Bosna i Hercegovina - Spanija
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Bosna i Hercegovina - Spanija
Nasa reprezentacija je protiv Spanije u Zenici dozivila prvi poraz u kvalifikacijama za SP u svojoj historiji na stadionu Bilino Polje.
Prvi se macici u vodu bacajuTarik14 je napisao/la:Nasa reprezentacija je protiv Spanije u Zenici dozivila prvi poraz u kvalifikacijama za SP u svojoj historiji na stadionu Bilino Polje.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Bas sam gledao pregled igre utakmice bih-spanija na eurosport-u 2. Moram reci da tek sada vidim koliko nam je kvalitetan napad. Recimo nisam primjetio sjajne pasove Ibisevica pred goloma Casilasa, a nasi napadcki tandem nekoliko je puta mogu reci slobodno "profesesionalno" prolazio pored one trojice spanaca u odbrani. Pjanica nisam puno primjecivao tokom utakmice, ali sad korz ovu analizu, covjek se pravo borio, otvarao sanse i isto imao je dva sjajna prolaza pored trojice odbrambenih igraca.(!) Dzeko - pa taj momak igra vise nego profesionalno - ma ekspertno sto bi Ciro rekao. Samo cu potvrditi jos jednom svoje veliko zadovoljstvo igrom nasih zmajeva. Zaista uz jos par korekcija i malo novih igraca na koje se ceka (medunjanin i bio sjajan) zaista mozemo biti ponosni.
Utakmica je bila dobra. Činjenica je da ima tu još posla ali isto tako očito je da možemo mi da ubodemo velike.
Kratka dodavanja se lako režu ali je velik rizik od žutih kartona. A koliko se ja sjećam od ovih duela sa Špancima ...mi im nikad nismo dali ovoliko golova i ovoliko šansi imali.
Sve u svemu dobra utakmica.
Ovi što malo posmatraju to na neki svoj čudan način....bili 4 u grupi....cilj bio baraž...cilj ostvaren.....pa šta bi vi da osvojimo Svjetsko majke ti.
Grupa startala Španija (prvak evrope) 1. mjesto, Turska (polufinalist) 13. mjesto , Belgija 46. mjesto a mi 74.
Sad Turska 27. mjesto a belgija 68. a mi 46.
Ovo ako nije napredak ja onda stvarno više ne znam šta bi mi trebali.
Bosna da dobije Evropsko prvenstvo u finalu na penale....ovdje bi bilo ljudi koji bi rekli ....hebo nas kad nemožemo iz igre dobiti
Kratka dodavanja se lako režu ali je velik rizik od žutih kartona. A koliko se ja sjećam od ovih duela sa Špancima ...mi im nikad nismo dali ovoliko golova i ovoliko šansi imali.
Sve u svemu dobra utakmica.
Ovi što malo posmatraju to na neki svoj čudan način....bili 4 u grupi....cilj bio baraž...cilj ostvaren.....pa šta bi vi da osvojimo Svjetsko majke ti.
Grupa startala Španija (prvak evrope) 1. mjesto, Turska (polufinalist) 13. mjesto , Belgija 46. mjesto a mi 74.
Sad Turska 27. mjesto a belgija 68. a mi 46.
Ovo ako nije napredak ja onda stvarno više ne znam šta bi mi trebali.
Bosna da dobije Evropsko prvenstvo u finalu na penale....ovdje bi bilo ljudi koji bi rekli ....hebo nas kad nemožemo iz igre dobiti
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
cuj prvi...Tarik14 je napisao/la:Nasa reprezentacija je protiv Spanije u Zenici dozivila prvi poraz u kvalifikacijama za SP u svojoj historiji na stadionu Bilino Polje.
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
hajde hajde
- sta se radujete - svejedno je koklo smo puta izgubili - Zenica je centar BiH fudbala - aBda u barazu pobjeda u Ze
i tamo nerjeseno ....
- sta se radujete - svejedno je koklo smo puta izgubili - Zenica je centar BiH fudbala - aBda u barazu pobjeda u Ze
i tamo nerjeseno ....
Pogresna taktika protiv Spanije. Nikad se ne igra sa 3 igraca u odbrani protiv najbolji napadaca.
Cjelo vrjeme se vidjelo da je ljeva strana bila bez odbrane. Ciro je kriv za taktiku.
a Supic, nije ni za 4 lige a kamoli prvi golman BIH. To se vidi na njemu, nije on siguran ni sam u sebe.
Ostali su igrali labavo, i ova dva djeda u sredini su prespori za brze igrace.
eto to nas je kostalo 5 golova.
Cjelo vrjeme se vidjelo da je ljeva strana bila bez odbrane. Ciro je kriv za taktiku.
a Supic, nije ni za 4 lige a kamoli prvi golman BIH. To se vidi na njemu, nije on siguran ni sam u sebe.
Ostali su igrali labavo, i ova dva djeda u sredini su prespori za brze igrace.
eto to nas je kostalo 5 golova.
THIS IS WHERE WE FIGHT! THIS IS WHERE THEY DIE! BOSNIA PREPARE FOR GLORY!!!
Srbija pusi **** citavoj BIH, tako su i naucili...
Srbija pusi **** citavoj BIH, tako su i naucili...
e de nam ti objasni kako dalje ?
sto nevolim ove prepametne selektore
Bez Supica ti nebi gledo Baraz jaro ....

- miralem444
- Kontakt:
bravo majstore bez sope mi nebismo primirisali baraz....sta hocete vise koji vam je qrac.....joj sto ovdje ima djece allahu......yeboombs je napisao/la:e de nam ti objasni kako dalje ?
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
da i ja dam svoj komentar...mislim da ne trebamo sad osipati paljbu po Supicu, jednostavno, on nije kalibar da bude prvi golman reprezentacije, ali jeste da bude u tom najuzem izboru..i mislim da je ciro trebao begovica staviti na gol protiv spanije jer kako god da brani ne bi bio krivac za tri gola..i ne znam cemu toliko forsiranje muratovica, hajd u fazi odbrane i odigra nesto (mada je protiv spanije zakazao i u tom segmentu), ali u fazi napada ama bas nista...u svakom slucaju, nadam se da je utakmica protiv spanije otvorila oci ciri, i da ce u utakmicama baraza u pocetnih 11 ubaciti nekog novog igraca, pa da onda svi zajedno, akobogda, proslavimo historijski plasman na SP...Sretno Zmajevi!
Volim te Bosno!!!
Begović nikako nije mogao biti na golu, jer nije bio ni u BiH, a kamoli u Zenici, tj. na klupi...xavi26 je napisao/la:da i ja dam svoj komentar...mislim da ne trebamo sad osipati paljbu po Supicu, jednostavno, on nije kalibar da bude prvi golman reprezentacije, ali jeste da bude u tom najuzem izboru..i mislim da je ciro trebao begovica staviti na gol protiv spanije jer kako god da brani ne bi bio krivac za tri gola..i ne znam cemu toliko forsiranje muratovica, hajd u fazi odbrane i odigra nesto (mada je protiv spanije zakazao i u tom segmentu), ali u fazi napada ama bas nista...u svakom slucaju, nadam se da je utakmica protiv spanije otvorila oci ciri, i da ce u utakmicama baraza u pocetnih 11 ubaciti nekog novog igraca, pa da onda svi zajedno, akobogda, proslavimo historijski plasman na SP...Sretno Zmajevi!
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!
Ćamil Sijarić
Ćamil Sijarić
- Citizen-X
- Kontakt:
Nakon sto pregledah snimak utakmice, po meni je kraj utakmice je pokazao koliko smo jaki kad igramo fudbal bez kalkulacija opusteno i bez opterecenih misli o ulozima gubicima i kojekakvim pizdarijama.
Taj momenat treba dugo pustiti na slobodu i momcima dopustiti vrijeme i nacin kako da naprave stvar.
Mi smo mala nacija - mi imamo stanovnika manje od jednog malo veceg grada a imamo ipak respektabilan sastav.
Ne treba im puno trpat tereta i bice sve ok. Treba momcima pustiti fudbal i zahvaliti im se na svakom odusevljenju kojeg priuste. Fudbal se u grcu ne igra, to je igra ljudi koji vole da se zabavljaju da se igraju sa loptom i da zabavljaju druge, sport koji se igra opusteno i veselo te zbog toga redovni svjetski sampioni budu timovi primorskih zemalja Italija, Francuska, Brazil, Argentina itd itd
Nijedan grcevit fudbal nije bio duga vijeka.
Meni je dvomec sa Belgijom, razvio toliko emocija i dusevnog zadovoljstva, kao da su igrali finale WC-a. Tako da nema potrebe forsirati predaleko i previse. I ovo je sasvim dosta. Samo jos da u nasem reprezentativnom i klupskom fudbalu nema bandita, profitera, kriminalaca, korumpiranih politicara.
Valjda bude nekad bolje - ako bog da.
Taj momenat treba dugo pustiti na slobodu i momcima dopustiti vrijeme i nacin kako da naprave stvar.
Mi smo mala nacija - mi imamo stanovnika manje od jednog malo veceg grada a imamo ipak respektabilan sastav.
Ne treba im puno trpat tereta i bice sve ok. Treba momcima pustiti fudbal i zahvaliti im se na svakom odusevljenju kojeg priuste. Fudbal se u grcu ne igra, to je igra ljudi koji vole da se zabavljaju da se igraju sa loptom i da zabavljaju druge, sport koji se igra opusteno i veselo te zbog toga redovni svjetski sampioni budu timovi primorskih zemalja Italija, Francuska, Brazil, Argentina itd itd

Meni je dvomec sa Belgijom, razvio toliko emocija i dusevnog zadovoljstva, kao da su igrali finale WC-a. Tako da nema potrebe forsirati predaleko i previse. I ovo je sasvim dosta. Samo jos da u nasem reprezentativnom i klupskom fudbalu nema bandita, profitera, kriminalaca, korumpiranih politicara.

Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 16 okt 2009, 10:31, ukupno mijenjano 1 put.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Potpis!Citizen-X je napisao/la:Po meni je kraj utakmice je pokazao koliko smo jaki kad igramo fudbal bez kalkulacija opusteno i bez opterecenih misli o ulozima gubicima i kojekakvim pizdarijama.
Ne treba im puno trpat tereta i bice sve ok. Treba momcima pustiti fudbal i zahvaliti im se na svakom odusevljenju kojeg priuste.
Ćamil Sijarić
Ćamil Sijarić
znam da nije jer mu ciro ocito rekao da ce biti ''na tribinama'', da bi nakon toga begovic otisao da dogovara posudbu u ipswich...gibi72 je napisao/la:Begović nikako nije mogao biti na golu, jer nije bio ni u BiH, a kamoli u Zenici, tj. na klupi...xavi26 je napisao/la:da i ja dam svoj komentar...mislim da ne trebamo sad osipati paljbu po Supicu, jednostavno, on nije kalibar da bude prvi golman reprezentacije, ali jeste da bude u tom najuzem izboru..i mislim da je ciro trebao begovica staviti na gol protiv spanije jer kako god da brani ne bi bio krivac za tri gola..i ne znam cemu toliko forsiranje muratovica, hajd u fazi odbrane i odigra nesto (mada je protiv spanije zakazao i u tom segmentu), ali u fazi napada ama bas nista...u svakom slucaju, nadam se da je utakmica protiv spanije otvorila oci ciri, i da ce u utakmicama baraza u pocetnih 11 ubaciti nekog novog igraca, pa da onda svi zajedno, akobogda, proslavimo historijski plasman na SP...Sretno Zmajevi!
Volim te Bosno!!!
u koliko sati fifa objavljuje rang listu ako je danas ?
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Protiv Španije moraš zabiti iz svake šanse
Vrhunske ekipe surovo kazne sve greške...
16.10.2009. 09:29
Zvjezdan Misimović igrao je pod visokom temperaturom protiv Španaca. Vjerovatno je to, uz sjajnog protivnika, bio i razlog nešto slabijeg Misketovog izdanja. Ipak, malo je falilo da na početku zatrese špansku mrežu koju je čudesno spasio Kasiljas.
Tri prilike
- U prvih 10 minuta imali smo tri mrtve šanse. Uhvatili smo ih u našu igru i zaista je prava šteta što nismo poveli. Umjesto da kapitaliziramo dobru igru i prilike, dozvolimo protivniku da nas razbije. U minuti nam zabiju dva gola i kasnije se bilo teško vratiti protiv ekipe takve kvalitete kakva je Španija - rekao je Misimović.
Kreator igre naše reprezentacije složio se s konstatacijom da je bilo i nerealno očekivati uspjeh protiv prvaka Evrope.
- Kada igraš s ekipama iz samog vrha, moraš zabiti iz svake polušanse, a kamoli iz onakvih prilika kakve smo mi imali. Vrhunske ekipe surovo kazne takve greške. To se i nama desilo. Da smo na početku poveli, možda bismo ostvarili povoljniji rezultat, a možda bi završilo i isto kao što je i ovako - smatra Zvjezdan.
Misimović je jedan od devetorice kojima je prijetila opasnost od drugog žutog kartona. To je bila kočnica koja je sputala igru naše reprezentacije.
- Normalno da smo se pazili i išli lakše nego što bi inače. U ovakvim utakmicama moraš ići 100 posto i više ako želiš da iznenadiš favorita kakav je Španija. Dobro je što nismo dobili kartone pred baraž.
Možemo biti ponosni
Nakon završetka takmičenja u grupi, Misimović kaže da možemo biti ponosni ostvarenim.
- Pred početak, Španija je bila veliki favorit i opravdala je to. Mi smo odigrali odlično i osvojili drugo mjesto, što je za nas ogroman uspjeh. Sada je pred nama baraž i trebamo odigrati najbolje što možemo i pokušati napraviti još jedno iznenađenje - zaključio je naš as.
Najlakše protiv Grčke
Misimović smatra kako bi nam u baražu izgledi najbolji bili protiv Grčke.
- Čini mi se da je to najlakši protivnik. U procentima, šanse bi nam bile 50:50. Vjerujem da bismo Grke mogli iznenaditi - rekao je Misimović.
Vrhunske ekipe surovo kazne sve greške...
16.10.2009. 09:29
Zvjezdan Misimović igrao je pod visokom temperaturom protiv Španaca. Vjerovatno je to, uz sjajnog protivnika, bio i razlog nešto slabijeg Misketovog izdanja. Ipak, malo je falilo da na početku zatrese špansku mrežu koju je čudesno spasio Kasiljas.
Tri prilike
- U prvih 10 minuta imali smo tri mrtve šanse. Uhvatili smo ih u našu igru i zaista je prava šteta što nismo poveli. Umjesto da kapitaliziramo dobru igru i prilike, dozvolimo protivniku da nas razbije. U minuti nam zabiju dva gola i kasnije se bilo teško vratiti protiv ekipe takve kvalitete kakva je Španija - rekao je Misimović.
Kreator igre naše reprezentacije složio se s konstatacijom da je bilo i nerealno očekivati uspjeh protiv prvaka Evrope.
- Kada igraš s ekipama iz samog vrha, moraš zabiti iz svake polušanse, a kamoli iz onakvih prilika kakve smo mi imali. Vrhunske ekipe surovo kazne takve greške. To se i nama desilo. Da smo na početku poveli, možda bismo ostvarili povoljniji rezultat, a možda bi završilo i isto kao što je i ovako - smatra Zvjezdan.
Misimović je jedan od devetorice kojima je prijetila opasnost od drugog žutog kartona. To je bila kočnica koja je sputala igru naše reprezentacije.
- Normalno da smo se pazili i išli lakše nego što bi inače. U ovakvim utakmicama moraš ići 100 posto i više ako želiš da iznenadiš favorita kakav je Španija. Dobro je što nismo dobili kartone pred baraž.
Možemo biti ponosni
Nakon završetka takmičenja u grupi, Misimović kaže da možemo biti ponosni ostvarenim.
- Pred početak, Španija je bila veliki favorit i opravdala je to. Mi smo odigrali odlično i osvojili drugo mjesto, što je za nas ogroman uspjeh. Sada je pred nama baraž i trebamo odigrati najbolje što možemo i pokušati napraviti još jedno iznenađenje - zaključio je naš as.
Najlakše protiv Grčke
Misimović smatra kako bi nam u baražu izgledi najbolji bili protiv Grčke.
- Čini mi se da je to najlakši protivnik. U procentima, šanse bi nam bile 50:50. Vjerujem da bismo Grke mogli iznenaditi - rekao je Misimović.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
već objavljeno, otišli smo 4 mjesta gore, sad smo 42.CRNI_SA je napisao/la:u koliko sati fifa objavljuje rang listu ako je danas ?
Ćamil Sijarić
Ćamil Sijarić
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
Srvarno mi se cini smjesna ova rang lista :S
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
hrvatska se nije kvalifikovala a napredovala jedno mjesto
koji su seljoberi ovi iz fife

Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.