Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la velez_mostar » 27 jun 2014, 01:26

Prilog FTV-a itekako ima smisla, i Spahic bi trebao biti sklonjen iz reprezentacije kako bi se nivo discipline, i normalnog rada mogao odvijati sa momcima koji su odgojeni u okruzenjima koji se zovu civiliziranim.
Nema smisla, ni logike da zbog jednog covjeka, ili dvojice trpi atmosfera.

Susic kao najveci problem ce biti sklonjen, isto tako Spaha kao drugi najveci.

Pored toga, Spaha je definitivno fizicki u padu, i mora se naci alternativa u zadnjoj liniji.
Evidentno je da nove, mlade snage trebaju dobiti priliku.

Sto se tice Dzeke, on bi se trebao poceti ponasati drugacije, kao pravi profesionalac, i kao uzor mladima u zemlji, a ne kao prava turbofolk primadona.

Mentalitet je ovdje problem!

Btw, ovi klipovi sa Spahicevim reakcijama na igru su mi jako sumnjivi.

Branio sam Spahica cesto, ali koliko god je Susic tutkum nesposobni, ovaj je to jako dobro iskoristavao.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 27 jun 2014, 01:27

drummer je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:
drummer je napisao/la: Nema nikakvih napada na Susica,skoro da nema ni kritika,nikad ih nije ni bilo,od ovih sto lincuju Spahica.
Naprotiv,sve Susiceve greske,marifetluke,nepotizam,promasaje taktike itd.oni su uvijek svaljivali na Spahica i Dzeku.
Susicu su zamjerali samo jednu stvar,sto ih nije otjerao iz reprezentacije,nista vise.
Poslušaj ponovo taj prilog sa FTV-a, poslušaj do kraja. Taj novinar koji je tvog idola postavio na njegovo mjesto je takođe i Sušića jasno nazvao nesposobnim, što je takođe tačno.
Pa da,nesposoban zato sto nije imao muda odstraniti pojedine igrace,to je najveca zamjerka.Jos se spominje taktika protiv Nigerije pa se onda i to svali na Spahica u smislu,ma dzaba i taktika kad je Spahic odigrao slabo.
Znaci amnestija,na kraju nije kriv Susic ni taktika,kriv je Spahic.
Drummeru Spahic grijesi u yebenim prvim minutama utakmice. Ne da grijesi jednom, nego nekoliko puta.
Da se mene pita. Ovi gifovi bi bili u zaglavlju svake teme na ovom forumu.
Ovo sto vise gledas, sve se vise konta da je namjerno onako dodavao lopte.
Kad god ih gledam, prolazi mi kladionica kroz misli, a sto je najgore OLOS se povezivala sa kladionicarskim namjestaljkama. I kako da covjek bude ravnodusan na to sve i da kaze, ma jok, nije to nas Spaha htio, nije on takav!?
Ako vec nije namjerno, onda je morao sam da kaze Safetu, alo izmjeni me. LOS SAM KO KU.RAC! :thumbdown:
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 27 jun 2014, 01:28, ukupno mijenjano 1 put.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 27 jun 2014, 01:27

Janez je napisao/la:@donniedarko

Mi smo sve osim ozbiljnog saveza, tamo jedino šta valja jeste jedan odbor "Odbor za posredovanje i savjetovanje". Sve je trulo u privatnom preduzeću zvanom NF/NS BiH. I možda da valja ona Pecikoza za security-a, treba reći Džeki da je uposle na Etihadu, ako ne bi i Yayu Toure-a prebila kad Džeki čestita Bajram. :rol: :tralala:
Komitet je imao jedinstevu sansu da sredi i te stvari. Ja sam iskreno ocekivao da ce se tu malo odnosi uozbiljiti. Pa toliko se prasine diglo zbog optuzbi na racun Spahica i Susica. Medijski rat izmedju klana i novinara, optuzbe za nepotizam Papeta, krolenje spiska od igraca. I bukvalno nikad nisam vidio da je savez pokrenuo neku istragu u vezi tih stvari. Bar da obavijeste javnost da znamo da se radi nesto u vezi tih problema koji nam ocito uticu na rezultat. Ne mora se izlaziti u javnost sa detaljima ali nesto konkretno se treba uciniti.Neko treba naci razlog lose igre ;)
Zadnja izmjena: donniedarko, dana/u 27 jun 2014, 01:27, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jun 2014, 01:27

drummer je napisao/la: Pa da,nesposoban zato sto nije imao muda odstraniti pojedine igrace,to je najveca zamjerka.Jos se spominje taktika protiv Nigerije pa se onda i to svali na Spahica u smislu,ma dzaba i taktika kad je Spahic odigrao slabo.
Znaci amnestija,na kraju nije kriv Susic ni taktika,kriv je Spahic.
Džaba je meni govorit kad ti hoćeš da vidiš nešto onda to i vidiš. Čovjek bez okolišanja rekao da je Sušić nesposoban i da treba da ide, a ti si to shvatio kao amnestiju. Kriva su obojica, svako za svoje greške, ko drži jednu ili drugu stranu u debeloj je zabludi.

Sramotno ponašanje određenih igrača što se tiče ovih izjava, prednjačili su naravno kabadahija Spahić i Slavica Pecikoza, festival primitivizma i nekulture.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 jun 2014, 01:29

Dzeko je rekao svima,i Marjan to kaze,da ne daje izjave ni za jedan bh medij.Ni za jedan,nikako.
I Marjan takodje kaze da su oni to postovali.
To se moze nekom svidjati ili ne svidjati ali on na to ima pravo.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 27 jun 2014, 01:31

drummer je napisao/la:Dzeko je rekao svima,i Marjan to kaze,da ne daje izjave ni za jedan bh medij.Ni za jedan,nikako.

Što to ne odbije BBC, Daily Mail, City TV??? Lako je Bosancima silu prosipati!

@donniedarko

Znam brate, ali niko ne shvata da je u Savezu samo sitnica promijenjena, ukinuto tročlano vijeće, donijeli novi statut, komisije, organi, članovi IO sve ostalo isto ko i prije. Nema tu napretka, najbolji vidiš kroz PL. ;)
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 27 jun 2014, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2014, 01:31

Janez je napisao/la:
drummer je napisao/la:Dzeko je rekao svima,i Marjan to kaze,da ne daje izjave ni za jedan bh medij.Ni za jedan,nikako.

Što to ne odbije BBC, Daily Mail, City TV??? Lako je Bosancima silu prosipati!
Ne odbije zato sto je mis.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

pisac
Kontakt:

Re: Odg: Emir Spahić

Post Postao/la pisac » 27 jun 2014, 01:32

romeo je napisao/la:Kritika je kada kazes da je Spaha grijesio, da je spor, da ga je onaj tresao kao sljivu i te stvari. To i treba, jer je istina.

Ali nekoga nazivati smetljarem pa kasnije traziti izjave, to je vec bezobrazno. U dr. situaciji bi im neko mame, ali bukvalno, jeb`o.
Ovaj pakas sa FTV-a je samo nebuloze navaljao. Iza Spahe su stali igraci sto se i danas vidjelo. Niko izjavu u toj famoznoj mix zoni nije dao. Zasto ? Strah od Spahe da ne otme avion u povratku ? :mrgreen:
Spahu moze saprati samo Susic, Begic ili neko od igraca i strucnog staba.
Nikakvi novinarcici tipa nabrojanih njemu nista ne mogu. Mogu kontaefekat izazvati, pa se raja kolje po internetu zbog toga

Dakle, kada Begovic, Pjanic, Medo ili ko vec ( da eto ne brojimo Dzeko jer mu je jaran ), kazu da je Spaha supljak, picka, levat, siledzija ili sta vec ne, onda cemo da pricamo.
Kada Osim, Begic, Bakovic to isto kazu, i tada cemo da pricamo.

A kada Avdo Avdic pise tekstove, ali nakon sto je dzaba putovao avionima, pa vise ne`mere, e to mu mati njegova moze vjerovati.
Svi sto su nekada zajedno sa igracima lumpovali, spavali po hotelima i sta vec ne, a sada ne mogu, pa im se tastature razradile, mogu da se zale Nailovoj materi.
A kad taj isti Avdo prica o Dodiku, onda vjerujes?
Sve sto je Nedim rekao je ranije islo na provjeru vjeruj mi i to je neko bitan aminovao jer je istina. Postoji RAK i FTV se ne smije zayebavati i izmisljati gluposti. Pa nije to Face TV. Novinari da smiju reci ono sto znaju, ovo bi bilo nula sta je Nedim sad naveo u ovom prilogu. U sustini naveo je sve sto se zna a o cemu se cuti. O kampu u Zenici o opijanjima na pripremama, o vodjenju brata na sp gdje se on nalazu u ulozi zvanicnika saveza, o vozikanju u Gradacac autom dok ti ostale kolege autobusom normalno idu. Sta je od toga kleveta i sta nije istina?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 jun 2014, 01:34

Ali zasto ne daje medijima iz BiH izjave?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jun 2014, 01:34

Nema niko pravo da u dresu reprezentacije uskraćuje izjave državnoj televiziji i radiju, to kad dođe kući može, od momenta kad se okupe reprezentativci do momenta kad se raziđu on je dužan da daje izjave BHT-u po ranije utvrđenom protokolu jer svi mi imamo pravo na te izjave. Ali i to je jedna od krivica Sušića koji naravno nije imao nikakav autoritet nad igračima, ako su već Spahić i Džeko toliko bezobrazni da uskraćuju te izjave onda ih treba natjerati na to. A to može pravi selektor.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2014, 01:36

Nema niko pravo da u dresu reprezentacije uskraćuje izjave državnoj televiziji i radiju, to kad dođe kući može, od momenta kad se okupe reprezentativci do momenta kad se raziđu on je dužan da daje izjave BHT-u po ranije utvrđenom protokolu jer svi mi imamo pravo na te izjave. Ali i to je jedna od krivica Sušića koji naravno nije imao nikakav autoritet nad igračima, ako su već Spahić i Džeko toliko bezobrazni da uskraćuju te izjave onda ih treba natjerati na to. A to može pravi selektor.
Ma izjave medijima su najmanji problem. Problem je sto oni igraju ko qurac na terenu, i niko me ne moze ubjedit da je Dzeko dao 100% protiv Nigerije. Nema sanse. Za Spahica ne znam, moguce da je bio povrijedjen, a i to je onda sramota sto nije priznao i preskocio tekmu.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 27 jun 2014, 01:36

Kako god i ja okrenem, Sušić je krivac najveći.
Zadnja izmjena: imekorisnicko, dana/u 27 jun 2014, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 27 jun 2014, 01:36

Pisac đabe im pričaš, kad FTV udari na Dodika onda su kraljevi, legende, imaju damu ne boje se nikog.

A kad ti isti udare na nekog iz našeg korpusa onda ti je to ajmo ih rušit, zapalit Sivi Dom. Bošnjo brate onaj klasični. :crazy:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 27 jun 2014, 01:39

Ima li negdje izjava Papeta gdje objasnjava zasto samo preko Spahica komunicira sa ostalim igracima ? :hmmmmm:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jun 2014, 01:40

Cartman je napisao/la: Ma izjave medijima su najmanji problem. Problem je sto oni igraju ko qurac na terenu, i niko me ne moze ubjedit da je Dzeko dao 100% protiv Nigerije. Nema sanse. Za Spahica ne znam, moguce da je bio povrijedjen, a i to je onda sramota sto nije priznao i preskocio tekmu.
Naravno da je to manji problem od samog terena, ali je svejedno problem. A problema je očito gomila i na terenu i van terena. Nikakvog reda, ništa. Pa vidiš li ti koliko se on razbahatio da govori novinaru državne televizije, koja prenosi utakmice SP-a i koju svi sad gledamo, da se nije usudio da ga pita nešto i to radi u opremi državne repezentacije, dakle ne kao Emir Spahić nekulturni kabadahija nego kao Emir Spahić kapiten reprezentacije. I onda staje tri metra kasnije da ponudi izjavu nekom lijevom mediju. E pa neće da može više tako.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2014, 01:41

Cartman je napisao/la: Ma izjave medijima su najmanji problem. Problem je sto oni igraju ko qurac na terenu, i niko me ne moze ubjedit da je Dzeko dao 100% protiv Nigerije. Nema sanse. Za Spahica ne znam, moguce da je bio povrijedjen, a i to je onda sramota sto nije priznao i preskocio tekmu.
Naravno da je to manji problem od samog terena, ali je svejedno problem. A problema je očito gomila i na terenu i van terena. Nikakvog reda, ništa. Pa vidiš li ti koliko se on razbahatio da govori novinaru državne televizije, koja prenosi utakmice SP-a i koju svi sad gledamo, da se nije usudio da ga pita nešto i to radi u opremi državne repezentacije, dakle ne kao Emir Spahić nekulturni kabadahija nego kao Emir Spahić kapiten reprezentacije. I onda staje tri metra kasnije da ponudi izjavu nekom lijevom mediju. E pa neće da može više tako.
Trebao je ovaj iz BHT-a otic tamo sa kamerom i snimat ga. :rol:

romeo
Kontakt:

Re: Odg: Emir Spahić

Post Postao/la romeo » 27 jun 2014, 01:42

pisac je napisao/la:
romeo je napisao/la:Kritika je kada kazes da je Spaha grijesio, da je spor, da ga je onaj tresao kao sljivu i te stvari. To i treba, jer je istina.

Ali nekoga nazivati smetljarem pa kasnije traziti izjave, to je vec bezobrazno. U dr. situaciji bi im neko mame, ali bukvalno, jeb`o.
Ovaj pakas sa FTV-a je samo nebuloze navaljao. Iza Spahe su stali igraci sto se i danas vidjelo. Niko izjavu u toj famoznoj mix zoni nije dao. Zasto ? Strah od Spahe da ne otme avion u povratku ? :mrgreen:
Spahu moze saprati samo Susic, Begic ili neko od igraca i strucnog staba.
Nikakvi novinarcici tipa nabrojanih njemu nista ne mogu. Mogu kontaefekat izazvati, pa se raja kolje po internetu zbog toga

Dakle, kada Begovic, Pjanic, Medo ili ko vec ( da eto ne brojimo Dzeko jer mu je jaran ), kazu da je Spaha supljak, picka, levat, siledzija ili sta vec ne, onda cemo da pricamo.
Kada Osim, Begic, Bakovic to isto kazu, i tada cemo da pricamo.

A kada Avdo Avdic pise tekstove, ali nakon sto je dzaba putovao avionima, pa vise ne`mere, e to mu mati njegova moze vjerovati.
Svi sto su nekada zajedno sa igracima lumpovali, spavali po hotelima i sta vec ne, a sada ne mogu, pa im se tastature razradile, mogu da se zale Nailovoj materi.
A kad taj isti Avdo prica o Dodiku, onda vjerujes?
Sve sto je Nedim rekao je ranije islo na provjeru vjeruj mi i to je neko bitan aminovao jer je istina. Postoji RAK i FTV se ne smije zayebavati i izmisljati gluposti. Pa nije to Face TV. Novinari da smiju reci ono sto znaju, ovo bi bilo nula sta je Nedim sad naveo u ovom prilogu. U sustini naveo je sve sto se zna a o cemu se cuti. O kampu u Zenici o opijanjima na pripremama, o vodjenju brata na sp gdje se on nalazu u ulozi zvanicnika saveza, o vozikanju u Gradacac autom dok ti ostale kolege autobusom normalno idu. Sta je od toga kleveta i sta nije istina?
Avdo Avdic je vece **** od Dodika, jer radi kako mu koja stranka dodje na javni servis.
I da, ne vjerujem mu. Kada se moglo dzaba hodati, tada se sutilo. Kada se zabranilo, sujeta proradila pa ih onda ocepilo. Zasto se prije nije oglasavao ? Kontrapitanje tebi. Isto vazi i za vecinu novinara.

p.s. sta Rak i FTV ? Pa FTV se hiljade i hiljade KM naplacala kazni samo za vrijeme emisije 60 minuta i ti sada meni pricas o aminovanju i nekoj profesionalnosti :mrgreen:
Svi znaju sta je ta televizija i nema potrebe da o tome raspravljamo.

A sada, Kamp u Zenici. Koliko ja znam, kakve veze Spahic ima sa tim ? Koliko ja znam igraci nisu htjeli dole. Dakle, ne samo on. A ni Susicu se nije islo. Da budemo jos precizniji, nikome se nije islo. Jos oni pusu sto to nije na Ilidzi izgradjeno ;)
Ako Dzeko moze vodati oca i da mu otac moze hodatio po holovima stadiona i jos napadati selektora, moze i Spaha brata.
Dakle, poremecen cijeli sistem, ne samo u Spahinom slucaju. I da, bilo je tu sigurno jos zena, djevojaka i td, samo sto je trenutno Spaha na tapetu.
Vozikanje autom u Gradacac, opet Spaha nije sam bio, nego je bila delegacija Saveza sa njim/a. Opet je aminovano od Saveza. A islo se posjetiti poplavljena podrucja. Lakse je da dodje manja delegacija nego da dolazi 30 ljudi.

Sta od ovoga nije tacno ?
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 27 jun 2014, 01:44

Cartman je napisao/la:
Trebao je ovaj iz BHT-a otic tamo sa kamerom i snimat ga. :rol:
Dobra ideja :urnebes:

Ja mislim da bi on skocio na njih tad. :lol:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 jun 2014, 01:44

Da se mi razumijemo,to sam pisao i prije i evo opet cu.Ako je Emir Spahic problem za reprezentaciju BiH i ako zbog njega trpi atmosfera i rezultati iste neka se selektor,novi ili stari,Emiru zahvali.
Ali ako je Spahic problem nekolicni novinara,ako im ne daje izjave i ako se iskljucivo zbog toga trazi njegov odlazak(a mislim da je samo to u pitanju)onda nema nikakve potrebe da Spahic ide iz reprezentacije,tim prije sto mi nemamo stopera ni priblizno njegovog kvaliteta.
Sto se tice igrackog dijela price,definitivno bi bili znacajno oslabljeni njegovim odlaskom a to je ono sto mene najvise zanima.
Price da on nekom brani da daje izjave i slicno za mene su budalastine,vecina tih igraca su izgradjena imena i ne moze im on to zabranit nikako.Prije vjerujem da je to njihov interni dogovor.
I sto je najvaznije,igrace i kapitena bira selektor,ako on ocjeni da mu Spahic ne treba i ako odluci da mu oduzme traku on ce to i uradit.Novinari,ni niko drugi(mi pogotovo)nemaju pravo odredjivati ko treba biti u reprezentaciji a ko ne treba.
I to je sustina price,postoje ljudi placeni za te stvari.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 27 jun 2014, 01:45

Hahahaha, tek sad pogledah ove "izjave" igraca, cak se i Vrsajevic ufur'o, haha, jos ce pomislit' da je igracina!!

Ma, treba samo ovim momcima iz dijaspore dat' da igraju, oni su fini, kulturni, ne prave probleme, igraju bez pardona, i to je to..

Bojim se da bi seljakluk u reprezentaciji mogao odbiti potencijalne fudbalere koji imaju namjeru obuci nas dres kad cuju da je tu kao u kafani u nekoj piz.di materinoj.

Nasa stoka, pa to je samo za rezervata!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.