Premijer liga BiH - aktuelno

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 14 sep 2023, 12:57

MikeEhrmantraut je napisao/la:
14 sep 2023, 12:09
TuzlaCityfighter je napisao/la:
13 sep 2023, 23:17
Legao Šulenta da odmori. Nek mu samo neko javi da je utakmica zavrsila
slika
Ismijavanje?

Ovaj covjek je zadnja osoba kojoj se nesto moze prigovoriti jer je najzasluzniji za sve ovo sto je Zrinjski danas. Covjek koji unatoc svojoj vlastitoj firmi zivi Zrinjski 0-24. Ovo je primjer sportskog radnika koji svaki klub mora imati ako zeli uspjeh

Da je se vas gazda ugledao na ovog covjeka... ;)
Pa mozda jednog dana kad budemo zasticeni kao sto je trenutno uzurpator Velezovog terena. Djaba ti biti posten, kad nisu svi u situaciji da iza njega stoji hdz i slicni smradovi. Kad te ne finansiraju iz raznoraznih narodnih dobara, firmi i slicno. Onog dana kad se budu zrinjskom svirali kojekakvi ofsajdi i penali kao nama, nece ni oni biti to sto jesu trenutno. Do tad nek uzivaju na Velezovom stadionu.
Elvir Baljic

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 14 sep 2023, 12:58

miky_hz je napisao/la:
14 sep 2023, 12:54
Aduka87 je napisao/la:
14 sep 2023, 11:33
Sinan pise, Rendulic odlazi, Denis Coric novi trener ?
Cirkus vala teški,gledam raskukali pišu skoro svi otkaz pa otkaz,kontao sam ima bar jedna normalna sredina u ovoj ligi,kad oni najgori ispadoše,drvlje i kamenje nakon jednog poraza :shock:

A evo nigdje ne procitah da neko napiše da npr Zrinjskom sinoc nije igralo bar 5/6 igraca koji su kad budu zdravi igrati u prvih 11.Jakovljevic,Bradaric,Kozulj,Balic,Maglica..Bilbija nije poceo,Barisic se povrijedio rano itd itd.

Po meni bolje da se zapitaju zašto su poceli dovoditi igrace kojima ce trebati xx vremena da budu spremni i za PL i pitanje je hoceli i to biti u stanju,a gore su medju ovim nabrojanim.
sasvim normalan poraz, samo u nasem kompleksaskom drustvu nista nije normalno. Kad sam birvaktile se kladio, najsladji su mi bili ovi izraziti favoriti nakon neke velike utakmice ili euro takmicenja i idu nekom davljeniku, po pravilu taj davljenik prodje dobro. Pa nisu masine, ljudi su.. umore se, emocinalno isprazne, eto do jucer igrali protiv Laska a sad ih cekali nabrijani posusaci :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 sep 2023, 13:01

CampobelloDiMazara je napisao/la:
14 sep 2023, 12:51
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
14 sep 2023, 12:37
Ostani Rendulicu, barem jos jedno kolo. Pa se onda fino razilazite.. Kaze Sarajvo toksicna sredina, mijenaju trenere nakon poraza :urnebes:
Nije to do Sarajeva samo izgleda postalo normalno da igraci kroz namjerne poraze smjenjuju trenere koji im nisu po volji. Tako su mislili Dudicu kada je kod nas bio pa su fraz dozivili kada se upalo na trening i prenijelo da su provaljeni i sta ih ceka. Ima trenera koji ne valjaju qrcu ali to nije razlog da preko qrca igras i da klub ispasta. To se vidilo sinoc u Zrinjskom jer ono nije ni blizu koliko susjedi mogu. Trebaju svi stati iza Rendulica bez obzira na poraz jer su namjere ocigledne. Sutra ce opet isto da im Tudor dodje
Ma znas sta kontam...
Uhvatio ih onaj virus bio, e sad ne znam je li stomacni ili je onaj tkz Nedim Jusufbegovic...

Nastrada Feja od tog virusa, pa evo sad i Renda... :rol: :rol: :rol:

A yebi ga, vala neka nismo ni mi stalno top tema ovakvih stvari... :urnebes:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 14 sep 2023, 13:10

Ostani Rendulicu, barem jos jedno kolo. Pa se onda fino razilazite.. Kaze Sarajvo toksicna sredina, mijenaju trenere nakon poraza :urnebes:
Nije to do Sarajeva samo izgleda postalo normalno da igraci kroz namjerne poraze smjenjuju trenere koji im nisu po volji. Tako su mislili Dudicu kada je kod nas bio pa su fraz dozivili kada se upalo na trening i prenijelo da su provaljeni i sta ih ceka. Ima trenera koji ne valjaju qrcu ali to nije razlog da preko qrca igras i da klub ispasta. To se vidilo sinoc u Zrinjskom jer ono nije ni blizu koliko susjedi mogu. Trebaju svi stati iza Rendulica bez obzira na poraz jer su namjere ocigledne. Sutra ce opet isto da im Tudor dodje
ima i toga. Ako se ne stane iza trenera 99,9% to ti je problem u najavi. Osjete li igraci i na trenutak da trener nema podrsku krecu sabotaze.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 sep 2023, 13:10

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski odigrali su ukupno 66 međusobnih utakmica. Na 27 susreta bordo-bijeli su odnijeli pobjedu, 20 puta je slavio Zrinjski, dok je 19 utakmica okončano remijem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 14 sep 2023, 13:12

Nego da nastavim ja gdje sam stao.
Ne treba puno pridavati paznje mitonanskim
supljikatima.Pisu da su dali 20 nekih argumenata do sada.
Ja procitao samo jedan u vidu neke slike-isjecka iz Avazovog
“SPORTA”tariguza. O nekom imaginarnom bivsem
Predsjedniku koji je ucijenio Sajbera?!?
Eeejjjj djecooo neuka,neobrazovana i neiživljena.
Pored Partizanovih Generala,koji su sjebali Sajbera i
tako direktno omogucili i da Željezničar prodje
Nekažnjeno za namještenu utakmicu u zadnjem kolu
prvenstva 1986g.(4:0).nije im trebala ničija pomoć .
Elem nejse.
Dodje 1984g.dodje i prodje Olimpijada.
Sarajevo bez Safeta Sušica(PSG)Paja i još par prvotimaca
U vojsci.Nekako izgurasmo to prvenstvo.
Tamo daleko na NE sunčanoj,tamnoj strani grada
Ivica Osim stvara dobru ekipu.
U narodu poznata kao “ružni pačići”
Rahitični -Komsic-Rutko-Nikic-Paprica-Bazdarevic i ostali
su bili dobri klupski igrači.
Al’ruzni do zla boga.Sto kaže Nikic kad bi nas vidjeli
Onakve na terenu protivnicima bi se život zgadio i
Ne bi imali 7 dana napretka.
To je trener Osim znao iskoristiti kao psihološku
Prednost,koja se evidentno pokazala u Kupu Uefa.
Napokon je Željo nakon 13-14 sušnih godina otišao
U Evropu.
Te jeseni 1984g.ba Grbavici su počeli padali evropski velikani.
Prvo čini mi se neka Slijena iz Bugarske,pa onda još
Čuveniji Sion iz Švicarske,pa onda velikan Dinamo iz
Minska(sssr).
Uprkos teškom ždrijebu,Željo je sa manje vise problema uspio
dočekati Evropsko proljeće!
Na suncanoj strani grada se isto počeli redati veliki
Uspjesi.Nakon sto su se skoro svi glavni igrači vratili
iz vojske,Sarajevo je napravilo veliki rezultatski
uspjeh te jeseni 1984g.
Samo ću spomenuti zadnju tekmu koje je Sarajevo
odigralo Decembra 1984g.na Marakani.
Krenulo nas par stotina pitara u BG.Prvo marsana u
Vinkovcima u po noca sa grobarima.
Njihov voz prema Zagrebu,nas prema BG.
Da li su željezničari namjerno zaustavili 2 voza paralelno
jedan do drugog nikad neću saznati,ali bilo je zabavno!
Onda dolazak u BG i tuča sa lokalnim željeznicarima.
Pa onda tuča izmedju nas.(raja protiv raje).
Napokon se rasprsismo po BG.
Tmuran,oblačan,hladan dan neće na dobro.
Sarajevo prvo,C.Z.na 15 mjestu i opraštaj Miloša
Šestica od C.Z.
Mi,Pitari standardno na istoku.Izgubismo tekmu sa 4:1
sto se moralo izgubiti.
Ostace upamćena po velikim neredima na istoku
Marakane.Kako rezultat i sama igra nije išla u našu
Korist,pocinje nervoza na našoj strani tribine.
Prvo pljuvanje i psovanje prema navijačima C.Z.koji su bili
Niže nas i na lijevo prema jugu pa onda marisana.
Kidanje i gadjanje stolicama.Ramljak je bio kao vodja
i jedan od najagresivnijih.
Tako potraja belaj.Ovi simpatizeri/navijači C.Z.
pobjegose prema jugu.
Murija se uopste za čudo nije miješala do tada.
10 tak min.prije kraja vidim da se murija organizuje vise
nas i da počinju zatvarati kapije na istoku.
Nas nekoliko šalove ispod jakni i noga dok kapije
Nisu zatvorene.Izadjemo mi sa Marakane,a dole jedno
50 metara nize spiker Baho se već noge uhfatio.
Tako se završi ta 1984g.

Nastavlja se…
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 sep 2023, 13:16

14 sep 2023, 13:10
ima i toga. Ako se ne stane iza trenera 99,9% to ti je problem u najavi. Osjete li igraci i na trenutak da trener nema podrsku krecu sabotaze.
Ma na tu temu mi mozemo pisati doktorske disertacije, sta smo se sve nagledali, a i dosta uticali... :rol: :rol:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 14 sep 2023, 13:19

Vanja8 je napisao/la:
14 sep 2023, 13:16
14 sep 2023, 13:10

Ma na tu temu mi mozemo pisati doktorske disertacije, sta smo se sve nagledali, a i dosta uticali... :rol: :rol:
Ako kome treba savjet, javite nam se. :mrgreen:

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 14 sep 2023, 14:55

Zvanični dokiumnet FS/NS BiH "Zajedno za sutra" Strategija 2022-2026 i stranica sa najbitnijim datumima u povijesti nogometa/fudbala u BiH.

Vidjeti pod 2021. godina

slika :lol: :lolno:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 14 sep 2023, 14:59

ExBlueone je napisao/la:
14 sep 2023, 14:55
Zvanični dokiumnet FS/NS BiH "Zajedno za sutra" Strategija 2022-2026 i stranica sa najbitnijim datumima u povijesti nogometa/fudbala u BiH.

Vidjeti pod 2021. godina

slika :lol: :lolno:
naravno, reci mi sta se to bitnije desilo u periodu od 2014-2021 :D Mozda dobrih 45min protiv francuske i minimalan poraz
NEMA NAZAD

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 sep 2023, 15:00

Poslije prve utakmice u Evropi sam rekao da mi Zrinja uopšte ne ulijeva povjerenje i da će se morati dobro oznojiti i zapeti.Igre u Evropi su bile veoma blijede (izuzev domaćinske protiv Islanđana).Janković je činio 50% duše i tijela prošlogodišnjeg Zrinje koji bi ovom očitao samo takvu bukvicu.Poraz ko poraz ali u ovom dlučaju in govori dosta..znači nije frljoka nego je Zrinja u suštini loša ekipa. (ne mislim bukvalno loša,nego lošija u odnosu na prije 2-3 godine).Ostali kada namirišu krv će se još više naložiti..i ..moglo bi biti svašta.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 sep 2023, 15:41

. Mrs necu ni da vam psujem

Stvarno da debil dvije zaredom sudi, ovo nema u picki materinoj. Ima li igdje ovaj princip biranja sudija na svijetu
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 14 sep 2023, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 14 sep 2023, 15:43

aqarius je napisao/la:
14 sep 2023, 15:00
Poslije prve utakmice u Evropi sam rekao da mi Zrinja uopšte ne ulijeva povjerenje i da će se morati dobro oznojiti i zapeti.Igre u Evropi su bile veoma blijede (izuzev domaćinske protiv Islanđana).Janković je činio 50% duše i tijela prošlogodišnjeg Zrinje koji bi ovom očitao samo takvu bukvicu.Poraz ko poraz ali u ovom dlučaju in govori dosta..znači nije frljoka nego je Zrinja u suštini loša ekipa. (ne mislim bukvalno loša,nego lošija u odnosu na prije 2-3 godine).Ostali kada namirišu krv će se još više naložiti..i ..moglo bi biti svašta.
slazem se, daleko od one ekipe od prije godinu - godinu i po od koje su svi strahovali, ali eto vrijeme ce pokazati, nadam se da smo upravu
FKŽ !

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 14 sep 2023, 15:47

slika
Ismijavanje?

Ovaj covjek je zadnja osoba kojoj se nesto moze prigovoriti jer je najzasluzniji za sve ovo sto je Zrinjski danas. Covjek koji unatoc svojoj vlastitoj firmi zivi Zrinjski 0-24. Ovo je primjer sportskog radnika koji svaki klub mora imati ako zeli uspjeh

Jedino šta je on uradio jeste doveo Jakirovića, ostalo je sve Jakirović uradio, od transfer politike pa nadalje. Dove mlade igrače željne uspjeha, napravio mašineriju zatim otišao i istu ostavio Renduliću. Sad pogledaj transfere Zrinjskog pa reci da li sam upravu ili ne.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 14 sep 2023, 16:10

H8Z7 je napisao/la:
14 sep 2023, 15:47
slika
Ismijavanje?

Jedino šta je on uradio jeste doveo Jakirovića, ostalo je sve Jakirović uradio, od transfer politike pa nadalje. Dove mlade igrače željne uspjeha, napravio mašineriju zatim otišao i istu ostavio Renduliću. Sad pogledaj transfere Zrinjskog pa reci da li sam upravu ili ne.
Da li si u pravu ili ne je totalno bezveze.
Ne pravi se klub i ne takmiči se klub radi izlaznih ili ulaznih transfera nego se klub definira prema svojoj uspješnosti odnosno rezultatima i trofejima.
Uzgred rečeno Šula kao čelni čovjek Zrinjskog otkada je na toj funkciji ima pojedinačno više trofeja nego svi ostali čelnici klubova u premijer ligi zajedno.
Toliko.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 sep 2023, 16:13

Bomba

Kako SportSport.ba saznaje jedan turski superligaš je za najboljeg igrača Premijer lige Zrinjskom na stol stavio ponudu nešto težu od 2 miliona eura.

Radi se o cifri koja je za bh. standarde nešto nerealno s ozbirom da i dobar broj premijerligaša zapravo ima budžet manji od 2 miliona eura, odnosno 4 miliona KM.

U Turskoj prijelazni rok traje do ponoći 15. septembra te još uvijek postoji mogućnost da Bilbija napusti stadion pod Bijelim brijegom gdje je izgradio status legende.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 14 sep 2023, 16:15

H8Z7 je napisao/la:
14 sep 2023, 15:47
slika
Ismijavanje?

https://www.herceg.ovina.info/sport/nog ... eti/59891/
Jesi realan, covjek je 10ak godina u klubu, od tada Zrinjski osvojio 6 titula i 1 kup. Jedna od najuspjesnijih osoba u bh.nogometu iza zavjesa. Evo i clanak iz 2013 gdje su se u pocetku vidjele ogromne promjene.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 14 sep 2023, 16:20

Upravo tako, pa Zrinjski je postao klub sa najvise titula Premijer lige jos prije dolaska Jakirovica. Za vrijeme njega su samo dozivjeli zenit u kvalitetu igre, ali organizacija kluba kao najorganizovaniji klub u BiH je podesena jos davno prije Jakirovica i Kabirija.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 14 sep 2023, 16:24

MortemHz je napisao/la:
14 sep 2023, 16:13
Bomba

Kako SportSport.ba saznaje jedan turski superligaš je za najboljeg igrača Premijer lige Zrinjskom na stol stavio ponudu nešto težu od 2 miliona eura.

Radi se o cifri koja je za bh. standarde nešto nerealno s ozbirom da i dobar broj premijerligaša zapravo ima budžet manji od 2 miliona eura, odnosno 4 miliona KM.

U Turskoj prijelazni rok traje do ponoći 15. septembra te još uvijek postoji mogućnost da Bilbija napusti stadion pod Bijelim brijegom gdje je izgradio status legende.
Ma šuplja, danas na kafi sa Memijom i Jakovljevićem u Sarajevu. :D
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 14 sep 2023, 16:25

E cuj 2mil za 33godisnjaka iz premijer lige bih, daj ne blamirajte se kiklopi
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.