Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Hantraga
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Hantraga » 10 avg 2019, 01:06

Sutra će utakmice pokazati nekoliko bitnih stvari.

Prvo, utakmica u Kaknju će pokazati domete i ambicije Mladosti. Ako Tuzla dobije utakmicu, onda sam ubijeđen da Mladost već do oktobra gubi ambicije za ostankom u ligi. S druge strane, ako Mladost dobije, Tuzli je vrh sredina tabele ove sezone. U suštini, remi i jednim i drugim predstavlja ok rezultat.

Radnik i Borac također igraju tekmu gdje ćemo vidjeti malo bolje domete ova dva tima. Ako Borac napusti Bijeljinu neporažen, i dalje im dajem šanse da, kad se uigraju, budu ozbiljan kandidat za Evropu. S druge strane, to će značiti da Radnik ne bi trebao biti ni blizu gornje polovine tabele ove godine. Međutim, ako Radnik dobije, to bi najviše pokazalo da Borac ipak ne može puno u prvoj sezoni. Ja sam mišljenja da je ovdje x2 :D

Utakmica u Tuzli je puno bitnija Veležu nego Slobodi. U Slobodi su sad prilično sigurni da ne mogu ispasti, a Evropa je ipak predaleko. Doduše, uzdrmao bi ih poraz, ali remi im nije strašan. S druge strane, mislim da su u Veležu imali tri kola gdje su morali uzeti dobrih bodova. Oni imaju 0. Da stvar bude gora, nakon Tuzle, dolazi im Široki, pa idu Sarajevo, a onda čekaju Radnika i Želju. Objektivno, sve preko 4 boda što ovdje skupe bi bilo premija, čak i da imaju puno jaču ekipu. Stoga, u Tuzli moraju početi nešto skupljati i ja se nadam da hoće. I ovdje mi miriše na X.

Konačno, u derbiju kola, mislim da utakmica više znači Čeliku nego Želji. Čelik ne smije izgubiti utakmicu, jer bi ih to baš vratilo na fabričke. Remi ih, baš kao i protiv Sarajeva, dovodi u situaciju da su zadovoljni stečenim. S druge strane, pobjedom bi sebi omogućili da puno pozitivnije uđu u nastavak prvenstva i ostanu konkurentni jako dugo (pogotovo jer im slijedi Ugljevik, pa Tuzla kući, gdje mogu računati na 4-6 bodova ako bi bili na nivou). Za Želju je samo pitanje kada će početi prosipati bodove, jer kvalitet za kontinuitet nemaju. Mislim da utakmica s Čelikom dolazi u pravom trenutku, jer će prije uzeti bodove tu, nego na nekoj bezveznoj utakmici gdje bi bili demotivisani. Doduše, slijede im 4 dosta teške utakmice nakon ove, pa će svakako biti prosipanja bodova. Kako god, duel dvije kvalitetom jednake ekipe, pogotovo kad se Čeliku kao plus doda i domaći teren i publika. Nadam se da će Čelik i ovdje ostvariti pobjedu, a i do kraja uspjeti što na terenu, što van njega (licenca i ti folovi) izboriti Evropu.

ultrabosnia
Kontakt:

Post Postao/la ultrabosnia » 10 avg 2019, 01:16

Hantraga je napisao/la:Sutra će utakmice pokazati nekoliko bitnih stvari.

Prvo, utakmica u Kaknju će pokazati domete i ambicije Mladosti. Ako Tuzla dobije utakmicu, onda sam ubijeđen da Mladost već do oktobra gubi ambicije za ostankom u ligi. S druge strane, ako Mladost dobije, Tuzli je vrh sredina tabele ove sezone. U suštini, remi i jednim i drugim predstavlja ok rezultat.

Radnik i Borac također igraju tekmu gdje ćemo vidjeti malo bolje domete ova dva tima. Ako Borac napusti Bijeljinu neporažen, i dalje im dajem šanse da, kad se uigraju, budu ozbiljan kandidat za Evropu. S druge strane, to će značiti da Radnik ne bi trebao biti ni blizu gornje polovine tabele ove godine. Međutim, ako Radnik dobije, to bi najviše pokazalo da Borac ipak ne može puno u prvoj sezoni. Ja sam mišljenja da je ovdje x2 :D

Utakmica u Tuzli je puno bitnija Veležu nego Slobodi. U Slobodi su sad prilično sigurni da ne mogu ispasti, a Evropa je ipak predaleko. Doduše, uzdrmao bi ih poraz, ali remi im nije strašan. S druge strane, mislim da su u Veležu imali tri kola gdje su morali uzeti dobrih bodova. Oni imaju 0. Da stvar bude gora, nakon Tuzle, dolazi im Široki, pa idu Sarajevo, a onda čekaju Radnika i Želju. Objektivno, sve preko 4 boda što ovdje skupe bi bilo premija, čak i da imaju puno jaču ekipu. Stoga, u Tuzli moraju početi nešto skupljati i ja se nadam da hoće. I ovdje mi miriše na X.

Konačno, u derbiju kola, mislim da utakmica više znači Čeliku nego Želji. Čelik ne smije izgubiti utakmicu, jer bi ih to baš vratilo na fabričke. Remi ih, baš kao i protiv Sarajeva, dovodi u situaciju da su zadovoljni stečenim. S druge strane, pobjedom bi sebi omogućili da puno pozitivnije uđu u nastavak prvenstva i ostanu konkurentni jako dugo (pogotovo jer im slijedi Ugljevik, pa Tuzla kući, gdje mogu računati na 4-6 bodova ako bi bili na nivou). Za Želju je samo pitanje kada će početi prosipati bodove, jer kvalitet za kontinuitet nemaju. Mislim da utakmica s Čelikom dolazi u pravom trenutku, jer će prije uzeti bodove tu, nego na nekoj bezveznoj utakmici gdje bi bili demotivisani. Doduše, slijede im 4 dosta teške utakmice nakon ove, pa će svakako biti prosipanja bodova. Kako god, duel dvije kvalitetom jednake ekipe, pogotovo kad se Čeliku kao plus doda i domaći teren i publika. Nadam se da će Čelik i ovdje ostvariti pobjedu, a i do kraja uspjeti što na terenu, što van njega (licenca i ti folovi) izboriti Evropu.
Analiza ti je ko da je dvadeseto kolo a ne četvrto :D
I kad ti budu svi leđa okrenuli

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 10 avg 2019, 08:13

Hantraga je napisao/la:Sutra će utakmice pokazati nekoliko bitnih stvari.

Svaka cast, konacno jedan post iskljucivo o fudbalu. :thumbup:

Mladost pokazuje određeni kvalitet, posebno u kreiranim prilikama koje su u prvim kolima skoro maximalno koristili, a tipujem da će i protiv S. Hana imati svoje šanse. Isto tako odbrana im je upitne kvalitete, sa dosta propusta i slabih reakcija. Dvije slicne ekipe, mozda po imenima Simin Han blago kvalitetniji i pokriveniji po pozicijama. Vjerujem da ce oba tima pokusati pobijediti, ocekujem utakmicu sa dosta prilika koju ce odluciti koncentracija u zavrsnici. Tipujem na pobjedu gostiju jer imaju za nijansu iskusniji i raznovrsniji napad.

Radnik cini mi se blago posustaje. Nije to vise ona cvrsta ekipa cija se igra zasnivala na prvenstveno na organizovanoj odbrani sa brzom tranzicijom prema golu protivnika, vec skup nedovoljno "zainteresovanih" pojedinaca koji zavise od trenutne inspiracije nekih kljucnih igraca. Opet Borac ne pokazuje preveliki potencijal prema naprijed, dosta su limitirani ofanzivno i previse misle prvenstveno na odbranu a u napadu sta god urade, tj sta god Vranjes uradi. Koliko znam "ne vole" se previse sto moze biti dodatna motivacija ali ne ocekujem atraktivnu, vec tvrdu utakmicu sa malo prilika i golova. Remi je nekako najlogicniji.

Smjena Rahimica je za mene pogresan potez. Moralo je biti vise razumjevanja, ako nista zbog vremena provedenog sa ekipom te zasluga koje sigurno nisu male. Velez uopste nije izgledao lose, u svakoj utakmici su imali solidan broj dosta dobrih sansi koje nisu iskoristili, sto je u kombinaciji sa kriminalnom odbranom i upitnim zalaganjem nekoliko pojedinaca donijelo tri poraza. Nije sigurno Ibro jedini krivac, cak sam ubijedjen da bi vremenom proigrali i bili jedna jako neugodna ekipa sa atraktivnim i prepoznatljivim stilom igre. Novi trener ce sigurno pokusati da ih malo "ocvrsne" i disciplinuje, ali je pitanje kako ce ekipa koja voli napadati reagovati na novi sistem. U korist im ide ofanzivna igra Slobode, koja ostavlja dosta prostora za kontre i polukontre gdje je Velez najjaci. Ipak, mislim da ce se agonija gostiju nastaviti, dosta su poljuljani, sa puno klanova i igraca cija je vrijednost itekako precijenjena. Pobjeda domacina.

Čelik, pozitivno iznenađenje prvenstva, posebno zbog jacine dosadasnjih protivnika. Nezgodan, ratoboran, drzak i solidno organizovan, sa nekoliko kvalitetnih i kreativnih igraca, koji mogu napraviti dosta problema ukoliko im se ostavi prostora. Ako ih se potcijeni kaznice vas, sto su na svojoj kozi do sada osjetili Siroki i Velez. Protiv jednog ozbiljnog Sarajeva su ipak pokazali da nemaju sve potrebno za sami vrh, prvenstveno zbog skromne fizicke spreme, te kvalitetom nedovoljno izbalinsirane ekipe. U goste im dolazi "mrski" Amar Osim, sa Željom koji djeluje itekako ozbiljno, dominantno i trkački moćno. Kvalitete i mane Čelika sigurno nisu prosle nezapazeno od strane mozda i najboljeg trenera lige, pa ce biti jako interesantno vidjeti za koju strategiju ce se odluciti, posebno na pocetku utakmice kada se ocekuje da domacin slicno kao protiv Sarajeva, "na foru" pokusa steći prednost. Vjerujem da se svi radujemo utakmici, odavno preduslovi nisu bili ovako dobri i ocekujem atmosferu koja ce se dugo pamtiti. Predviđam pobjedu gostiju koji su ipak blagi favorit, ako nista zbog sigurnosti sa kojom kontrolisu utakmicu svih devedeset minuta, sa puno manje oscilacija u igri nego domacin.

Neka pobijedi-e bolji! :bih:
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 avg 2019, 10:18

I u Radniku vidim da idu neke promjene sa kojima ce po prvim najavama sigurno biti jos i bolji jel ovaj sto dolazi u vecim je parama od Krstajica(koji odlazi sa funkcije) i sigurno ce vise uloziti u ekipu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 avg 2019, 10:26

Oko 21 cas ocekujem ogromnu depresiju u Zenici. Bice suza, bice placa, bice da se trebaju domacini tjesiti. Ali sve je ovo sport, doce druga utakmica. Zeljo je za vas ipak nesto vise..
:kafa: :kafa: :kafa:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 10 avg 2019, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 avg 2019, 10:30

miky_hz je napisao/la:I u Radniku vidim da idu neke promjene sa kojima ce po prvim najavama sigurno biti jos i bolji jel ovaj sto dolazi u vecim je parama od Krstajica(koji odlazi sa funkcije) i sigurno ce vise uloziti u ekipu.
Izvini, ali u sta ce ba uloziti? U kakav Radnik? Onaj koji se bori za vrh u ligi i igra u evropi a dodje 200 ljudi na tribine? Taj Radnik? Bijeljina me je totalno razocarala, to nije neka vukoyebina bez navijaca, bez stanovnistva. I ako je se RS iselio dva puta vise nego FBIH. Radi se o velikom gradu, o velikoj sredini, koliko toliko, a nemogu 1000 ljudi da skupe na utakmice.

Eto ti navijas za Sarajevo koji je nesto u fudbalu pa koliko se ulaze u tvoj klub? Naprimjer kazem..

Radnik zivi odavno na aparatima, odnosno bolje receno zive na posudjenom vremenu a la Krupa. Necu imat nista protiv kada ispadnu. A pitanje je vremena.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 10 avg 2019, 10:31, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 10 avg 2019, 10:31

ReX je napisao/la:Oko 21 cas ocekujem ogromnu depresiju u Zenici. Bice suza, bice placa, bice da se trebaju domacini tjesiti. Ali sve je ovo sport, doce druga utakmica. Zeljo je za vas ipak nesto vise..
Zelji najveci uspjeh pobijediti Čelik. A jest opet i nesto vise hahah
Miran rex
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

TofiTofita
Kontakt:

Post Postao/la TofiTofita » 10 avg 2019, 10:34

"Meni je draže pobijediti Čelik nego bilo koga drugog."- Lutvo 2019

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 10 avg 2019, 10:46

Ipak ako nas dobijete mi cemo vam cestitati, jer vam je to najdraza pobjeda.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 avg 2019, 10:46

ReX je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:I u Radniku vidim da idu neke promjene sa kojima ce po prvim najavama sigurno biti jos i bolji jel ovaj sto dolazi u vecim je parama od Krstajica(koji odlazi sa funkcije) i sigurno ce vise uloziti u ekipu.
Izvini, ali u sta ce ba uloziti? U kakav Radnik? Onaj koji se bori za vrh u ligi i igra u evropi a dodje 200 ljudi na tribine? Taj Radnik? Bijeljina me je totalno razocarala, to nije neka vukoyebina bez navijaca, bez stanovnistva. I ako je se RS iselio dva puta vise nego FBIH. Radi se o velikom gradu, o velikoj sredini, koliko toliko, a nemogu 1000 ljudi da skupe na utakmice.

Eto ti navijas za Sarajevo koji je nesto u fudbalu pa koliko se ulaze u tvoj klub? Naprimjer kazem..

Radnik zivi odavno na aparatima, odnosno bolje receno zive na posudjenom vremenu a la Krupa. Necu imat nista protiv kada ispadnu. A pitanje je vremena.
Pa eto mozda za pocetak nece ziviti na aparatima kako sada zive i to je napredak neki . Nisam mislio da ce "uloziti" da budu Mancester vec da ce biti jos stabilnija ekipa nego sto je bila. Stat ce koliko i vidik grad vise iza njih sa ovim covjekom,sa te strane sigurno ce bolje egzistriati nego sto je to sad slucaj.

Naravno ako se dese uopste ove promjene,za sada je na pricama samo o promjenama.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 avg 2019, 12:20

Ležve danas uzima na Tušnju i vraća se u igru za titulu ...navikli
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 10 avg 2019, 12:21

Čeliku će najveći problem biti fizička sprema. Apsolutno bez obzira na kvalitet igrača, u Željezničaru će uvijek ozbiljnije spremiti ekipu i mogu podnijeti veće napore. Čelik je protiv Sarajeva pao posljednjih pola sata, totalno.

Recimo, kad se samo posmatra kvalitet, kao što već rekoh, ne zaostaje Čelik za Željom pretjerano. Ako uzmeš u obzir da igraju kući, to je onda baš egal. Problem može biti samo fizika.

Po pozicijama, recimo da mislim da Čelik ima boljeg golmana. Željini bekovi su ipak dosta iskusniji i bolji, mogu napraviti značajno veći broj ponavljanja. Stoperi Želje ne ulijevaju povjerenje, ali mi i dalje djeluju pouzdanije od Čelikovih. Međutim, meni je Čelikova sredina jača i tu opet dolazi problem sa spremom. Recimo Jamak-Perišić-Dedić(Grahovac) je sasvim ok, dok mi ovamo sve osim Boje djeluje klimavo i traljavo. Okić-Huseinbašić-Dilaver ne zaostaje puno za Veselinović-Zec-Krpić.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 avg 2019, 12:28

Ne vidim po cemu je Pavlovic bolji od Erica. On u Celiku brani solidno sad, ali ovako uzimajuci u obzir i vrijeme dok je bio u Sarajevu mislim da nije bolji.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 10 avg 2019, 12:30

Hantraga je napisao/la:Čeliku će najveći problem biti fizička sprema. Apsolutno bez obzira na kvalitet igrača, u Željezničaru će uvijek ozbiljnije spremiti ekipu i mogu podnijeti veće napore. Čelik je protiv Sarajeva pao posljednjih pola sata, totalno.

Recimo, kad se samo posmatra kvalitet, kao što već rekoh, ne zaostaje Čelik za Željom pretjerano. Ako uzmeš u obzir da igraju kući, to je onda baš egal. Problem može biti samo fizika.

Po pozicijama, recimo da mislim da Čelik ima boljeg golmana. Željini bekovi su ipak dosta iskusniji i bolji, mogu napraviti značajno veći broj ponavljanja. Stoperi Želje ne ulijevaju povjerenje, ali mi i dalje djeluju pouzdanije od Čelikovih. Međutim, meni je Čelikova sredina jača i tu opet dolazi problem sa spremom. Recimo Jamak-Perišić-Dedić(Grahovac) je sasvim ok, dok mi ovamo sve osim Boje djeluje klimavo i traljavo. Okić-Huseinbašić-Dilaver ne zaostaje puno za Veselinović-Zec-Krpić.
Ma ekipe u pet grama, moze pricati ko sta hoce.
Mislim i da fizika nije toliko problem, ona ce se tek pokazati poslije 10 utakmica. Mada protiv Sarajeva su naglo pali, dok su protiv Veleza izgledali fanatasticno po tom pitanju, vidjet xemo veceras. Ako ne padnemo ja sam siguran u nasu pobjedu, a mislim da fizicki veceras sigurno necemo pasti.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 10 avg 2019, 12:40

Pavlovic u timu kola evo vec 3. kolo i pitas se zasto je bolji. Ne bi slozio sa ovim gore da je odbrana Čelika klimava, u 3. kola samo 1 primljen gol i to iz penala.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 avg 2019, 12:47

redbull93 je napisao/la:Pavlovic u timu kola evo vec 3. kolo i pitas se zasto je bolji. Ne bi slozio sa ovim gore da je odbrana Čelika klimava, u 3. kola samo 1 primljen gol i to iz penala.
Pa sto ce Eric biti u timu kola kad nije nijednom trebao intervenisati nesto ozbiljnije haman u ova tri kola ga niko nije ni primijetio.
Ja kazem uzimajuci u obzir i period koji je branio u Sarajevu gdje su jedva cekali da ga se rijese. On Celik vadi i to je cinjenica da brani solidno, ali i dalje mislim da nije bolji od Erica.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 avg 2019, 12:53

redbull93 je napisao/la:Pavlovic u timu kola evo vec 3. kolo i pitas se zasto je bolji. Ne bi slozio sa ovim gore da je odbrana Čelika klimava, u 3. kola samo 1 primljen gol i to iz penala.
Pa ako je golman najbolji igrac vec 3 kola to znaci da je ekipa bila nadigrana u sve tri tekme
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 10 avg 2019, 12:54

I vi nas nadigrajte, al 3 bobe u Zenici ostaju aBd :bih:

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 10 avg 2019, 12:54

irfo je napisao/la:
Pa ako je golman najbolji igrac vec 3 kola to znaci da je ekipa bila nadigrana u sve tri tekme
Vidis i Kovacevic je po mnogima protiv Slobode bio u timu kola, jel to znaci da je Sloboda nadigrala Sarajevo?

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 10 avg 2019, 12:56

Zbog 3 dobro odrađene utakmice Pavlovića treba proglasiti boljim golmanom? Jesi ozbiljan?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.