimu je apsolutno neprirodan, jer je svaka individua drugačija u odnosu na ostale i kao takva djeluje onako kako ona najbolje zna. Nik je drugačiji od ostalih i jedina razlika je u tome što to 'javno' pokazuje. Izgovara gluposti, pravi gluposti, biva kažnjen za te gluposti, ali to je on. I kao takvom nevažno mu je šta većinski teniski auditorij misli o tome, jer vrlo dobro zna da je veliki broj onih koji podržavaju nešto 'novo' i nešto 'drugačije', smatrajući to izvjesnim osvježenjem monotone teniske atmosfere, bez obzira na način na koji Kyrgios to radi.

Hoće li se to nekome svidjeti ili ne, to je do njih samih. Svaka roba ima svoga kupca.
Ok...

Al znas i sam da bi se potpuno drugacije percipiralo da je isto ovo uradio Safin!? Reakcija bi bila pozitivnija, jer bi tako neka gluparija isla uz Safina. Ovaj mali je odvratan i njegova reakcija ne moze donijeti nista pozitivno.

Al evo, Djokovic se ponasa prirodno pa ga publika nigdje ne voli. Psovke, burne reakcije, budalesanje... ono, lik ne razmislja o manirima dok je na terenu, pokazuje pravog sebe... Iii? :mrgreen: Kako to objasnjavas?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 avg 2015, 20:17

Debatovali smo XY puta o odnosu publike i Djokovica, samo ti to nisi chitao, moj @Valencia.

Poenta je da je lik udario na najjachi duopol u istoriji modernog tenisa, rasturio ga i tako se zamerio dvema najvecim fanbazama ikada formiranim u ovom sportu. Obashka njegovo poreklo, kao i dodatni ispadi. Ali, to je psihologija mase.

Da postoje ozbiljni ljudi i na zapadu koji prate tenis i gotive Djokovica pokazuje ovaj primer: chovek koji je pravi fan ovog sporta, izuzetno uspeshan i poznati autor, pisac i filmski radnik, a koji prati tenis od Pancha Gonzaleza, Roger L. Simon - smatra Djokovica za najboljeg igracha kog je ikada video, glede kompletnosti i nivoa igre. Poshto se dopisujem sa njim - to znam, a evo i njegovog komentara koji su danas mnogi lajkovali i saglasili se sa njim na tennis.com:
I've been playing/watching tennis since the 1950s - a long time through many eras. Djokovic, at this best, is the finest all-around tennis player I have ever seen.
Za mase ce NDj uvek ostati low class podmukli Evropljanin sa Istoka, iako nije bash sa Istoka, a nije ni low class , a ni podmukao..., bash radi toga shto je vecina ljudi pro Fedal. Kyrgios sa druge strane, ima sve uslove da bude voljen, jer dolazi nakon svih ovih shampiona, meshanac je, iza sebe ima ogromnu zemlju i teniski prestizh - ali, jbga, svako je kovach svoje srece...

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 avg 2015, 20:26

@MaGiCa mi djeluje kao baš bistra osoba koja kuži neke stvari, ali nije ni čudo za fana Ip Mana i Bruce Leeja :thumbup:
Ne bih se složio da je Đoković baš najbolji ikada, ali to je ionako subjektivno pa nije bitno, ali za Đokovića i publiku se apsolutno slažem. Đokovića publika često uzima na zub i on je ipak na kraju krajeva ''naš'' čovjek, sa ovih prostora i kao takav impulzivan i često rekne neprimjerene riječi prema publici ili se neprimjereno ponaša zbog čega ga samo još više uzimaju za zub. Ali početni razlog je baš ovaj koji je kolega forumaš naveo. Dalje je to samo začarani krug, Đokovića sve viši iritira odnos publike prema njemu pa sve češće iskaže frustracije na svoj način zbog čega ga još više uzimaju za zub itd.
Meni iskreno je Federer najdraži i najveći igrač tenisa, ali i Nadala i Đokovića poštujem i cijenim, sve su to preveliki igrači, svaki na svoj način.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 avg 2015, 00:31

Gleda li neko mec Charyi Isner...predobar mec fkt...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

nodyamidza
Kontakt:

Post Postao/la nodyamidza » 15 avg 2015, 03:10

delinjo je napisao/la:Gleda li neko mec Charyi Isner...predobar mec fkt...
Sta tek onda reci za mec Djokovic- Gulbis. Gulbis dosad dvije mec lopte nije iskoristio. Nole se vratio i osvojio drugi set. U trecem Gulbis bi morao poboljsati prvi servis da bi imao sanse da dobije .

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 avg 2015, 10:20

Dobar ovaj Rafa :kafa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 avg 2015, 10:21

Izvukao se Novak majstorski, nije mu prvi put. Obično osvaja turnir kada prebrodi slične krize, ali na fast HC-u, koji mu očito ne leži i nikada neće ležati u tolikoj mjeri da se osjeća komotno i rasterećeno na terenu, sve je moguće. Također treba spomenuti da je Nishikori prema očekivanjima isprašio Nadala. Na hajlajtsima se može vidjeti da ga je Kei ubio s osnovne linije, a pobjeda je mogla biti još ubjedljivija.

Izašao je i žrijeb za Cincinnati.

Potencijalno četvrtfinale je Federer - Nadal. :kafa:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 avg 2015, 10:52

ništa od tog meča jer rafa hvata krivinu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 15 avg 2015, 11:04

@Dantes
Doduse upravu si,toliko mu je federer nezgodan protivnik kroz karijeru,da drhti od tog meca.
Molim Boga samo da dodje do tog meca,rafa i pored toga sto je trenutno na 50% svojih pravih mogucnosti ce pobijediti,uostalom kao i obicno.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 avg 2015, 11:21

ovakav rafa teško... na šljaci možda na brzom hardu teško
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []