BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 04 nov 2010, 23:37

Uff kakav meč i kakva šteta pa smo opet ostali bez pobjede. :( Morali smo kazniti propuštene šanse PSG-a, i čekao sam taj trenutak od 60-e minute u onom našem power playu, ali jednostavno nam nije suđeno u ovoj prokletoj EL. :evil: Nisam odavno gledao ovako dobar meč bez golova. Nevjerovatan tempo, pogotovo naših u zadnjih30-ak minuta i velika je šteta pa ono Lewa nije uspio zabiti. :x

Prvo poluvrijeme jedno od najlošijih ove sezone. Previše nervozno smo ušli u meč, puno kompliovali (kao i obično) i dobro smo prošli sa nulom na poluvremenu. Nismo ulazili u duele žustro kao domaći, sve je nakako bojažljivo izgledalo. Pišonja očajan, Nene ga je pravio smiješnim, i Klopp je povukao pravi potez izbacivši ga iz igre. Grosoonja odličan na desnom beku, čak je natjerao i trenera PSG-a da izvede Nenea, koji je bio neuhvatljiv u prvom poluvremenu. Schmelle je monstrum, kakva su ono pluća :shock: , frajer u sudijskom piči po lijevoj strani ko formula i umal da nam donese pobjedu, jer je omogućio Lewi 100000% šansu, ali ovaj pravo u armenskog golmana puca. Schmelle nije izgubio duela (osim onog kod šanse Erdinga), i ovo mu je ubjedljivo najbolja partija u ovoj sezoni. Roman je u životnoj formi, čovjek sve skida i unosi veliku sigurnost našoj odbrani. Neven nije bio na svom nivou, imao je par ispada, a Hummmy je bio suveren i dominantan u duelima.Odličan potez je bio i prebacivanje Gotzea na lijevu stranu, ali je Mario večeras previše komplikovao, kao i kompletan tim. Sve ide k'o po loju do kaznenog i onda ide meljanje. Čitavu sezonu nam se to provlači, kao i nizak procenat iskorištenosti velikih šansi. Napadači da nikako da pročepe kako treba, fulaju nemoguće u skoro svakoj utakmici. :(

Zadnjih pola sata je pokazalo da imamo veliki potencijal, kvalitet, i nevjerovatnu želju i borbenost, i šteta je pa nismo bili nagrađeni za to. Edel je fantastično odbranio i udarac Kagawe, i bio je pravi zid na golu PSG-a večeras.

Odigrali smo 4 meča i imamo samo 5 bodova, ali smo u svakoj utakmici bili bolji rival ( možda je večeras PSG imao izglednije prilike, ali smo ih igrom ubili) i to najviše boli. Ali nema predaje, moramo dobiti obe i nadat se poklapanju nekih rezultata i idemo dalje. :D

Naredni meč igramo protiv Hannovera u gostima i to u nedjelju.

@Amer

Ma neće se koeficijent BL nimalo uyebat, zar ne vidiš da se Italijani ne mogu sastat sa pobjedom u EL. :lol: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 05 nov 2010, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 nov 2010, 23:40

Nema veze, ja prezadovoljan igrom u drugom poluvremenu. Svaka cast momcima, ostavili su srce na terenu. Ni u jednoj utakmici se nisu obrukali, samo je realizacija falila. Sansi je bilo bruku i protiv SEville i PSG-a. Jos uvijek smo u igri, samo da Sevilla ne pobjedi u Parizu i sami odlucujemo u zadnjem kolu u Sevilli o prolasku. Ponosan sam na ovu ekipu, nema veze iako ne prodjemo, nisu to neke pare. Premije su cista mizerija, nesto malo isplativije takmicenje od DFB kupa.

Momcima se nema sta zamjeriti veceras, borbeno do maximuma. Placamo danak neiskustvu u evropskim utakmicama.
Schmelzer-kapa do poda za onaj sprint u 91. minuti i za nastup generalno veceras. Konacno je Klopp u drugom stavio Gotzea na lijevo krilo, tu je ubjedljivo najjaci.

Sljedeca tekma u nedjelju u Hannoveru i mislim da su nam minimalne sanse da tamo pobjedimo. Zadnjih godina se patimo protiv njih a jos veceras se istrosili.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2010, 23:46

Hare_BvB je napisao/la: ako dobjemo obe tekme idemo dalje, a na osnovu naših igara u El imamo puno pravo da se tome nadamo.

Nije 100% ...ako bi Sevilla dobila Psg a oni Karpate onda nama ni 6 bodova do kraja nije dosta posto PSG je sada bolji od nas u medjusobnom duelu...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 nov 2010, 23:57

Damir_BvB je napisao/la:Hare ocekujem tvoju analizu nesto te nema nisi valjda ljuttttt i razocaran na ove nashe :(
Ma gdje ći biti razočaran druže, malci nam umal nisu pocrkali od trke. ;)

Ne da nam se nikako u ovoj EL. Kao prvo smo dobili preyebenu grupu, a kao drugo, nikako fortuna da nas pomazi. Morali smo ovo večeras dobiti. Ako Lewa nastavi biti frljav u završnici, postaće Lewat. :twisted:

Jedno se mora zaključiti, a to je da jedan igrač tipa Grossonje ne može igrat kao krilo, jer nema ni brzinu, ni tehniku, a samo ima snagu i borbenost. Bolje ga je gurat u sredinu, da kolje protivnike, a evo večeras se pokazao i kao puno bolje riješenje za desnog beka od Pišonje, koji je jedno veliko razočaranje u zadnjim mečevima.

Gotze je mnogo opasniji kada igra lijevo, jer tada lagano probija svojim prodorima u sredinu i stvara velike probleme protivnicima, jer zna podvaliti idealnu loptu za napadača a može i šutirati, jačom, desnom nogom. Kada je lijevo, on stvara mnogo više prostora i Schmelleu. Sahin i Kagawa su mozgovi, i bez probema mogu gurnuti napadača u šansu, ali napadači su nam očajni u zadnje vrijeme. Lucas nije borben kao prije, ne ulazi u duele, a Lewa je izgorio od želje za dokazivanjem i to ga strašno sputava. U europskim takmičenjima, ako želiš neki uspjeh moraš iskoristiti svaku šansu koja ti se ukaže (sjetimo se Intera lani), ali mi najviše fulamo upravo u tim utakmicama. Tipičan plod neiskustva naše ekipe.

EDIT:

Tako je @adnan. ;)

Ja sve kontam da PSG ima 7 bodova. :oops:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 nov 2010, 00:56

"PSG have been lucky enough in this competition, they can go far," Klopp told reporters.
:lol: Kralj, ali šta nam vrijedi. :twisted:

Pišonja se povrijedio. :( :twisted: Oba desna beka su out, eto nam Grossonje ope' u odbranu. :twisted:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 nov 2010, 15:05

Klopp je napisao/la:Nema veze, ja prezadovoljan igrom u drugom poluvremenu. Svaka cast momcima, ostavili su srce na terenu. Ni u jednoj utakmici se nisu obrukali, samo je realizacija falila. Sansi je bilo bruku i protiv SEville i PSG-a. Jos uvijek smo u igri, samo da Sevilla ne pobjedi u Parizu i sami odlucujemo u zadnjem kolu u Sevilli o prolasku. Ponosan sam na ovu ekipu, nema veze iako ne prodjemo, nisu to neke pare. Premije su cista mizerija, nesto malo isplativije takmicenje od DFB kupa.

Momcima se nema sta zamjeriti veceras, borbeno do maximuma. Placamo danak neiskustvu u evropskim utakmicama.
Schmelzer-kapa do poda za onaj sprint u 91. minuti i za nastup generalno veceras. Konacno je Klopp u drugom stavio Gotzea na lijevo krilo, tu je ubjedljivo najjaci.

Sljedeca tekma u nedjelju u Hannoveru i mislim da su nam minimalne sanse da tamo pobjedimo. Zadnjih godina se patimo protiv njih a jos veceras se istrosili.
Sve dure buraz, samo ne shvatam to "istrosili se" - kako mozes reci da se neko istrosio kad je smelle onakav sprint napravio u 90 min on je imao snage da i igra jos jedno poluvrijeme.... a jos 2 dana imaju da se oporave do nedjelje ...

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2010, 16:26

Ma druze nije problem, mogu oni i 2 utakmice odigrati zaredom ali je pitanje kako ces se sutradan osjecati? I to ne kazem samo ja, pitaj i igrace, svi ce ti reci da ovakve utakmice kostaju puno snage. Ali s obzirom da igramo dva puta sedmicno, Klopp maximalno izlazi u susret igracima. Sad ove sedmice su imali pauzu 2 dana pred mece s PSG-om, samo u srijedu trenirali. Tako je to kad imas za kondicionog trenera Bartleta, najveceg među najvecim u svom poslu.

ŽorŽ.
Kontakt:

Post Postao/la ŽorŽ. » 05 nov 2010, 20:10

Uskoro ćete opasti na tabeli, a i ispadate iz EL-a ;)
Herz für Bayern

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2010, 22:27

ŽorŽ. je napisao/la:Uskoro ćete opasti na tabeli, a i ispadate iz EL-a ;)
Za muštuluka si. Kol'ko išćeš za muštuluk?

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2010, 23:18

Stimung u Parizu:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 nov 2010, 01:46

Hare_BvB je napisao/la:Ma neće se koeficijent BL nimalo uyebat, zar ne vidiš da se Italijani ne mogu sastat sa pobjedom u EL. :lol: :mrgreen:
Zabare ne zanima Uefa Kup. Ocigledno u tom takmicenju nije neka lova, a Zabar se nece maltretirati ako zna da nece kvalitetno profitirati. Juventusu je vaznije pobjediti Casenu nego proci grupnu fazu 'sirotinjskog' Uefa Kupa. Po meni, oni u tom natjecanju igraju sa pola snage, pa ako bude dvoljno dobro i jeste, ako ne, onda nikom nista :mrgreen: .

Iskreno, volio bih da BVB ispadne iz Uefa Kupa da bi se u potpunosti posvetili Bundes ligi i tako uzeli titulu monopolistickom Bajernu koji je i dalje veliki favorit za naslov. Ne moze BVB izdrati dvi teske bitke. Ipak je ova ekipa neiskusna i sasvim sigurno ce dolaziti do oscilacija. Da bi bili maksimalno koncetrisani, potrebno je da imaju iskljucivo JEDAN CILJ. Vrijeme je da BVB bude prvak. Dugo ih nije bilo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 nov 2010, 00:10

Pišonja bi mogao nastupiti u sutrašnjem meču, jer njegova povreda i nije bila toliko ozbiljna.

Sutrašnji meč sa H96 počinje u 15-30 h, a prenos ima na ES2. :mrgreen:

Očekujem nastavak dobre serije i novu pobjedu, kojom bi dodatno odmakli konkurenciji, jer je većina danas napravila kikseve. Bilo bi odlično kada bi sa pobjedom dočekali derbi sa HSV-om koji se igra narednog petka.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2010, 00:16

Sretno BvB sutra, tj. danas. Samo vi skupljajte bodove dok se ostali "traže". Treba odigati bez pritiska i razmišljanja o tabeli, siguran sam da će to i Klopp tražiti.Glasao sam da će BvB osvojiti BL, nemojte me iznevjeriti. :D :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2010, 00:30

spielführer_21 je napisao/la:Sretno BvB sutra, tj. danas. Samo vi skupljajte bodove dok se ostali "traže". Treba odigati bez pritiska i razmišljanja o tabeli, siguran sam da će to i Klopp tražiti.Glasao sam da će BvB osvojiti BL, nemojte me iznevjeriti. :D :mrgreen:
Dortmund sutra treba ici na pobjedu bez ikakvog pritiska, ostro i ofanzivno. Ne mogu previse izgubiti sa porazom, a mogu puno dobiti sa pobjedom. Samo su pobjede vazne, pobjede donose titulu.

Moram reci da sam skeptican. Kada kiksa Bajern, kiksaju i rivali. Sutra cu igrati 1X na Hanover, a ako padnem, nece mi biti toliko krivo :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2010, 00:33

Hannover je nezgodan protivnik,posebno kuci i tamo uvijek igramo zanimljive meceve sa dosta golova...ocekujem bolju realizaciju nego dosad...posebno Barriosa koji je prosle sezone zabijao i iz poluprilika dok mu je sad u naviku preslo da komplikuje pred golom...misljenja sam da ce nam sutra trebati minimum 2 gola za pobjedu...

P.S. Kagawa nije odavno poentirao...mogao bi sutra

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 nov 2010, 15:44

adnan24 je napisao/la:P.S. Kagawa nije odavno poentirao...mogao bi sutra
To je to. :!: :D

Sušinator za 0-1. :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 nov 2010, 16:22

Solidno poluvrijeme za sada i zasluženo vodstvo od 1-0 golom Kagawe. :D Odlično smo igrali u prvih 25 minuta, čak je i Kagawa imao dvije lijepe prilike za povećanje vodstva, ali je oba puta bio neprecizan. u zadnjih 20-ak minuta, igra nam je malo opala, ali bitno je da i dalje držimo konce igre u našim nogama. Domaći još nisu uputili udarac u okvir gola, i izgledaju jako bezopasno. I dalje igraju jako oprezno, ali kako vrijeme bude odmicalo sigurno će se otvoriti i tu vidim priliku da ih drugim golom dotučemo. :)
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 07 nov 2010, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2010, 16:29

Hare_BvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:P.S. Kagawa nije odavno poentirao...mogao bi sutra
To je to. :!: :D

Sušinator za 0-1. :mrgreen:

Sto volim ovako "izbaksuzirati" :mrgreen:

Slicna situacija kao protiv Mainza...treba i ovdje povesti sa 0-2 i tako smiriti domacine koji ce sigurno dosta rizikovati u drugom poluvremenu...samo ovaj put bez penala za protivnika :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 07 nov 2010, 16:54

Ako pobijedite ovo će biti veliki korak prema tituli
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2010, 17:15

Ted Mosby je napisao/la:Ako pobijedite ovo će biti veliki korak prema tituli
Mozda prvog dijela sezone :D

Barrios majstorski za 0-2...Pa crveni karton za domacine i opet promaseni penal Sahina(treba mijenjati izvodjaca)....0-3 Lewandowski

EDIT:
0-4 Kuba na sjajnu asistenciju Da Silve

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.