ja stvarno ne znam sto im je ovo trebalo danas,mogli smo lijepo uci na sjever i da tekma prodje bez i jednog problema, a ovako ni na sta nije licilo. Stvarno covjek pomisli da je nekom u cilju da izazove nerede , tribina protic Slavije uslovna sad neuslovna. A da su nas pustili na sjever ne bi ni najmanjeg incidenta bilo i sve bi proslo kako treba. Sto se tice sranja u gradu, par vozila hitne pomoci je provezlo par policajaca,policijski kamerman je kvaliteno zaplatio, u zgradu ga potjerali i haman i tam udarali. Sto se tice hordi,250-300 po mojoj procjeni, zaista ih nisu mogli prije uvesti jer su tek oko poluvremena upostavili kontrolu nad masom, ja sam ocekivao da nece ni doci jer je fkt bilo sranja. Nakon dolaska Hordi nista posebno , par kamenica , jedan jaci obracun sa organima "reda" tokom pokusaj probijanja i to je sve. Na tekmi najmanje 5000 ljudi , Fukara 500+ na A tribini, 200-ak na ostalim , preko 100 ostalo napolju ili poslije nereda nije vratilo na tekmu. Privedeno sigurno 15-ak momaka.
Sto se tice utakmice, u jednom momentu sam stekao utisak da je dogovoreno na bod, ali opet kad pogledas nase prilike vidi se da je Sarajevo imalo puno puno vise srece nego pameti. Stativa, precka, par 100% sansi, ne znam kako bar jednu nismo dali, oni su imali par suteva uglavnom iz daljine sto je Mujka pokupio. Ne znam po meni nikad sugavija ekipa Sarajeva nije dosla na Tusanj, od nesportskih poteza , udaranja, odugovlacenja itd itd do onog zalizanog medjeda na klupi. Sudija je imao par katastrofalnih gresaka, 2 offsajda Alena i Mujica vise nego diskutabilni a to su cisti golovi zatim samo zuti cini mi se Torlaku kad je kao zadnji igrac pokupio Alena kad je isao sam prema golu itd itd. I on je dodatno dao svoj doprinos nervozi i na terenu i na tribinama. Sve u svemu morali smo iskoristiti jednu od onih sansi.
I jos jednom se moram vratiti na organe "reda" i stvarno opet zapitati kome su trebali neredi na ovoj tekmi, a ucinili su sve u njihovoj moci da do nerede DODJE. Cak raja nije mogla izaci sa stadiona nakon ulaska, ne znam gdje to ima, valjda imam pravo da se slobodno krecem po ovoj drzavi gdje hocu ali eto. A sve se moglo rijesiti davanjem sjevera Fukarama , koji je odjednom neuslovan. Sramota.
Fukare VS Horde - relativno mirno , dobro su i prosli, sad jedino ako sta nije bilo po izlasku iz grada dok ja ovo pisem
Fukare VS acab - bilo svega.