Prvo, utakmica u Kaknju će pokazati domete i ambicije Mladosti. Ako Tuzla dobije utakmicu, onda sam ubijeđen da Mladost već do oktobra gubi ambicije za ostankom u ligi. S druge strane, ako Mladost dobije, Tuzli je vrh sredina tabele ove sezone. U suštini, remi i jednim i drugim predstavlja ok rezultat.
Radnik i Borac također igraju tekmu gdje ćemo vidjeti malo bolje domete ova dva tima. Ako Borac napusti Bijeljinu neporažen, i dalje im dajem šanse da, kad se uigraju, budu ozbiljan kandidat za Evropu. S druge strane, to će značiti da Radnik ne bi trebao biti ni blizu gornje polovine tabele ove godine. Međutim, ako Radnik dobije, to bi najviše pokazalo da Borac ipak ne može puno u prvoj sezoni. Ja sam mišljenja da je ovdje x2

Utakmica u Tuzli je puno bitnija Veležu nego Slobodi. U Slobodi su sad prilično sigurni da ne mogu ispasti, a Evropa je ipak predaleko. Doduše, uzdrmao bi ih poraz, ali remi im nije strašan. S druge strane, mislim da su u Veležu imali tri kola gdje su morali uzeti dobrih bodova. Oni imaju 0. Da stvar bude gora, nakon Tuzle, dolazi im Široki, pa idu Sarajevo, a onda čekaju Radnika i Želju. Objektivno, sve preko 4 boda što ovdje skupe bi bilo premija, čak i da imaju puno jaču ekipu. Stoga, u Tuzli moraju početi nešto skupljati i ja se nadam da hoće. I ovdje mi miriše na X.
Konačno, u derbiju kola, mislim da utakmica više znači Čeliku nego Želji. Čelik ne smije izgubiti utakmicu, jer bi ih to baš vratilo na fabričke. Remi ih, baš kao i protiv Sarajeva, dovodi u situaciju da su zadovoljni stečenim. S druge strane, pobjedom bi sebi omogućili da puno pozitivnije uđu u nastavak prvenstva i ostanu konkurentni jako dugo (pogotovo jer im slijedi Ugljevik, pa Tuzla kući, gdje mogu računati na 4-6 bodova ako bi bili na nivou). Za Želju je samo pitanje kada će početi prosipati bodove, jer kvalitet za kontinuitet nemaju. Mislim da utakmica s Čelikom dolazi u pravom trenutku, jer će prije uzeti bodove tu, nego na nekoj bezveznoj utakmici gdje bi bili demotivisani. Doduše, slijede im 4 dosta teške utakmice nakon ove, pa će svakako biti prosipanja bodova. Kako god, duel dvije kvalitetom jednake ekipe, pogotovo kad se Čeliku kao plus doda i domaći teren i publika. Nadam se da će Čelik i ovdje ostvariti pobjedu, a i do kraja uspjeti što na terenu, što van njega (licenca i ti folovi) izboriti Evropu.