Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
sinoc sam gledao zenit , vidi se dobar spaletiev rad , ekipa igra dobro . crisito takodjer odigrao veoma dobro
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
ma smješno je uopšte i porediti trenutno ova dva natjecanja, osvajač EL zaradi manje od učesnika LP koji ne uzme ni bod.
priča o zaradi od tv prava je deplasirana jer sva tv prava prodaje uefa, i ta zarada je takođe mizerna što se klubova koji učestvuju u EL tiče, a karte taman podmire 3 putovanja u daleku rusiju, ukrainu i sl.
zamparini je lani govorio kako se palermu uopšte ne isplati igrati EL, igrači mu se umaraju, putovanja daleka a zarade nema.
a što se mega uspjeha njemačkih klubova i u ovom utješnom takmičenju tiče, slični su onima u LP, pa čak i gori, jer u LP barem bajer s vremena na vrije igra finale, u EL-kupu uefa ne sjećam se kad je to neki švabo digao, šalke u prošlom mileniumu i ko još??
jedino ako je nekom uspjeh učestvovati u takmičenju i eventualno grupe proći.
ja vidim u tom takmičenju portugalsko-špansko-rusko-ukrainske uspjehe, a ostali baš i nemaju se s čim pohvaliti
priča o zaradi od tv prava je deplasirana jer sva tv prava prodaje uefa, i ta zarada je takođe mizerna što se klubova koji učestvuju u EL tiče, a karte taman podmire 3 putovanja u daleku rusiju, ukrainu i sl.
zamparini je lani govorio kako se palermu uopšte ne isplati igrati EL, igrači mu se umaraju, putovanja daleka a zarade nema.
a što se mega uspjeha njemačkih klubova i u ovom utješnom takmičenju tiče, slični su onima u LP, pa čak i gori, jer u LP barem bajer s vremena na vrije igra finale, u EL-kupu uefa ne sjećam se kad je to neki švabo digao, šalke u prošlom mileniumu i ko još??
ja vidim u tom takmičenju portugalsko-špansko-rusko-ukrainske uspjehe, a ostali baš i nemaju se s čim pohvaliti
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Nijemci su imali uspješne nastupe večinom u Kupu UEFA , jer Werder je 2009. godine bio u finalu, te iste godine je Hsv stigao do polufinala (1 njemački znači u finalu, 2 u polufinalu), naredne godine opet HSV u polufinalu. To je jedan odličan uspjeh.tony-mortale je napisao/la: a što se mega uspjeha njemačkih klubova i u ovom utješnom takmičenju tiče, slični su onima u LP, pa čak i gori, jer u LP barem bajer s vremena na vrije igra finale, u EL-kupu uefa ne sjećam se kad je to neki švabo digao, šalke u prošlom mileniumu i ko još??
Ali pošto je tema Serija A da se na to malo vratim. Nije Serija A prosipala bodove u Kupu Uefa/Evropskoj ligi, činjenica je da je i Sampdoria ispadanjem u pretkolu Lp prosula isto bodove, jer ekipa koja nastupi u pretkolu a uspješno ga prođe i uđe u grupnu fazu dobiva 4 bonus boda. O tome sam čini mi se već i pisao. Evo Udinese je slično ove sezone prosuo opet ta 4 bonus boda. Talijanima se do sada (uključujući i ovu sezonu) zbir bodova u evro kupovima dijelio sa 7 (7 klubova nastupa) dok Nijemcima sa 6. Logično ako imaš klub više moraš i više bodova skupit da bi se održavao na rang listi.Nijemci koji su dugo imali 4 predstavnika i time jednog predstavnika više od Engleza, jer je tad Bundesliga još bila ispred Premier lige su upravo to četvrto mjesto izgubili u sezoni kad je Bayern osvojio Ligu prvaka. Tada su englezi ukupno više skupili bodova, a imali su logično i veći zbir u zadnji par sezona prije tog prestizanja.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Igrali su polufinala tog takmicenja i Lazio, Parma i Fiorentina, pa i Milan i Inter (2002e). Ali je problem sto su mnogi usli u ta takmicenja samo zato jer su "morali", a ne sa namerom da nesto naprave. Npr. Milan vs Werder pre neku godinu se iz aviona videlo da je Milan tankovao dvomec. Pa onda Roma ove sezone kad je igrala protiv Slovana sa drugom postavom. O epskim potezima Palerma ne bih da pricam, jer je vec ispricano sve.effe_sa je napisao/la: Nijemci su imali uspješne nastupe večinom u Kupu UEFA , jer Werder je 2009. godine bio u finalu, te iste godine je Hsv stigao do polufinala (1 njemački znači u finalu, 2 u polufinalu), naredne godine opet HSV u polufinalu. To je jedan odličan uspjeh.
Ali pošto je tema Serija A da se na to malo vratim. Nije Serija A prosipala bodove u Kupu Uefa/Evropskoj ligi, činjenica je da je i Sampdoria ispadanjem u pretkolu Lp prosula isto bodove, jer ekipa koja nastupi u pretkolu a uspješno ga prođe i uđe u grupnu fazu dobiva 4 bonus boda. O tome sam čini mi se već i pisao.
Uozbilji se malo.
Nije problem u tome sto se vise trazi od onoga kome se vise daje. Problem je u izjednacavanju bodova iz LS sa onim iz LE.Evo Udinese je slično ove sezone prosuo opet ta 4 bonus boda. Talijanima se do sada (uključujući i ovu sezonu) zbir bodova u evro kupovima dijelio sa 7 (7 klubova nastupa) dok Nijemcima sa 6. Logično ako imaš klub više moraš i više bodova skupit da bi se održavao na rang listi.
Englezi su Nemce izdominirali u LS sledecih sezona, pa su opravdali taj ranking. Veliko je pitanje da li Nemci mogu da izdominiraju Italijane u LS.Nijemci koji su dugo imali 4 predstavnika i time jednog predstavnika više od Engleza, jer je tad Bundesliga još bila ispred Premier lige su upravo to četvrto mjesto izgubili u sezoni kad je Bayern osvojio Ligu prvaka. Tada su englezi ukupno više skupili bodova, a imali su logično i veći zbir u zadnji par sezona prije tog prestizanja.
- tony-mortale
- Kontakt:
ma nije uopšte stvar u bodovanju, ono je takvo kakvo je, ovo je samo bila opaska na mit o megauspjehu njemaca u EL, a ima bar 4 nacije uspješnije koje niko i ne spominje, svaka čast na dva polufinala, ja se toga iskreno ne sjećam, jedva pamtim ko je osvojio, tako je vjerujem kod većine prosječnih gledaoca što se EL tiče, jer to takmičenje je odavno izgubilo bilo kakav značaj 

Jbga, njima je sve u rankingu. A ranking se mora opravdati kako god, ali se mora opravdati. Zato ovi sa BL pdfa se polomise da nam pokazu epski pad Serie A, i megagiga uspon BL, samo sto u realnosti je ove sezone Serie A jaca nego prethodne, a BL slabija nego prethodne. Malo ALI, sto devojci srecu kvari.tony-mortale je napisao/la:ma nije uopšte stvar u bodovanju, ono je takvo kakvo je, ovo je samo bila opaska na mit o megauspjehu njemaca u EL, a ima bar 4 nacije uspješnije koje niko i ne spominje, svaka čast na dva polufinala, ja se toga iskreno ne sjećam, jedva pamtim ko je osvojio, tako je vjerujem kod većine prosječnih gledaoca što se EL tiče, jer to takmičenje je odavno izgubilo bilo kakav značaj

Ej Magica ti malo trebaš bolje pogledat moje postove. Ja imam svoje mišljenje, drugi imaju svoje i ok. Al je stvar u tome što s nekim ljudima koji gotive Seriju A se može pričat. S tobom se ne može, jer uvijek vidiš teorije zavjere i uvijek samo nešto kritikuješ kada je u pitanju bundesliga. Ako si korektan koliko se predstavljaš dođi pa nešto pozitivno napiši o bundesligi. Ja gotivim u Italiji Juventus, druge ekipe poštujem, draža mi je bundesliga,ali ti očekuješ da se samo talijanima pozitivno piše. Nisi opšte realan i samo kao da tražiš neke sukobe. A za svaki neuspjeh Talijana imaš opravdanje, a svaki uspjeh njemački ekipa omalovažavaš, zato je suvišno s tobom pričat.MaGiCa je napisao/la:
Jbga, njima je sve u rankingu. A ranking se mora opravdati kako god, ali se mora opravdati. Zato ovi sa BL pdfa se polomise da nam pokazu epski pad Serie A, i megagiga uspon BL, samo sto u realnosti je ove sezone Serie A jaca nego prethodne, a BL slabija nego prethodne. Malo ALI, sto devojci srecu kvari.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- tony-mortale
- Kontakt:
pa stalno on govori nešto pozitivno o BL, svi mi govorimo nešto pozitivno o BL, svi do jednog, a to je bayern-pozitivan da pozitivniji nemože biti, pozitivniji je od magic johnsona, al ostalo sve je tanko.
- anton 1983
- Kontakt:
I sad recimo ti baš spomeneš Porto koji je baš prodao falca baš tom Atleticu za 40 miljona eura. Ajde LE nije bio primaran razlog takvoj sumi, no njegov broj golova u tom natjecanju ga je ziher dignuo u orbitu.JuveSissoko je napisao/la:Znas kad ce LE bit atraktivno takmicenje vecini kubova a narocito italijanskim,onog dana kad to takmicenje donese tise para od transfera jednog igraca,Palermo,Udinese i slicne ekipe koje opstaju zahvaljujuci poslu preko ljeta vise koristi imaju od prodaje svojih najbolji igraca nego da ih cuvaju i pokusaju osvojit LE,a da bi igraca zadrzao valja mu podebljat ugovor,a od kojh to para?para zaradjenih kroz LE?hehe,dont make me laugh,et i Atl.M i Porto osvojise LE, i sta bi?opet su primorani da prodaju svoje igrace,jer je to unosnije i od toga zive,kad bude vise para u LE tad ce bit i ozbiljnijih pristupa,a ne kao recimo Tottenham stavi drugu ekipu,jer zna da mu 4 ili 3 mjesto u EPL donosi vise para nego da trosi igrace na LE koja mu i pored osvajanja ,za danasnje standarde,donese sicu,nekad davno kad fudbal nije bio toliki biznis,igraci su se borili za svaki trofej,jer broj trofeja je bio dokaz kvaliteta i prestiza,danas se prvo igra za platu pa tek onda za trofej,sem ako trofej ne donosi ogroman novac,a to danas,sto se tice europskih klupskih takmicenja nudi samo LS
Pa znam ja kakvo je LE smeće od natjecanja kada su u pitanju pare pa i prestiž, la molim te reci mi zar su klubovi tipa Sampdoria, Lazio, palermo, klubovi koji su iznad tog natjecanja i zaslužuju više? Pa baš takvi klubovi bi se takvom natjecanju trebali radovati jer je to natjecanje po njihovoj mjeri. isto to vrijedi i za Udinese jer realno njima cilj nemore biti LP već dosloFce Liga Uefe...No dobro nećeš shvatiti poantu. ja ti sam oću reći da su švabi za razliku od Talijana, o drugima mi se neda, našli načina kako da nađu zadovoljstvo i PROFIT u tom natjecanju

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Najpametnije sto procitah u ovoj raspraviI sad recimo ti baš spomeneš Porto koji je baš prodao falca baš tom Atleticu za 40 miljona eura. Ajde LE nije bio primaran razlog takvoj sumi, no njegov broj golova u tom natjecanju ga je ziher dignuo u orbitu.
Pa znam ja kakvo je LE smeće od natjecanja kada su u pitanju pare pa i prestiž, la molim te reci mi zar su klubovi tipa Sampdoria, Lazio, palermo, klubovi koji su iznad tog natjecanja i zaslužuju više? Pa baš takvi klubovi bi se takvom natjecanju trebali radovati jer je to natjecanje po njihovoj mjeri. isto to vrijedi i za Udinese jer realno njima cilj nemore biti LP već dosloFce Liga Uefe...No dobro nećeš shvatiti poantu. ja ti sam oću reći da su švabi za razliku od Talijana, o drugima mi se neda, našli načina kako da nađu zadovoljstvo i PROFIT u tom natjecanju

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Onda ti ne umes da citas ono sto sam ja napisao.effe_sa je napisao/la: Ej Magica ti malo trebaš bolje pogledat moje postove. Ja imam svoje mišljenje, drugi imaju svoje i ok. Al je stvar u tome što s nekim ljudima koji gotive Seriju A se može pričat. S tobom se ne može, jer uvijek vidiš teorije zavjere i uvijek samo nešto kritikuješ kada je u pitanju bundesliga. Ako si korektan koliko se predstavljaš dođi pa nešto pozitivno napiši o bundesligi. Ja gotivim u Italiji Juventus, druge ekipe poštujem, draža mi je bundesliga,ali ti očekuješ da se samo talijanima pozitivno piše. Nisi opšte realan i samo kao da tražiš neke sukobe. A za svaki neuspjeh Talijana imaš opravdanje, a svaki uspjeh njemački ekipa omalovažavaš, zato je suvišno s tobom pričat.
Ne treba vi da hvalite Serie A. Samo treba da budete malo racionalniji. Kad vam kazem da "je BL monopol liga" i da je u "BL doslo 5 top fudbalera u poslednjih 7-8 godina", to nije podsmevanje, vec je realnost. Jer mi recite koji je to klub dovoljno jak, da se stalno takmici sa Bayernom, ako se ne slazete sa mnom

Isto kao sto je realnost da su stadioni u Serie A prazni ili da Juventus 2011 nije tog kvaliteta kao Juventus iz 2006.
E kad si malo racionalniji, onda vidis odakle ta razlika u koeficijentima (iz EL, a ne iz LS). Pa onda vidis da to sa kvalitetom lige i nema toliko velike veze. A pocetna premisa vas sa BL pdfa je: "pogledajte koeficijent, stadione, posete i sl., vi ste u padu, a mi u usponu".

Pa i Palermo je prodao Pastorea za 43mE, a da ovaj nista nije uradio u EL. Ne moze da ti glavni motiv prilikom ucesca u nekom takmicenju bude "eventualna prodaja igraca, ako on zabije xy golova", kada rekiras sezonu u nacionalnom takmicenju i kada gubis finansijski u tom evrokupu.anton 1983 je napisao/la: I sad recimo ti baš spomeneš Porto koji je baš prodao falca baš tom Atleticu za 40 miljona eura. Ajde LE nije bio primaran razlog takvoj sumi, no njegov broj golova u tom natjecanju ga je ziher dignuo u orbitu.
Problem je u tome sto je njima cilj LS, a ne EL.Pa znam ja kakvo je LE smeće od natjecanja kada su u pitanju pare pa i prestiž, la molim te reci mi zar su klubovi tipa Sampdoria, Lazio, palermo, klubovi koji su iznad tog natjecanja i zaslužuju više? Pa baš takvi klubovi bi se takvom natjecanju trebali radovati jer je to natjecanje po njihovoj mjeri. isto to vrijedi i za Udinese jer realno njima cilj nemore biti LP već dosloFce Liga Uefe...

Nije isto ziveti u Nemackoj i u Italiji. Bio sam i u jednoj i u drugoj zemlji i to mogu da ti svedocim iz licnog iskustva. Samim tim se i pogledi na isti problem razlikuju.No dobro nećeš shvatiti poantu. ja ti sam oću reći da su švabi za razliku od Talijana, o drugima mi se neda, našli načina kako da nađu zadovoljstvo i PROFIT u tom natjecanju
Ponašaš se kao realan, a nisi u 90% slućajeva realan. Prvo sječam se govorio si o nekoj nadmoći i talijanske reprezentacije nad Njemačkom, tu dominaciju niko ne vidi, Nijemci najviše evropski prvenstava osvojili i još sad ta reprezentacija miljama ispred talijanske. Drugo spominješ dovođenje igrača, ti i za te igrače koji su dovedeni nečeš da priznaš da su veličina, Ribery sve više pokazuje prvi da je jedan od najjačih u evropi, ali ti osporavaš njegove kvalitete. Dotičeš se stalno evropske lige, a činjenica je da je Schalke prošle sezone bio u polufinalu lige prvaka, izbacio prije toga talijansku ekipu, a ni jedne talijanske ekipe nije bilo u polufinalu. Govoriš samo o rankingu, to nije jedini argument, jer u Italiji je fudbal postao dosta sporiji. Jeste to top liga, liga petice, ali mnoge stvari su daleko od onih npr s početka 90-tih. A malo analiziraj tu riječ monopol, monopol je u španiji, kada 2 kluba drugima uzimaju večinu para, a u BuLi ako je Bayern u stanju kupit najbolje igrače to je zato što najbolje posluje. Znamo da je na početku ovog vijeka u periodu 2000-02 borussia više ulagala od Bayerna. Italija i kao država grca u dugovima i tu da ih Nijemci puste pali bi skroz.Al ti ćeš izmislit sad neke minorne, nebitne argumente. Hvataš se samo za slamčice i zato je bolje te pustit da pričaš u prazno i sam sebe tješiš.MaGiCa je napisao/la:
Onda ti ne umes da citas ono sto sam ja napisao.
Ne treba vi da hvalite Serie A. Samo treba da budete malo racionalniji. Kad vam kazem da "je BL monopol liga" i da je u "BL doslo 5 top fudbalera u poslednjih 7-8 godina", to nije podsmevanje, vec je realnost. Jer mi recite koji je to klub dovoljno jak, da se stalno takmici sa Bayernom, ako se ne slazete sa mnomIli mi recite koji top igraci su dosli u BL sem RVNa i Raula (na zalascima karijera), Robberyja (jedan sutnut iz Reala, a drugi dosao iz Francuske), te Tonija (za koga niti jedan italijanski klub nije hteo da plati te pare)
![]()
Isto kao sto je realnost da su stadioni u Serie A prazni ili da Juventus 2011 nije tog kvaliteta kao Juventus iz 2006.
E kad si malo racionalniji, onda vidis odakle ta razlika u koeficijentima (iz EL, a ne iz LS). Pa onda vidis da to sa kvalitetom lige i nema toliko velike veze. A pocetna premisa vas sa BL pdfa je: "pogledajte koeficijent, stadione, posete i sl., vi ste u padu, a mi u usponu".

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Kad me već citiraš, onda taj dio koji si citirao pročitaj. Ja nigdje nisam niti rekao da je EL glavni razlog za tako nešto, nego da je imao utjecaja na to. falcao se recimo kroz to natjecanje probio. to nije pravilo, ali se i to događa.MaGiCa je napisao/la: Pa i Palermo je prodao Pastorea za 43mE, a da ovaj nista nije uradio u EL. Ne moze da ti glavni motiv prilikom ucesca u nekom takmicenju bude "eventualna prodaja igraca, ako on zabije xy golova", kada rekiras sezonu u nacionalnom takmicenju i kada gubis finansijski u tom evrokupu.
Pa da li je to realan cilj tih klubova? pogledaš njihov kadar, reputaciju i konkurenciju i sve ti je jasTno. Ja nevjerujem da je jednom Palermu, laziu ili Udineseu ili Sampdoriji koja je u 2. ligi cilj prije sezone da se uđe u LP. Da se razumijemo, mogu to oni htjet, ali takav cilj si postaviti je samoubojstvo.MaGiCa je napisao/la: Problem je u tome sto je njima cilj LS, a ne EL.![]()
ne znam kaj bi o ovom djelu komentara trebao misliti....MaGiCa je napisao/la: Nije isto ziveti u Nemackoj i u Italiji. Bio sam i u jednoj i u drugoj zemlji i to mogu da ti svedocim iz licnog iskustva. Samim tim se i pogledi na isti problem razlikuju.

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
- spielführer_21
- Kontakt:
pa daj ti neki parametar po kojem ćemo mjeriti kvalitet ligeNe treba vi da hvalite Serie A. Samo treba da budete malo racionalniji. Kad vam kazem da "je BL monopol liga" i da je u "BL doslo 5 top fudbalera u poslednjih 7-8 godina", to nije podsmevanje, vec je realnost. Jer mi recite koji je to klub dovoljno jak, da se stalno takmici sa Bayernom, ako se ne slazete sa mnomIli mi recite koji top igraci su dosli u BL sem RVNa i Raula (na zalascima karijera), Robberyja (jedan sutnut iz Reala, a drugi dosao iz Francuske), te Tonija (za koga niti jedan italijanski klub nije hteo da plati te pare)

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- anton 1983
- Kontakt:
Zaš bi ti njemu dao to zadovoljstvo da on to određuje?spielführer_21 je napisao/la:
pa daj ti neki parametar po kojem ćemo mjeriti kvalitet lige.. ali trenutni kvalitet, dakle titule tu otpadaju, a i količina WC igrača- jer je to subjektivno, za mene je Gotze među TOP5 veznjaka svijeta, za tebe vjerovatno nije.. Tako i Muller, Hummels i ostali..

[youtube][/youtube] 

"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco
Nemam sta da ti objasnjavam posle ove recenice. Ti ocigledno slabije kapiras neke stvari. Ajde da probam jos jednom...effe_sa je napisao/la: Ponašaš se kao realan, a nisi u 90% slućajeva realan.
U medjusobnim susretima, recimo. Nadji mi jednu jedinu pobedu Nemaca nad Italijom u takmicarskoj utakmici. IKADA.Prvo sječam se govorio si o nekoj nadmoći i talijanske reprezentacije nad Njemačkom, tu dominaciju niko ne vidi, Nijemci najviše evropski prvenstava osvojili i još sad ta reprezentacija miljama ispred talijanske.
Ribery jeste top igrac, ali nije taj kalibar kakvim ga vi predstavljate. A doveden je bez 1 dana u top3 ligama, sto je veliki minus za svakog fudbalera.Drugo spominješ dovođenje igrača, ti i za te igrače koji su dovedeni nečeš da priznaš da su veličina, Ribery sve više pokazuje prvi da je jedan od najjačih u evropi, ali ti osporavaš njegove kvalitete. Dotičeš se stalno evropske lige, a činjenica je da je Schalke prošle sezone bio u polufinalu lige prvaka, izbacio prije toga talijansku ekipu, a ni jedne talijanske ekipe nije bilo u polufinalu.
Schalke je bio u 1 polufinalu, a Bayern u 1 finalu u poslednjih 9 sezona LS. To su sva polufinala i finala BL klubova. Za to vreme, Italijani su uzeli 3 LS i igrali jos 2 finala, pa jos 2 polufinala i bogtepita koliko 1/4 i 1/8 finala.
Rekao sam "glavni argument" ili "pocetna premisa". Ili tumaci lepo ono sto je napisano ili citiraj tacno. Ostalo je podmetanje.Govoriš samo o rankingu, to nije jedini argument,
Sve je u fudbalu skoro drugacije nego sa pocetka 90ih. Pa i BL je slabija sada nego tada, recimo.jer u Italiji je fudbal postao dosta sporiji. Jeste to top liga, liga petice, ali mnoge stvari su daleko od onih npr s početka 90-tih.
Monopol je kada jedan klub vedri i oblaci, a ne kada to rade dva kluba. Dva ili vise cinilaca mogu da prave samo kartel. Dakle, ko ovde ne zna znacenje termina monopolA malo analiziraj tu riječ monopol, monopol je u španiji, kada 2 kluba drugima uzimaju večinu para, a u BuLi ako je Bayern u stanju kupit najbolje igrače to je zato što najbolje posluje.

I koliko je to trajaloZnamo da je na početku ovog vijeka u periodu 2000-02 borussia više ulagala od Bayerna.

Ja nisam video to izmisljanje argumenata. Video sam samo tvoje projekcije i wishful thinking.Italija i kao država grca u dugovima i tu da ih Nijemci puste pali bi skroz.Al ti ćeš izmislit sad neke minorne, nebitne argumente. Hvataš se samo za slamčice i zato je bolje te pustit da pričaš u prazno i sam sebe tješiš.

Pa ti si ih postavio ovde pre 9 meseci. Ti kriterijumi su pokazali da je Serie A>BL u pogledu kvaliteta. Jel tako bese biloanton 1983 je napisao/la:Zaš bi ti njemu dao to zadovoljstvo da on to određuje?spielführer_21 je napisao/la:
pa daj ti neki parametar po kojem ćemo mjeriti kvalitet lige.. ali trenutni kvalitet, dakle titule tu otpadaju, a i količina WC igrača- jer je to subjektivno, za mene je Gotze među TOP5 veznjaka svijeta, za tebe vjerovatno nije.. Tako i Muller, Hummels i ostali..

@Magica:
evo odgovora , sam sebe ne možeš iznevjerit nikako....Uvijek argumenti presmiješni. A o monopolu Bayerna bi se moglo govoriti da Bayern utice na postavljanje sudija, da Bayern uzima drugim klubovima njihove pare, da bayern otima drugima pare od tv prava i slično. Govoriš o monopolu tamo gdje ga nema. Da si spomenuo riječ "dominacija" onda bi to druga stvar bila.Ali s ovim monopol si presmiješan. 

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.