Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

soxx
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la soxx » 22 jan 2014, 12:05

http://www.bbc.com/sport/0/football/25836477" onclick="window.open(this.href);return false;

Roberto Mancini: I built current Manchester City team

Tako je Roberto! Tvojom slavom se neko drugo kiti!! :D

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 jan 2014, 20:59

Pa dobro, na neki način je udario temelje ovom City-u kojeg gledamo u zadnje vrijeme, šampionski City, City koji se bori za titulu.
Okosnica tima su igrači koji je on doveo, istina je da dovođenje tih igrača nije bilo teško zbog finansijske moći kluba i da je tu bilo loših transfera.
Jedina crna mrlja su mu nastupi u evropskim takmičenjima, osim toga dobar posao je odradio.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jan 2014, 11:06

Ma dobro, Mancini je i sa Interom bio slab u LP-u. Jednostavno, bolje mu leže domaća prvenstva negoli evropska takmičenja.

Problem (dobro, po meni ovo i nije problem nego zdrav razum :D ) sa šeicima je što ljudi žele titule + lijepu igru. Imao je Mancini odličan tim, ali nisu igrali dopadljiv fudbal. To vlasnici nisu mogli trpiti. Nisu oni Roman. :mrgreen:

Pellegrini radi odličan posao. City je već sad zabio skoro 110 golova, a tek je treća sedmica januara. :shock: City osvaja bodove, odlično kotiraju na svim frontovima, u LP-u su bili bodovno izjednačeni sa Bayernom. Uostalom, Pellegrini je uspio probuditi dva igrača (Nasri + Džeko), a ne treba zaboraviti ni da je Aguero bolji u odnosu na prethodnu sezonu, gdje je muku mučio sa povredama i nekonstantnošću. :oops:

Mogao bi Pellegrini ostati još dugo u plavom dijelu Manchestera. Dovoljno dugo da osvoji nekoliko domaćih, a možda i pokoji evropski trofej. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 jan 2014, 16:22

Monolog je napisao/la:Uostalom, Pellegrini je uspio probuditi dva igrača (Nasri + Džeko), a ne treba zaboraviti ni da je Aguero bolji u odnosu na prethodnu sezonu, gdje je muku mučio sa povredama i nekonstantnošću. :oops:
I Kolarov, mislim da je on na najbolji mogući način od svih igrača iskoristio dolazak Pellegrinija.
Uz to je apsolutno pogodio sa svim transferima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 jan 2014, 16:42

Marcos Lopes se nada da će dobiti priliku i u narednoj utakmici Cityja protiv Watforda!
Portugalac je bio izvanredan u pobjedi protiv West Hama. Nakon što je namjestio dva gola proglašen je igračom te utakmice.
“Kup utakmice predstavljaju veliku priliku za mlađe igrače u klubu, a ja kao takav očekujem poziv na te utakmice,” rekao je Lopes.
“Bio sam mnogo sretan kad sam postigao gol protiv Watforda zadnji put kad smo igrali protiv njih, tu noć nikada neću zaboraviti.”
“Nakon toga su mi svi moji prijatelji i obitelj čestitali, to je noć koje ću se uvijek sjećati. Sada opet igramo protiv Watforda i nadam se da ću opet igrati.”
“Spreman sam dati sve od sebe, jer su to utakmice u kojima možete napraviti neki dojam. To je dobra šansa za mlade igrače, kao igrač možete dobiti neko iskustvo!”

Nakon New York Cityja, Manchester City postao i većinski vlasnik Melbourne Hearta!

Evo prilike da City osvoji jos jedan trofej, sa Capital Cupom, posto su Građani megafavoriti protiv Sunderlanda, ali naravno da ne treba podcjeniti Crne Mačke. Finale je na programu 2 marta na Wembley-ju.

Abdisalam Ibrahim raskinuo ugovor sa Manchester Cityjem! :?

Negredo ima nekih problema sa ramenom!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 jan 2014, 17:29

slika

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 jan 2014, 17:33

slika

U zadnje 22 utakmice 18 pobjeda, 1 poraz i 2 remija.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 jan 2014, 17:41

18 + 1 + 2 = 21

slika

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 25 jan 2014, 13:08

zasta oni igraju danas f.a cup jer oni igraju kao dva kupa u mojim ocima i ja nekontam koji je koji i zasto??/
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 25 jan 2014, 13:18

adal je napisao/la:zasta oni igraju danas f.a cup jer oni igraju kao dva kupa u mojim ocima i ja nekontam koji je koji i zasto??/
:O
Šta reče?
A vi kako te? Majke mi! Majke mi!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 25 jan 2014, 14:12

adal je napisao/la:zasta oni igraju danas f.a cup jer oni igraju kao dva kupa u mojim ocima i ja nekontam koji je koji i zasto??/
Vidi se da imaš potencijal, posebno za ovu temu gdje se skupljaju tradicionalni fudbalski fanovi koji drže do pravih fudbalskih i životnih vrijednosti. Ovaj drugi kup igraju kao zagrijavanje, vidiš da su sve neki smiješni timovi iz druge i treće lige, nevažno takmičenje. Manchester United je npr. odmah prepoznao beskorisnost igranja ovog smiješnog kupića, tako da su namjerno ispali još u prošlom kolu.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jan 2014, 15:13

MoR je napisao/la:
Vidi se da imaš potencijal, posebno za ovu temu gdje se skupljaju tradicionalni fudbalski fanovi koji drže do pravih fudbalskih i životnih vrijednosti. Ovaj drugi kup igraju kao zagrijavanje, vidiš da su sve neki smiješni timovi iz druge i treće lige, nevažno takmičenje. Manchester United je npr. odmah prepoznao beskorisnost igranja ovog smiješnog kupića, tako da su namjerno ispali još u prošlom kolu.
Tako i u Arsenalu pricaju vec 10 godina. Ja se iskreno nadam da ce sada United nastaviti pricu kako nista nije vazno sto se ne moze osvojiti. :)

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 jan 2014, 16:57

SamoZeljo je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Tako i u Arsenalu pricaju vec 10 godina. Ja se iskreno nadam da ce sada United nastaviti pricu kako nista nije vazno sto se ne moze osvojiti. :)
Nisi skontao sarkazam u MoRovom postu... Vidis da ovaj lik "navijac" Chitya pojma nema sta je FA Cup, najstarije fudbalsko takmicenje... Ali bitno je da on komentarise i gledaj cuda bas na Chitijevoj temi... :lol: :lol:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 25 jan 2014, 17:05

Nema prenosa pa se ne moze ni komentarisat ali ovo za sada je veliko iznenadjenje.Oficijelna stranica Manchester Cityja je imala velikih tehnickih problema i tek se sada stabilizirala.Mislim da moze doci do preokreta u drugom poluvremenu.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jan 2014, 17:06

Skont'o sam ja, ali mister MoR je tu upoakov'o malo vise od sarkazma. :D
(ali da mu je komentar dobar, jeste)

Hinja je to, uvijek usput ujede malo.... na hinjaka. :mrgreen:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 25 jan 2014, 17:17

Aguero 1-2

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 25 jan 2014, 17:28

SamoZeljo je napisao/la:Skont'o sam ja, ali mister MoR je tu upoakov'o malo vise od sarkazma. :D
(ali da mu je komentar dobar, jeste)

Hinja je to, uvijek usput ujede malo.... na hinjaka. :mrgreen:
Da se primjetiti radi na pakovanju ,,, a zna i ko je ciji navijac ko Mara gatara , da pokaze u jednom komentaru produktivnu vitovitu stranu.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 jan 2014, 17:31

Zaista začuđujući rasplet tekme FA Cupa protiv Watforda,gdje gubimo 2-0.Ima još 35 minuta,pa se nadam da možemo do remija jer bi volio da ostanemo u igri na sva 4 fronta.
U finalu CO Cupa igramo protiv Sunderlanda.City u zadnje vrijeme igra zaista fantastično i dominantno,ali Sunderland će nama uvijek ostati Crna Mačka.Protiv te ekipe smo nerijetko gubili ma koja razlika bila u kvaliteti ili na tabeli.Kidali su nam bodove previše puta.Finale je ipak,nadam se da ćemo ovo riješiti po svoju korist i da ćemo donijeti prvi trofej pod Pellegrinijevom erom.
Ovih zadnjih nekoliko tjedana,a možda i cijelo vrijeme od početka sezone je jedno od najljepših u Cityevoj eri.Na početku sezone i kada se ulazilo već u glavni fol,mislili smo da City igra mnogo varljivo i da Pelle nije neka nadogradnja u odnosu na prošlog trenera.Pobjeda u gostima bila je misaona imenica,dosta se nepotrebnih bodova prosulo,davno je se moglo iskoristiti prilike da odemo na prvu poziciju već dosta ranije,ali kada su konkurenti kiksali,onda je i City uredno ispratio,malo po malo,mrvica po mrvica,ekipa je počela da dobiva svoj plašt (..zabili smo protiv Watforda,2-1 je...) i nedugo nakon toga,postala jedna od najboljih gol mašina trenutno u Europi,a mislim i u historiji PL.Svakome se moglo zabiti po 4 gola,nije više bilo muke pred protivničkim kaznenim prostorom,Negredo je pokazao da je zaista sjajan napadač i ušao u nevjerovatnu formu,Aguero nikada nije imao ovako fantastičnu sezonu,iako ga je povreda sputala koji tjedan,vratio se i nastavio rešetati mreže.Džeko je uredno pratio ovaj dvojac,fantastično je odradio ovaj zadnji period utakmica,asistencije i golovi su dolazili kao od ruke.Na Jovetića se i dalje čeka,ali ono što je dobra vijest je da je sada već definitvno spreman,na klupi je i moći ćemo i od njega oćekivati kakvog hajra u nadolazećem periodu.
Napadačka snaga ove godine je bez premca u ligi,napokon smo našli dobitnu kombinaciju,i mislim da u toj jednadžbi ne treba ništa ni dodavati ni oduzimati.Edin dobiva solidnu minutažu,i mislim da nema razloga da se kritikuje ni žali na svoju poziciju,kolika god njegova kvaliteta bila,u odnosu na dvojac Negredo-Aguero.
Ostatak momčadi je fantastičan,sva pojačanja su pogođena u srce,Fernandinho i Navas su se sjajno ukomponovali,a Demichelis isto uskače dosta često i uredno obavi svoj posao.Hart je stao među vratnice i izgleda da je vratio samopouzdanje i formu.Pantilimon brani u kupovima.
U ligi je i dalje dosta lijepa situacija za nas,od prvog mjesta nas dijeli jedan jedini bod od Arsenala, a mislim da će se to brzo nadoknaditi,i da će na prvo mjesto zasjesti najbolja momčad lige.
U LP je obavljeno ono što se nije moglo prethodnih godina,tako da je eventualni prolazak Barcelone samo bonus,i ono što bi se moglo dalje dešavati.
Kup jedan već imamo u rukama,a valjda i u ovih 20 preostalih minuta protiv Watforda još jedan budemo imalo nadohvat.
Što se tiče transfera ovu zimu,nema potrebe za ikakvim kretanjima u momčadi,fond kvalitetnih igrača u momčadi je i dalje velik.Konkuretni su se lijepo pojačali i ovaj su prijelazni rok dosta ozbiljno shvatili,a mislim i da nisu rekli zadnju riječ i da ćemo do kraja prijelaznog prozora vidjeti još koju bombu u redovima ostalih momčadi iz lige.
Keep walking.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 25 jan 2014, 17:36

Agueroooooooooooooo 2-2

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 jan 2014, 17:38

Očekivano.Idemo još jedan pa da se ne umaramo bezveze u uzvratnoj utakmici.
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: TheMix i 7 gostiju.