FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

emirati
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la emirati » 23 jul 2014, 20:06

dr.van nostrand je napisao/la:
emirati je napisao/la:
edit:imaju jacu ligu od izraelske, ali bi ovaj haugesend makabi i hapoel nabio 5 razlike. vidim norvezani redovno u grupnim fazama, a izraelaca nigdje. kakva propaganda pisca :crazy:
Norvezani su imali finih rezultata u europi, i onih ranijih prije 10 i vise sezona ali i u zadnjih nekoliko.

Rosenborg i njihove uspjehe svako zna, prije 4 godine igrali su zadnji put grupnu fazu, Tromso isapo od Partizana u play offu, Brann bio u grupnoj fazi UEFA 2008/09, pa Rosenborg ranije sezonu, Tromso prosle sezone igrao u grupama EL (izbacili Besiktas), Viking i Tromso tamo 2005/2006 igrali grupe...

U svakom slucaju vise uspjeha u eu takmicenjima imaju od židova, s tim da židovi ipak zadnjih sezona ostvaruju bolje rez. u eu.
Ali gledajuci uspjehe u cjelosti, rezultate ekipa, transfere igraca iz Tippeligaen, reprezentaciju... Norvezani su tu neprikosnoveni spram židova.
Haugesund je prosjecna tamosnja ekipa, i nece ispast ove sezone slika

Sad ti kazuj i mlati dokle hoces.
ja sam prvi pisao na ovoj temi kad ste vodali igrace po televizijama i pravili tu famoznu medijsku okupaciju, da je bolje da su igraci u karantinu, jer ne igraju s beze ekipom. sigurno da je to organzivana ekipa, gdje se zna ko sta radi i da se treba dobro pripremiti, a ne pisati bice 3 razlike. ali da poredis njih s izraelcima odnosno onim koji igraju u evropi u posljednje vrijeme. :roll: :roll: norveski fudbal od reprezentacije pa do lige i nije kakav. njihova reprezentacija vec godinama ne moze nista znacajno da napravi, i njihovi klubovi takoder. jesu jaci od nas, i nase lige, ali vi ste se kobajagi pojacali, imate milione, imate pare, redovne platem dobre pripreme i po vasim pricama prije i sad nije isto. ne kazem tebi licno, nego je bilo par koji su pisali tako. zivio ti meni.. ;)
Zadnja izmjena: emirati, dana/u 23 jul 2014, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 23 jul 2014, 20:10

Joj nikako da docekam da svane i da dodje trenutak 18:00h :)
04.10.2009 !!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 jul 2014, 20:58

Nisam komsijama ni slovo napisao, pogotovo u cilju provokacije. Vise mi je tuzno da nasi klubovi ispadaju od crnogoraca, makedonaca itd. Ali ne mogu da shvatim da pripremaju teren za podjbvnje tako sto omalovazavaju norveski klub. I kao slabiji su od makedonaca ili ko zna koga... Glupost.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 23 jul 2014, 21:01

Desole je napisao/la:Nisam komsijama ni slovo napisao, pogotovo u cilju provokacije. Vise mi je tuzno da nasi klubovi ispadaju od crnogoraca, makedonaca itd. Ali ne mogu da shvatim da pripremaju teren za podjbvnje tako sto omalovazavaju norveski klub. I kao slabiji su od makedonaca ili ko zna koga... Glupost.
Stipu, to dokazuje koliko znaju o fudbalu opcenito cim uporedzuju Norvesku sa Makedonskom ligom, nebo i zemlja.
Ti si opet šampion !

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 jul 2014, 21:13

Dva najskuplja igraca Norvezana,skuplja su gotovo nego cijeli Makedonski tim. :idea:

Christian Gytkjae
Contract until: 31.12.2016
Position: Centre Forward
Market value: 1,23 Mill. £

Dusan Cvetinovic
Centre Back
Current club: FK Haugesund
Contract until: 31.12.2015
Position: Centre Back
Market value: 1,06 Mill. £

METALURG SKOPJE Europa League Qualifiers Prva Makedonska Fudbalska Liga Macedonia
Metalurg Skopje
Competition: Prva Makedonska Fudbalska Liga Macedonia
Total market value
2,84 Mill. £

FK LOVCEN CETINJE Europa League Qualifiers Montenegro
Total market value
1,25 Mill. £

Posle ekipa iz San Marina, Andore,Gibraltara, ove gore dvije ekipe su bile najpozeljnije dobiti za protivnika.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 23 jul 2014, 21:38, ukupno mijenjano 2 puta.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 23 jul 2014, 21:26

Sve je rečeno,Sarajevo se prenosi i to na FACE TV iz Abanije sad iz Norveške a Želju neće niko sa koševa a kamoli iz C rnegore. ;)
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 23 jul 2014, 22:02

treba se zahvaliti FACE - u na ovom prenosu, svaka im cast, s obzirom kako smo u zadnje vrijeme poceli kotirati kao liga a i klubovi dobro nas neko i prenosi !!!

sutra i hrabro i mudro, ne treba jurnuti odmah u napad, malo i njima prepustiti da igraju, i nadat se nekom i kiksu sto da ne !! najbitnije od svega, loptu drzati na zemlji gdje smo mi i najjaci, pokusat sa podvaljenim loptama u prostor i na utrcavanja, i treba tu biti strpljiv, ne prebacivati odmah loptu na krila i bekove i centrirati !!!

vidjeli smo svi sta se sinoc desilo komsijama, tako da je sve moguce, pamet u glavu !!!

moSa rajvoSa :)
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 jul 2014, 22:07

Kad ce Sirijac moci zaigrati, nisam nesto upucen u vezi njega

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 23 jul 2014, 22:12

QUARESMA 18<<< je napisao/la:Kad ce Sirijac moci zaigrati, nisam nesto upucen u vezi njega
Od sljedeceg pretkola ako prodjemo :)
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jul 2014, 22:14

treba biti optimista i vjerovati al realno gledajui šanse su 70-30 za norvezane ,igraju kuci i imaju 1-0 iz prve utakmice .ohrabruje me igra iz prve utakmice al ko zna kako ce to sutra izgledati ,bilo bi extra da zabijemo na vrijeme gol da malo poremetimo njihovu koncepciju .uglavnom vamos bordo bijeli i da budemo sretni ,pametni i konkretni nego u prvoj utakmici nek bude 1-2 :!: :clap: :clap: :clap:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 jul 2014, 22:23

bordobijeli je napisao/la:treba biti optimista i vjerovati al realno gledajui šanse su 70-30 za norvezane ,igraju kuci i imaju 1-0 iz prve utakmice .ohrabruje me igra iz prve utakmice al ko zna kako ce to sutra izgledati ,bilo bi extra da zabijemo na vrijeme gol da malo poremetimo njihovu koncepciju .uglavnom vamos bordo bijeli i da budemo sretni ,pametni i konkretni nego u prvoj utakmici nek bude 1-2 :!: :clap: :clap: :clap:

Pa sta ako igraju kuci.?Ako mislis na navijace, onda cemo mi biti domacini.Njihova jedina prednost je rezultat sa Koseva 0-1 ,sve ostalo je na našoj strani.Nije mi jasno po cemu 70-30. :idea: :?:
Mislim da ce sutra igrati sa rezervnom ekipom,njima je prioritet opstanak u ligi Norveške ,Evropa ih zbog toga puno ne zanima.Nece reci evo dajte 2 komada i prođite,ali sigurno nece puno ni zapinjati.Ako budemo igrali pametno,strpljivo bez srljanja, mozemo zabiti bar 1 taj gol.Kasnije sta bude,mada sto tekma bude vise odmicala,oni ce padati fizicki ,jer igraju non stop,te Norvesku ligu,kup i sad Evropu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jul 2014, 22:40

amypitar je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:treba biti optimista i vjerovati al realno gledajui šanse su 70-30 za norvezane ,igraju kuci i imaju 1-0 iz prve utakmice .ohrabruje me igra iz prve utakmice al ko zna kako ce to sutra izgledati ,bilo bi extra da zabijemo na vrijeme gol da malo poremetimo njihovu koncepciju .uglavnom vamos bordo bijeli i da budemo sretni ,pametni i konkretni nego u prvoj utakmici nek bude 1-2 :!: :clap: :clap: :clap:

Pa sta ako igraju kuci.?Ako mislis na navijace, onda cemo mi biti domacini.Njihova jedina prednost je rezultat sa Koseva 0-1 ,sve ostalo je na našoj strani.Nije mi jasno po cemu 70-30. :idea: :?:
Mislim da ce sutra igrati sa rezervnom ekipom,njima je prioritet opstanak u ligi Norveške ,Evropa ih zbog toga puno ne zanima.Nece reci evo dajte 2 komada i prođite,ali sigurno nece puno ni zapinjati.Ako budemo igrali pametno,strpljivo bez srljanja, mozemo zabiti bar 1 taj gol.Kasnije sta bude,mada sto tekma bude vise odmicala,oni ce padati fizicki ,jer igraju non stop,te Norvesku ligu,kup i sad Evropu.
mi smo i na kosevu imali sve u svojim rukama pa izgubi smo ja isto vjerujem da mozemo proci al kad se sjetim utakmica od prosle sezone rudar,borac,itd kad nismo mogli stvoriti sanse u gostima a gotovo da je igrala ova ista ekipa ,pa i prvu na kosevu nismo bas imali izraziti sansi mozda 2-3 situacije ostalo je sve bilo stihiski .i ne mislim da ce oni pasti snagom u sred prvenstva su a mi smo tek poceli znaci oni su u takmicarskoj formi a i skandinavcima je uvijek fizika bila jaca strana .nisam ja pesimista samo iznosim cinjenice ,

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 jul 2014, 23:03

bordobijeli je napisao/la:
amypitar je napisao/la:

mi smo i na kosevu imali sve u svojim rukama pa izgubi smo ja isto vjerujem da mozemo proci al kad se sjetim utakmica od prosle sezone rudar,borac,itd kad nismo mogli stvoriti sanse u gostima a gotovo da je igrala ova ista ekipa ,pa i prvu na kosevu nismo bas imali izraziti sansi mozda 2-3 situacije ostalo je sve bilo stihiski .i ne mislim da ce oni pasti snagom u sred prvenstva su a mi smo tek poceli znaci oni su u takmicarskoj formi a i skandinavcima je uvijek fizika bila jaca strana .nisam ja pesimista samo iznosim cinjenice ,

Mislim da to nije ista ekipa.
Izugubili smo vanserijskog igraca Jajala,ali smo dobili super dobrog Cimirota,i Radovca.Mnogo smo imali problema na desnoj strani(Baric-Puric).Sad tu imamo Dzemu,brzog Okica,te fenomenalnog Duljevica.Puno smo ubrzali igru prema naprijed.Imamo sad prejaku klupu ,sirinu u igrackom kadru.Mnogo smo sad iskusnija i uigranija ekipa.Napadali jesmo stihiski na Kosevu,ali smo imali igru,akcije,stvarali sanse(Bilbija udarac nogom pod precku,udarac glavom,Okic sam puca sa strane ,golman brani)itd.itd.Ne kazem ni ja da cemo proci Norvezane,ali nikao im ne dajem ulogu favorita, u utakmici u Norveskoj.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 jul 2014, 23:09

bordobijeli je napisao/la:
Mene jedino ohrabruje činjenica da smo igrom nastavili gdje smo stali, i kad se sjetim utakmica u gostima u MOstaru i Zenici u kupu, vrati mi se neka nada.

Međutim oni imaju prednost, znalački igraju bunker što će najverovatnije i sutra igrati, onda tu priču da će fizički pasti ne mogu nikako da shvatim, ljudi su odlično pripremljeni u jeku takmičarske sezone, pa igraju defanzivno gdje i nema puno trke, nego samo izbijaj loptu.
Na Koševu u prošli četvrtak a i sinoć se pokazalo koliko je fudbal nepredvidiv, tako da, imamo šanse nisu velike ali postoje.

Idemo odigrati ovo pa šta bude.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 jul 2014, 23:19

Ja od kraja prosle utakmice nekako ubjedjen,i samo ponavljam 0-1 i nesto sam previse siguran u to,neznam zasto ali bukvalno 7 dana samo mi je taj rezultat u glavi

Dzeno je po tom pitanju otisao tako daleko da je vec na treningu i penale spremao.Mozda i on ima vizije slicne mojima :mrgreen:

I pohvale za Senada i televiziju :thumbup:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 23 jul 2014, 23:20

Ono što je po meni najbitnije da igraju kao na Koševu. Uz malo sreće jedna od 30 udaraca po golu će ući, a kad prva uđe, gotovo im je. Uostalom i da ispadnemo nije važno ako je trud i zalaganje tu, tada im se nema šta zamjeriti! :salut:
U novi boj ...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 jul 2014, 23:23

amypitar je napisao/la:Dva najskuplja igraca Norvezana,skuplja su gotovo nego cijeli Makedonski tim. :idea:

Christian Gytkjae

Dusan Cvetinovic
Centre Back

METALURG SKOPJE Europa League Qualifiers Prva Makedonska Fudbalska Liga Macedonia
Metalurg Skopje
Total market value
2,84 Mill. £

Total market value
1,25 Mill. £

Posle ekipa iz San Marina, Andore,Gibraltara, ove gore dvije ekipe su bile najpozeljnije dobiti za protivnika.
Uefa ranking: Metalurg je ispred Haugesunda, tako da ti ove usporedbe sa predstavnicima pobrojanih zemalja i nisu baš na mjestu.

341 Metalurg SkopjeFK Metalurg SkopjeMKD0.525 0.825 0.750 0.350 0.000 2.450
342 FK Haugesund FK Haugesund NOR 0.475 0.460 0.980 0.520 0.000 2.435
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 23 jul 2014, 23:34

avlami97 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Dva najskuplja igraca Norvezana,skuplja su gotovo nego cijeli Makedonski tim. :idea:

Christian Gytkjae

Dusan Cvetinovic
Centre Back

Metalurg Skopje
Total market value
2,84 Mill. £

Total market value
1,25 Mill. £

Uefa ranking: Metalurg je ispred Haugesunda, tako da ti ove usporedbe sa predstavnicima pobrojanih zemalja i nisu baš na mjestu.

341 Metalurg SkopjeFK Metalurg SkopjeMKD0.525 0.825 0.750 0.350 0.000 2.450
342 FK Haugesund FK Haugesund NOR 0.475 0.460 0.980 0.520 0.000 2.435
Kakve to ima veze sad sa novčanom vrijednosti i trenutnom kvalitetu ova dva tima ????
Otiđi na ova dva linka i uporedi ekipe i igrački kadar pa onda nešto reci !!!!!!!!!

http://www.transfermarkt.co.uk/fk-hauge ... erein/2761" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transfermarkt.co.uk/metalurg ... rein/18506" onclick="window.open(this.href);return false;

Dva neusporediva kluba , nebo i zemlja !
U novi boj ...

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 23 jul 2014, 23:37

Jedva čekam sutra utakmicu, Divovi idu dalje.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 23 jul 2014, 23:40

covjek mu pokaze da je metalurg na uefinoj rang listi ispred haugesunda i on opet ima nesto pisati o ciframa igraca koji su nebitni. :roll: i jos kakve to veze ima i lijepe neke linkove :cry:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 14 gostiju.