RŠD Velež Mostar

fudbalfudbal
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la fudbalfudbal » 21 maj 2023, 22:59

Skupit redove i jos jace idemo, forza moji Rođeni.

Bio sam kad se gasio, a sad šesto mjesto i finale kupa u sezoni turbulencija. Ne smeta mi, mi pravi ćemo skupit redove a pljuvaci ostaju pljuvaci.
Ti si naša ljubav jedina!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 maj 2023, 22:59

Počeli smo sezonu u Posušju sa pjesmom:
I ZNAJ DA NIŠTA VIŠE NEMAM
NIŠTA OSIM TEBE U ŽIVOTU MOM…

I sa tom pjesmom ćemo završiti sljedeće sedmice u Posušju

STILE DI VITA !

SVI U POSUŠJE !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 maj 2023, 23:02

Velež - Sarajevo 3500

Bravo raja !
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 21 maj 2023, 23:06

Zrinjski je jedini klub sa hrvatskim predznakom i sve državne firme su im sponzori plus zar mislite da uslov ovom židovu nije bio da ih mora finansirati.
Borac je to u RS.
U Federaciji je puno klubova gdje su Bošnjaci većina i zato niko ni jedna vlada neće da investira u jedan klub da ne bi izgubili ostale glasove.
Sarajevo ima svoje investitore i koji su njihovi ciljevi pokazat će u narednim godinama.
Od ovih 6 klubova koji su na vrhu ostajemo mi ,Željo i Široki.
Široki ima jaku privredu ali je njihov problem što se kao i kod nas nikad neće svi ujediniti zbog raznih struja.
Za Želju je očito da se gura ove sezone da ide u europu,šta ih čeka iduće bit će zanimljivo vidjeti.
Što se nas tiče moje je mišljenje da ćemo mi prevazići sve probleme.Koliko god kome bilo krivo ili drago u ovoj zemlji moraš biti povezan sa politikom za bilo šta.
Po novoj političkoj situaciji Nikšić je došao na mjesto premijera a uz to su dobili i neke jake firme tako da iskreno očekujem jača sponzorstva.
Recimo dobili su elektro privredu i bh telekoma a te iste takve firme su među glavnim sponzorima židovima.
Uz to su dobili i Igman a ovaj sadašnji direktor će vjerojatno letiti a uz to još ako Igman ispadne iz lige nema prepreka da se i tu ostvari veće sponzorstvo.
Da će neki investitora uletiti ovdje i bacat milione mislim da neće nikad.
Ovo je mali grad podijeljen na pola i baza i navijača je mizerna.
Plus ko god vidi lakrdije od suđenja i namiještanja nije niko lud da baca pare i čeka hoće mu neko odobriti da izađe u europu ili ne.
Pokušao je i Hasić sa ekipom pa im dosadilo vide da ne mogu sami a nema dobre volje od ostalih.Uostalom rekao je sve u onom intervju neki dan.
Tako da bez obzira na sve bilo ko da se odluči raditi u ovoj našoj ligi treba ga podržati.Od mene ide podrška i za ovu upravu.Kupovina u fan shopu,članska,godišnja.Toliko mogu uraditi za svoj klub.Premalo je vremena prošlo da bi im sudio,možda na idućoj zimskoj pauzi.
Podrška i Feji,za mene je dobar trener i nadam se da će to pokazati.
Za igrače ima tu puno da se napiše al većinom je to što svi pišu,vidjelo se ko je kvalitet a ko nije.
Puno se pisalo i o dogovaranju,mi ovim,oni nama, koeficijenti i na kraju se ništa nije pokazalo tačno uglavnom mahalske priče.
Bez obzira na sve turbulentna sezona da iduća bude bolja i bez vrijeđanja i glupih prepucavanja svi opet moramo puhati u jednom smjeru ako hoćemo da nastavimo ovaj put.
Ne stoje nas ni savez,sudije,bogati šeik vidjeli smo to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 21 maj 2023, 23:15

slika

Ovo malo remek djelo je od Stefana Bulica (lose sam uslikao). Dok je bila stara uprava, taj nije smio krocit na stadion, sad je tu oko uprave, sjedi oko njih i ovo postavlja. O ti ludi zaljubljeniče u Velež i branioc ljubavi koju ti niko ne moze uzeti, sto nisi bacio kakav story sa stadiona, pocastio raju kojim komplimentom i cestitao Velezu na jednoj solidnoj dezoni. Vjerujte mi da je ovo jos jedan smecar koji de uzvrtio oko kluba . On licno sam nema zgamo da nssteti klubu ali ima dobru pricu da se uvuce ljudima koji mogu zagovnat oko kluba. A kad znam da na kontra strani grada ispija kafe i pica sa sponzorima kluba u vip mjestima njihovih ugostiteljskih objekata, nema sta da radi na trribinama. Ajde haznadarevicu i ti i on kupite prnje pa se fotkajte i lizite onda, samo ne imajte veze s nama vise. Ja znam da se ovo opet zanemaruje ali od ovakvih pilica i sve pocinje. Hasic i Sose su imali pravu raju oko sebe koja je mogla ukazati na njega i ovakve levate, za ovu sada ekipu nisam siguran.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 21 maj 2023, 23:20

Espiritosanto je napisao/la:
21 maj 2023, 23:06
Od mene ide podrška i za ovu upravu.Kupovina u fan shopu,članska,godišnja.Toliko mogu uraditi za svoj klub.
+1

Ono šta se još može pokušati uraditi je predložiti svojim poslodavcima da postanu sponzori kluba ako već nisu.

Mnogo novca ima naprimjer u IT i mašinskoj industriji.

Može se mnogo toga odraditi za dobrobit kluba.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 21 maj 2023, 23:24

I od mene ide članska + članske od svih u porodici, godišnja i majice obavezno. Forza, volim te do groba :ljepota:
Ti si naša ljubav jedina!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 21 maj 2023, 23:32

Direktorcic je napisao/la:
21 maj 2023, 23:15
slika

Ovo malo remek djelo je od Stefana Bulica (lose sam uslikao). Dok je bila stara uprava, taj nije smio krocit na stadion, sad je tu oko uprave, sjedi oko njih i ovo postavlja. O ti ludi zaljubljeniče u Velež i branioc ljubavi koju ti niko ne moze uzeti, sto nisi bacio kakav story sa stadiona, pocastio raju kojim komplimentom i cestitao Velezu na jednoj solidnoj dezoni. Vjerujte mi da je ovo jos jedan smecar koji de uzvrtio oko kluba . On licno sam nema zgamo da nssteti klubu ali ima dobru pricu da se uvuce ljudima koji mogu zagovnat oko kluba. A kad znam da na kontra strani grada ispija kafe i pica sa sponzorima kluba u vip mjestima njihovih ugostiteljskih objekata, nema sta da radi na trribinama. Ajde haznadarevicu i ti i on kupite prnje pa se fotkajte i lizite onda, samo ne imajte veze s nama vise. Ja znam da se ovo opet zanemaruje ali od ovakvih pilica i sve pocinje. Hasic i Sose su imali pravu raju oko sebe koja je mogla ukazati na njega i ovakve levate, za ovu sada ekipu nisam siguran.
Niko nije za to da se on vrti oko kluba i ne samo on nego i mnogi drugi. Neko je već spomenuo i prethodnim postovima da je Hasić imao viziju i ideju ali na kraju odustao jer je vidio da je to borba sa vjetrenjačama. Nadam se sličnom ili još boljem uspjehu u budućnosti ali sigurno časnijeg predsjednika dugo nećemo imati. Ne kažem da je savršen, nije niko, ali on je imao časne i jasne ideje.
Otvara se pitanje KOGA umjesto trenutnog rukovodstva? Lahko je sr@ti i pričati Kevelj ne valja. Evo čovjek je ostavio bio prostor kad je bila smjena uprave pa se niko nije javio. Znači manje priče, više poštovanja i budite zahvalni da je tu bilo ko da ulaže i vodi klub. Situacija nije baš takva da se otimaju za rukovodstvo

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 21 maj 2023, 23:34

Ne nasjedajte na ove spinove o upravnom odboru i ljudima koji su u klubu. Ako se sjecate na pocetku proljetnog dijela su naveli tacan mjesecni iznos koji oni mogu obrzbjediti da se klub ne zaduzuje i on nije bezazlen. Sa 50 hiljada manjim od trenutnog smo obezbjedili evropu 2021 znaci samo malo vise srece u novom odabiru igraca i zdravstvenom biltenu iduce sezone. Ne vidim kako sa ovom energijom i igrom na nasem stadionu ne mozemo skupiti toliko bodova koliko je potrebno za evropu. Mi bi je i ove imali da nismo igrali u Gabeli. Iduca sezona je nasa :bih:

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 21 maj 2023, 23:35

Podrška upravi i Feji, vjerujem da će se preko ljeta placeholder član zamijeniti sa nekim ko ima love da ulaže u klub. Zimus je bila priča da se čuva mjesto za Uzunovića.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 21 maj 2023, 23:39

Ljubav jednu sezonu ne traje, pojedinci se ponasaju kao da smo se za opstanak borili moglo je biti bolje a i gore, sada ide mali restart vjerujem u feju i u ljude iz uprave da ce ovo ljeto uradit sve da sljedece sezone opet budemo u europi, nadam se da ce po pricama opet pokusat sjest sa ljudima sa stare uprave i da se ujedine.MUSVDG :salut:

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 21 maj 2023, 23:40

CampobelloDiMazara je napisao/la:
21 maj 2023, 23:34
Ne nasjedajte na ove spinove o upravnom odboru i ljudima koji su u klubu. Ako se sjecate na pocetku proljetnog dijela su naveli tacan mjesecni iznos koji oni mogu obrzbjediti da se klub ne zaduzuje i on nije bezazlen. Sa 50 hiljada manjim od trenutnog smo obezbjedili evropu 2021 znaci samo malo vise srece u novom odabiru igraca i zdravstvenom biltenu iduce sezone. Ne vidim kako sa ovom energijom i igrom na nasem stadionu ne mozemo skupiti toliko bodova koliko je potrebno za evropu. Mi bi je i ove imali da nismo igrali u Gabeli. Iduca sezona je nasa :bih:
Druze ne znam jesi li meni uputio prvu recenicu. Nisam ja nista na upravni odbor, odnosno jesam na samo jednog clana za kojeg je i Kevelj rekao da ce ici odma, da je samo u tom momentu izbora uprave doticni predstavlja desnu ruku, jer ovaj nije mogao...Ovaj je i dalje tu, a od njega cure informacije o plati Ovcine i slicne koje smo spominjali. Ni za kakvu smjenu ja nisam, eto jedini ovaj igracki kadar da se dobro preceslja i prebere jer ako budes iskren prema samom sebi, ima ovdje debelih promasaja. Bilo ih je uvijek, ali od nekih se ocekuje da budu u prvih 11, ne znam ni jesu li za rostera ekipe koja se bori za vrh tabele.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 21 maj 2023, 23:42

Direktorcic je napisao/la:
21 maj 2023, 23:40
CampobelloDiMazara je napisao/la:
21 maj 2023, 23:34
Druze ne znam jesi li meni uputio prvu recenicu. Nisam ja nista na upravni odbor, odnosno jesam na samo jednog clana za kojeg je i Kevelj rekao da ce ici odma, da je samo u tom momentu izbora uprave doticni predstavlja desnu ruku, jer ovaj nije mogao...Ovaj je i dalje tu, a od njega cure informacije o plati Ovcine i slicne koje smo spominjali. Ni za kakvu smjenu ja nisam, eto jedini ovaj igracki kadar da se dobro preceslja i prebere jer ako budes iskren prema samom sebi, ima ovdje debelih promasaja. Bilo ih je uvijek, ali od nekih se ocekuje da budu u prvih 11, ne znam ni jesu li za rostera ekipe koja se bori za vrh tabele.
Ma jok majstore nisam licno na tebe mislio nego globalno jer se na svim drustvenim platformama spinuje na upravu. Iz kojeg razloga to rade a pojma nemaju o njihovoj finansijskoj moci ne znam. Nista licno tebi ili nekome ovdje vise moja neka poruka :bih:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 maj 2023, 23:54

JA TE VOLIM BEZ REZULTATA :ljepota:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 maj 2023, 23:56

Dobro je brat napisao
2019 povratak u PL
2020 korona bili u borbi za evropu
2021 evropa odigrana tri kola
2022 osvojen kup i evropa
2023 finale kupa i bili u borbi za evropu

Nakon utakmice protiv Posusja odma se rijesit 8 9 igraca, dovesti par provjerenih imena i idemo reset ekipe.
Najveca pobjeda pocetak gradnje 4. tribine
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 maj 2023, 23:58

OnlyLeft22 je napisao/la:
18 maj 2023, 14:20
aimar21 je napisao/la:
26 apr 2023, 15:14

Intervju sa Keveljom. Nekoliko stvari mi je zaparalo uši, pa ću brzinski iznijeti svoje mišljenje...

Sve pohvale za Crvenu noć, ozbiljan događaj koji je standardno od velike pomoći klubu. Više od financijske pomoći je važno to što postoji namjera da se svi okupe sa istim ciljem, a to je napredak kluba. Spomenuo je sve političke partije, kao i članove bivše uprave. Nadam se da će prevazići eventualne nesuglasice i raditi za bolje sutra našeg kluba.

Ono što mi se ne sviđa je nekoliko stvari. Prvo, mislim da 1,5 milion od grada nije dovoljan da se završi tribina kako bi stadion ispunjavao CAT4. Možda je malo nespretno zvučalo, ali mislim da će na kraju završiti tu financijsku konstrukciju za tribinu. Onda ne vjerujem da za finale Kupa neće biti spreman samo Hasanović. Odmah na početku znamo da Blagojević i Bajrić imaju povrede koje su im završile sezonu. Imamo ogromnih problema sa rovitim igračima i već danas će se vidjeti da Feja nema baš adekvatna rješenja na klupi. I na kraju, stvar koja mi je možda najmanje legla jeste ponašanje kao da smo već obezbijedili Europu. Jesmo u finoj poziciji, ali nismo ni blizu. Pogotovo kada se zna da stanje na terenu nije jedino mjerilo kvalitete. Treba malo spustiti loptu i raditi samo na tome da se dobije sljedeća utakmica. To je jedini ispravan put...
:crazy: :crazy: :crazy:
E nakon ovoga imamo jednu ili dvije pobjede

Kevelj :thumbdown:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 22 maj 2023, 00:02

A ne znam nekako imam traumu otiso Georgijević došao Zaimović, otišao Zubanović došao Pličanić, otišao onaj došao Mućaj, sad otisao Zaimović došao Wallace, ode indisponirani zasićeni Ćosić dođe Domić i Karamarko. Nikako da ubodemo transfere igrače, već tri godine. Da ne bude otisao pršeš, dejanović, wallace došli čubrilo, gavrić iz TC i sedad Subašić i slično jer sve je to u pet deka.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 22 maj 2023, 00:16

Ado1922 je napisao/la:
21 maj 2023, 23:35
Podrška upravi i Feji, vjerujem da će se preko ljeta placeholder član zamijeniti sa nekim ko ima love da ulaže u klub. Zimus je bila priča da se čuva mjesto za Uzunovića.
Nista od njega, on je svoje s Velezom zavrsio i prije razlaza prosle uprave. Po meni jedino logicno sto je neko gore spomenuo da se to Haznadarevicevo mjesto proslijedi BhTelekomu ciji ce direktor vjerovatno biti neko koga smatram za pravog Velezovca. Sto se tice Stefe, nadam se da je predsjednik svjestan da takvi ne smiju imati nikakve veze s Velezom. Mislim da njegov ne dolazak na Crvenu noc tj. nije dobio poziv dovoljno govori koliko ima veze s klubom. On i slicni tipa zemi i ostali fb strucnjaci i samoprozvane legende bi trebali ostati na forumu samo kao vid sprdancije, a ne da ih za nesto ozbiljnije smatramo. Bez rezultata, malo iz potrebe, malo iz inata !!!
19V22

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 maj 2023, 00:25

Cernica22 je napisao/la:
22 maj 2023, 00:16
Ado1922 je napisao/la:
21 maj 2023, 23:35
. On i slicni tipa zemi i ostali fb strucnjaci i samoprozvane legende bi trebali ostati na forumu samo kao vid sprdancije, a ne da ih za nesto ozbiljnije smatramo.
Lijepo rečeno, a valja ih imati i kao putokaz šta treba da radimo. Sve što oni kažu, sve suprotno raditi i misliti.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 22 maj 2023, 01:11

Deco je napisao/la:
21 maj 2023, 19:52
1981ultra je napisao/la:
21 maj 2023, 19:43
Teške godine idu, sa ovakvom upravom, sa ovakvim ulaganjima u igrački kadar sa ovakvom kvalitetom igrača od u 21 pa do ovih 21+. Teške godine idu, čini mi se da je ova uprava nesposobna. Ako ništa nek tu tribinu barem završe.

Nisu vjeruj mi, ova uprava je dosta sposobnija od prosle, ali prosla uprava je dosta bila jača s parama, pa je izgledalo to sve dobro, malo su napravili vjeruj mi koje su pare imali. Ali vrijeme ce pokazati da je ova uprava itekako sposobna, samo strpljenja i podrske!!!
Ova uprava nije nimalo sposobnija od prosle, ni blizu. Ova uprava na celu s Keveljom je mutna do bola. Kevelj nije navikao da radi posteno i od njega niko ne treba ocekivati da radi tako za razliku od prethodnog UO kojeg su cinili Hasic i ekipa. Sve mi je jasno cim je Hurda s njima. Nije niko savrsen i svak ima gresaka ali ce ti biti jasno kakvi su ovi tek na ljeto. Mozda pocnu s tribinom, odrade jedan dio ai vjeruj da ce dobar dio sredstava otici igracima za plate.

Reci za proslu upravu da je malo napravila je iskreno za zatvora. Znas i sam u kakvom trenutku je stari UO preuzeo klub, koliko je bilo tuzbi i dugovanja i opet su uspjeli sve to vratiti, povecati budzet za igrace, napraviti VIP tribinu i svasta nesto. Ne mozes porediti momenat u kojem su preuzeli klub nikako, ali bas nikako.

Ovaj UO je dosao u klub na zdravim nogama, bez dugovanja i sa korektnim igrackim kadrom.

A ako se nastave mijesati Feji u igracki kadar i dovoditi mu igrace preko raznih menadzera i veza, nek se Feja ubije ako ne digne glas i samo bude radio s tim sto mu oni dovedu.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.