Bivsi igrac Real Madrida Njemac
Paul Breitner prica o RM ,Ozilu, Khediri..

Breitner i Netzer legende Real Madrida i Njemackog nogometa
Opise te nam Ozila?
Ima sve da trijunfuje u Spaniji, ima klasu, siguran sam da ga Mourinho nije zelio samo zbog SP nego i zbog njegovo posljednje citave sezone.
A Khedira?
On je drukciji, jedan radnik veliki s puno ideja, sa dobrom tehnikom, moze da igra uz Xabi Alonsa kao sto u Bayern.M igraju Van Bomel i Swaini..On i Ozil mogu biti zvijezde za 2,3 godine.
Ozil i Khedira kao sto ste vi Netzer,, kako se prijesjecate vaseg dolaska u Madrid??
Za mene ponuda je bila veliko iznanadjenje, nikad nisam mislio da jedan klub kao sto je RM zeli jednog branica.Par dana poslije sam pricao sa Miljanivicem.Rekao mije da me on poznaje kao igraca sredine terena, jer sam igrao 2 tekme u Njemackoj rep.juniora protiv Jugoslavije kad je on bio trener protivnika..Rekao mije da sam bio sjajan u te 2 tekme, i da od tad stalno mislio na mene kao idealna 8 u svakoj ekipi..
Kako ste zavrsili kao branic?
Slucajno, u mojoj prvoj sezoni u Bayern.M imali smo problema u odbrani i Udo Lattek me pitao dali mogu da igram u odbrani, tako da sam slucajno zaigrao na toj poziciji igrao 3 sezone i na SP, takodjer na toj poziciji postao SP.Kad je u feb o martu Milanic potpisao za Real Madrid on je odma rekao
Bernabeu moja prva opcija je dovesti Paul Breitnera..rekao mije da su mu na pocetku govr.daje lud sto bi dovodili jednog branica kao prvu opciju..Ostalo je historija.
I prelazak u Real Madrid?
Dva dana poslije SP zvao me je jedan prijatelj od Miljanica i pitao imam li zelje za prelazak u Real Madrid?Bio sam iznenadjen i rekao sam mu onako na prvu docu ako treba na biciklu, ali mije bila ostala jos 1 godina ugovora.Rekao mije da ce se to rijesiti i da ce biti predstavljen 18 augst..
A Bernabeu je rekao Netzeru da osisa(skrati) kosu..
A meni je rekao, "ima nesto posebno sa tvojom kosom, bradom"..poslije 2,3 tekme u bijelom dresu rekao mije "hej kosa i brada su vrlo rijetke, ali ti si **** super" .Ja uvijek kazem da don Santiago Bernabeu je jedan jedini, vrlo mudar, i vrlo sam sretan sto sam ga upoznao u ovom zivotu.
Kakav je bio Madrid u to vrijeme na sredini terena?
Bili su Valazguez, Grosso, Amancio, kad sam dosao u ekipu bili su poprilicni stari, bilo ih je puno sa 33 o 34 godine, Pirri je imao 30 godina, i ideja Miljanica i Bernabeu je da podmlade ekipu, s mnom su dosli Camacho, Sol, Roberto Martinez, Del Bosque..
Kako si se razumio sa Netzerom?
Ja sam bio jedan mladic sa puno ideja i brige u glavi, citav svijet i politika meje intresovala, Bernabeu mije jednoc rekao angozovali smo te kao nogometasa a ne zbog tvoji ideja, ja i moja familija smo zivijeli 15tak mijeseci rezima Franca to je bilo nevijerovatno iskustvo i zanimljivo, poslije smo dosli do promijena.
A slike vas i Mao koje su se pojavile?
Da 1971, moja zena, pas, ja i ispred Mao.To je bio vrlo zanimljiv covijek kao sto su Che Guevara, Charles de Gaulle, Franco..No, Che Guevare i Mao Tse Tung bili su simboli za mlade za vrijeme koje sam ja zivio u Njemackoj.. Svi studenti su imali njihove slike kod kuce, takodjer ija sam imao.