Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

nerkolfc
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la nerkolfc » 22 jan 2014, 01:27

Meni nije jasno zasto vi mislite da neb' trebao ostati u Romi ili da treba traziti ''veci'' klub. Sljedece sezone LP, uz LP dolaze i u ekipu bolji igraci sto znaci da bi Roma mogla da ozbiljnije napadne titulu sljedece sezone. On ako odigra citavu karijeru do kraja u Romi to ce biti jedna fantastična karijera, naravno da im pomogne da se domognu nekih trofeja i da redovno igraju LP. Trener ga postuje kao igraca i njegovu igru, u dobrim je odnosima sa saigracima, hanuma mu tu + sad ce vjerovatno imati i vecu platu. Neka ga. Roma nije prosjecan klub pa da on sam trazi da ide. Jedino ako ga oni prodaju njihovom voljom.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 22 jan 2014, 01:45

nerkolfc je napisao/la:Meni nije jasno zasto vi mislite da neb' trebao ostati u Romi ili da treba traziti ''veci'' klub. Sljedece sezone LP, uz LP dolaze i u ekipu bolji igraci sto znaci da bi Roma mogla da ozbiljnije napadne titulu sljedece sezone. On ako odigra citavu karijeru do kraja u Romi to ce biti jedna fantastična karijera, naravno da im pomogne da se domognu nekih trofeja i da redovno igraju LP. Trener ga postuje kao igraca i njegovu igru, u dobrim je odnosima sa saigracima, hanuma mu tu + sad ce vjerovatno imati i vecu platu. Neka ga. Roma nije prosjecan klub pa da on sam trazi da ide. Jedino ako ga oni prodaju njihovom voljom.
Naravno da je Roma prosječan klub, i to u Italiji čak. U evropi je ispodprosječan. Roma neće vidjeti trofeja zadugo, jer je nemoguće pored Juventusa i Napolija, te uz dizanje gradskih rivala u Milanu, osvojiti išta. Mislim da jedino što im je dostupno, ne samo u ovom trenutku, već općenito je kup, a i tu valja proći Lazia ili Milana..
Ići će sljedeće sezone, ako ne bude nekih nepredviđenih padova, u LP i to moraju maksimalno iskorititi. Ako Mire i ostane da igra LP, nadam se da će mu to biti posljednja sezona u Romi i za godinu-dvije da ga gledamo u većem, boljem i jačem klubu od Vučice.
Na stranu sve, al' zaista igraju odlično ove sezone, a velike zasluge za to pripadaju Pjaniću, te treneru Garciji.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 jan 2014, 01:51

Lazio i Milan su ove godine za Romu nesto poput prosjecnog kluba. Znaci te ekipe kako Roma sad igra nemaju šanse da im uzmu ovaj trofej. Ako uđu u LP i sa pravilnim ulaganjem idu i sljedece sezone na borbu za titulu. U LP nemaju šanse al' ekipa ce sazrijevati skupa sa Pjanicem i postace ozbiljni u Italiji i zbog toga sam rekao da nisu prosjecni(ono sto su Inter i Milan sad). Nije se lako vratiti u LP kad jednom iz nje ispadnes. Pogotovo sto kod Intera i Milana se svjetlo ni nazire za bolje sutra.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 22 jan 2014, 03:24

nerkolfc je napisao/la:Lazio i Milan su ove godine za Romu nesto poput prosjecnog kluba. Znaci te ekipe kako Roma sad igra nemaju šanse da im uzmu ovaj trofej. Ako uđu u LP i sa pravilnim ulaganjem idu i sljedece sezone na borbu za titulu. U LP nemaju šanse al' ekipa ce sazrijevati skupa sa Pjanicem i postace ozbiljni u Italiji i zbog toga sam rekao da nisu prosjecni(ono sto su Inter i Milan sad). Nije se lako vratiti u LP kad jednom iz nje ispadnes. Pogotovo sto kod Intera i Milana se svjetlo ni nazire za bolje sutra.
Pazi jednu stvar, Inter i Milan ne mogu gore od ovog, mogu samo bolje. A to je loše po Romu, jer i ovakvi kakvi su sad itekako su konkurentni Romi. Roma će samo na osnovu dobrog starta u sezoni otići u LP, al' potpuno će zasluženo to biti. Mislim da već od sljedeće sezone, ako se plasiraju u LP, mogu zaboraviti na istu. Borba na 3 fronta će ih ubiti, a i ne mogu realno u istu rečenicu sa Juventusom, Napolijem, Interom i Milanom. Još ako na to dodamo činjenicu da samo 3 kluba idu, mislim da tu nema mjesta za Romu.
Dijelim mišljenje da je Roma prvi favorit za kup, al' jednostavno su Lazio i Milan jak matchup da ne budu apsolutni favoriti. Pogotovo Milan.
Milan (Inter) nikada neće biti prosječan klub, jednostavno previše su veliki klubovi da bi bili prosjek, pa makar i ovakvi kakvi su sad. Roma i ovakva kakva je sad je (najbolja sezona u zadnjih 5 godina) prosječan klub. Kad na to sve dodaš da su bare bare Roma (trenutno odlična) i Inter/Milan (trenutno očajni) onda shvatiš koliko je Roma mali klub.. Stoga, Mire nek' odradi možda još tu sljedeću sezonu (pod uslovom da je LP) i nek' ide u veći klub. Zaslužio je to.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 jan 2014, 03:41

Ne mislim prosjecno po velicini il' historiji il' po cemu vec. Vec po igri ove sezone. Milan i Inter mogu ostati isti također sto po viđenom nije dobro ni po jedne a ni po druge. Smatram da Roma nece stediti na ljeto i da ce ostati ispred bar jednog Milanovog dvojca sljedece sezone.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 22 jan 2014, 04:07

Ma nebitno kako, Roma je svejedno mali klub. I ove sezone kad oni briljiraju, a milanski klubovi igraju očajno, opet su u pet deka. Kraktoročno Roma izgleda dobro, al' dugoročno ja Romu ne vidim među 4 ekipe u Italiji. Ovakvoj Italiji. Zato je za Mireta najbolje da nakon ove, maksimalno sljedeće, sezone ide iz kluba.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 jan 2014, 04:09

Ni po cemu se ne slazem s tobom po ovom pitanju i vala ne mogu vise ni pisati :D

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 jan 2014, 05:12

Mire kakva si ti igracina :)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 22 jan 2014, 07:05

Prisoner je napisao/la: Naravno da je Roma prosječan klub, i to u Italiji čak.
slika

Jel nesto nisam primjetio ove sezone? Ovo u plavom je prosjek.

Cak i po tradiciji i velicini imena kao brend, kolko to ima vecih klubova od Rome? Milan, Juventus, Inter i ko jos? U drugoj grupi su sa Napolijem, Laziom i Fiorentinom. Roma nije Genoa ili Parma, oni imaju navijace sirom svijeta. Igraci koji su trazeni od velikih klubova biraju Romu - procitaj o Strootmanu prije ove sezone. I Nianggolana su trazili veliki klubovi pa je Romu izabro.

Igra u svjetskoj metropoli, i klub ima puno vise sanse da dobije financijska sredstva nego Italijanske ekipe koje su stvarno prosjecne. Ako bi Barcelona stvarno htjeli da ga pokupe, onda to je ipak nesto drugo i tu sansu nebi smio da propusti, mada bi tamo trebo biti jos bolji i to konstantno. Ali za PSG da ostavi Romu? Ne.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 22 jan 2014, 07:49

Svasta sam cuo u zivotu ali da je Roma mali klub :shock: nikad do sada....zivot ide dalje,bice jos "bombasa" okolo..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 22 jan 2014, 07:53

Prisoner je napisao/la:Ma nebitno kako, Roma je svejedno mali klub. I ove sezone kad oni briljiraju, a milanski klubovi igraju očajno, opet su u pet deka. Kraktoročno Roma izgleda dobro, al' dugoročno ja Romu ne vidim među 4 ekipe u Italiji. Ovakvoj Italiji. Zato je za Mireta najbolje da nakon ove, maksimalno sljedeće, sezone ide iz kluba.
idi bolan umije se, okupaj se! Čuj "prosječan" klub, i još ne mogu s Napolijem, Interom, MIlanom. Odavno goreg posta nisam pročit'o. :lol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 jan 2014, 11:26

Naravno da Roma nije mali klub...mislim...trebas biti b.... da kazes takvo nesto...
ali nisu ni toliko veliki da bih ja volio Pjanica gledati tu narednih sezona...
Sto se tice talijanske lige, oni tu pripadaju drugom redu velikih timova, isto kao i u svijetu fudbala; odmah iza Juventusa, Milana i Intera (znaci ne mogu biti u istom redu s njima); odnosno ostalih evropskih giganata...
ipak je Roma osvojila samo 2 ili 3 SCUDETA, ako se dobro sjecam...pa valjda i to nesto govori...
ali kao sto neko gore reci, i ja bih ga radije gledao u Romi nego u PSG-u, ne zbog kluba, vec zbog francuske lige koja je smece...
Mislim da Mire zasluzuje da na ljeto predje u veci klub tipa United ili Barcelona - koja bi mu najvise odgovarala, ali me strah da ne zavrsi kao fabregas, sad igras sad ne igras...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jan 2014, 13:43

Al koji ''impact'' kao sto bi Englezi rekli. Kako je samo energicno i drsko usao u utakmicu, za 15 minuta rijesio sam utakmicu. Uradio 80% akcije kod gola, imao 3-4 sjajna driblinga, posebno onaj jedan gdje je trojicu predriblao, te + zamalo zabio gol.

Ovo je pravo umjece Pjanica, i pokazatelj njegovog talenta, koji je zaista ogroman.

zokyy
Kontakt:

Post Postao/la zokyy » 22 jan 2014, 13:46

naravno da je roma nije top klub. to sto su trenutno 2. nista ne znaci jer ce vec sljedece sezone biti izmedju 4. i 7. mjesta. slicno kao atletico ili everton...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 22 jan 2014, 14:40

Roma je veliki klub sa velikom historijom. Ali u trenutnom stanju su daleko iza najboljih klubova. Nemaju dovoljno love ni kvalitetnih igraca da se bore sa najboljim ekipama. Realno Roma samo moze sanjati o osvajanju Champions League, u realnosti je to gotovo nemuguce. Ako dode ponuda od jednog od tih klubova sto se bore svake godine i u domacem prvenstvu i u zadnjim fazama lige prvaka Pjanic bi o tom trebao da dobro pomisli jer on ima dovoljno kvaliteta da igra za te najace ekipe. TIh glavmih 7-8 ekipa u kojim se moze borit za sve trofeje su po meni

Bayern, Barcelona, Real, Manchester city/united, Cheslea, arsenal, PSG.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 22 jan 2014, 15:07

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Roma je veliki klub sa velikom historijom. Ali u trenutnom stanju su daleko iza najboljih klubova. Nemaju dovoljno love ni kvalitetnih igraca da se bore sa najboljim ekipama. Realno Roma samo moze sanjati o osvajanju Champions League, u realnosti je to gotovo nemuguce. Ako dode ponuda od jednog od tih klubova sto se bore svake godine i u domacem prvenstvu i u zadnjim fazama lige prvaka Pjanic bi o tom trebao da dobro pomisli jer on ima dovoljno kvaliteta da igra za te najace ekipe. TIh glavmih 7-8 ekipa u kojim se moze borit za sve trofeje su po meni

Bayern, Barcelona, Real, Manchester city/united, Cheslea, arsenal, PSG.
Dobro zboriš Džemo. Nitko ne potcjenjuje ovdje Romu, ali to su različiti nivoi. Mislim i ambicije.

Ako Pjanketu dođe ponuda od ovih klubova onda mislim da je treba prihvatiti. Da se ne bi kasnije pitao što nisam pokušao. I by the way, ove priče o tome da bi mogao biti novi Toti su bezveze, ja na koji god odem forum gdje ima Rominih navijača, uglavnom vidim potcjenjivanje uloge Pjanića. Te Strotman, te Benatia, te ovaj, te onaj.....uz ovu stvar uz onu stvar

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 22 jan 2014, 15:20

zokyy je napisao/la:naravno da je roma nije top klub. to sto su trenutno 2. nista ne znaci jer ce vec sljedece sezone biti izmedju 4. i 7. mjesta. slicno kao atletico ili everton...
Ne mozes to reci Roma ce iduce sezone se boriti za titulu Serije A, zar ne primjetis da ljudi grade ekipu,treba tu jos malo poraditi ali osnova je dobra.

Drugo ovi top klubovi u koje bi Pjanic trebao prijeci izbacite Man Utd jer cini mi se da je ova Roma jaca od "ovog" MAn Utd-a .Prije svega jer ima jacu sredinu.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 22 jan 2014, 15:37

meho-medo je napisao/la: Drugo ovi top klubovi u koje bi Pjanic trebao prijeci izbacite Man Utd jer cini mi se da je ova Roma jaca od "ovog" MAn Utd-a .Prije svega jer ima jacu sredinu.
:lol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 22 jan 2014, 15:37

meho-medo je napisao/la:
zokyy je napisao/la:naravno da je roma nije top klub. to sto su trenutno 2. nista ne znaci jer ce vec sljedece sezone biti izmedju 4. i 7. mjesta. slicno kao atletico ili everton...
Ne mozes to reci Roma ce iduce sezone se boriti za titulu Serije A, zar ne primjetis da ljudi grade ekipu,treba tu jos malo poraditi ali osnova je dobra.

Drugo ovi top klubovi u koje bi Pjanic trebao prijeci izbacite Man Utd jer cini mi se da je ova Roma jaca od "ovog" MAn Utd-a .Prije svega jer ima jacu sredinu.
Jednom je i Čelik bio prije Zvezde na tabeli. Al vjerujem da nikome nije palo na pamet da pomisli da je Čelik veći klub od Zvezde. Marketinški potencijal, navijačka baza, historija itd to su elementi koje klub čini velikim. Naravno uz to idu i rezultati, ali i oni nisu na strani Rome.

opet kažem, ovim nitko ne potcjenjuje Romu.

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 22 jan 2014, 15:38

Ima li neko highlights-e Pjanicevog nastupa od sinoc?
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot] i 21 gost.