Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Shategabri
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:21

admin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:18
Neutral je napisao/la:
19 avg 2021, 13:15
Ovdje imaš razgovor sa doktorom/doktoricom koja te pita sljedeće:

"Da li imate hronična oboljenja", "Da li ste uzimali antibiotike u posljednjih nekoliko dana". Kod mene da (naveo šta), i ne, nisam pio. Rečeno mi je mogu primiti vakcinu, koju sam i primio. Druga doza 10.9, nadam se da će biti vakcina, ne vjerujem našim gigantima.
Tako nešto je bilo i tamo. Kod mene su svi odgovori bili ne, pa nije bilo mnogo priče. Ne znam koliko duboko u razgovor ulaze s ljudima koji imaju kakvih problema ili pitanja. U svakom slučaju, ima doktor koji moze odrediti da postoji rizik od vakcine.
Recimo da je to jedna od stvari koje mnogi ljudi ne znaju i onda oni koji spadaju u rizične slučajeve ne smiju ići da prime vakcinu.
Trebali su to kroz medije malo provući umjesto što bombarduju ljude raznim glupostima.
Koševo Zapad

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 19 avg 2021, 13:21

Idu restrikcije za nevakcinisane. :bih:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:25

Justin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:21
Idu restrikcije za nevakcinisane. :bih:
Logično ko i policijski from dusk till down :mrgreen:

Zapečatiti stanove nevakcinisanim dok korona ne prođe :cool:
Koševo Zapad

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 avg 2021, 13:30

Neutral je napisao/la:
19 avg 2021, 13:15
Ovdje imaš razgovor sa doktorom/doktoricom koja te pita sljedeće:

"Da li imate hronična oboljenja", "Da li ste uzimali antibiotike u posljednjih nekoliko dana". Kod mene da (naveo šta), i ne, nisam pio. Rečeno mi je mogu primiti vakcinu, koju sam i primio. Druga doza 10.9, nadam se da će biti vakcina, ne vjerujem našim gigantima.
I ja kad sam primao vakcinu u Zenici ista pitanja budu. Da li si alergičan na neki lijek? Jesi li bolovao koronu u zadnjih mjesec dana? Žene pitaju jesu li trudne. I tek se onda pristupa vakcinaciji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 13:37

LincolnClay
prije 39 minuta
Pamet u glavu narode, ništa od vakcina i zatvaranja! Borba za slobodu do kraja!

gooUser1629198915
prije 6 minuta
SVI NA NOGE I SRUŠIT GRAD !

hitman7
prije 28 minuta
Prebolovao koronu dva puta, cinjenica jeste da postoji, ali isto tako da je upitna vankcina i efikasnost. Ne namjeravm se vakcinisati, a pogotovo sad kad jad od premijera pokusava ovaj cirkus da uvodi, iako on nema mooda za to...nije ti to otic na gay paradu papak

gooUser1602365509
prije 34 minuta
Jucer sam izasla iz izolacije, bila pozitivna. Teze simptome sam imala, nije naivno. Nisam vakcinisana nit cu se vakcinisati, oko mene su svi primili vakcinu i na poslu, i opet sam sigurna da su dvoje kolega donijeli virus u ured. Forto uzeo sebi i ekipi Fajzer i ser** po tvu kako narod treba prima Astru, mrs.

HajteSePelcovatOvce
prije 42 minuta
Od ovih satanista jedino su gori ovi sto se testiraju,kolika trebas bit ovca i budala da te neko testira a ti zdrav ko drijen i jos ti pokaze kobajage pozitivan...
Klixtardi koji imaju pristup internetu pa komentarima zaglupljuju ljude.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 avg 2021, 13:42

Zasto da uvode restrikcije i zabrane ? I vakcinisani prenose ?
Il nek uvedu zakon na nivou drzave da se svi moraju vakcinisati il nek ne glume osmansko castvo.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:43

Pa jel ono ko je prebolovao ne može i da hoće primiti vakcinu (neko vrijeme)?
Oni onda imaju potvrdu da su prebolovali, antitjela i to...znači oni bi bili izuzeti od ovog pravila.
Koje je svakako diskriminacija, al dobro, bitno je opravdati svoj nerad.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:45

feniksptica je napisao/la:
19 avg 2021, 13:42
Zasto da uvode restrikcije i zabrane ? I vakcinisani prenose ?
Il nek uvedu zakon na nivou drzave da se svi moraju vakcinisati il nek ne glume osmansko castvo.
Smanjiće se stopa kriminala kao i kod policijskog :urnebes:

Uveli bi, međutim to ne rade ni autokratska društva, to je ipak previše da te bukvalno otvoreno prisili da primiš vakcinu.
To bi značilo i zvaničnu promjenu društvenog poretka. Onda više ne bi imalo smisla da narod bira političke predstavnike.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 13:46

Shategabri je napisao/la:
19 avg 2021, 13:43
Oni onda imaju potvrdu da su prebolovali, antitjela i to...znači oni bi bili izuzeti od ovog pravila.
Pa i izuzeti su.
Potvrda o vakcini, test ili dokaz o prebolovanoj koroni ne stariji od XX.

ti si baš totalno neupućen, a imaš izgrađeno mišljenje... nije mi jasno što se malo ne informišeš o stvarima, pa onda razmisliš šta i kako? ipak je zdravlje u pitanju

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 avg 2021, 13:51

Dok su mjesecima same price oko virusa nemedicinske, naravno da ce postojati sumnja i to koliko je on opasan ( a u to da ne postoji vjeruju ipak samo budale )

Da taj virus stvarno kosi i odnosi zivote, ne bi niko ni razmisljo moze l uci unutar kafica, moze l na ljetovanje zimovanje..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:52

admin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:46
Pa i izuzeti su.
Ok, nije navedeno u ovom članku što je izjavio Forto.
Moje lično mišljenje ja da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu da dolaze u radno okruženje nevakcinisani i netestirani.
Malo je ovo bahato, da se pozvao na neki autoritet iz medicine pa hajde, ovako je njegovo mišljenje bitno ko i moje ili bilo kojeg drugog građanina laika.
A ovim se i popišao po dosta onih koji su glasali za njega.

Mislim nije on izmislio toplu vodu, u dosta zemalja se već uvode mjere po ovom modelu. Oni svakako samo znaju prepisati.
Naglasio je da je i u svijetu 95 posto onih sa težom kliničkom slikom većinom nevakcinisano.
Odakle mu ovaj podatak?

I šta sad, neko ko se ne može vakcinisati ako idemo s onom pričom gdje dr utvrdi da ne smiješ primiti vakcinu, je li i njima zabranjen pristup institucijama, između ostalog i bolnicama? I da li se i oni broje u tih 95%? Malo je to previše. Boostanje javnosti.
Koševo Zapad

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 19 avg 2021, 13:52

Ispade da ti vlade, politika i ostala gamad mogu zabraniti bukvalno šta im je kurtzu volja. I pazi sad, sve to da bi te NATJERALI da primiš vakcinu koja je dobra za tebe ali ti ne znaš da je dobra. Kakav cirkus jbte, sve smo bliže dolaskh imama Mehdia :rol:

Vakcinisao se neki dan kineskim sranjem, sutra ujutro bio bolesniji nego kad sam imao kovid. :urnebes:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 avg 2021, 13:54

U svim normalnim drzavama imas zabranu ulaska u kafice, restorane, teretane itd bez jednog od ova 3 dokaza, dok su nasi intelektualci vec poceli vikat fasizam pa ce se onda cudit kad na jesen opet bude havarija. Fascinantan narod.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:56

feniksptica je napisao/la:
19 avg 2021, 13:51
Dok su mjesecima same price oko virusa nemedicinske, naravno da ce postojati sumnja i to koliko je on opasan ( a u to da ne postoji vjeruju ipak samo budale )

Da taj virus stvarno kosi i odnosi zivote, ne bi niko ni razmisljo moze l uci unutar kafica, moze l na ljetovanje zimovanje..
Činjenica je da je virus tu oko nas.

Ono što je čudno jeste na koji način se plasiraju informacije.
Wuhan poput Racoon City, pogotovo dok je to za nas ovdje bilo strano, poslije ništa. Otjeralo koronu.
Italija pomrije sve, Italija sad ništa.
Neko lud?!
Mediji su zlo, ne može me niko ubjediti da Wuhan ili šta znam Atalanta nemaju iste probleme sa delta sojem kao što su imali i sa onim prvim talasom, međutim sezona je, nije u interesu sad bombardovati javnost, nego onako, pazite se, uvešćemo mjere, al čekaj još malo da prođe sezona.

Eh da, sad je Australija u fokusu, informacije koje se otamo plasiraju i na način na koji se plasiraju djeluje zastrašujuće. Pa će i kod njih misteriozno sve splahnuti, sve po potrebi.
Koševo Zapad

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 19 avg 2021, 13:58

Neutral je napisao/la:
19 avg 2021, 13:37
LincolnClay
prije 39 minuta
Pamet u glavu narode, ništa od vakcina i zatvaranja! Borba za slobodu do kraja!

gooUser1629198915
prije 6 minuta
SVI NA NOGE I SRUŠIT GRAD !

hitman7
prije 28 minuta
Prebolovao koronu dva puta, cinjenica jeste da postoji, ali isto tako da je upitna vankcina i efikasnost. Ne namjeravm se vakcinisati, a pogotovo sad kad jad od premijera pokusava ovaj cirkus da uvodi, iako on nema mooda za to...nije ti to otic na gay paradu papak

gooUser1602365509
prije 34 minuta
Jucer sam izasla iz izolacije, bila pozitivna. Teze simptome sam imala, nije naivno. Nisam vakcinisana nit cu se vakcinisati, oko mene su svi primili vakcinu i na poslu, i opet sam sigurna da su dvoje kolega donijeli virus u ured. Forto uzeo sebi i ekipi Fajzer i ser** po tvu kako narod treba prima Astru, mrs.

HajteSePelcovatOvce
prije 42 minuta
Od ovih satanista jedino su gori ovi sto se testiraju,kolika trebas bit ovca i budala da te neko testira a ti zdrav ko drijen i jos ti pokaze kobajage pozitivan...
Klixtardi koji imaju pristup internetu pa komentarima zaglupljuju ljude.
Tastatura ratnici.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:59

Epidaurus je napisao/la:
19 avg 2021, 13:54
U svim normalnim drzavama imas zabranu ulaska u kafice, restorane, teretane itd bez jednog od ova 3 dokaza, dok su nasi intelektualci vec poceli vikat fasizam pa ce se onda cudit kad na jesen opet bude havarija. Fascinantan narod.
Iako i vakcinisani prenose virus?
Znači rješenje nigdje veze.

Isto kao što korona napada od recimo 22h navečer i do ujutro do 6, poslije je korona free.

Djelimično provođenje mjera je samo da se pokaže da se poduzimaju neke mjere.
Zapravo je diskriminacija u ovom slučaju većeg broja građana ove zemlje.
Koševo Zapad

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 avg 2021, 14:21

Realno, koja je razlika izmedju vakcinisanog i nevakcinisanog u kaficu, ako obojica mogu prenositi virus?

Mislim da je svrha tih zabrana samo da se nagrade vakcinisani, a nevakcinisani stimulisu na vakcinaciju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 14:21

19 avg 2021, 13:52
admin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:46
Pa i izuzeti su.
Ok, nije navedeno u ovom članku što je izjavio Forto.
Moje lično mišljenje ja da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu da dolaze u radno okruženje nevakcinisani i netestirani.
Malo je ovo bahato, da se pozvao na neki autoritet iz medicine pa hajde, ovako je njegovo mišljenje bitno ko i moje ili bilo kojeg drugog građanina laika.
A ovim se i popišao po dosta onih koji su glasali za njega.

Mislim nije on izmislio toplu vodu, u dosta zemalja se već uvode mjere po ovom modelu. Oni svakako samo znaju prepisati.
Naglasio je da je i u svijetu 95 posto onih sa težom kliničkom slikom većinom nevakcinisano.
Odakle mu ovaj podatak?

I šta sad, neko ko se ne može vakcinisati ako idemo s onom pričom gdje dr utvrdi da ne smiješ primiti vakcinu, je li i njima zabranjen pristup institucijama, između ostalog i bolnicama? I da li se i oni broje u tih 95%? Malo je to previše. Boostanje javnosti.
Forto bi morao imati pristup tom podatku iz naših bolnica, možda odatle? Ali znajući naše stranačke ratove, možda i nema. Možda je Forto čitao nešto o ovom, za razliku od tebe. Čitaj malo, informiši se i ti... ne moze sve iz komentara na Facebooku da se nauči.

https://www.healthline.com/health-news/ ... ted-people
Arnab Mukherjea, chair of the Department of Public Health at California State University, East Bay, said that up to 99 percent of people experiencing severe illness from COVID-19 are unvaccinated, but no vaccine is 100 percent effective.
Oni kojim dr utvrdi da ne smiju primiti vakcinu, mogu da se testiraju. U siromašnim zemljama kakva je BiH testovi se plaćaju, ali kad bi ih koristili samo oni koji ne smiju primiti vakcinu, mogli bi i testovi biti besplatni. Znači, svojim odbijanjem takvim ljudima štetiš na više različitih načina. A odbijaš bez da si se ikako informisao... ako nećeš da primiš vakcinu, bar da znaš zašto nećeš.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 14:25

Ja na fb ne pratim ništa vezano za Covid.

Ako i jeste, što ne da tačan podatak nego neki po svom.
Je li 99 ili je 95 %?

Ja se nisam nikad ni testirao. Dakle ne stoji ti konstatacija da im ja oduzimam pravo na testove.
Znam zašto neću, nema potrebe da prav zdrav primam vakcinu.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 14:30

19 avg 2021, 14:25
Ja na fb ne pratim ništa vezano za Covid.

Ako i jeste, što ne da tačan podatak nego neki po svom.
Je li 99 ili je 95 %?

Ja se nisam nikad ni testirao. Dakle ne stoji ti konstatacija da im ja oduzimam pravo na testove.
Znam zašto neću, nema potrebe da prav zdrav primam vakcinu.
Pa prva stvar je da je ova rečenica totalna glupost:
od 95% većina je nevakcinisana? znači taman mozda 91% od ukupnog broja? ili 90, ili 86... ako je to rekao, nije ni rekao tačan broj nego "većinom". Druga stvar je da li je novinar tačno prenio. Treća stvar, frajer koji je političar izgovorio nešto na press konferenciji ili gdje već, nije ni pokušao reći tačan, u bobu tačan broj, već prenjeti misao da je velika većina ozbiljno oboljelih nevakcinisana. A to zaista pokazuje svaka statistika i studija koja je do sad objavljena.

Na kraju, rekao je "u svijetu" a za cijeli svijet ne možeš ni imati tačan broj, obzirom na drastične razlike u izvještavanja i na činjenicu da se za masu drzava, recimo našu, i ne zna tačan omjer. Znači, sve što možeš reći je aproksimacija, moraš biti glup pa uopšte traziti tačan broj.

Stvari se mogu i promijeniti... ali treba pričati onako kako jeste, ne izmišljati neku svoju nauku.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.