Malo si prepontentan mislis da sve znas. Malo pogledaj nase zadnje tri tekme. Ne radi se o 3-4 igrača. Radi se o 6 izmjena svaku tekmu. Svaku je mijenjao stoperski par, tu su mu uvijek Chalobah, Sanchez, Cucu koji iskreno pada i oba gola protiv Atalante isla po njegovoj strani, Enzo, i većinom Neto. Sve ostalo se miješa i mijenja ko buranija. Ima više tekmi, ali da se toliko mijenja fudbal ako pogledaš konkurente, Arsenal ima prvih 11 i zna se kojih je to, City posljednje dvije tekme izvodi isti sastav, Villa ima prvih 11, samo mi umislili da imamo 22 podjednako kvalitetna igraca. Ni Arsenal nema podjednako kvalitetne igrače klupe i prvog tima a imaju brutalan i najjaci tim, to se najbolje vidi kad su se povrijedili Saliba i Gabriel, da ne pricam dalje.superFrankie je napisao/la: ↑11 dec 2025, 00:24Rijec je o cudnom, pogresnom rotiranju, ne prevelikom, jer je rotiranje neophodno. Imali smo zajedno sa PSG-om najkraci odmor i najkrace pripreme, i igramo svaka 3 dana, nemoguce je da se svaku utakmicu ne rotiraju barem 3-4 igraca. Samo sto Maresca nerijetko pogrijesi u odabiru igraca koje rotira.Pensioner26 je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:25superFrankie je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:09
Nije to nikakav izgovor za losu rotaciju, taj dio ni meni nije jasan. Tu ga ne branim, i sam sam napisao da nerijetko ima cudne rotacije i nadam se da ce se to popraviti. Samo sto ovom specijalcu penzioneru nije jasno zasto se uopste rotira
Puno veći znalci od tebe, bivši igrači, eksperti, koji se razumiju u fudbal se čude tome što ćelavo stvorenje previše rotira, riječ je o prevelikom rotiranju, ne o rotiranju kada nema druge opcije. Chelsea kakav je danas nema svojih prvih 11, lik se pogubio. Njemu je jedini siguran Sanchez na golu, Cucurella i Caicedo u vezi. Veliki mag stavi jednu utakmicu Garnacha na lijevo krilo, pa Gittensa, pa onda vrati Neta na tu poziciju, onda Pedra na 10 ispod Delapa, zatim Guiu zaigra iduću u Ligi prvaka. Mi smo ekipa koja ouca na najveće trofeje, a ne neki middle team gdje se može igrati menadžera i šprdati.
I kazem ti ako ne vidis kako se nogomet promijenio u zadnje 2-3 godine, a tek u zadnjih 10-15, nemam ti ja sad sta objasnjavati jer je to duga prica i tema za sebe. Edukuj se malo, nece ti stetiti![]()
I City je bio na CWC pa ne rotira toliko, PSG takodje, nije za poredjenje liga ali hajd da navedemo primjer, niko ne mijesa koliko nasa celava mazga u prevodu.