Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

bebek1
Kontakt:

Re: Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 13:22

dujo je napisao/la:Kako može jedan sušić,trener drugoligaških turskih ekipa,da vodi zvezde poputt džeke,misketa,ibiševića,nema znanje ni iskustvo,jeste on najbolji fudbaler bih,ali to mu nedaje za pravo da je bogom dan da vodi repku,barbqarez takodje velik igrač.ali to što je domoljub ne zanači da je stvoren za selektotra,njegovo je mesto direktor repke gde bi mogao više da uradi,zašto ne priznamo da nemamo domaće iskusne dobre trenere,15 godina nas nisu niogde doveli,zar mislite da će sad,NEMA ŠANSE
Kada budes govorio i pisao Bosanski jezik,bice napredka.
U BiH su zvijezde a ne zvezde....
Ne pisi gluposti,upravo te zvijezde ne trebaju trenera da ih uci,potrebna je osoba koja ima ambicije i zelje da odvede BiH na jedno veliko takmicenje,moj favorit je Babarez.
Vratit cu se na jos jedan tvoj post,gdje kazes da moramo Srbina za selektora.Gdje ti zivis,ljude koji su do jucer pljuvali po BiH i nasem narodu,ti bi to za selektora :roll:
Samo pravog Bosanca,kojem nije financijski interes na prvom mjestu,vec uspjeh njegove nacije!

dujo
Kontakt:

Post Postao/la dujo » 28 dec 2009, 13:27

Nije pitanje ''MEHMEDA ili DUŠANA'' pitanje je znanja ,autoriteta ,iskustva,ako nemaš znanja šta ti vredi patriotizma,15 godina sa domaćim trenerima i veliko NIŠTA,FARUK,DAJDŽA,BAKA,treba čoveks sa strane koji ne bi bio uvučen u čaršijske priče,STEPANOVIĆ IDELANO REŠENJE,čovek sa strane poznje naš mentalitet,iskusan,cenjen u nemačkoj,pozitivan,harizmatičan,za nijm bi došao i velik broj igrača i navijača,u pitanju je struka i autoritet ali bosni nema takvih trenera

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 13:35

dujo je napisao/la:Nije pitanje ''MEHMEDA ili DUŠANA'' pitanje je znanja ,autoriteta ,iskustva,ako nemaš znanja šta ti vredi patriotizma,15 godina sa domaćim trenerima i veliko NIŠTA,FARUK,DAJDŽA,BAKA,treba čoveks sa strane koji ne bi bio uvučen u čaršijske priče,STEPANOVIĆ IDELANO REŠENJE,čovek sa strane poznje naš mentalitet,iskusan,cenjen u nemačkoj,pozitivan,harizmatičan,za nijm bi došao i velik broj igrača i navijača,u pitanju je struka i autoritet ali bosni nema takvih trenera
Jeli ti poznata razlika izmedju trenera i selektora?
Nama je potrebna osoba koja poznaje nase fudbalere,nacin igre i sposobnosti,a ne trener...
Primjer,Scolari i Portugal,odlican trener,najplaceniji,Portugal pun zvijezda...i sta je on uradio na Euru,popusio!
Jos bolji primjer,Kek i Katanec,nikada nisu bili treneri,a oba odvela Sloveniju na Svjetsko,pa ti malo razmisli sta zelim da ti kaze.Nisam nacionalist,samo veliki patriota!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 dec 2009, 13:35

@Principatus, svaka čast za komentar, u potpunosti se slažem.

@Bebek1: ijekavica, ekavica, ikavica / bosanski, hrvatski, srpski su priznati jezici u BiH. Ako ne vjeruješ pogledaj neki broj Službenog lista ili posjeti web stranicu neke od državnih institucija pa ćeš vidjeti da koriste svako od navedenih pisama a dijalekti su dijelovi tih pisama. Stoga nemoj bezveze tutorovat.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 dec 2009, 13:39

dujo je napisao/la:Nije pitanje ''MEHMEDA ili DUŠANA'' pitanje je znanja ,autoriteta ,iskustva,ako nemaš znanja šta ti vredi patriotizma,15 godina sa domaćim trenerima i veliko NIŠTA,FARUK,DAJDŽA,BAKA,treba čoveks sa strane koji ne bi bio uvučen u čaršijske priče,STEPANOVIĆ IDELANO REŠENJE,čovek sa strane poznje naš mentalitet,iskusan,cenjen u nemačkoj,pozitivan,harizmatičan,za nijm bi došao i velik broj igrača i navijača,u pitanju je struka i autoritet ali bosni nema takvih trenera
Nisam sreo dosadnije osobe po forumima! Ima li ijedan sajt na kojem ti ne pises o Stepanoviću??? KOliko te plaća on??? Jesi providan u p.m.!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 28 dec 2009, 13:43

ja sa za barbareza....i nejsretni bih bio kad bi barbarez posto selektor...ljudi moji mi ove igrace koje mi imamo njima i netreba neki iskusni selektor njima samo treba covjek koji ce ett bit tu da ga slusaju a znajte da ce barbazea slusat pa vise nego ciru...pogledajte vi samo nase igrace to je strasno....dzeko pjanic ibisevic miske sejo ....sad begovic me fascinira pa neki dan sam plako protiv liverpoola ,pa chelsea..a jedino kako moze primit gol je iz penala...ASMIR BEGOVIC NA KRAJU SEZONE PRELAZI U TIM IZ VELIKE 4 ENGLESKOG FUDBALA...znam da nije tema o asmiru al sam moro napisat...sa barbom na EURO 2012...
Zadnja izmjena: miralem444, dana/u 28 dec 2009, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 13:44

NoName je napisao/la:@Principatus, svaka čast za komentar, u potpunosti se slažem.

@Bebek1: ijekavica, ekavica, ikavica / bosanski, hrvatski, srpski su priznati jezici u BiH. Ako ne vjeruješ pogledaj neki broj Službenog lista ili posjeti web stranicu neke od državnih institucija pa ćeš vidjeti da koriste svako od navedenih pisama a dijalekti su dijelovi tih pisama. Stoga nemoj bezveze tutorovat.
Ja sam rodjen u toj drzavi,i nikada se nije ekavica govorila,i rijec BRE!
A to sto pojedini vide Srbiju u BiH,je veliki problem koji se mora rijesiti ;)

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 13:47

SERGEJ BARBAREZ :!: :!: :!: :!:

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 28 dec 2009, 13:48

voltron30 je napisao/la:
Nisam sreo dosadnije osobe po forumima! Ima li ijedan sajt na kojem ti ne pises o Stepanoviću??? KOliko te plaća on??? Jesi providan u p.m.!
Vidim nisi dobro upoznat u vezi stepanovica!On je trener koji je bio kandidat na proslom izboru prije cire, i tada je trazi veliku platu i td!
Sto se tice susica, do neki dan nije htjeo cuti za reprezentaciju, falan savez, pa majka mu stara savez je ostao isti!
Pa pogledajte sta susic kaze u svom prvom intervju, veli kada sam vidio kakve igrace imamo..., mogo bi se sa malo truda, il izmedju redova, sa nimalo znanja, proslaviti!
Sad je lako trenirat i taktike spremat kad imas djeku i ostale!
Ja sam za barbareza i tacka!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 dec 2009, 13:51

bebek1 je napisao/la:
NoName je napisao/la:@Principatus, svaka čast za komentar, u potpunosti se slažem.

Nisam govorio za BRE nego za ekavicu. Na koliko si ti mjesta rođen pa znaš da se ni u jednom dijelu BiH nije govorila ekavica? U mnogim dijelovima naše zemlje se govore različiti dijalekti i to je bogatstvo a ne problem.
Ja sam rodjen u toj drzavi,i nikada se nije ekavica govorila
- Kako misliš u TOJ državi? Gdje sada živiš?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 14:15

NoName je napisao/la:
bebek1 je napisao/la:

Nisam govorio za BRE nego za ekavicu. Na koliko si ti mjesta rođen pa znaš da se ni u jednom dijelu BiH nije govorila ekavica? U mnogim dijelovima naše zemlje se govore različiti dijalekti i to je bogatstvo a ne problem.
Ja sam rodjen u toj drzavi,i nikada se nije ekavica govorila
- Kako misliš u TOJ državi? Gdje sada živiš?
Zivim u toj Republici Srpskoj,bogatstvu tvoje drage BiH,to je veliko bogatstvo gdje se kokarde nosaju i vihore srpske zastave a ne drzavne. :D

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 28 dec 2009, 14:55

ma daj...e cuj to...hajd drago mi je cuti to...hajd sad ti ekavica i mile pod ruku na traktora i pravac srbija pa se vijorite koliko hocete ja neznam kako ovo admini dopustaju???
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

yoystik
Kontakt:

Post Postao/la yoystik » 28 dec 2009, 15:13

pa ljudi,dokle cete vise govoriti o tom nacionalizmu i tim glupostima,ovo je forum na kome je sport glavna tema,a ne ko je ciji,prema tome,trebate se samo izjasniti ko bih po vasem misljenju bio najbolji selektor,a ne polemizirati i presipati iz supljeg u prazno vec godinama; :lol: SERGEJ BARBAREZ :lol:

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 15:54

johnnyHZ je napisao/la:ma daj...e cuj to...hajd drago mi je cuti to...hajd sad ti ekavica i mile pod ruku na traktora i pravac srbija pa se vijorite koliko hocete ja neznam kako ovo admini dopustaju???
Ja sam Bosanac a ne Srbin....zelio sam istaci samo sta se desava u nasoj drzavi.
Ne zelim da navijaci koji nikada nisu bili na utakmicama nase repke i koji navijaju protiv nje,pametuju po forumu i kritikuju nase legende,Barbarez,Susic itd.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 28 dec 2009, 16:49

Katanac najbolje resenje.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 28 dec 2009, 17:55

bebek1 je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:ma daj...e cuj to...hajd drago mi je cuti to...hajd sad ti ekavica i mile pod ruku na traktora i pravac srbija pa se vijorite koliko hocete ja neznam kako ovo admini dopustaju???
Ja sam Bosanac a ne Srbin....zelio sam istaci samo sta se desava u nasoj drzavi.
Ne zelim da navijaci koji nikada nisu bili na utakmicama nase repke i koji navijaju protiv nje,pametuju po forumu i kritikuju nase legende,Barbarez,Susic itd.
sorry jbg do mene je..al kada vidim ...jbg.....moja greska :D al nemogu ja cim procitam da neko nesto u tom smislu uhhhhhh
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 28 dec 2009, 18:07

dujo je napisao/la:Rat je učinio svoje,srbi i hrvati imaju rezervu,a bošnjaci svojim činjenjem ili ne činjenjem,rade da srbi i hrvtai ne osećaju bih kao svoju državu,svi su se izredjali na selektorskoj funkciji,ali nijedan srbin,kako se nerazmišlja malo šire,dovodjenjem jednog iskusnog srpskog trenera,promenila bi se klima i u republici mrskoj,u srbiji ljudi simpatišu džeka,ibiševića ,misketa,možda tek za dvadeset godina kad se zaborave ratne strahote,nešto bude od države i sporta
Nikad nece niti jedan srbin iz RS navijati za BiH,to svi znamo i necemo se sad praviti budale...i nema te "usluge" (npr. u dovođenju srbina za selektora) koja ce natjerati srbina iz RS da malo razmisli u kojoj državi živi ida pocne za nju navijati...dok god su kokarde,šubare,dvoglavi orlovi,trobojke standardna ikonografija na stadionima a majcica srbija sponzor separatizma i odcijepljenja o te price nema ništa,taman svaki put bio selektor srbin i to svi vrlo dobro znamo...kakva crna promjena klime?? nema ništa od te price.
Previše je krvi poteklo u minulom ratu,previše se zla izdešavalo (na svim stranama) da bi se docekalo takvo nešto.
Sam premier RS javno,glasno i jasno porucuje da ne prihvata državu u kojoj živi i u kojoj prima platu,da je nezadovoljan sa životom u njoj,u ime srpskog naroda porucuje da su i srbi nezadovoljni...pa kako onda da navijaju za državu koji (prije svega) ne priznaju i koji ne vole :?:
Isto ovo važi i za hrvate iz hercegovine i srednje bosne...jednostavno ne vole reprezentaciju ove države.
Što je to tako,o tome neka pišu sociolozi, psiholozi i istoricari...ali ovo su cinjenice neoborive.

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 28 dec 2009, 18:35

Mandrak je napisao/la:
dujo je napisao/la:Rat je učinio svoje,srbi i hrvati imaju rezervu,a bošnjaci svojim činjenjem ili ne činjenjem,rade da srbi i hrvtai ne osećaju bih kao svoju državu,svi su se izredjali na selektorskoj funkciji,ali nijedan srbin,kako se nerazmišlja malo šire,dovodjenjem jednog iskusnog srpskog trenera,promenila bi se klima i u republici mrskoj,u srbiji ljudi simpatišu džeka,ibiševića ,misketa,možda tek za dvadeset godina kad se zaborave ratne strahote,nešto bude od države i sporta
Nikad nece niti jedan srbin iz RS navijati za BiH,to svi znamo i necemo se sad praviti budale...i nema te "usluge" (npr. u dovođenju srbina za selektora) koja ce natjerati srbina iz RS da malo razmisli u kojoj državi živi ida pocne za nju navijati...dok god su kokarde,šubare,dvoglavi orlovi,trobojke standardna ikonografija na stadionima a majcica srbija sponzor separatizma i odcijepljenja o te price nema ništa,taman svaki put bio selektor srbin i to svi vrlo dobro znamo...kakva crna promjena klime?? nema ništa od te price.
Previše je krvi poteklo u minulom ratu,previše se zla izdešavalo (na svim stranama) da bi se docekalo takvo nešto.
Sam premier RS javno,glasno i jasno porucuje da ne prihvata državu u kojoj živi i u kojoj prima platu,da je nezadovoljan sa životom u njoj,u ime srpskog naroda porucuje da su i srbi nezadovoljni...pa kako onda da navijaju za državu koji (prije svega) ne priznaju i koji ne vole :?:
Isto ovo važi i za hrvate iz hercegovine i srednje bosne...jednostavno ne vole reprezentaciju ove države.
Što je to tako,o tome neka pišu sociolozi, psiholozi i istoricari...ali ovo su cinjenice neoborive.
@Mandrak SVAKA TI CAST

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 dec 2009, 18:44

Mandrak je napisao/la:
a zastave Saudijske Arabije i Turske na utakmicama u federaciji? To naravno nije ništa. :roll:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 dec 2009, 18:47

alan_kardec je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:
a zastave Saudijske Arabije i Turske na utakmicama u federaciji? To naravno nije ništa. :roll:
Haj sad realno, koliko si istih vidio u zadnjim kval-tekmama==??? :evil:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.