Olimpik Sarajevo

1L8F9C2
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la 1L8F9C2 » 11 jan 2014, 17:54

Steta za Vidovica sto je napustio Olimpic. Po meni mozda i najbolji vezni igrac u ligi.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 11 jan 2014, 19:10

Mislim da je ovo korektno uradjeno u slucaju Gojaka da se odmah ide na profi ugovor i zelji plati obestecenje.Mali se vratio odakle je potekao.Neki su nam uzimali i drzali igrace vise godina pod amaterskim ugovorom kako bi izbjegli placanja.
Sa Vidovicem se lijepo razislo i danas je dobio dozvolu za odlazak nakon otkupa njegovog ugovora od strane agencije.
Sretno ti Milose jer si nam puno dao.

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 11 jan 2014, 19:58

svejedno je napisao/la:Mislim da je ovo korektno uradjeno u slucaju Gojaka da se odmah ide na profi ugovor i zelji plati obestecenje.Mali se vratio odakle je potekao.Neki su nam uzimali i drzali igrace vise godina pod amaterskim ugovorom kako bi izbjegli placanja.
Sa Vidovicem se lijepo razislo i danas je dobio dozvolu za odlazak nakon otkupa njegovog ugovora od strane agencije.
Sretno ti Milose jer si nam puno dao.

Mislim da ste dobar posao napravili oko ovog Gojaka jer to više nije velika naknada kao što je nekada bila. Što se tiče Vidovića malo ste zamutili. Niko vam ništa nije otkupio, nego ste se dogovorom razišli. Imali ste dug prema njemu i našli ste dogovor. Nejasno je zašto se sada predstavlja kao da se zaradilo na njemu.

Nadam se da mi ovaj post neće biti izbrisan, jer ne znam iz kojeg razloga vama se ne smije ništa kontra reći. Svaki post mi nestane.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 11 jan 2014, 20:26

Ma dzaba im. Znam jednog tako sto se zaletio pa danas ni Rudaru iz Breze nije zanimljiv.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 11 jan 2014, 21:07

Drago mi je sto uzima sad Milos sljedeci korak u karijeri, ide u boljoj ligi, nadam se da ce igrati u jakom klubu. Malo ce nam nedostajati, ali tako je jbg, zato dobivaju sad novi sansu kod nas.
Hvala za sve Milose, nek ti je sa srecom. =)

@svejedno znas li koliko smo dobili od te agencije za njegov ugovor?
PL BiH -1 je napisao/la:Ma dzaba im. Znam jednog tako sto se zaletio pa danas ni Rudaru iz Breze nije zanimljiv.
Pa ako ne proba, nece ni znati.

A ovo u vezi Dulje, izgleda da je ona tisina i trebala da bude. :P
Kako god bilo, samo neka bude sta je najbolje svima, pa bilo to za godinu, dvije ili sutra.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 11 jan 2014, 21:17

arhimed89 je napisao/la:
Duljević: Ako ne odem vani, s Olimpicom želim u Evropu
Fudbalski klub Olimpic iz Sarajeva nakon dobre polusezone, koju su završili na šestom mjestu sa samo šest bodova zaostatka za vodećim Željezničarom dodatno su se ojačali u zimskoj pauzi.

Na Otoku je stiglo dosta novih igrača, od kojih su neki imaju veliko iskustvo iz Premijer lige, a tu je i nekolicina mlađih igrača koji su prošli sve omladinske reprezentativne selekcije BiH.

Najvažnija stvar za klub je što je Haris Duljević mladi bh. reprezentativac još uvijek član Olimpica i ukoliko ostane u Sarajevu, popularni "Vukovi" će na proljeće biti jedni od glavnih kandidata za prva tri mjesta.

Ofanzivni veznjak Olimpica za SportSport.ba govorio je o ponudama iz inostranstva, situaciji u Olimpicu, te ambicijama za naredni period.

"Razočaran sam što sam pročitao po nekim medijima u posljednje vrijeme da sam boravio po nekim probama po Njemačkoj, to je neistina i stvarno ne znam kako ljudi mogu pisati tako nešto. U Njemačkoj sam bio na odmoru i ništa više, moj zastupnik brine o mojoj karijeri i čekamo da vidimo hoće li biti konkretnih ponuda budući da sam ugovorom vezan s Olimpicom, tako da klub mogu napustiti samo uz konkretnu ponudu iz inostranstva koja će zadovoljiti klub i mene", kaže 20-godišnji veznjak kluba s Otoke.

Olimpic se strašno pojačava i očigledno je da ove sezone žele izboriti Evropu.

"U klub su došli odlični igrači i momci tako da sam siguran da smo mnogo jači u odnosu na prvi dio prvenstva, Olimpic iz sezone u sezonu napreduje u svakom smislu i mislim da je vrijeme došlo da se ostvari plasman u Evropu. Prvih šest ekipa je u šest bodova razlike tako da nas čeka interesantan drugi dio prvenstva. Ako ne odem vani, s Olimpicom želim u Evropu jer to ovaj klub po svemu zaslužuje", kazao je Duljević.

Velika stvar za bh. nogomet je kupovina kluba s Koševa od strane Vincenta Tana.

"Sarajevo je napravilo prvi korak, nadam se da će uskoro biti još više ljudi poput Tana, koji su spremni svoj novac uložiti u klubove iz BiH. Mislim da bi se to moglo ubrzati tako što bi se smanjila liga, te poboljšala infrastruktura. Siguran sam da bi Liga 10 ili 12 u BiH bila najinteresantnija i najposjećenija u regiji. U svakom slučaju Sarajevo je napravilo korak iznad svih klubova, a nadam se da će ubrzo biti još takvih slučajeva", završio je razgovor za SportSport.ba Haris Duljević koji je u prvoj polusezoni odigrao 17 utakmica pri tome postigavši četiri gola, za reprezentaciju BiH do 21. godine odigrao je šest utakmica postigavši jedan gol uz jednu asistenciju.
Oglasio se i Duljevic o svom trenutnom statusu.
Sto se tice odlazaka na probe i slicno,pa da budem iskren nije mi toliko ni krivo ako je vec isao i nije prosao jer bi vise od transfera volio da Dulja ostane i dodatno napreduje pa da kasnije ode i za vece pare.Ima 20 godina,igra u ekipi gdje nema prevelik pritisak a kao saigrace je dobio u ovom prelaznom roku nekoliko jako dobrih i iskusnih igraca uz koje moze jos da napreduje.
Koliko ja mogu da skontam ove bolje igrače iz naše lige (među kojima je sigurno i Duljević) htjeli bi neki klubovi iz jačih liga ali samo ako su džaba jer to su većinom klubovi koji životare u tim ligama i nemaju neku lovu ili su u krizi i za to traže igraće u ligama poput naše.Ovi koji imaju lovu oni normalno kupuju ipak puno bolje i već dokazane igrače.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 11 jan 2014, 21:46

Može li mi neko objasniti kakve veze ima Olimpic sa ovom školom fudbala na zidu?

slika

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 11 jan 2014, 21:50

Samo se meni čini kao da je ovaj prestar za Gojaka :lol:

http://olimpic.ba/cms/component/content ... c-olimpica" onclick="window.open(this.href);return false;

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 11 jan 2014, 21:53

zrinja05 je napisao/la: Koliko ja mogu da skontam ove bolje igrače iz naše lige (među kojima je sigurno i Duljević) htjeli bi neki klubovi iz jačih liga ali samo ako su džaba jer to su većinom klubovi koji životare u tim ligama i nemaju neku lovu ili su u krizi i za to traže igraće u ligama poput naše.Ovi koji imaju lovu oni normalno kupuju ipak puno bolje i već dokazane igrače.
Izgleda da je tako, slazem se.
halconi je napisao/la:Može li mi neko objasniti kakve veze ima Olimpic sa ovom školom fudbala na zidu?

slika
Moramo kontaktirati admina na stranici i obavijestiti ih lol.
Rijesit cemo i to, no sikiriki.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 12 jan 2014, 01:49

Live iz mahale:
Milos blizu prelasku u Slaven Belupo.

Da vidimo je li to tacno.. :mrgreen:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 12 jan 2014, 02:18

Ostaje li Regoje ili se to vratio Slaviji?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 12 jan 2014, 11:37

Brzo ste reagovali na vašem sajtu.

Ni sada mi nije jasno da čovjek koji toliko svog novca ulaže ne može napraviti normalnu prezentaciju i naći osobu koja će na tome raditi kvalitetno. Evo opet nisu pogodili ni naslov oko Gojaka.

"Amer Gojak tri godine u Olimpi"...

Daj ne zezajte.

http://olimpic.ba/cms/component/content ... c-olimpica" onclick="window.open(this.href);return false;

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 jan 2014, 11:56

Mokroguz je napisao/la:Ostaje li Regoje ili se to vratio Slaviji?
IMAMO I DRUGIH ŠTOPERA,,,,Ostao ili otišao nebitno KLUB OLIMPIC mora ka EVROPI,,,,,,,,,NADAM SE DA CE I NAŠEM KAMPU U DOGLEDNO VRIJEME biti novih Regoja,Vidovica,Muharemovica itd-kako sam načuo bice upošljeno desetak stručnih trenera a bice angažovano I isto toliko skauta iz BiH a I okruženja tako da ce se u kampu VUKOVA mnogo toga dešavati u pozitivnom smislu,,,,,,,Stižem uskoro I pozdrav za sve moje jarane.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 12 jan 2014, 12:07

Sada se mogu i osvrnuti na transfere u Olimpicu.Izgleda da je odluceno da se napravi dodatni iskorak ka evropi.Iznenadjenje za mene je iipak dolazak malog Gojaka.Radi se o velikom talentu i normala je bila da nastavi karijeru u dva nasa najveca kluba.Znao sam da se pregovaralo sa njim ali da ce biti pozitivan ishod,nisam vjerovao.Osim igraca koji su za nas klub pojacanja ocito da se i podmladjuje ekipa i da ce se davati sansa istima.Bilo bi mi zaista drago da iza nasa dva velika sarajevska kluba i mi nadjemo svoje mjesto za evropu.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 12 jan 2014, 12:45

svejedno je napisao/la:Sada se mogu i osvrnuti na transfere u Olimpicu.Izgleda da je odluceno da se napravi dodatni iskorak ka evropi.Iznenadjenje za mene je iipak dolazak malog Gojaka.Radi se o velikom talentu i normala je bila da nastavi karijeru u dva nasa najveca kluba.Znao sam da se pregovaralo sa njim ali da ce biti pozitivan ishod,nisam vjerovao.Osim igraca koji su za nas klub pojacanja ocito da se i podmladjuje ekipa i da ce se davati sansa istima.Bilo bi mi zaista drago da iza nasa dva velika sarajevska kluba i mi nadjemo svoje mjesto za evropu.
Mislim da se komotno moze reci da je Olimpik najatraktivniji klub nekako. Nema pritiska na igrace od strane navijaca a vjecito vlada pozitivna atmosfera sto je presudno.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 jan 2014, 13:28

normalaba je napisao/la:
svejedno je napisao/la:Sada se mogu i osvrnuti na transfere u Olimpicu.Izgleda da je odluceno da se napravi dodatni iskorak ka evropi.Iznenadjenje za mene je iipak dolazak malog Gojaka.Radi se o velikom talentu i normala je bila da nastavi karijeru u dva nasa najveca kluba.Znao sam da se pregovaralo sa njim ali da ce biti pozitivan ishod,nisam vjerovao.Osim igraca koji su za nas klub pojacanja ocito da se i podmladjuje ekipa i da ce se davati sansa istima.Bilo bi mi zaista drago da iza nasa dva velika sarajevska kluba i mi nadjemo svoje mjesto za evropu.
Mislim da se komotno moze reci da je Olimpik najatraktivniji klub nekako. Nema pritiska na igrace od strane navijaca a vjecito vlada pozitivna atmosfera sto je presudno.
Naravno-----mladi nogometaši prepoznaju naš klub I samo u OLIMPICU mogu da napreduju bez opterecenja -redovne plate,premije I rate koje su dogovorili a najbitnije da je atmosfera super I svi žive kao porodica .TO JE TAJ OLIMPIC sarajevski,,,,,,,,,,sve ostalo jutarnja MAGLA sarajevska,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 12 jan 2014, 13:30

Sigurno da je to ali mozda se i boje otici u veci klub jer ih poslije nigdje nema.Ovako imaju uvijek neko opravdanje.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 jan 2014, 13:40

svejedno je napisao/la:Sigurno da je to ali mozda se i boje otici u veci klub jer ih poslije nigdje nema.Ovako imaju uvijek neko opravdanje.
Nadam se I da uskoro OLIMPIC postane MALO VELIKI klub,,,,,,,,,bice URAGAN na Otoci kada počne ,,,,,CUNAMI slijedi u zadnjih par kola,,,,,,

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 12 jan 2014, 14:14

Realno uvijek cemo biti iza zelje i fks i nema potrebe za euforijom.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 jan 2014, 16:35

Bar bi tebi trebalo biti jasno za Gojaka, tacnije olimpic je sporedan u tome iz jednog razloga. Kada odvedes nekog igraca kao npr Gojaka vani tj u inostransvo obestecenje je mnogo vece nego sto je obestecenje kada taj igrac predje u neki od klubova u nasoj ligi. Kao sto ce se vjerovatno i desiti za nekih pola godine gdje ce mali negdje vani a sve igrarije ce pokriti menadzerska agencija a olimpic ce pri tome zaraditi eventualno 10 000 KM i to je to.Slicno kao onaj mali nedavno sto "olimpic" treba da plati Zelji za njega a sve ce platiti menadzerska agencija. Olimpic je tu samo mehanizam nekome da izvuce nekog perspektivnog igraca izvan granica nase zemlje bez velikih troskova a realno svuda u svijetu je to veliki trosak.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.