Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
- molotovljev
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Oduvijek me rukomet nervirao, odnosno ne znam da sam nekad u miru i potpuno ravnodusno gledao neku
rukometnu utakmicu, posebno ako su u pitanju sarajevska Bosna i reprezentacija. Ono, igra se gol za gol...
Iskreno, sam plasman na SP u Katar me iznenadio i smatram da je to veliki uspjeh za nas. Mi nikada nismo
bili neka rukometna sila, nismo to ni danas, tako da me rezultati sa ovog SP i nisu nesto posebno razocarali.
Necu reci ocekivano, jer cini se da se moglo vise, ali jasno je da mi nemamo kvalitetne individualce.
Kao tim djelujemo solidno, zalaganje i htjenje je na vrhunskom nivou, ali nemamo igrace svjetske klase,
a ne znam da smo ih nekad imali, koji bi donijeli tu prevagu na parketu. Od igraca od kojih smo najvise
ocekivali oni su podbacili, dok je igrac iz drugog plana briljirao, ovaj mali Malinovic. Dobro i golman je odlican
ali nekako imam osjecaj da rukometni golman ne moze biti los, pogotovo golmani na velikim takmicenjima.
I povrh svega, jasno je da smo mi neiskusna reprezentacija, sto je i presudilo protiv nas...
Zanimljivo je recimo da smo u utakmici protiv Makedonije kod rezultata 18:18 imali dva igraca vise i u trenutku
kada se lomi utakmica ( 48 min ) mi umjesto da to iskoristimo, mi podbacimo i pruzimo protivniku sansu da se
odlijepi... a vidjeli smo kako je Tunis iskoristio svoju sansu u gotovo identicnoj situaciji.
Sve u svemu ovo i nije lose, s obzirom da smo tijesno izgubili dosadasnje utakmice.
Bice bolje drugi put, nadam se !
rukometnu utakmicu, posebno ako su u pitanju sarajevska Bosna i reprezentacija. Ono, igra se gol za gol...
Iskreno, sam plasman na SP u Katar me iznenadio i smatram da je to veliki uspjeh za nas. Mi nikada nismo
bili neka rukometna sila, nismo to ni danas, tako da me rezultati sa ovog SP i nisu nesto posebno razocarali.
Necu reci ocekivano, jer cini se da se moglo vise, ali jasno je da mi nemamo kvalitetne individualce.
Kao tim djelujemo solidno, zalaganje i htjenje je na vrhunskom nivou, ali nemamo igrace svjetske klase,
a ne znam da smo ih nekad imali, koji bi donijeli tu prevagu na parketu. Od igraca od kojih smo najvise
ocekivali oni su podbacili, dok je igrac iz drugog plana briljirao, ovaj mali Malinovic. Dobro i golman je odlican
ali nekako imam osjecaj da rukometni golman ne moze biti los, pogotovo golmani na velikim takmicenjima.
I povrh svega, jasno je da smo mi neiskusna reprezentacija, sto je i presudilo protiv nas...
Zanimljivo je recimo da smo u utakmici protiv Makedonije kod rezultata 18:18 imali dva igraca vise i u trenutku
kada se lomi utakmica ( 48 min ) mi umjesto da to iskoristimo, mi podbacimo i pruzimo protivniku sansu da se
odlijepi... a vidjeli smo kako je Tunis iskoristio svoju sansu u gotovo identicnoj situaciji.
Sve u svemu ovo i nije lose, s obzirom da smo tijesno izgubili dosadasnje utakmice.
Bice bolje drugi put, nadam se !
F.K.SARAJEVO
- plavipatriota
- Kontakt:
i onda se ubjeđujem sa ovim moralistima i kontrašima po facebooku koji kažu da je bio čist faul toromanovića za isključenje i sedmerac

- invincible1921
- Kontakt:
Ma rukomet ima neka pravila koja su glupa do bola. Najvise ono o cemu je karacic pricao, a to su faulovi. U ruokmetu izuzev par situacija (prema licu igraca) nije jasno definisano sta je iskljucenje a sta nije. Znaci ko sto i Karacic rece, ljudi te prebiju bukvalno dobiji 2 isljucenja ti za svaki manji faul dobijas 2min i odma te tu sudije ubiju u pojam.....
a sto je najgore nisu nista pogrijesili ako cemo gledat po pravilima jer sve odluke su njihova procjena

a sto je najgore nisu nista pogrijesili ako cemo gledat po pravilima jer sve odluke su njihova procjena

=\_1921_/=
koliko godina ima Vladimir Vranješ?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
26.Kaunas je napisao/la:koliko godina ima Vladimir Vranješ?
Meni se svidjelo što su Korejske sudije uzele kriterijum sebi u prvoj utakmici, istina preblag, ali je bio yebeni kriterijum i poštovale su ga do kraja utakmica. Uvijek smo znali kad će dobiti 2 minute koji igrač.invincible1921 je napisao/la:Ma rukomet ima neka pravila koja su glupa do bola. Najvise ono o cemu je karacic pricao, a to su faulovi. U ruokmetu izuzev par situacija (prema licu igraca) nije jasno definisano sta je iskljucenje a sta nije. Znaci ko sto i Karacic rece, ljudi te prebiju bukvalno dobiji 2 isljucenja ti za svaki manji faul dobijas 2min i odma te tu sudije ubiju u pojam.....
a sto je najgore nisu nista pogrijesili ako cemo gledat po pravilima jer sve odluke su njihova procjena![]()
Ovo danas

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
ja sma odma to pitao ovdje na forumu i ljudi govore ko zakačio ga u skokucalcio je napisao/la:Ne razumijem se mozda u rukometna pravila ali sta je ovdje skrivio Toromanovic?
Inace svaka cast igracima, borili se koliko su mogli, sta ces...
-
- Kontakt:
svaka cast nasima, dali su sta su mogli i od mene ide kapa dole. treba se za ostatak kvalifikacija EP-a malo pojacati ekipu, na krilu imamo velica, djozica i delica, na pivotu gradjana, na lijevom beku milasa kao i dolazece loncara i hrstica, na srednjem beku ce valjda tarabicchia doci, na desnim beku se vracaju panic i savic, na golu adam savic a mozda i serdarevic/cavar/novljanin. nadam se mozda da cemo dovesti i mozda jos jednog "stranca" (kao prije) tipa stojanovic ili zoka martinovic.
Jedino ako je moguće to je onda kontakt ruke Toromanovića na koljenu onog igrača Tunisa
- invincible1921
- Kontakt:
e pa to ti ja kazem ok je kad je isti kriteriji, al igrom slucaja prisustvo sam utakmici nase lige u rukometu i hladno sudija rijesio tekmu iako je ekipa koja je pobijedila bila tri puta slabija. Sviro protivnicima 5 6 iskljucenja za 15 min bukvlano za nista kasnije nisu smjeli ni pogledat igrace , a ovi im pucali kako su htjeli . S druge strane ubise u odbrani al sudija saom pokazuje 9m pa ni zuti da pokaze.....topnik1 je napisao/la:Meni se svidjelo što su Korejske sudije uzele kriterijum sebi u prvoj utakmici, istina preblag, ali je bio yebeni kriterijum i poštovale su ga do kraja utakmica. Uvijek smo znali kad će dobiti 2 minute koji igrač.invincible1921 je napisao/la:Ma rukomet ima neka pravila koja su glupa do bola. Najvise ono o cemu je karacic pricao, a to su faulovi. U ruokmetu izuzev par situacija (prema licu igraca) nije jasno definisano sta je iskljucenje a sta nije. Znaci ko sto i Karacic rece, ljudi te prebiju bukvalno dobiji 2 isljucenja ti za svaki manji faul dobijas 2min i odma te tu sudije ubiju u pojam.....
a sto je najgore nisu nista pogrijesili ako cemo gledat po pravilima jer sve odluke su njihova procjena![]()
Ovo danas
EDIT: Sve i da je bio kontakt bilo je prije ovoga samo u drugom pol bar 2 situcije ISTE KO OVA samo sto je konrakt zaista bio , jednom celica ako se ne vram i jos neko nas ....oba puta sedam metara bez iskljucenja :S
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 21 jan 2015, 22:47, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=
- adriano_leite
- Kontakt:
Ko je od njih iz skole Izvidjaca? Malinovic-Borac, Braca Buric-Maglaj i izdanci skole rukometa i kluba RK Maglaj koje je vodio strucnjak Mahmut Maso Obralic, dakle samo je Josip iz Izvidjaceve skole. Naravno, Izvidjac ima odlicnu skolu i generalno klub, ali ne treba da kupi slavu na igracima iz Maglaja i Borcaterra je napisao/la:Izviđačeva školafedeltafrotta je napisao/la:malo mi se glava ohladila sada... jbg tesko je svima pao poraz, nadam se da cemo uspjeti se casno oprostiti i plasirati na evropsko do kraja kvala...
sretan zbog brace buric, malinovica i perica... super igraci,još kad se priključe Milas,Ereš,Hrstić,Miličević bit će još bolje,malo navijački ali nije daleko od istine

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- plavipatriota
- Kontakt:
kakve veze ima tarabokija sa našom državom?
- kupus army
- Kontakt:
Meni za buducnost ima potencijala u Milasu,nadam se da ce i njegova karijaera krenuti uzlaznom putanjom.Koliko znam bio je Wisli,prije sadasnjeg kluba i od tada je u padu.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Vidim pocelo se po obicaju sa izgovorima, sudije krive po obicaju. Gospodo, imali ste tri mec lopte da dobijete tu pobjedu za plasman dalje. Prokockali ste svaku priliku i nemate pravo da krivite bilo koga osim sebe samih. Dok su nam sudije krive za sve, nikad nece bit nikakvog uspjeha na prvenstvu.
Svaka im cast za plasman, ali prvenstvo je debakl. Isto za fudbalere ljetos. Iste price potpuno. "Nismo se obrukali, nekom smetamo" i ostale pizdarije.
Svaka im cast za plasman, ali prvenstvo je debakl. Isto za fudbalere ljetos. Iste price potpuno. "Nismo se obrukali, nekom smetamo" i ostale pizdarije.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 21 jan 2015, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Mozel neko od upucenijih ocijenit rad saveza? Angazovanje za igrace koji nisu sigurni igrat za nas i sl.Imal ikakve naznake da oformimo mladje selekcije?Mislio sam da ce krenut nabolje kad smo bili domacini,al to nam je izgleda pomoglo za jednu generaciju
Nadam se da ce se i savez potrudit,vjerujem da su i pare problem,valjda privuku jace sponzore nakon prvenstva,ipak je dosta ljudi pratilo ovo prvenstvo.

Nad tobom sunce najljepše sja
Samo tebe cekaju da im to kazes.Cartman je napisao/la:Vidim pocelo se po obicaju sa izgovorima, sudije krive po obicaju. Gospodo, imali ste tri mec lopte da dobijete tu pobjedu za plasman dalje. Prokockali ste svaku priliku i nemate pravo da krivite bilo koga osim sebe samih. Dok su nam sudije krive za sve, nikad nece bit nikakvog uspjeha na prvenstvu.
Svaka im cast za plasman, ali prvenstvo je debakl. Isto za fudbalere ljetos.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Allahu dragiiiiiiii pa sta smo mi tebi skrivili da nas ovako kaznjavas sa sudijamaaa ? pa brateee ubijas mi i ono malo radosti sto imam u zivotu a to su nase 3 reprezentacije i sportisti na koje sam ponosan !!!!!!!! Ali kad sam vidio Malinovica srce mi puklo jednostavno nisam mogao da se suzdrzim
ali bez obzira na sve BRAVO MOMCIIIIIIIIIII kapa do podaaaaaa
Molio bih vas da mi neko postavi sliku one dvoice sudija?

Molio bih vas da mi neko postavi sliku one dvoice sudija?
Jok, cekali su tebe i tvoje pametovanje. Vrati se u pokeball i ne izlazi.bulbasor je napisao/la:Samo tebe cekaju da im to kazes.Cartman je napisao/la:Vidim pocelo se po obicaju sa izgovorima, sudije krive po obicaju. Gospodo, imali ste tri mec lopte da dobijete tu pobjedu za plasman dalje. Prokockali ste svaku priliku i nemate pravo da krivite bilo koga osim sebe samih. Dok su nam sudije krive za sve, nikad nece bit nikakvog uspjeha na prvenstvu.
Svaka im cast za plasman, ali prvenstvo je debakl. Isto za fudbalere ljetos.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
+1Cartman je napisao/la:Vidim pocelo se po obicaju sa izgovorima, sudije krive po obicaju. Gospodo, imali ste tri mec lopte da dobijete tu pobjedu za plasman dalje. Prokockali ste svaku priliku i nemate pravo da krivite bilo koga osim sebe samih. Dok su nam sudije krive za sve, nikad nece bit nikakvog uspjeha na prvenstvu.
you make your own luck kazu englezi
mi smo sami sebi veci krivci nego sudije
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.