Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jozinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la jozinho » 09 jun 2024, 14:28

zgembo89 je napisao/la:
09 jun 2024, 09:59
Hrvatska je od samostalnosti uvijek crpila talente iz nepresušne dijaspore. Sinoć je protiv Portugala u početnom sastavu imala pet igrača koji su rođeni izvan Hrvatske - Marin Pongračić (Njemačka), Josip Šutalo (BiH), Mateo Kovačić (Austrija), Josip Stanišić (Njemačka) i Ante Budimir (BiH)..
HNS ako išta dobro radi to je da stupaju u kontakt s igračima iz dijaspore dok su oni široj javnosti nepoznati.
Organiziraju kampove, tako da je većina ovih igrača od početka reprezentativne karijere igrala samo za Hrvatsku.
Puno je lakša i prilagodba u seniorskoj reprezentaciji kad te dočekaju igrači koje poznaješ od prije.
Kod BiH to se svodi na entuzijazam par ljudi koji vole reprezentaciju i troše svoj novac jer im je stalo.
Dovoljno je da savez ima par ljudi s kojima će surađivati po Švicarskoj, Austriji, Švedskoj i Njemačkoj, koji će ti javiti kad se neki igrač pojavi.
A ne da igrač napuni 21,22 godine pa kaže da nitko iz saveza nije uopće komunicirao s njim.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 jun 2024, 14:40

Wanderson je napisao/la:
09 jun 2024, 14:20

Kad se prica o razini kvaliteta to sto imamo u dijaspori je 7 klasa od onoga sto imamo kod nas u BiH.

Kad se uporedi sta Hrvati imaju kod kuce, a sta u dijaspori i onda pogledamo kod nas dodje se na to, da bi mi ustvari trebali zabraniti igracima iz BiH da igraju za reprezentaciju.

Ima ovaj mininogomet sto igraju Zeba i Ibricic, tu treba pozivati igrace potekle iz BiH.
Hrvati su sve svoje uspjehe i napravili zahvaljujući domaćoj ligi. I za ovo europsko Dalić je pozvao ako se ne varam 7 igrača iz HNLa. Kod nas da se pozove 7 igrača iz naše lige mrtve bi glave padale.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2024, 14:43

Arnelv52 je napisao/la:
09 jun 2024, 14:40
Wanderson je napisao/la:

Kad se prica o razini kvaliteta to sto imamo u dijaspori je 7 klasa od onoga sto imamo kod nas u BiH.

Kad se uporedi sta Hrvati imaju kod kuce, a sta u dijaspori i onda pogledamo kod nas dodje se na to, da bi mi ustvari trebali zabraniti igracima iz BiH da igraju za reprezentaciju.

Ima ovaj mininogomet sto igraju Zeba i Ibricic, tu treba pozivati igrace potekle iz BiH.
Hrvati su sve svoje uspjehe i napravili zahvaljujući domaćoj ligi. I za ovo europsko Dalić je pozvao ako se ne varam 7 igrača iz HNLa. Kod nas da se pozove 7 igrača iz naše lige mrtve bi glave padale.
Ne zahvaljujući ligi, nego zahvaljujući Dinamu i zahvaljujući njegovom bivšem (kriminalnom) predsjedniku kojeg se sad stide.
Svi ostali u 1.HNLu su daleko ispod.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 jun 2024, 14:51

Ne samo da kod nas ne postoji organizovan mehanizam za pridobijanje igrača iz dijaspore, šta više, postoji organizovano opstruiranje nihovog dolaska. Ta opstrukcija polazi od menadžerskih i klupskih lobija, kojima je u interesu da spriječe dolazak tih igrača u reprezentaciji i naprave mjesta za svoje poluigrače.
Ko prati reprezentaciju, zna da se za pridobijanje igrača trebala voditi borba i protiv stranih i protiv domaćeg saveza.
Tragikomični su pokušaji da se spriječi dolazak Pjanića, pa je to postala sapunica kojom su se žene uz kafu bavile. Učinjeno je sve da se Kolašincu zgadi Bih, poručivali mu da dođe pješke u Sarajevo, sve da bi na SP putovao još neki "Tino Sven" .

Poređenje nas i Hrvata na sportskom planu je nebo i zemlja. Pod broj jedan kod njih postoji želja i volja da naprave rezultat i proizvedu kvalitet, a tek onda organizacija, investicije, infrastruktura. Kod njih sport je biznis, kod nas način da par kokošara i klošara sebi kupi džipa od sto hiljada.
Slika našeg fudbala je onaj Husarić, koji je varen i pečen sa svim garniturama u savezu.
I ti igrači koje je savez s vremena na vrijeme svojevoljno dovodio, bila je samo taktika da se u reprezentaciji nađe nekoliko ozbiljnih imena, pa da se uz njih može prislanjati škart.
I onda napišu kako su Hrvati nama nešto uzeli :roll: Ovdje se spominju igrači koji nisu šutnuli loptu u BiH, u koje marke nismo uložili, koje je odlazak iz BiH spasio sportske propasti. Momci od kojih je Hrvatska napravila ozbiljne sportiste, pa lupetaju kako su nam ih Hrvati oteli.

I da još jednom ponovimo, naš mentalitet je - Srbi su nam oteli i Kovačevića i Baždara. I jedan i drugi su izdajnici.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 09 jun 2024, 15:03

nije vala ni rijedak slucaj da smo pozvali nekoga iz dijaspore i da su nas odj.ebali i otisli za austriju npr cim su ih ovi zvali

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 jun 2024, 15:31

Varg je napisao/la:
09 jun 2024, 15:03
nije vala ni rijedak slucaj da smo pozvali nekoga iz dijaspore i da su nas odj.ebali i otisli za austriju npr cim su ih ovi zvali
Nije vala ni rijedak slučaj da smo ih šatro kontaktirali, a namjerno tjerali.
Ovo što sada rade Spaha i Barbarez, bi mogao biti dokaz da puno toga ovisi o pristupu. Kako odjednom Gigović, Karić, Katić hoće da igraju za nas i to sve u mjesec dana? Mene niko neće ubijediti da Seferović nije htio igrati za nas.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 jun 2024, 15:57

Ja mislim da ako bazdar napravi transfer i ode iz srbije da bi sa njim trebalo istog trenutka jos jednom posljednji put porazgovarati prije nego se eventualno dokaze negdje vani. Mislim da su nasi mediji napravili grešku sto su poceli pisati o njemu kao nasem igracu u danima kada je dečko iscekivao poziv za euro. Sada da su poceli pisati, situacija bi bila skroz drugacija.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 jun 2024, 16:01

DeeWa je napisao/la:
09 jun 2024, 15:57
Ja mislim da ako bazdar napravi transfer i ode iz srbije da bi sa njim trebalo istog trenutka jos jednom posljednji put porazgovarati prije nego se eventualno dokaze negdje vani. Mislim da su nasi mediji napravili grešku sto su poceli pisati o njemu kao nasem igracu u danima kada je dečko iscekivao poziv za euro. Sada da su poceli pisati, situacija bi bila skroz drugacija.
novinarski debilizam, oni zive od toga da nesto objave kao "eksluziva", neimajuci u vidu poslijedice.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 jun 2024, 16:04

:yawn:
Hansestadt je napisao/la:
09 jun 2024, 16:01
DeeWa je napisao/la:
09 jun 2024, 15:57
novinarski debilizam, oni zive od toga da nesto objave kao "eksluziva", neimajuci u vidu poslijedice.
!!!

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 jun 2024, 16:06

Horoz je napisao/la:
09 jun 2024, 15:31
Varg je napisao/la:
Ovo što sada rade Spaha i Barbarez, bi mogao biti dokaz da puno toga ovisi o pristupu. Kako odjednom Gigović, Karić, Katić hoće da igraju za nas i to sve u mjesec dana? Mene niko neće ubijediti da Seferović nije htio igrati za nas.
potpis!!

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 jun 2024, 16:07

jozinho je napisao/la:
09 jun 2024, 14:28
zgembo89 je napisao/la:
Hrvatska je od samostalnosti uvijek crpila talente iz nepresušne dijaspore. Sinoć je protiv Portugala u početnom sastavu imala pet igrača koji su rođeni izvan Hrvatske - Marin Pongračić (Njemačka), Josip Šutalo (BiH), Mateo Kovačić (Austrija), Josip Stanišić (Njemačka) i Ante Budimir (BiH)..
HNS ako išta dobro radi to je da stupaju u kontakt s igračima iz dijaspore dok su oni široj javnosti nepoznati.
Organiziraju kampove, tako da je većina ovih igrača od početka reprezentativne karijere igrala samo za Hrvatsku.
Puno je lakša i prilagodba u seniorskoj reprezentaciji kad te dočekaju igrači koje poznaješ od prije.
Kod BiH to se svodi na entuzijazam par ljudi koji vole reprezentaciju i troše svoj novac jer im je stalo.
Dovoljno je da savez ima par ljudi s kojima će surađivati po Švicarskoj, Austriji, Švedskoj i Njemačkoj, koji će ti javiti kad se neki igrač pojavi.
A ne da igrač napuni 21,22 godine pa kaže da nitko iz saveza nije uopće komunicirao s njim.
tacno!

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 jun 2024, 16:09

Neka Baždar napravi transfer, pa onda pričati o tome. Već je dosta štete naneseno radi laprdanja.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 jun 2024, 16:36

EdinjoBos je napisao/la:
09 jun 2024, 16:07
jozinho je napisao/la:
09 jun 2024, 14:28
zgembo89 je napisao/la:
tacno!
Slazem se stobom osim naprimjer u slucaju Petra Sucica Silvia Ilinkovica koji su iz U21 otisli i prije njih Mirko Maric dakle u svakom slucaju dobijaju igrace pogotov Bosanske Hrvate sto je Rezultat Politike HDZ

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 09 jun 2024, 16:45

Arnelv52 je napisao/la:
09 jun 2024, 14:40
Wanderson je napisao/la:

Kakve veze imaju Hrvati i njihova liga sa nama?
Naravno da bi padale jer su nasi klubovi amaterski, to pokazuje i Evropa gdje ispadaju redovito od amatera, Sarajevo od Tbilisija, Misamija, Borac od Linfielda, Velez od Hamruna i svake sezone se desavaju takvi porazi, pa i Zrinjski koji je eto napravio nesto se kroz iglene usi provukao protiv Urartua i trebao vec na startu ispasti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 16:53

Poredi se HNL koja redovno igrace prodaje u Bundesligu, Englesku, Spaniju sa nasom gdje nam je vrhunac prodaje Turska, a i to su nizerazredni timovi. Da su makar Fener, Galata, Besiktas u pitanju...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 09 jun 2024, 17:00

Horoz je napisao/la:
09 jun 2024, 15:31
Varg je napisao/la:
Trenutno nam je najveci gubitak Omeragic. Ne mogu reci da se Misimovic oko njega nije trudio, ali imam utisak da je i tu bilo slicno kao s Gigovicem i ostalima. Cak bi nam dobro dosao na poziciji DMF-a, koju je cesto znao igrati u Monpeljeu. Doduse, i on je pravo dobru odluku napravio, zato je sad hladno izvisio za EP kod Svicaraca. :zviz:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 jun 2024, 17:55

Bas sam gledao kad je Barbarez gostovao na TVSA. Novinar Kolar ga pita, kad cemo ocekivati da se pozovu 5-6 igraca iz domace lige kao sto je slucaj sa Hrvatskom, gdje je Barbarez odgovorio da je to vise pitanje za klubove, i ligu, kakva im je vizija, sto i ja mislim da je ispravan odgovor. Kad bude kvaliteta pozvati ce se. Bio je Vukovic kao mladi igrac u planu, pa je otpao, i isto se ima rezervisano mjesto za domaceg igraca kao 3. golmana. Znaci ako bude mlad igrac koji ima potencijal sigurno ce dobiti poziv, plus taj jedan. Licno mislim da se ima fin balans, ne pisa se po svemu domacem kao ranije, ima se odredjeni respekt, a isto smo svi svijesni da je nivo domaceg fudbala kritican, tako da je tesko ocekivati puno vise u onom momentu.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 jun 2024, 18:06

Treba probati Julardziju i Buljubasica u repki.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 09 jun 2024, 19:20

Jel moguce da Omeragic nije imao mjesta za Euro kod Svicaraca.
Zadnje kolo sam ga gledao u klubu na poziciji zadnjeg veznog, maestralan igrac.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 jun 2024, 00:27

slika
Mogu misliti kakav je pritisak bio na Bazdara
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.