Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Viper
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Viper » 21 jan 2015, 23:12

bulbasor je napisao/la:Da li ce BHT prenositi utakmice za konacni plasman od 17-24. mjesta?
:?:
SAMO ČELIK !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 jan 2015, 23:12

99% smo ispali,ali ja ipak vjerujem u neko cudo da ce se desiti,mozda cete pomislit da sam lud,ali ipak se nadam..ako je nama ikad trebalo neko cudo u bilo kojem sportu,neka se to desi ovim momcima koji su to zasluzili..

Bice pretesko,ali ima jos neke nade..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 21 jan 2015, 23:13

Malinović-Borac, koji crni Borac,doveden iz neke škole rukometa u Ljubuški kao potencijal...nakon tri godine u Izviđaču(tri najbitnije godine),odigrao tri mjeseca u Borcu.... :hmmmmm:[/quote]
Izvidjaceva skola znaci da su poceli karijeru u Izvidjacu, a samo je Peric tu poceo karijeru ;) . Malinovic je bio u Borcu kada sam ga gledao dok je jos klinac bio. Ako su igrali u Izvidjacu ne znaci da su njegova skola.[/quote]
Onda su u Izviđaču bili na fakultetu :stop:[/quote]
Pitam te, koji je od njih poceo karijeru u Izvidjacu? Ja kazem Peric, a ti dopuni...[/quote]
A ti si profesor ili što,tko ih je odškolovo i napravio igrače od njih.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2015, 23:14

FaraonTM je napisao/la:Povedosmo 24-22, napad za Tunižane i haman time-out Hasanefendića, i ja govorim raji reko imamo ih samo nemoj kakvo isključenje da fasujemo jer će nam sada suditi sve i svašta. I nažalost desilo se to, Marka im je vjerovatno sugerisao ovo gore napisano ali đaba. Hajd' isključenje Burića okej (poprilično oštra odluka ali ok) al' isključenje Toromanovića e ono je bila vrh krađa znači strašno i bolno za gledati... Mislim nije da nisam očekivao da će nas sudije yebati al' opet onakve stvari zapitaš se koja je cijena da ideš na takmičenje prvi put :crazy:

Realno, da nam je ondje sudija pustio igru kad je isključio Toromanovića odnosno kad je Burić skinuo onom sa krila vjerujem da bi izdržali do kraja a onako sam znao da će se uvući nervoza, pa isključiše Tunižanina (opet nam je igra sa igračem više bila katastrofa i to je po meni najveći razlog što nismo ostvarili bolji rezultat na prvenstvu) na +1 za njih čini mi se i opet Faruk promaši uhvati mu loptu među nogama e tada sam znao da je kraj nažalost :roll:
Objasnio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 jan 2015, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 21 jan 2015, 23:14

@Cartman Smijesan si covjece, ako nisi gledao utakmicu upravo je poceo snimak na BHT, pogledaj pa se vrati za sat i komentarisi.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 jan 2015, 23:14

bulbasor je napisao/la:@Cartman Smijesan si covjece, ako nisi gledao utakmicu upravo je poceo snimak na BHT, pogledaj pa se vrati za sat i komentarisi.
Ne, gledao sam samo tebe i tvoje komentare. :thumbup:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 21 jan 2015, 23:15

harry_90 je napisao/la:99% smo ispali,ali ja ipak vjerujem u neko cudo da ce se desiti,mozda cete pomislit da sam lud,ali ipak se nadam..ako je nama ikad trebalo neko cudo u bilo kojem sportu,neka se to desi ovim momcima koji su to zasluzili..

Brate i ja se nadam stvarno minimalne su sanse ma nikakve ali se ipak nadam nekom cudu ovi momci su zasluzili da produ dalje, u petak mi je rodjendan valjda cu dobiti taj poklon od Irana :opaopa:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 jan 2015, 23:17

terra je napisao/la:Malinović-Borac, koji crni Borac,doveden iz neke škole rukometa u Ljubuški kao potencijal...nakon tri godine u Izviđaču(tri najbitnije godine),odigrao tri mjeseca u Borcu.... :hmmmmm:
Izvidjaceva skola znaci da su poceli karijeru u Izvidjacu, a samo je Peric tu poceo karijeru ;) . Malinovic je bio u Borcu kada sam ga gledao dok je jos klinac bio. Ako su igrali u Izvidjacu ne znaci da su njegova skola.[/quote]
Pitam te, koji je od njih poceo karijeru u Izvidjacu? Ja kazem Peric, a ti dopuni...[/quote]
A ti si profesor ili što,tko ih je odškolovo i napravio igrače od njih.[/quote]

Burice je odskolovao Mahmut Maso Obralic, znas li ko je taj covjek? Njegova djeca su prije par mjeseci osvojila da turnir u Srbiji. Malinovic je prvi profesionalni ugovor imao sa Borcem. Peric je izdanak Izvidjaca. Pobij ako mozes...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2015, 23:19

muhamedkonjic je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:99% smo ispali,ali ja ipak vjerujem u neko cudo da ce se desiti,mozda cete pomislit da sam lud,ali ipak se nadam..ako je nama ikad trebalo neko cudo u bilo kojem sportu,neka se to desi ovim momcima koji su to zasluzili..

Brate i ja se nadam stvarno minimalne su sanse ma nikakve ali se ipak nadam nekom cudu ovi momci su zasluzili da produ dalje, u petak mi je rodjendan valjda cu dobiti taj poklon od Irana :opaopa:
Jedino zbog toga sam koliko toliko poraz lakše prihvatio. Znam da ne može ali jbg kad sam se nadao da Džumhur može dobit i Berdycha i Ferrera što se sad ne bih nadao. Dok god postoji i 0,00000001% šansa da možemo proći ja ću se nadati. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 jan 2015, 23:20

hajmo sad hladne glave...
momcima svaka čast, oni su nam pružili da po prvi put gledamo veliko takmičenje u rukometu a da ne navijamo za Francusku, Dansku ili Hrvatsku. :tokralju:
Dočekat momke na aerodromu, pružit im podršku i poželit sreću u nastavku kvala za EP. Malinović će kroz par godina biti igračina svjetske klase, baš kao i Burić (Benjamin, mada ni Senjamin me ne bi iznenadio ako nađe dobar angažman).
Ovo što se nama dešavalo je plod neiskustva, već na idućem EP očekujem mnogo bolji rezultat, ako sudije ne odluče drugačije.
Rukomet u našoj zemlji je u usponu, samo treba poboljšati rad sa mladima i ne bi se trebali brinuti za našu budućnost, još ovaj ciklus i eventualno EP odigrati sa ovim igračkim kadrom (sa nekim malim promjenama), definitivno nam trebaju Toromanović i Terzić, odigrali su strašnu odbranu, ne vidim ko bi mogao igrati odbranu u ovom trenutku sa Vranješom ako bi se oni sada oprostili.
Za Prcea se nadam da su ovi loši nastupi izazvani tom povredom i da će do aprila biti onaj stari Nikola, sportista godine Bosne i Hercegovine.
Faruk Vražalić treba ostati tu, nekako se nadam da ga je trema pojela i da će u budućnosti napredovati što je više moguće.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 21 jan 2015, 23:22

Zar ne igramo sad za plasman ?
SAMO ČELIK !

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 21 jan 2015, 23:23

Cuj ovog debakl, fuj, ono sebi uzima za pravo da ocjeni sta je debakl :puke:

Nismo mi velesila pa da nekog okrenemo 10 razlike pa da nas zaboli rinaka kakvo je sudjenje, ovo nije najkvalitetnija ekipa ali srcem i borbom nadomjesti manjak kvaliteta, a kad ti na tu borbu i povratak u utakmicu sudije vrate protivnika direktno svojim odlukama u mec onda su sudije krive a ne zato sto je bosnjo naviko da kuka.
Jesi li ti svjestan koliko u rukometu sudije imaju uticaja na utakmicu :?:

Jesi li ti svjestan da su i Makedonija i Austrija kvalitetnije ekipe od nas i da se upravo u ovom mecu trazio taj prolaz, nismo mi u prethodne dvije utakmice nikakve mec lopte izgubili, izgubili smo iz dosta razloga jer smo imali priliku za nesto vise, a najvazniji je da su te obje reprezentacije kvalitetnije od nas, danas smo docekali svoju sansu i pored standardnih gresaka smo se vratili u mec, prelomili protivnika, imali dva razlike i napad i covjek vraca loptu na sedmerac i dva minuta, u slijedecem napadu jos dva minuta, pale bi i vece i kvalitetnije ekipe od jednog debitanta.

Ostavi se ti ove reprezentacije i ovih momaka i nastavi sa klanjanjem jer za to jedino i sluzis na ovom forumu, a narocito se ostavi te evropske filozofije i analiza kao da govoris o jednoj od najkvalitetnijih reprezentacija a ne o repki koja je srcem(ne kvalitetom) i dosla na ovo prvenstvo i ostavila srce kao ni jedna BiH reprezentacija na bilo kojem takmicenju(cast nasim zlatnim odbojkasima).

Naravno ovo se odnosi na ovu sveznalicu @Cartman, kako te nije stid strucnjace ocjenit ovo kao debakl :puke:

PONOS :bih: :bih: :bih:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jan 2015, 23:24

Naravno, niko od nas vise ne zeli da bude samo moralni pobjednik pa tako ni @cartman, ja ili neko treci medjutim moramo realno sagledati stvari. Evo za pocetak @cartman pogledaj ulaganja u rukomet u drzavi u kojoj zivis pa ih uporedi sa ulaganjima u BIH i doci cemo do zakljucka da smo mi za neki minimalac uspjeli napraviti cudo i plasirati se u Katar. Uspjeh je tim veci sto su svi igraci ponikli u nasim domacim klubovima sto moze biti i dobra smjernica za ostale sportove, da ne moramo po svaku cijenu ganjati neafirmisane mlade igraca na blef i davati im priliku pa sta bude od njih na kraju. Uspjeh je tim veci sto su jedan Island koji je prije dva dana remizirao sa Francuskom uzeli i kasnije izbacili pred sablasno praznim tribinama. Ove momke do plasmana niti je ko spominjao niti ih je ko podrzavao (jedna manjina jeste). Oni su uprkos svemu tome uspjeli i sad treba da im se spocitava sto nisu uspjeli protiv objektivno kvalitetnijih reprezentacija i reprezentacija u cije se igrace ulagalo i deset puta vise nego u nase, uz ogromnu sudijsku pomoc u ovoj odlucujucoj utakmici? :stop: Zato, oni su nama previse dali koliko smo mi (navijaci) i drzava njima i mozda jesu propustili veliku priliku i podlegli pritisku danas medjutim mi (navijaci) smo ti koji imamo mec loptu a ona se odnosi na to da na svakoj narednoj utakmici napunimo dvoranu i podrzimo ih. Svi mi zelimo da igramo finala, polufinala itd. medjutim ovo je trenutni maksimum i zato jesmo samo moralni pobjednici, za nesto vise potrebno je i vise uslova, novca, strucnosti i sistema a mi nijedno od toga ne posjedujemo u odgovarajucoj mjeri. Jos jednom rukometasima svaka cast! :tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 21 jan 2015, 23:24

Viper je napisao/la:Zar ne igramo sad za plasman ?
Igramo, kako sam skonto po ovoj shemi petopalsirani u grupama igraju za plasman od 17.-20. mjesta. Sestoplasirani igraju za plasman od 21.-24.
Samo da li ce BHT prenositi :hmmmmm: :hmmmmm:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 jan 2015, 23:25

Razlika između fudbala i rukometa je u tome što smo u fudbalu bili favoriti za prolaz grupe, a ovdje ne. I to treba imati u vidu.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 21 jan 2015, 23:25

NAJVEĆA KORIST OD SVEGA JE VRAĆENA POPULARNOST RUKOMETU U BIH!!!

moram ovo ponavljati, neće više svi da lete na košarku i fudbal, bit će i rukometaša, valjda će i neko uložiti u ovo sve... jer jako je ovo podneblje što se tiče rukometa!!!

valjda će se i bosna sarajevska vratit, pa da i njih gledamo opet u ligi prvaka!!!

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 21 jan 2015, 23:26

Cartman je napisao/la:Vidim pocelo se po obicaju sa izgovorima, sudije krive po obicaju. Gospodo, imali ste tri mec lopte da dobijete tu pobjedu za plasman dalje. Prokockali ste svaku priliku i nemate pravo da krivite bilo koga osim sebe samih. Dok su nam sudije krive za sve, nikad nece bit nikakvog uspjeha na prvenstvu.

Svaka im cast za plasman, ali prvenstvo je debakl. Isto za fudbalere ljetos. Iste price potpuno. "Nismo se obrukali, nekom smetamo" i ostale pizdarije.
Nešto govoriš za sudije da li je isto bilo protiv Francuske,Španije mislim na fudbal, kada si vec spomenuo.
Sudije navlačile čitav meč Tunižanima,svi su to vidjeli samo ti nisi. :facepalm:
Zadnja izmjena: BvB09, dana/u 21 jan 2015, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 21 jan 2015, 23:26

adriano_leite je napisao/la:
terra je napisao/la:Malinović-Borac, koji crni Borac,doveden iz neke škole rukometa u Ljubuški kao potencijal...nakon tri godine u Izviđaču(tri najbitnije godine),odigrao tri mjeseca u Borcu.... :hmmmmm:
Izvidjaceva skola znaci da su poceli karijeru u Izvidjacu, a samo je Peric tu poceo karijeru ;) . Malinovic je bio u Borcu kada sam ga gledao dok je jos klinac bio. Ako su igrali u Izvidjacu ne znaci da su njegova skola.
A ti si profesor ili što,tko ih je odškolovo i napravio igrače od njih.[/quote]

Burice je odskolovao Mahmut Maso Obralic, znas li ko je taj covjek? Njegova djeca su prije par mjeseci osvojila da turnir u Srbiji. Malinovic je prvi profesionalni ugovor imao sa Borcem. Peric je izdanak Izvidjaca. Pobij ako mozes...[/quote]
Mašu poznajem osobno,upravo je on poslao braću na školovanje u Izviđač(čovjek zna šta radi)

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 21 jan 2015, 23:26

i dalje smatram da je vrazalic odlican igrac koji je potreban ovom timu, tako mlad igrac a vec ima iskustva u dvije najjace lige na svijetu...ne moze biti los...sta mu je bilo da odigra ovako lose ne znam, vjerovatno razloge treba traziti u nasoj igri gdje nikako nismo uspjevali napraviti visak za krilo...jer ne moze krilni igrac sam sebi napraviti visak

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 21 jan 2015, 23:26

Pupi04 je napisao/la:Cuj ovog debakl, fuj, ono sebi uzima za pravo da ocjeni sta je debakl :puke:

Nismo mi velesila pa da nekog okrenemo 10 razlike pa da nas zaboli rinaka kakvo je sudjenje, ovo nije najkvalitetnija ekipa ali srcem i borbom nadomjesti manjak kvaliteta, a kad ti na tu borbu i povratak u utakmicu sudije vrate protivnika direktno svojim odlukama u mec onda su sudije krive a ne zato sto je bosnjo naviko da kuka.
Jesi li ti svjestan koliko u rukometu sudije imaju uticaja na utakmicu :?:

Jesi li ti svjestan da su i Makedonija i Austrija kvalitetnije ekipe od nas i da se upravo u ovom mecu trazio taj prolaz, nismo mi u prethodne dvije utakmice nikakve mec lopte izgubili, izgubili smo iz dosta razloga jer smo imali priliku za nesto vise, a najvazniji je da su te obje reprezentacije kvalitetnije od nas, danas smo docekali svoju sansu i pored standardnih gresaka smo se vratili u mec, prelomili protivnika, imali dva razlike i napad i covjek vraca loptu na sedmerac i dva minuta, u slijedecem napadu jos dva minuta, pale bi i vece i kvalitetnije ekipe od jednog debitanta.

Ostavi se ti ove reprezentacije i ovih momaka i nastavi sa klanjanjem jer za to jedino i sluzis na ovom forumu, a narocito se ostavi te evropske filozofije i analiza kao da govoris o jednoj od najkvalitetnijih reprezentacija a ne o repki koja je srcem(ne kvalitetom) i dosla na ovo prvenstvo i ostavila srce kao ni jedna BiH reprezentacija na bilo kojem takmicenju(cast nasim zlatnim odbojkasima).

Naravno ovo se odnosi na ovu sveznalicu @Cartman, kako te nije stid strucnjace ocjenit ovo kao debakl :puke:

PONOS :bih: :bih: :bih:
Znas kako se kaze, u Bosni ili si raja ili si papak, a Cartman nije raja.... ;) ;)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.