Iz sinocnjeg rezultata se da primjetiti da je dao timu odredjenu flexibilnost,ali najveci problem je sto je ta flexibilnost nastala tamo gdje ne bi smjela biti-u odbrani jer cim smo primili 6 komada to mora znaciti da nam je odbrana veoma "fleksibilna".Napad je najbolja odbrana sto smo i dokazali protiv francuza,samo papetov problem je sto u 15 utakmica jednom ubode taktiku kako treba.marseille7 je napisao/la:
Poprilično nacugan.
Eto tražio si. Pričaš gluposti i pojma nemaš.
Sušić je puno riskirano na početku, napravimo je drastične promjene i nakon 4 5 godina je neko pustio ove igrače da igraju kako znaju. Što veliki broj jednostavno nema dovoljan kvalitet, to nije njegova greška. On je kolektiv unaprijedo za 10 godina i dao je timu fleksibilnost, koju Ćiro nikad nebi znao. Tebi ako je se dopadalo da gledaš reprezentaciju igrajući 5-3-2 to je tvoja stvar, ali meni je bolje gledati da mi tražimo odluku.
Ni Ćiro nije uspio i on je pao na istom - što ti podbacuješ Papetu - karakteru igrača.
U odlučujućoj utakmici na domaćen terenu ključni igrač Misimović ne želi nastupiti, brilijatno mentalno vodstvo kolektiva od strane brilijatnog trenera Ćire.
BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
-
- Kontakt:
marseille7 je napisao/la:Pa de mango koga bi ti stavio da si Trener umjesto Rahimića i Zahirovića?
Samo da naglasim, Xavi Alonso i Schweinsteiger nisu bosanci.
Nasmija me pravo,,, iako mi uopste nije do smijeha.
Tesko je sve ovo. Istorija se opet ponavlja i igra sa nama. Zelim da kazem da sam zaista ponosan na momke koji su iznijeli ove kvalifikacije i doveli nas do baraza jer zaista nije bilo lako. Za taj sledeci korak je potrebno ipak malo vise. Svaki poznavaoc fudbala ce to sam sebi priznati. Protiv onako razigranog portugala tesko je bilo mnogo vise napraviti... Mnogo je faktora za to. Jedan od najbitnijih je ovaj na koji @marseille7 aludira... A to je da jedna ili dvije laste ne cine proljece...
U buduce uspjehe reprezentacije BiH uopste ne sumnjam. Previse je ova igra svima nama u krvi da bi sebi dozvolili da jednostavno operemo ruke od svega ovoga.., Znaci strpljenje, muka, rad.
Na samom kraju ostaje samo jedno pitanje ciji odgovor ce svima nama objasniti mnogo toga. STA SMO OD SVEGA OVOG NAUCILI i kao reprezentacija i kao navijaci???
A za nauciti jos ima mnogo...
- marseille7
- Kontakt:
To stoji. Kad budemo imali potencijalnu konkurenciju već u mladim, onda smo bez brige - no nema je (kvalitetno) i treba se nešto uraditi po tome pitanju. Ima dosta faktora koji igraju tu ulogu, novac npr. mora se tu ponuditi jedan bolji standard da to ne bi bilo samo održavanje kondicije. Najveća stvar oko svega toga je da se prepozna karakter tih igrača, ako se to rano uoči i počnemo razdvajati te igrače prema kategorijama. Najgore bi bilo da se ti ljudi tretiraju svi isto, mislim ako je jedan Pjanić očigledno slobodan duh na terenu i tako se mora tretirati. Ako Zahrović ima liderski karakter odma ga treba uociti i prižiti mu tu ulogu. To sve treba da dešava u ranim godinama a ne dozvoliti da se igrači dokazuju po 2 i 3 liga po zapadu prije nego što ih domaći uopšte vide. Moraju klubovi i Savez tu zajedno igrati, mora Savez dobiti priliku od klubova da poziva te igrače ali mora isto biti spreman da ulozi novac em da pouzdanost samim juniorima. Drago mi je što Široki ili bilo koji drugi klub počinje premlađivanje, najbolje bi bilo da svi tako pođu - optimalno bi bilo kad bi se ti igrači odma i izjasnili da samo hoće igrati za BiH a ne Kroaciju ili neku treću gamad.Kevin je napisao/la:Široki sam istakao jer je moj klub i jer je počeo sa ovom politikom oko mladih, ali je nebitno tu koji klub..marseille7 je napisao/la:Ovaj komentar mi se sviđa, mislim boli me qrac za njegovim klubu ali razmišljanje i ovaj naglasak na mlade reprezentativce je odlično. Moramo shvatiti pojedine stvari, tj. ukoliko hoćemo da imamo neku Konkurenciju na najvećem nivou potrebno je hitno početi raditi na tome. Iako nam nedostaje novac za nešto veliko, treba početi u manjim razmjerima, po klubovima. Pa možda i investirati u jedan omladinski centar, gdje će ti talenti redovno okupljati i traziti im protivnike u svakoj mogućnoj pauzi. Dopustati toj djeci da se rano razviju, da steknu pouzdanost i karakter u mladim godinama, i ona ce nam biti vrijedni zlata. Kad budemo imali 3 Pjanica, 4 Lulica i 5 Salihovica onda ćemo i mi imati težinu u korijenu ali za to je potreban novac, kojeg, normalno, nema.Kevin je napisao/la:jedno mora biti jasno, repka dosadašnjih godina za **** bila, sve se po nacionale gledalo, izbornici matene smiješni bili igre nije bilo nigdje..mlađe repke da ne govorim..al pazi ove godine:
imas ok U-21 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Jagodić
imas U-19 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Karačić (kojega je mentalitet jedva dočekao popljuvat dok utakmice nisu ni počele i onda se svima pokakio u usta)
bez dobrih mlađih repki nema ni dobre seniorske repke, to mora biti jasno svima..
dok u klubovima u PL budu igrali stranci,a po 1 ili nijedan iz omladinskog pogona od toga nema nista..moramo razvijat igrače da bi ih kasnije imali..meni je drago što je moj ŠIROKI krenuo tim putem, ima u ekipi (seniori, juniori, kadeti) dosta, dosta reprezentativaca BiH i neka ima, tako treba i nadam se da će sve do jedan nekad igrat za seniore..ali isto tako treba istaknuti da Široki, mislim jedini da je (s obzirom na ambicije) koji ima 7 igrača iz Širokog u PRVOJ ekipi koja ima tek 1 poraz u 13 kola PL BiH..+ zakarić koji je došao i igrao je i za juniore ali je odmah prešao u seniore...+ Tomić i Zlomislić standardni u Gošku i Hrkać nešto manje..
i plus što se svako malo rade utakmice gdje trener daje šansu juniorima i priključuje ih prvoj ekipi..
meni je drago da je moj Široki krenuo tim putem i nadam se da će se tako nastaviti i dalje..
Mislim da je ovo vrijeme recesije, besparice idealna prilika da se pruži šansa mladim igračima, a da se stranci koji su i skuplji sve manje dovode..i upravo ovo sto kazes kad imas 3 pjanica, 3 Džeke onda ćeš imat i kvalitet..a nije to daleko i nije neostvarivo..
Zadnja izmjena: marseille7, dana/u 16 nov 2011, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
Prosli put protiv nas nije igrao Ronaldo i jos dva igraca i stalne postave. Prosli put nam je dohakao Pepe a ovaj put Ronaldo, Pepe, Meireles je opet onaj stari, a Mouthino je srastao u pravog igraca. Ovaj Portugal je za 5 klasa bolji od onoga Cirinog.Juve-TZ je napisao/la:Samo se pitam kako smo sa onako slabijom ekipom i sa cirom bili bolji protiv portugala, a sad sa izradjenim igracima i sa par pojacanja primimo 6 golova...do cega je do postavke igre koju je pripremio Safet Susic...
kako se covjek sinoc mutavo ponasao to je cudo jedno....ccc
nije prvi put, albanija,rumunija,francuska,protiv albanije u zenici nam i sam Bog pomogao,protiv Bjelorusije u zenici nam sudije pomagale na sve strane, protiv bjelorusije u minsku nam sviraju bezvezni penal....
nez vise sta smo to posebno uradili tj on kao covjek koji je vodio ekipu...
ali neka ostane mada su meni bazarevic,hadzibegic i kodro tri najbolje opcije za trenera...a pape me je stvarno iznenadio kako sinoc covjek u nekom knockdownu nista ne radi, nista 90 minuta da promijeni
Mislio sam se zadrzati na ona dva citirana komentara, al' mi ovaj dade inspiraciju.aleksandar_veliki je napisao/la:Begovic (Stoke stadnadardan)
Zahirovic (Nalcik - vise ne igra, no sto igra)
Spahic (Sevilla - standardan)
Jahic (APOEL - vise ne igra, no sto igra)
Papac (Glasgow standaradan, ali broji posljednje dane karijere)
Rahimic (CSKA - ne igra nikako i kao Papac)
Medunjanin (Maccabi - velik div iz Izraela, standardan)
Pjanic (Roma - u posljednje vrijeme ne igra i jos povreda)
Lulic (Lazio - standardan)
Misimovic (Dynamo, vise ne igra no sto igra)
Dzeko (jedina super klasa)
Hajmo biti malo realni. Da li se ovaj tim moze suprostaviti Portugalcima, da li ovaj tim moze na neko veliko takmicenje. Pred nama su kvalifikacije za SP i opet ce nam biti isto, ako ne i gore jer jednostavno nemamo igraca, nema ih na vidiku. Mi se kunemo u Besica, koji valjda igra u drugom timu HSV-a, Salihamidzic je u njegovim godinama dobrano igrao kod Magatha. Nemamo igraca i to je nas problem. Ove koji su na zalasku nema ko zamijeniti
Apsolutno tacno. U stvarnost i realnost se vracamo samo nakon velikog neuspjeha i teskog pada

Opet treba ocekivati da poletimo, da od Zahirovica pravimo Dani Alvesa,.. Da govorimo kako su drugi precjenjeni, a mi potcjenjeni,.. Pa opet padnemo, pa opet u realnost, pa opet poletimo, padnemo - realnost,...
Neki su ovdje potcjenjivali Mejrelesa, Veloza i Mutinja. Romarioooo i drustvo su pisali kako Portugal nije bauk. Jedini sam tvrdio da nema nikakve sanse da Portugal nadigramo na sredini terena. Sto zbog njihovog uhodanog sistema igre, sto do njihovog veceg kvaliteta.
Pisao sam da moramo staviti najbolje sto imamo da cuva Ronalda i Nanija. Nad'o sam se da ce Susic za Ronalda 'zalijepiti' Spahica, jer napadaci Portugala nisu ni izbliza opasni kao krila. Nad'o sam se jos stosta,.. Al' to nije bitno, Portugal je svakako mnogo bolja ekipa,.. Tesko bi Fergi i Murinjo udruzenim snagama odveli BiH do pobjede.
Al' ono sto me najvise iritiralo jeste kuknjava Spahe i naseg paranoicnog naroda,.. Prva sudijska odluka je od Spahe okarakterisana kao prevara,.. Vec se pocelo sa 'sta radi Stark',.. Vec su se pocele krojiti teorije zavjere i loziti ovaj glupi narod. Vec se poceo traziti alibi za poraz! Evo i ova guska na FTV upravo govori da je penalom konacno 'nesto sudjeno za BiH',.. Pa mislim, haaaalooooooooo!? Jesi normalan narode!? Kako je to nas sudija ostetio!?? Imali su eventualno 3-4 sitne greske na nasu stetu, dok je linijski sudija na pocetku tekme svirao dva 'nidje veze ofsajda',.. Nakon prve greske je vrlo lako mog'o ponistiti cist gol Portugala da je Mejreles bio samo malo precizniji. Poslije je sudija masakrirao Portugal. Da nije bilo sudije, mi bi prosli puno gore.
Sudija je bio ocajno los. To je sve sto se moze reci za sudije.
Al' vidite kakav smo mi narod,.. I ova anketa govori mnogo o nama kao narodu. Mi vec u startu impliciramo prevaru i trazimo alibi za poraz. Uvijek je neko drugi kriv. Zbog toga ne mozemo napredovati. Kako cemo napredovati kad ne uocavamo svoje greske!?? Kako cemo napredovati kada smo mi predobri, a drugi krivi za nas neuspjeh!?? Fuj, fuj, fuj, fuj,... Necu dalje mada bih mogao, samo bezze gubim zivce,... Jadni smo mi.
Nas je problem uzasna liga i katastrofalna infrastruktura,.. Vidjeli smo travnjak Bilinog polja. Pa na onakvom travnjaku se ne moze napraviti dobar igrac. Onaj teren ubija samopouzdanje velikom Ronaldu. Taj Ronaldo na BP travnjaku izgleda kao neki krilni igrac Zelje i Sarajeva. I takvi su svi tereni u nasoj ligi. Da bi reprezentacija napravila neki ozbiljan rezultat, nasa liga mora svake sezone napraviti makar jednog kvalitetnog igraca. Za to nam treba infrastruktura. Al' ostat cu na ovome,.. Za ovo treba posebna tema.
Uh sto se nerviram, ne mogu od nervoze sastaviti koliko - toliko kvalitetnu recenicu

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ja mislim da ovi nasi sada kada izgrade Centar repke, trebaju nabaviti kasete svih utakmica Njemacke repke u zadnjih 10 godina. I lagano pregledati, kako se igra i sta se radi. Njemacka reprezentacije nema nikakvih svjestkih zvijedza , ali ljudi imaju taktiku, zalaganje i kondiciju.
Mislim da bi nam kopiranje njihove igre najvise odgovaralo. I Portugal pokusava kopirati Barcu, uspjeva im.
Ako na EP Portugal slucajno zapadne Njemacka primiti ce Portugalci najmanje 3 komada, a Ronaldo se nece vidjeti protiv Lahma.
Zasto onda ne studirati Njemacku igru i pokusati primjeniti nesto od toga kod nas.
Mislim da bi nam kopiranje njihove igre najvise odgovaralo. I Portugal pokusava kopirati Barcu, uspjeva im.
Ako na EP Portugal slucajno zapadne Njemacka primiti ce Portugalci najmanje 3 komada, a Ronaldo se nece vidjeti protiv Lahma.
Zasto onda ne studirati Njemacku igru i pokusati primjeniti nesto od toga kod nas.
Ne volim pametovati nakon poraza, ali mi moramo biti realni i priznati da za ovaj poraz nije kriv trener. Ko je pratio cijele kvalifikacije mogao je vidjeti napredak i u igri ali prije svega i u izgledu reprezentacije van terena i to je većinom zasluga Sušića. Počeli smo izgledati pred kraj kvalifikacija kao jedna ozbiljna ekipa. Ali koliko kod se trener trudio teško je izbiti seljački mentalitet iz glava naših igrača.
Igračima mora doći iz guz.ice u glavu da je do njih, do njihovog odnosa prema igri, do njihovog pristupa. Većina naših igrača nije svjesna da je poprilično limitirana (imamo samo 3-4 igrača koja mogu igrati na vrhunskom nivou) i da to mogu nadoknaditi jedino fanatičnom borbenošću i maksimalno ozbiljnim pristupom. Kakvi su to profesionalni igrači koji ne mogu uvezati 4 pasa tačna, ne mogu tačno dodati loptu igraču koji je udaljen 10ak metara?? Zašto ne mogu? Zato što nisu skoncentrisani na ono što rade, jer misle da su igračine i da je dovoljno samo da iziđu na teren i sve ide samo od sebe.
Portugal nas je ubio presingom? Kako odgovoriti na to? Pa većom angažovanošću, bržim otvaranjima, TRKOM i MOZGOM. Mogu li oni to? Mogu kad hoće. Pokazali su to u Parizu
Zašto živi zid ne skače kod slobodnjaka? Vjerovatno su procijenili da nema potrebe ili je to onaj sitni detalj koji pokazuje da ipak igrači nisu bili spremni dati i zadnji atom snage za pobjedu.
Kad će već jednom naši igrači skontati da NEMA prigovora, mahanja rukama sudiji, psovanja u jednoj ozbiljnoj utakmici. Prvo zbog takvih stvari gube nepotrebno energiju (koje svakako i nemaju), nisu skoncentrisani na ono na što bi trebali (npr.kako dodati loptu igraču na 5 metara tačno) i zbog toga što će im sudija dati karton i onda imamo slučaj Salihović iz prošlog baraža (koji nam zaje.bao haman pola kvalifikacija) i imamo Lulića sinoć koji je kako mi se učinilo dobio prvo žuti pa onda direktni crveni ( i lahko može dobiti 3-4 utakmice suspenzije). Ako si već mangup, uzmi umjesto toga što pametuješ sudiji i dobiješ crveni karton, napravi barem pošten faul, izbij Ronalda ili Pepea iz kopački i hajd fino u svlačionicu. Barem ćemo znati zašto si dobio crveni.
Igračima mora doći iz guz.ice u glavu da je do njih, do njihovog odnosa prema igri, do njihovog pristupa. Većina naših igrača nije svjesna da je poprilično limitirana (imamo samo 3-4 igrača koja mogu igrati na vrhunskom nivou) i da to mogu nadoknaditi jedino fanatičnom borbenošću i maksimalno ozbiljnim pristupom. Kakvi su to profesionalni igrači koji ne mogu uvezati 4 pasa tačna, ne mogu tačno dodati loptu igraču koji je udaljen 10ak metara?? Zašto ne mogu? Zato što nisu skoncentrisani na ono što rade, jer misle da su igračine i da je dovoljno samo da iziđu na teren i sve ide samo od sebe.
Portugal nas je ubio presingom? Kako odgovoriti na to? Pa većom angažovanošću, bržim otvaranjima, TRKOM i MOZGOM. Mogu li oni to? Mogu kad hoće. Pokazali su to u Parizu
Zašto živi zid ne skače kod slobodnjaka? Vjerovatno su procijenili da nema potrebe ili je to onaj sitni detalj koji pokazuje da ipak igrači nisu bili spremni dati i zadnji atom snage za pobjedu.
Kad će već jednom naši igrači skontati da NEMA prigovora, mahanja rukama sudiji, psovanja u jednoj ozbiljnoj utakmici. Prvo zbog takvih stvari gube nepotrebno energiju (koje svakako i nemaju), nisu skoncentrisani na ono na što bi trebali (npr.kako dodati loptu igraču na 5 metara tačno) i zbog toga što će im sudija dati karton i onda imamo slučaj Salihović iz prošlog baraža (koji nam zaje.bao haman pola kvalifikacija) i imamo Lulića sinoć koji je kako mi se učinilo dobio prvo žuti pa onda direktni crveni ( i lahko može dobiti 3-4 utakmice suspenzije). Ako si već mangup, uzmi umjesto toga što pametuješ sudiji i dobiješ crveni karton, napravi barem pošten faul, izbij Ronalda ili Pepea iz kopački i hajd fino u svlačionicu. Barem ćemo znati zašto si dobio crveni.
care ako cemo realno i da portugal nije onaj portugal sto je bio prije dvije godine nismo ni mi oni sto smo bili prije dvije godine....dinoze je napisao/la:Prosli put protiv nas nije igrao Ronaldo i jos dva igraca i stalne postave. Prosli put nam je dohakao Pepe a ovaj put Ronaldo, Pepe, Meireles je opet onaj stari, a Mouthino je srastao u pravog igraca. Ovaj Portugal je za 5 klasa bolji od onoga Cirinog.Juve-TZ je napisao/la:Samo se pitam kako smo sa onako slabijom ekipom i sa cirom bili bolji protiv portugala, a sad sa izradjenim igracima i sa par pojacanja primimo 6 golova...do cega je do postavke igre koju je pripremio Safet Susic...
nije prvi put, albanija,rumunija,francuska,protiv albanije u zenici nam i sam Bog pomogao,protiv Bjelorusije u zenici nam sudije pomagale na sve strane, protiv bjelorusije u minsku nam sviraju bezvezni penal....
ali neka ostane mada su meni bazarevic,hadzibegic i kodro tri najbolje opcije za trenera...a pape me je stvarno iznenadio kako sinoc covjek u nekom knockdownu nista ne radi, nista 90 minuta da promijeni
nasli smo golmana iz premier lige, vratio nam se papac u odbranu, dobili smo zahirovica,lulica, pjanic je sada izradjen igrac, dzeko spada u evropsku kremu...dodje ti na isto
da je pape reagovao na vrijeme i uradio neki potez koji bi ciro povukao ovo ne bi zavrsilo katastrofalno...
ovako je ne radeci nista samo pustio portugal da nas razvali, prepustio je igrace zvjerima...a ekipa koja se brani izgubi
Avdukic, Maletic, Muslimovic, Zec i Mravac moraju da lete sa spiska. Rahimicu ce bit 36 godina kad kvalifikacije pocnu. Ima li smisla da on igra?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ma mogao je Pape vuci milion poteza, igraci nemaju kvalitet i nisu bili glavom u ovoj utakmici.Juve-TZ je napisao/la:care ako cemo realno i da portugal nije onaj portugal sto je bio prije dvije godine nismo ni mi oni sto smo bili prije dvije godine....dinoze je napisao/la:Prosli put protiv nas nije igrao Ronaldo i jos dva igraca i stalne postave. Prosli put nam je dohakao Pepe a ovaj put Ronaldo, Pepe, Meireles je opet onaj stari, a Mouthino je srastao u pravog igraca. Ovaj Portugal je za 5 klasa bolji od onoga Cirinog.Juve-TZ je napisao/la:Samo se pitam kako smo sa onako slabijom ekipom i sa cirom bili bolji protiv portugala, a sad sa izradjenim igracima i sa par pojacanja primimo 6 golova...do cega je do postavke igre koju je pripremio Safet Susic...
nasli smo golmana iz premier lige, vratio nam se papac u odbranu, dobili smo zahirovica,lulica, pjanic je sada izradjen igrac, dzeko spada u evropsku kremu...dodje ti na isto
da je pape reagovao na vrijeme i uradio neki potez koji bi ciro povukao ovo ne bi zavrsilo katastrofalno...
ovako je ne radeci nista samo pustio portugal da nas razvali, prepustio je igrace zvjerima...a ekipa koja se brani izgubi
Ronaldo puca slobodnjak, samo Dzeko skace ostali se ko pizde uvlace jedan u drugog, vidi im se na faci da ih je strah. Pjanic povrijedzen a igra, pa bolje da je ostao na klupi i usao u drugom poluvremenu.
Treba nam psiholog za repku definitivno, nisu igraci uredu u glavama. Mozda im je pritisak veliki ili su se prepali, nesto ne stima u glavama njihovim uglavnom. Nisu imali jucer uopste stav da imaju muda da nesto naprave. Zato psiholog obavezno. Sve repke ga imaju, samo se kod nas prave muskarcine i kao sta ce nama to. A usrali se ko grlice.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ako mu njegovo tijelo dozvoljava da igra, naravno da ima smisla pa makar bio i zamjena.Cartman je napisao/la:Avdukic, Maletic, Muslimovic, Zec i Mravac moraju da lete sa spiska. Rahimicu ce bit 36 godina kad kvalifikacije pocnu. Ima li smisla da on igra?
A sto se tice ovih prethodno nabrojanih igraca, Avdukic i Mravac su jedini koji se ne bi trebali pozivati, svi ostali su dobrodosli.
Nikad ne znas ko ce kakvu formu imati za godinu dana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
ljudi su nas sinoc ubili presingom..igrali su ko Barcelona kad nema loptu u nogama..fizicki su spremniji i to puno,brzi, okretniji..igrali smo koliko smo mogli..lose je to izgledalo,nismo znali jesmo li posli il dosli..svi su podbacili do jednog na terenu,ne treba nikog izdvajat..idemo dalje, zivot ide dalje i to je too..imamo relativno laganu grupu, abd ic na prvo mjesto i to je to..ova generacija je to zasluzila..te price kako je Susic mogao ovako,onako su glupe i to puno..lako je sjedit kod kuce i nakon onakvog rezultata pricat sto nije ovako, sto nije onako..trener je i treba postovat svaku njegovu odluku,to valjda znate..lako je biti general poslije bitke..hvala ti Susicu,hvala i Asmiru,Saši,Emiru,Sanelu, Adnanu, Elviru, Harisu, Senadu, Miralemu, Zvjezdanu, Edinu, Vedadu, Kenanu, Darku, Sejadu, Muhamedu, Zlatanu..hvala vam, zbog vas se ponosim sto sam BOSANAC..VI STE PONOS DRZAVE!!!!!!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- skyisthelimit
Rahimic se oprasta od aktivnog igranja, i da nije bilo reprezentacije davno bi se oprostio
15.10 - 15.06 ...

Nasi momci su nas mnogo puta do sada obradovali a to ce se desavati i u budcnosti - mi smo ponosni na vas !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Da mi je jos jednom u repci vidjet Bajramovica, makar u prijateljskoj utakmici da se oprosti 

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Mi smo takav narod da sve vidimo crno i samo crno ili bijelo i samo bijelo. Još jednom ponavljam i sinoć sam napisao to. Naša reprezentacija je respektabilna, solidna, čak i više od solidne, dobra reprezentacija. Nismo svjetska velesila, nismo na nivou Španije, Njemačke, Holandije, Engleske, Italije pa i Portugala. Međutim imamo kvalitet da se možemo borit s največim. Sudija nas je oštetio u Francuskoj, sudije u ključnim utakmicama nisu bile na našoj strani.Međutim i kod sudija smo malo respekta dobili, jer u nekim utakmicama bolje nam sude nego prije, primjeri su utakmice protiv Bjelorusije. Moramo još radit na ugledu, na lobiju a i na ekipi. U ekipi je ogroman potencijal. Sinoć su momci s 10 igrača se borili i nisu se predali, mroaju tako nastavit. Dok ima borbe ekipi se stvari mogu oprostit. Ne može se oprostit kad se igrači ne trude, kad ne daju sve od sebe. Sinoć smo za jednu bitnu utakmicu napravili previše grešaka, da je bilo više sreće u ključnim trenucima možda bi sve i bolje bilo po nas. Pa mi smo do sredine drugog poluvremena držali priključak, pustite sad rezultat krajnji, gledajte sveukupno. Nemoj da sad sve crno gledamo, nije nam niko kriv što smo živjeli u iluzijama da ćemo lako u Lisabonu, isto kao da smo sa 0-0 u Zenici sve riješili, pa ko još tako razmišlja. Znači krivi su oni, među njima i mediji koji su dizali narod i govorili da smo korak do EURA. Kakav crni korak ako je bilo 0-0 u Zenici, pa nismo 3-0 pobijedili pa da budemo na korak. Otišli smo sa solidnim rezultatom u Lisabon, taktika nam nije prošla, pala je u vodu ranim golom, koji je bio jako nesretan, sve je moglo biti drugačije. Niti treba nas spuštat na tlo, niti dizat Portugal u nebo, šansi smo mi protiv Portugala imali, nije razlika u kvalitetu onolika koliko rezultat kaže. Razlika ipak postoji, Portugal je bio sinoć bolji, ali je i u ključnim situacijama bio sretniji i spretniji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- bistrikboy
- Kontakt:
Nisam nista pisao sve ove dane jer nekako nisam znao ni sta da napisem,nisam bio optimista nakon onog remija u Zenici,trebala nam je pobjeda mogli smo i doci do nje u izjednacenoj utakmici ali jbga Vedo fulio nemoguce.Protivnik je bio prejak,nije to neka ekipa koja ce igrati neku znacajnu ulogu na Ep jer su Svabe i Spanci miljama daleko a i Englezi polako grade Capellov stil ali jak je Portugal svakako.Sinoc smo vidjeli da nemamo beka koji moze obaviti dobro svoj posao protiv ozbiljijeg protivnika,Mujdza i Salihovic su nas strasno nedostajali s njima na bekovima i Papcem i Spahicem unutra bi sigurno bili crvsci jer ipak Zahirovic i Jahic su daleko od kvalitete ove dvojice.Nedostaje nama mnogo toga da ovakve ekipe pobjedimo,ali nam jako malo fali da se plasiramo,jednostavno malo srece kod zrijeba i sta znas sve je bilo moguce.
Sada kada Rahimica vise necemo imati,a i Miske je cini mi se vec na izmaku,treba razmisljati o integraciji novih igraca u ekipu,Pjanic ce vjerovatno preuzeti ulogu Misimovica,Rahimica ce morati zamjeniti igrac skolovan za tu poziciju,mozda to bued mogao Cocalic ako bude napredovao kao do sada ali mu treba mnogo vise jakih utakmica jer ruku na srce Grcka mu to ne moze pruziti,Besic mora postati standardan u BL ili bar cvajti,ovako nam nije od pomoci,treba poceti razmisljati i o Visci kao alternativi u veznom redu gdje nemamo ni jednog brzog igraca,o nasoj koloniji u Ceskoj ne znam nista ali vidim zabijaju pa mozda se i tu moze naci jedan igrac za repku,Stilicu treba transfer u jacu ligu,katastrofalno se krece bez lopte,bar ovo sto je u repki pokazao.Za kraj volio bih da Pape ostane selektor,fali mu sigurno dosta toga pa da kazemo da je vrhunski trener ali moze on sa ovom ekipom napraviti plasman,treba nam kontinuitet,dosta smo prosuli bodova zbog Papetovog upoznavanja ekipe.
Sada kada Rahimica vise necemo imati,a i Miske je cini mi se vec na izmaku,treba razmisljati o integraciji novih igraca u ekipu,Pjanic ce vjerovatno preuzeti ulogu Misimovica,Rahimica ce morati zamjeniti igrac skolovan za tu poziciju,mozda to bued mogao Cocalic ako bude napredovao kao do sada ali mu treba mnogo vise jakih utakmica jer ruku na srce Grcka mu to ne moze pruziti,Besic mora postati standardan u BL ili bar cvajti,ovako nam nije od pomoci,treba poceti razmisljati i o Visci kao alternativi u veznom redu gdje nemamo ni jednog brzog igraca,o nasoj koloniji u Ceskoj ne znam nista ali vidim zabijaju pa mozda se i tu moze naci jedan igrac za repku,Stilicu treba transfer u jacu ligu,katastrofalno se krece bez lopte,bar ovo sto je u repki pokazao.Za kraj volio bih da Pape ostane selektor,fali mu sigurno dosta toga pa da kazemo da je vrhunski trener ali moze on sa ovom ekipom napraviti plasman,treba nam kontinuitet,dosta smo prosuli bodova zbog Papetovog upoznavanja ekipe.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Fali nam širina. Imamo par kvalitetni igrača i da kažemo solidnu jedanestorku, moguće još onda da imamo 12., 13. igrača, ali dalje širina nedostaje, to je manjak naš najveći.aleksandar_veliki je napisao/la:
A sta cemo sa Zlajom, pa ovo nije zabiljezeno u historiji nogometa. Frajer nema kluba i pola godine je u reprezentaciji. Razumijem da neko bez kluba igra na EP ili SP, istekao mu ugovor, ljeto je, ali ovo. Pa gdje to ima, i naravno, koga zvati. Nemamo igraca ljudi, nemamo, lazemo sami sebe.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
SportSport.ba - Press konferencija u Lisabonu
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Bianconeri1988
- Kontakt:
U petak će se dogovoriti raspored utakmica u sljedećim kvalifikacijama.
Sinoć sam pisao kako nam u prvoj utakmici neće biti pola tima: Spahić, Papac, Jahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Džeko...ja mislim da sam sve nabrojao.
Zato treba isključivo tražiti da se prva utakmica igra kući protiv Lihtenštajna.
Sinoć sam pisao kako nam u prvoj utakmici neće biti pola tima: Spahić, Papac, Jahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Džeko...ja mislim da sam sve nabrojao.
Zato treba isključivo tražiti da se prva utakmica igra kući protiv Lihtenštajna.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.