Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Vise kriju Ferari i Mercedes od RBa. RB ima dosta vece brzine na pravcima od ostalih.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- definetlyarnautovich
- Kontakt:
Logicno da kriju, svi znaju da je RB najbrzi.
Human beings are born with different capacities If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful
-
- Kontakt:
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Izgleda da Ferrari jede gume i ove godine, loša vremena Šarla na C3 gumi
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- AshburtonG
- Kontakt:
Nego, hocemo li opet igrat fantasy? Mislim da se od 27.2 mogu kreirat timovi i lige.
Ja sam za, ali imam osjećaj da je prošle godine samo trećina ljudi odigrala više od par trkaAshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2023, 13:50Nego, hocemo li opet igrat fantasy? Mislim da se od 27.2 mogu kreirat timovi i lige.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Sainc odličan u ovom Ferariju, baš mu paše
MANIJACI JUG 1987
- AshburtonG
- Kontakt:
Treba mozda napravit posebnu temu, pa ljude podsjecat da igraju na dan kvalifikacija. Iskreno, ja sam isto imao nekih obaveza i mnogo utrka sam zaboravio mijenjat ekipu.
Bilo je dosta ljudi koji su se prikljucili skoro na pola sezone.
Hamilton bas ima problema s kontrolom bolida. Russelu nije ovoliko bjezao zadnji kraj jutros. Pokusava presiroko ulazit u 5 i zadnju krivinu.
Bilo je dosta ljudi koji su se prikljucili skoro na pola sezone.
Hamilton bas ima problema s kontrolom bolida. Russelu nije ovoliko bjezao zadnji kraj jutros. Pokusava presiroko ulazit u 5 i zadnju krivinu.
Treba F1 riješiti fantasy stranicu i app, meni se zbog toga nije dalo ulaziti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- AshburtonG
- Kontakt:
Na kraju solidan dan Mercedesa. Ocigledno je da su RB pokazali najvise pacea, a sad je pitanje koliko je to udaljeno od njihovog maksimuma, te koliko mogu Ferrari i Mecka. Mislim da ni Aston Martin nije miljama daleko od Mercedesa. Cak su prema odredjenim statistikama tu odmah iza RBa sto se tice race pacea. Eh sad, ko je dovukao stvarno koliko dijelova ovdje, kakav mod motora je bio, to niko osim timova ne zna...
Hamilton je bio na 0.2 od Leclerca na C4 komponenti, a onda je otisao na -0.2s na C5. Medjutim, zadnji sektor mu je bio kriminalan i bio je sporiji za 0.4 nego na C4.
C4 je vjerovatno komponenta na kojoj ce se vozit kvale ovdje, jer se C5 raspada u zadnjem sektoru, a i nema sanse da neko vozi stint na njoj vise od par krugova tokom trke. Ovaj krug Pereza je brzi od pole pozicije prosle godine za 2 i pol desetinke.
Prema testiranju:
RB
Ferrari
Mercedes, AM
Mercedes vec sljedece sedmice donosi novo zadnje krilo, koje bi moglo donekle smanjit probleme balansa zadnjeg dijela pri punom rezervoaru. Najvece razocarenje je definitivno McLaren. Njih sam ocekivao u poziciji AMa...
Hamilton je bio na 0.2 od Leclerca na C4 komponenti, a onda je otisao na -0.2s na C5. Medjutim, zadnji sektor mu je bio kriminalan i bio je sporiji za 0.4 nego na C4.
C4 je vjerovatno komponenta na kojoj ce se vozit kvale ovdje, jer se C5 raspada u zadnjem sektoru, a i nema sanse da neko vozi stint na njoj vise od par krugova tokom trke. Ovaj krug Pereza je brzi od pole pozicije prosle godine za 2 i pol desetinke.
Prema testiranju:
RB
Ferrari
Mercedes, AM
Mercedes vec sljedece sedmice donosi novo zadnje krilo, koje bi moglo donekle smanjit probleme balansa zadnjeg dijela pri punom rezervoaru. Najvece razocarenje je definitivno McLaren. Njih sam ocekivao u poziciji AMa...
- BosniaBoston
- Kontakt:
Norris upropastio sebi pola karijere, valja mu još 3 sezone u Mclarenu bez izlaznih klauzi. Jedina nada mu je da Perez totalno podbaci ili da Hamilton ode u penziju. Volio bih ga vidjeti u RB više nego išta, siguran sam da talentom ništa ne zaostaje za Lecom i Russellom
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da, bila bi mu fenomenalna opcija da ode u Maxovu kuju, da tegli za njega.BosniaBoston je napisao/la: ↑25 feb 2023, 19:14Norris upropastio sebi pola karijere, valja mu još 3 sezone u Mclarenu bez izlaznih klauzi. Jedina nada mu je da Perez totalno podbaci ili da Hamilton ode u penziju. Volio bih ga vidjeti u RB više nego išta, siguran sam da talentom ništa ne zaostaje za Lecom i Russellom
- BosniaBoston
- Kontakt:
Bolje drugi u gradu neg prvi u zaseokuDonnie Darko je napisao/la: ↑25 feb 2023, 19:15Da, bila bi mu fenomenalna opcija da ode u Maxovu kuju, da tegli za njega.BosniaBoston je napisao/la: ↑25 feb 2023, 19:14Norris upropastio sebi pola karijere, valja mu još 3 sezone u Mclarenu bez izlaznih klauzi. Jedina nada mu je da Perez totalno podbaci ili da Hamilton ode u penziju. Volio bih ga vidjeti u RB više nego išta, siguran sam da talentom ništa ne zaostaje za Lecom i Russellom

#Punoljetstvo
- AshburtonG
- Kontakt:
Max je RB projekat, kao sto je bio i Vettel. Nema sanse da oni njemu dovedu nekog konkurentnog vozaca dok imaju ovakvo auto. On se ne moze skontat sa Checom, koji je najocigledniji vozac br.2 na gridu, a da ne govorim kako bi se ponasao kad bi imao Russela, Norrisa ili nekog slicnog u timu.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
C3 će biti najmekša komponenta u Bahrejnu. C3 je soft za Bahrejn, Pireli rekao neće biti C4 I C5 to su samo donijeli jer će te komponente biti korištene za druge staze.AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2023, 18:46Na kraju solidan dan Mercedesa. Ocigledno je da su RB pokazali najvise pacea, a sad je pitanje koliko je to udaljeno od njihovog maksimuma, te koliko mogu Ferrari i Mecka. Mislim da ni Aston Martin nije miljama daleko od Mercedesa. Cak su prema odredjenim statistikama tu odmah iza RBa sto se tice race pacea. Eh sad, ko je dovukao stvarno koliko dijelova ovdje, kakav mod motora je bio, to niko osim timova ne zna...
Prema testiranju:
RB
Ferrari
Mercedes, AM
RedBul malo krije ja mislim, jer im je današnja brzina bila samo 317km, a Ferariju 325km, sigurno im je motor bio na sredini negdje.
Na ovo vrijeme Čeka treba dodati jedno 0.4 i dobiješ Maksovo vrijeme

Mislim da Mercedes kao prave gnjide kao i što su najviše kriju i da su dosta bolji od ovoga. Ne znam iz kojeg razloga svake godine nešto preseravaju u testiranjima.
Ferari će po svemu sudeći opet imati problema sa potrošnjom guma, ljudi nakon tri kruga spale sve moguće.
Idemo Makmislijane jako od prve utrke po pobjedu
MANIJACI JUG 1987
“It has been three intense days of work for everyone in the team. We have scanned a number of items on the car and ticked many of the boxes of our programme, without worrying about lap times or what the others have been doing, simply focusing on ourselves,” said Vasseur.
Kaze i da atmosfera ne moze biti bolja u timu u ovom trenutku. Nesto mi je suhveli ovo sto prica, al sto kaze kolega, samo timovi znaju koliko su davali jangije bolidima.
I kvale idu definitivno ispod 1:29
Kaze i da atmosfera ne moze biti bolja u timu u ovom trenutku. Nesto mi je suhveli ovo sto prica, al sto kaze kolega, samo timovi znaju koliko su davali jangije bolidima.

Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Jednostavno bi im ubio volju za životom kao što je to uradio i Danijelu, Gasliju, Albonu i Čeku.AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2023, 19:59Max je RB projekat, kao sto je bio i Vettel. Nema sanse da oni njemu dovedu nekog konkurentnog vozaca dok imaju ovakvo auto. On se ne moze skontat sa Checom, koji je najocigledniji vozac br.2 na gridu, a da ne govorim kako bi se ponasao kad bi imao Russela, Norrisa ili nekog slicnog u timu.
Raselu i Norisu ne bi bilo ništa bolje, ne mogu oni kao Makmislijan od prvog kruga prvog treninga pa do zadnjeg kruga utrka da budu na maksimumu kao on. Da tri dana obrću nevjerovatno krugove, to je i Noris izjavio i Alsonso i Baton za Maksa. Da ne mogu da vjeruju da lik u petak sjede u bolid i vrti fantomske krugove do nedjelje iza podne.
MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Lekler mi je malo zabrinut po izjavama, kaže da je bolid brži na pravcima ali dosta sporiji u krivinama u odnosu na prošlu godinu. I da je degradacija velika. Mislim da će ih Mercedes pojesti po race paceu naredni vikendHarika je napisao/la: ↑25 feb 2023, 20:05“It has been three intense days of work for everyone in the team. We have scanned a number of items on the car and ticked many of the boxes of our programme, without worrying about lap times or what the others have been doing, simply focusing on ourselves,” said Vasseur.
MANIJACI JUG 1987
- AshburtonG
- Kontakt:
Tesko brate na ispod 1.29. Evo sad sam provjerio, vozi se na C3 komponenti. Niko na njoj nije isao ispod 1.31 cini mi se. Tesko da se moze preko 2 sekunde ici brze od danas. Ispod 1.30 je je vjerovatno i moguce.Harika je napisao/la: ↑25 feb 2023, 20:05“It has been three intense days of work for everyone in the team. We have scanned a number of items on the car and ticked many of the boxes of our programme, without worrying about lap times or what the others have been doing, simply focusing on ourselves,” said Vasseur.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.