KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

CAZIN
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la CAZIN » 05 nov 2025, 23:04

mirzatele je napisao/la:
05 nov 2025, 22:58
Dobiti Zadar pa protiv Spartaka napuniti Zetru!
Šta ćemo sa Murciom? :mrgreen:

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 05 nov 2025, 23:33

Treba dovesti ovog Macka, dobar igrač, bio bi pojačanje, ima vrhunsku statistiku od početka sezone.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 05 nov 2025, 23:39

CAZIN je napisao/la:
05 nov 2025, 23:04
mirzatele je napisao/la:
Gostujuća + nebitna rezultatski

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 nov 2025, 23:59

mirzatele je napisao/la:
05 nov 2025, 23:39
CAZIN je napisao/la:
05 nov 2025, 23:04
mirzatele je napisao/la:
Gostujuća + nebitna rezultatski
Kako nije bitna utakmica, zar pobjedom ne bi osigurali prvo mjesto?

Mada uvijek bih išao na pobjedu u svakoj utakmici, te ako bude egal utakmica vidim nas da imamo šanse.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 06 nov 2025, 00:05

Ghuraba je napisao/la:
05 nov 2025, 22:28
TripleThreat je napisao/la:
05 nov 2025, 22:05
Ja, i? To igrač ne može imati drugačiju sezonu i ostaviti drugačiji utisak? Osim toga, nigdje nisam napisao da je najbolji, nego da je među poduzetnijim.

Ovako si i Vrabca pljuvao mjesecima u reprezentativnom angažmanu zbog nekih prijašnjih partija pa te čovjek redovno pobijao i ušutkivao igrom na terenu.
Za obojicu je zajednicko da su nevidjene stetocine. U pravom sistemu ce iole funkcionisati i dati doprinos, ali se svaka njihova dobra utakmica uvijek predimenzionira. Daj i meni 5x zaredom 35 minuta po utakmici, daj mi da carinim loptu koliko hocu i da sutiram kad hocu i vidjeces da cu jednu od tih pet utakmicu biti brutalan.
28 minuta kombinovano u prosjeku. I ne, to nije jedna u pet utakmica, lik je solidan u posljednjih 3-4 od posljednjih 5. Moglo bi se reći punopravno da su 4 u pitanju da nije imao one gluposti od odluka protiv Cedevite koje sam maloprije i spominjao. I protiv Budućnosti je bio solidan izvan tih zadnjih 5.

Eto da ja tebe pitam, ko je to poduzetniji od bekova da napravi šta u half courtu od Westa? A i generalno od svih pozicija?

Hoćeš li mi sad Personsa spominjati kao što si cijelu sezonu urgirao za njega, a eto lika se riješiše danas? Momak koji nema prvog koraka ove sezone uopće, ne može uopće da se riješi svog čovjeka. Ne može da probije prvu liniju odbrane na perimetru, kamoli šta drugo. O čemu mi onda pričamo? Kreće se kao da ima tegove na gležnjevima, a niti je bilo kakvim šutem u ovoj sezoni uspio da popravi utisak. U odbrani također uporedivo loš kao i West. Lik je imao 2 dobre utakmice od 7 u kojih je odigrao 10+ minuta, ovo sve ostalo ne da je bio loš, nego očajan. Ali eto, ti si zbog protekle sezone u Krki aksiomom napravio da bude produktivan i za Bosnu, slično kao što si za Westa uradio.

I ono malo p'n'rova u napadu što se odradi, i još manje pop-ova, West je inicijator i hendler u apsolutnoj većini situacija, sa još Atićem u nekim rijetkim situacijama. Audigeu skoro nikad i ne naumpadne da proigra nekog iz picka, bez obzira sad na njegovu poziciju. Osim tog, West je skoro pa jedini u ovom rosteru koji iz driblinga sa perimetra uspije da ostavi svog čovjeka i koliko-toliko probije odbranu i/ili završi ili uradi kick out. Atić tu i tamo, zavisno od matchupa i koliko je dobar defanzivac čovjek koji ga čuva.

Ti si se postavio iz nekog razloga kao da sam naveo da je West najbolji igrač u timu ili da je najoptimalnija keca, a nijedno apsolutno nisu moje riječi. Fino sam u prvom postu obrazložio šta sam smatrao pod "poduzetan", i sve što sam naveo je činjenično stanje.
Kod Adina se prica o odbrani na sva usta i cinjenica je da je dobar u tom segmentu, ali kod nas narod samo vidi kad on ganja svog igraca po terenu i kad mlatara rukama oko njega.
Da si pratio šta sam pisao, znao bi da sam pisao da je Adin dobar on-ball odbrambeni igrač i da je na tome akcenat, njegovi ostali aspekti odbrane su diskutabilni i varijabilni.
...ili sto bespotrebno pomaze sa strane kad je zaduzen da igra flastera na jednom igracu (Mamu nas je unistio zbog toga) - to necemo spominjati.
I o ovome sam pisao, ovo je primarno problem defanzivne filozofije prvenstveno Bosnića, a kasnije naslijeđeno i Bećiragića. Vrabac je samo prati. Svim igračima je godinama imperativ da u reprezentaciji (pre)pomažu u reketu. Ako pomno pratiš reprezentaciju, ovo si mogao primijetiti da je slučaj i kod Gegića i Atića (pa eto dodaj i Robersona, iako je on irelevantan za ovu tematiku), svi su tu na pomoći u reketu čim se lopta iole približi polukrugu, a to i jeste, između ostalog, jedan od glavnih razloga zašto timski loše branimo tricu.

Što se tiče ostalih falinki u odbrani, tu se slažem.
I napad mu se toliko spominje samo zato sto je trojka ulazila kao nikad, ali to je opet 4-5 ppg na 20+ minuta u prosjeku (da ne trazim sad statse, tu je to negdje bilo). Ako je to pobijanje, onda...

Vrabac unazad 3+ godine igra na nivou, pa rekao bih jako često i iznad očekivanja za njegovu rolu u reprezentaciji. Jedino je na ovom EB bio na 20+ mpg (u ogromnom dijelu zbog izostanka Muse), u kvalifikacijama i na EB 2022. je bio ispod te minutaže.

I ne, nije to samo stvar dobre trojke. Liku je svaki prodor bio konkretan, sa namjerom i pouzdanjem. I u tom segmentu je bio ubjedljivo iznad 50% realizacije.

Dalje, skoro svaki put je donosio ispravne odluke s loptom u ruci, iako su mu redovno uvaljivali vruće krompire na isteku napada. Ili bi završio relativno zahtjevan prodor (i dalje mi je u glavi ono polaganje preko Mamua kada je ovaj odmahivao glavom) ili bi podijelio odličan pas u reketu.

Bio je treći razigrivač u ekipi i to kao krilo primarno, sa ubjedljivo najboljim omjerom asistencija/izgubljenih lopti, 2.7 naprema 0.5. Naravno da to nećeš ni spomenuti.

I pored ovog svega, nisam ni došao do onog dijela šta se zapravo od njega jedino i očekuje za njegovu rolu, pored on-ball odbrane - a to su 50-50 lopte, skok i igra u tranziciji. Vrabac je definicija glue guy-a kada je u rukama odgovarajućeg trenera i mnogo tog što radi se i ne može upratiti u boxscore-u.

Redovno je kupio 50-50 lopte, a, diskutabilno, dalo bi se reći da nam je najbolji igrač u tranziciji uz Lazića.

I ovo dosad spomenuto je samo što se tiče ovog proteklog EB, da se vratimo unazad i da te podsjetim da je na uporedivom nivou igre (mimo trice u kvalifikacijama) bio i u kvalifikacijama za EB 2023. i na samom EB 2022. Utakmica protiv Francuske sa ukradenim loptama, prodorima i clutch koševima. Solidna izdanja protiv Hrvata. Odlična uloga protiv Slovenije.

Ali eto džaba sve ovo pobrojano kad, kako ti reče u vakat, bolje da se Vrabci sklone malo u stranu igračima za koje se i ne zna da li uopće žele da nastupaju za BiH, ni debitovali za seniore još nikad nisu, a dobijaju pozive godinama. Ti se povremeno uhvatiš nekog svog narativa i ne puštaš ga i pored očitih činjeničnih stvari. Slučaj sa Vrabcem je idealan primjer toga.
"Your favorite player's favorite player" - MB

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 nov 2025, 00:08

Al kakvo ponavljanje prosle sezone , trazi se i trener i plej i centar :mrgreen: Dubravko ponovio greske samo na visem nivou sa vise novca

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 6 gostiju.