U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Ovaj ciklus Jagodić ima na raspolaganju preko 40 igrača koji su kvalitetom tu negdje. Samo par njih se ističe tipa PRcić, Bešić. Sa BEšićem ima neki problem i zbog toga nije na spisku. OStalo je na Jagodiću i svak može naći argumente z ai protiv istoga jer može naći i argumente za i protiv bilo koga sa spiska ili onoga koji tu nije. Također, očigledno je da Jagodić ne zove nikoga ko ima pravo igranja i naredni ciklus jer vjerovatno misli da treba dati priliku ovim starijima jer ih ima puno koji su trenutnoom kvalitetom na niovu npr Hodžića ali iapk malo iskusniji jer treba nam i rezultat a Hodžić je malo veći potencijal od njih ali je malo manje iskusan što vidimo ajbolje mi navijači ŽElje. Ima tu samo par njih mlađih kao Hodžić a ostali su kvalitetom ispod ovih starijih i pozivanje bi bilo i ubijanje u pojam te djece jer su dvije godine puno a igraš protiv Španaca npr. Uvijek je u mlađim kategorijama problem u odnosu rezultat/pravljenje igrača (mada ga ne možeš napraviti korz repku ali figurativno govorim, možda promocija igrača bolje pristaje) jer džaba Jagodiću ako izađe 10-tak A reprezentativaca kad nema rezultat a i obratno. Ako zijanimo od Španije po meni treba odmah početi sa guranjem 94/95 godišta za naredni ciklus. Treba se znati i šta je cilj igrači ili rezultat, ali i rezultaat skreće pažnju na igrače koji ga ostvare tako da ne možeš ni promovisati ako nemaš rezultat. Teško je Jagodiću ovaj ciklus ali i on se mlao pogubio (prošli ciklus je imao 20tak igrača i nije mogao puno pogriješiti a i uigrali su se jer su stalno bili tu a sad puno rotira i jednostavno nema dobru ekipu a sve zbog kritika a i zbog toga da se neko ne osjeti zapostavljenim), ali pretjerujete sa kritikama pogotovo kad se priča o pojedincima. Meni su recimo Kvesić i Krunić odmah iza Sanjina i Beše i imaju po mni fine šanse da budu A jer gledam ih u HR i SRB i extra igraju. Krunića sam gledao protiv Zvezde njbolji na terenu bio itd tid. Šta hoću da kažem? Pretjerujete i jedni i drugi.
Vlado se pravo pogubio, to je evidentno...Ali kakvi su ovo dvostruki arsini portala?
Ima jos selektora koji pozivaju smece a one koji igraju zaobilaze u sirokom luku...ali, ali...
Ima jos selektora koji pozivaju smece a one koji igraju zaobilaze u sirokom luku...ali, ali...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Opet se more tu izvesti solidan sastav: jajalo- bevab hajrovic kovacevic cimirot - cajic grahovac - duljevic prcic kvesic -mesanovic
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Svatko pise o onome sto bolje poznaje. Ja uzimam za primjer igraca za kojeg znam sta moze i da posjeduje kvalitet da tu bude, upucen sam u njega sto je sasvim logicno pa i igrao sam s momkom par puta primjera radi i nije slucajno dosao gdje je dosao, a to jel on Hrvat ili nije je nebitno u ovoj prici, to je takav jednostavno splet okolnosti, a on ne treba neku moju obranu ''zato sto je Hrvat'', jer na terenu je pokazao u zadnje vrijeme da moze i zna, i da se razumijemo ne singliram ga uopce kao nekog najboljeg igraca selekcije ili sta vec, ali mu mjesto jest tu s ovim predstavama. Ti slobodno uzmi za primjer Hodzica, ja cu se prvi sloziti da zasluzuje takodjer mjesto, cisto ne uzimam na sebe da sad pravim vlastiti spisak i bez da sam upucen u pola razloga zasto ovaj ili onaj ne igra ''izbacujem'' il ''ubacujem'' nekoga kao sto to vecina radi, moja poanta nije bila singlirati nekoga nego ukazati na to da svatko od forumaskih ''strucnjaka'' ima neko svoje misljenje i svoj spisak pa proizvoljno ''pozivaju'', a s druge strane ''prozivaju'' igrace, zasluzili oni to ili ne, a Kvesic to sigurno zasluzio nije svojim zadnjim igrama u reprezentaciji i klubu, stoga sam uzeo njega za primjer ilustracije te poante jer je evidentno da ovaj gore nema veze o cemu prica s obzirom da je sveo cijelu svoju pricu na nekakvu puku statistiku i kojekakva naklapanja (podsjeca me na ne tako davno bsb clanak), dok se primjera radi i u onome clanku ta ista statistika, broj odigranih minuta itd. presucuje samo na racun toga gdje tko igra.RiverPlate je napisao/la:Ja tebe stvarno ne razumijem, kad je očigledno iz tvojih postova da braniš samo ono što je hrvatsko.Ti dakle braniš ovog Kvesića samo zato što je Hrvat, da je on neki Muhamed a ne Mario i da igra ovako za Split kao što igra Mario ti ga ne bi ovdje ni spominjao.Što takav stav ne zauzimaš recimo što nije pozvan Hodžić, koji je brat bratu bolji od 80% igrača sa ovog spiska?Evo kakvi likovi, poput HzSM komentiraju, slicno kao ovaj clanak gdje se uvijek pita ''gdje ovaj'', ''gdje onaj'', svi se prave selektori, svi imaju 10 igraca koji su bolji od postojecih, svi oni ''znaju'' koliko je ovaj ''sigurno'' bolji zato sto ''igra'' tu ili tu, znaju u kakvoj je formi, znaju zasto je pozvan, a zasto nije pozvan i jos taman kao da je nebo i zemlja razlika izmedju njih u toj starosnoj kategoriji svih pa da bi tri neka ''super igraca'' koji se nekim cudom ne pozivaju napravili cuda u svojoj generaciji. E brate ne bi imas na raspolaganju ponajbolje omladince svijeta to tek tako preko noci napravio.
I onda jos lik izvali primjerice glupost kao za Kvesica koji je u zadnjih 4 5 nastupa zabio 3 4 gola, i u mladoj reprezentaciji i u Splitu, donijevsi bodove svojoj momcadi, a igrajuci pritom u osjetno jacoj konkurenciji i iskoristavajuci svoje prilike.
Malo realnosti i malo manje igranja selektora ne bi skodilo nikome.
Malo razmisli o ovome napisanom i shvatiti ces da je tako, a ako je vec problem sto JA to osobno kazem, dolazeci iz Širokog Brijega, onda je to vec neciji drugi problem, a ne moj.
...Život za Široki...
Kod tebe uvijek (isti) splet okolnosti. Nekako uvijek naginje na jednu te istu stranuŠB_Fidelis je napisao/la:to je takav jednostavno splet okolnosti

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
nego šta nego iz Širokog..Sabinho je napisao/la:Ja vam govorim da je srbijanska liga dobra za razvoj mladih igraca i da ekipe iz jacih liga redovno zaviruju u nju i kupe mlade igrace,kao i u Hrvatskoj.
Evo npr. Rijeka,pokupila igrace koji se nisu mogli nametnuti u Standardu,Nurnbergu,Dinamu,dodala dvojicu iz Sirokog Brijega i par iz hrvatskih slabijih klubova,i onda izbacila PRVI TIM Stuttgart-a,u grupu bila ravnopravna ako ne cak i bolja od sedmoplasirane momcadi iz Spanije Betisa,te u dva meca uzela bod i bila potpuno ravnopravna protiv Lyona.
I ne znam stvarno sto se neko buni protiv igraca iz srbijanske lige,pa unazad smo imali A-reprezentativce koji su igrali u toj ligi,tipa Supic,Stevanovic,Maletic.

za ovog gore što spominje Hodžića..recimo meni je bolji dojam ostavio Bajić Rijad, eto toliko
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
"Nakon obavljenih razgovora u Savezu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski fudbal Muratom Jahom, dogovoreno je da kooridantor projekta za Englesku bude gospodin Namik Alimajstorović, koji će u saradnji sa školom fudbala "Proscouts" iz Birminghama na njihovim terenima organizovati proljetni kamp za naše fudbalske talente od 13 do 19 godina. "
Idemo i na otok pokupiti sta valja

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ma sta ces dokazivat poentu uzimas napadaca koji igra svaku utakmicu po 90min u JElen ligi i amatera iz SKotske koji nije odigro 11min dosad za Celtic,zar ti nije jasno da je momak htio da se proda preko rep.svojim izjavama zove me Svedska zove me Hrvatska al ja hocu Bosnu i prelos je bio u one 2-3 utakmice koliko je odigro za nas..ceze je napisao/la:Jelen ligu i Donji Srem sam pomenu tek da dokažem poentu, ništa nisam rekao za Krunića.zgembo89 je napisao/la: Krunić igra svaku utakmicu po 90 min ,a od sjedenja na klupi u Celticu nema nista..
Čajić koji je na spisku je odigrao za Teplice cijele dvije minute više od Atajića, kakav je tu kriterij u pitanju ?
A sto se tice Cajica ja sam ga vec spomeno da ne treba biti na spisku jer ne igra tako da jednu tvrdnju potkrepljujes nekom novom tako mozemo do besvijesti natezati se..
Čuj da se proda preko reprezentacije, a momak igra u Celticu. 

DRUG NEBI TI PUNCA
Moja poenta je bila da je Celtic za sve klubove u kojima igraju igrači sa popisa druga dimenzija. I to je činjenica.zgembo89 je napisao/la:Ma sta ces dokazivat poentu uzimas napadaca koji igra svaku utakmicu po 90min u JElen ligi i amatera iz SKotske koji nije odigro 11min dosad za Celtic,zar ti nije jasno da je momak htio da se proda preko rep.svojim izjavama zove me Svedska zove me Hrvatska al ja hocu Bosnu i prelos je bio u one 2-3 utakmice koliko je odigro za nas..ceze je napisao/la:Jelen ligu i Donji Srem sam pomenu tek da dokažem poentu, ništa nisam rekao za Krunića.zgembo89 je napisao/la: Krunić igra svaku utakmicu po 90 min ,a od sjedenja na klupi u Celticu nema nista..
Čajić koji je na spisku je odigrao za Teplice cijele dvije minute više od Atajića, kakav je tu kriterij u pitanju ?
A sto se tice Cajica ja sam ga vec spomeno da ne treba biti na spisku jer ne igra tako da jednu tvrdnju potkrepljujes nekom novom tako mozemo do besvijesti natezati se..
Klub koji konstantno igra u Ligi prvaka, klub koji je prošle godine dobio Barcelonu, klub koji je osvojio Ligu prvaka i Kup UEFA.
Atajić je sa 16 godina došao u Celtic iz Malmea. Doveo ga je isti skauting tim koji je otkrio desetine igrača koji danas igraju u Celticu i EPL-u (Steven Fletcher, Scott Brown, Kevin Thomson, Tony Watt, Steven Whittaker itd.), a treninrali su ga većinom isti treneri koji su bili kad je Ibrahimović igrao u Malmeu.
Naravno, može se uvijek desiti da se pogriješi pri odabiru igrača, ali u Atajićevom slučaju to nije tako jer je prošao sve omladinske selekcije Celtica i sad je u konkurenciji za prvi tim. Dakle sasvim normalan put svakog talentovanog igrača.
Odigrao je ispod nivoa utakmice za U21 do sada, slažem se. Ali se morao naći na popisu igrača protiv Španije, prvenstveno jer su tu igrači iz dosta slabijih ekipa koji su standardni koliko i on.
Naravno da ću jednu tvrdnju potkrijepiti nekom drugom, tako i funkcioniše rasprava. Ili možda trebam reći da si ti i pojedinici ovdje upravu pokušavajući ubijediti da je Celtic prosječna ili ispodprosječna ekipa u usporedbi sa velikanima poput FK Donji Srem.
Ovo da je amater za razliku od profesionalaca na popisu koji se udaraju nogom u guzicu kad vide da su u ekipi protiv Čukaričkog, Dragovoljca ili Velike Obarske neću ni komentirati. Kao ni ovo da hoće da se proda preko reprezentacije. Smiješno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
U-21, U-19, U-17
Gluposti, mlaćenje prazne slame... Bili su i u Skandinaviji, doslo 90 igrača pa niti jedan nije dobio poziv u naše selekcije a pun virac anonimaca pozvano!!!Sabinho je napisao/la:"Nakon obavljenih razgovora u Savezu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski fudbal Muratom Jahom, dogovoreno je da kooridantor projekta za Englesku bude gospodin Namik Alimajstorović, koji će u saradnji sa školom fudbala "Proscouts" iz Birminghama na njihovim terenima organizovati proljetni kamp za naše fudbalske talente od 13 do 19 godina. "
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bunite se kad N/FSBiH radi, bunite se kad ne radi. K'o bi mogao udovoljiti BošnjamaBatko je napisao/la:Gluposti, mlaćenje prazne slame... Bili su i u Skandinaviji, doslo 90 igrača pa niti jedan nije dobio poziv u naše selekcije a pun virac anonimaca pozvano!!!Sabinho je napisao/la:"Nakon obavljenih razgovora u Savezu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski fudbal Muratom Jahom, dogovoreno je da kooridantor projekta za Englesku bude gospodin Namik Alimajstorović, koji će u saradnji sa školom fudbala "Proscouts" iz Birminghama na njihovim terenima organizovati proljetni kamp za naše fudbalske talente od 13 do 19 godina. "

Pozdravljam ove "ekspedicije" za potragu talenata u inozemstvu i nadam se da će biti materijala za naše selekcije. Dosta naših ljudi je razasuto širom svijeta i sigurno da u nekom kutku čuči novi Džeko, Pjanić, Ibišević, Kolašinac,... Naravno da ne treba svašta uzimati i gajiti iluzije o nekim ultramegagiga talentima, ali ako ne počnemo raditi ovako kako radimo, onda od ozbiljne reprezentacije i Saveza nema ništa. Niko ne očekuje uspjeh iz prve, ali godine uspješnog skautiranja i praćenja mladih nada i te kako mogu dati rezultate u budućnosti.

U-21, U-19, U-17
Pa sto nisu uputili niti jedan poziv u Skandinaviju? 90 igrača ih je bilo, misliš da ima smisla opet praviti to okupljanje, ko ce o svom trošku preci 1000 km kad zna da nema nista od toga...
Nemoj mi reci da nema kvaliteta, ima itekako, najbolji strijelac kadetske lige je bio na okupljanju...
Nemoj mi reci da nema kvaliteta, ima itekako, najbolji strijelac kadetske lige je bio na okupljanju...
To je već druga stvar. Treba pažljivo selektirati igrače i pružiti priliku, ali uvijek treba ostaviti prostora za greške dok se tim ne uigra. Moj post se odnosio na to da treba nastaviti s okupljanjima, a odabir igrača je druga stvar i to pitanje bi najbolje bilo uputiti stručnjacima i ljudima zaduženim za to.Batko je napisao/la:Pa sto nisu uputili niti jedan poziv u Skandinaviju? 90 igrača ih je bilo, misliš da ima smisla opet praviti to okupljanje, ko ce o svom trošku preci 1000 km kad zna da nema nista od toga...
BERISHA mladi igrac porjeklom s Kosova postigao hettrik u bronzanoj medalji Svedske U17...Jel snjim igra i Tankovicili onaj Ali SUljic ?
-
- Kontakt:
Nemam ja nikakav problem što si ti iz Širokog Brijega, taman posla da mi to smeta, štaviše nemam ni problem sa pozivom Kvesića, nego imam problem što se uvijek zauzimaš za nekog ko je Hrvat ili dolazi iz hrvatske ligem pa kad neko kaže da nije trebao dobiti poziv, upališ se kao kutanjak!Ja posmatram Hodžića iz ugla kao navijač Željezničara i odgovorno tvrdim da je lik Maradona lično za Mešanovića.Evo recimo hipotetički ti si trener fudbalskog kluba i imaš opciju da dovedeš ili Mešanovića ili Hodžića, koga bi doveo?Pa svi vide da je lik najbolji napadač lige a ima samo 19 godina?Jel oni čini Željezničar boljim, ili Mešanović Čelik?Gdje je Željezničar na tabeli gdje je Čelik?Svatko pise o onome sto bolje poznaje. Ja uzimam za primjer igraca za kojeg znam sta moze i da posjeduje kvalitet da tu bude, upucen sam u njega sto je sasvim logicno pa i igrao sam s momkom par puta primjera radi i nije slucajno dosao gdje je dosao, a to jel on Hrvat ili nije je nebitno u ovoj prici, to je takav jednostavno splet okolnosti, a on ne treba neku moju obranu ''zato sto je Hrvat'', jer na terenu je pokazao u zadnje vrijeme da moze i zna, i da se razumijemo ne singliram ga uopce kao nekog najboljeg igraca selekcije ili sta vec, ali mu mjesto jest tu s ovim predstavama. Ti slobodno uzmi za primjer Hodzica, ja cu se prvi sloziti da zasluzuje takodjer mjesto, cisto ne uzimam na sebe da sad pravim vlastiti spisak i bez da sam upucen u pola razloga zasto ovaj ili onaj ne igra ''izbacujem'' il ''ubacujem'' nekoga kao sto to vecina radi, moja poanta nije bila singlirati nekoga nego ukazati na to da svatko od forumaskih ''strucnjaka'' ima neko svoje misljenje i svoj spisak pa proizvoljno ''pozivaju'', a s druge strane ''prozivaju'' igrace, zasluzili oni to ili ne, a Kvesic to sigurno zasluzio nije svojim zadnjim igrama u reprezentaciji i klubu, stoga sam uzeo njega za primjer ilustracije te poante jer je evidentno da ovaj gore nema veze o cemu prica s obzirom da je sveo cijelu svoju pricu na nekakvu puku statistiku i kojekakva naklapanja (podsjeca me na ne tako davno bsb clanak), dok se primjera radi i u onome clanku ta ista statistika, broj odigranih minuta itd. presucuje samo na racun toga gdje tko igra.
Malo razmisli o ovome napisanom i shvatiti ces da je tako, a ako je vec problem sto JA to osobno kazem, dolazeci iz Širokog Brijega, onda je to vec neciji drugi problem, a ne moj.
Grbavica naš je Hram!!!
Mislim da je sa njim Suljić. Tanković je generacija iznad.zgembo89 je napisao/la:BERISHA mladi igrac porjeklom s Kosova postigao hettrik u bronzanoj medalji Svedske U17...Jel snjim igra i Tankovicili onaj Ali SUljic ?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nema to veze zato sto je on Hrvat ili da se zauzimam za nekoga tko je Hrvat, ima veze s tim da sam puno upoznatiji u date igrace jer neke, poput Kvesica, znam i osobno i znam sta moze, dok neke vise pratim, pa eto ispada da se zauzimam za takvog nekog, medjutim poanta je bila upravo da ljudi poput citiranog ne vide cijelu sliku nego da napamet lupaju imena i igraju se izbornika gledajuci nekakve statistike i gdje tko igra, a taman posla da on bolje zna od nekoga tko je za to placen i tko ustvari s njima radi. Opet kazem, ima naravno mesetarenja, uvijek je bilo i bit ce.RiverPlate je napisao/la:Nemam ja nikakav problem što si ti iz Širokog Brijega, taman posla da mi to smeta, štaviše nemam ni problem sa pozivom Kvesića, nego imam problem što se uvijek zauzimaš za nekog ko je Hrvat ili dolazi iz hrvatske ligem pa kad neko kaže da nije trebao dobiti poziv, upališ se kao kutanjak!Ja posmatram Hodžića iz ugla kao navijač Željezničara i odgovorno tvrdim da je lik Maradona lično za Mešanovića.Evo recimo hipotetički ti si trener fudbalskog kluba i imaš opciju da dovedeš ili Mešanovića ili Hodžića, koga bi doveo?Pa svi vide da je lik najbolji napadač lige a ima samo 19 godina?Jel oni čini Željezničar boljim, ili Mešanović Čelik?Gdje je Željezničar na tabeli gdje je Čelik?Svatko pise o onome sto bolje poznaje. Ja uzimam za primjer igraca za kojeg znam sta moze i da posjeduje kvalitet da tu bude, upucen sam u njega sto je sasvim logicno pa i igrao sam s momkom par puta primjera radi i nije slucajno dosao gdje je dosao, a to jel on Hrvat ili nije je nebitno u ovoj prici, to je takav jednostavno splet okolnosti, a on ne treba neku moju obranu ''zato sto je Hrvat'', jer na terenu je pokazao u zadnje vrijeme da moze i zna, i da se razumijemo ne singliram ga uopce kao nekog najboljeg igraca selekcije ili sta vec, ali mu mjesto jest tu s ovim predstavama. Ti slobodno uzmi za primjer Hodzica, ja cu se prvi sloziti da zasluzuje takodjer mjesto, cisto ne uzimam na sebe da sad pravim vlastiti spisak i bez da sam upucen u pola razloga zasto ovaj ili onaj ne igra ''izbacujem'' il ''ubacujem'' nekoga kao sto to vecina radi, moja poanta nije bila singlirati nekoga nego ukazati na to da svatko od forumaskih ''strucnjaka'' ima neko svoje misljenje i svoj spisak pa proizvoljno ''pozivaju'', a s druge strane ''prozivaju'' igrace, zasluzili oni to ili ne, a Kvesic to sigurno zasluzio nije svojim zadnjim igrama u reprezentaciji i klubu, stoga sam uzeo njega za primjer ilustracije te poante jer je evidentno da ovaj gore nema veze o cemu prica s obzirom da je sveo cijelu svoju pricu na nekakvu puku statistiku i kojekakva naklapanja (podsjeca me na ne tako davno bsb clanak), dok se primjera radi i u onome clanku ta ista statistika, broj odigranih minuta itd. presucuje samo na racun toga gdje tko igra.
To sto pises za Zeljeznicar, to isto stoji za Široki Brijeg, pa otidji na sluzbenu stranicu pa pogledaj samo koliko je momaka iz Širokog u prvoj ekipi, pa shodno tome i reprezentaciji, a koliko se puta predbacuje ovom ili onom izborniku na takvo sto, a upravo doticni mladici cine i Široki Brijeg boljim, ako ces bas povuci paralelu s tvojim primjerom.
Znaci da rezimiram, nije bitno tko je, sta je, uzeo sam ga za primjer jer ga sigurno, bez ikakve sumnje, kudikamo bolje poznajem, kao naravno i druge igrace odavde ili igrace iz Hrvatske i sl., zato sto ih sigurno puno vise pratim, logicno. Ja makar ne ulazim u teoretizacije koga bi izbacivao, nekakve fiktivna imena ''igracina'' iz inozemstva (ne kazem da katkad ne pogode) i spustanje svega sto je iz BiH. Mene to nervira. Jer gledam te mladice svaki tjedan i znam otici i na juniorske utakmice i tu ima potencijala i ima kvalitete. ALI, problem je, kao sto sam rekao na ovoj temi jedno osamsto milijuna puta i sto to onakvi poput citiranog nece nikada shvatiti : BiH NEMA realne uvjete za napredak takvih mladica, nema obrazovani kadar za omladince, nema nikakav program za njih dovoljno prilagodjen, vecina klubova ne daje im sansu da sazrijevaju za seniorski nogomet i brojni, brojni drugi problemi i razlike koje u konacnici proizvode efekt da omladinci iz BiH, unatoc tome sto imaju kvalitet, tocnije potencijal, jednostavno gube na taktickom, psihickom i brojnim drugim planovima i od netalentiranijih vrsnjaka iz razvijenih (ne nuzno i nogometno ''velikih'') drzava jer jednostavno receno takvi imaju puno bolje uvjete, trenere, pripreme i sve ostalo podredjeno svom uzrastu i svojim potrebama.
Znaci to je primarni problem. Onaj tko suprotno misli po meni zaista pojma nema ili se nikada nije bavio nekim sportom, odnosno trenirao ozbiljno neki sport pa onda da je jednom u zivotu vidio kako to rade neki drugi, negdje drugdje, a da se ne zove BiH. A da li ce tebi umjesto tri neka tvoja zamisljena nedostojna igraca igrati neka tri zamisljena dostojna, to vjeruj da nije nebo i zemlja razlika. Daleko od toga.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Meni je baš drago što igraju momci iz Širokog koji su nosioci same igre, jer to kvalitetom zaslužuju,i samim tim dobiju i poziv!Nego ti meni neodgovori Hodžić ili Mešanović?Hodžić je najbolji strijelac uz Verensa aktuelnog šampiona i ne dobije poziv, a ako pratiš ligu, sam ćeš potvrditi da je Hodžić bolji od 80-90% igrača sa Vladinog spiska!Evo Željezničar se bavi tim pitanjima koje si naveo, nema u ligi ekipe koja ima više svoje djece u prvom timu!Nema kluba koji više radi na sazrijevanju mladih igrača nego Željezničar u zadnje 3-4 godine, uz tvoj klub naravno, jer Široki uvijek izbaci par igrača iz omladinskog pogona.Pa ako pratiš ovu ligu ne znam zašto sad ne govoriš o nepozivanju Hodžića koji ima 19 godina i koji sazrijeva u našoj ligi?ŠB_Fidelis je napisao/la:Nema to veze zato sto je on Hrvat ili da se zauzimam za nekoga tko je Hrvat, ima veze s tim da sam puno upoznatiji u date igrace jer neke, poput Kvesica, znam i osobno i znam sta moze, dok neke vise pratim, pa eto ispada da se zauzimam za takvog nekog, medjutim poanta je bila upravo da ljudi poput citiranog ne vide cijelu sliku nego da napamet lupaju imena i igraju se izbornika gledajuci nekakve statistike i gdje tko igra, a taman posla da on bolje zna od nekoga tko je za to placen i tko ustvari s njima radi. Opet kazem, ima naravno mesetarenja, uvijek je bilo i bit ce.RiverPlate je napisao/la:Nemam ja nikakav problem što si ti iz Širokog Brijega, taman posla da mi to smeta, štaviše nemam ni problem sa pozivom Kvesića, nego imam problem što se uvijek zauzimaš za nekog ko je Hrvat ili dolazi iz hrvatske ligem pa kad neko kaže da nije trebao dobiti poziv, upališ se kao kutanjak!Ja posmatram Hodžića iz ugla kao navijač Željezničara i odgovorno tvrdim da je lik Maradona lično za Mešanovića.Evo recimo hipotetički ti si trener fudbalskog kluba i imaš opciju da dovedeš ili Mešanovića ili Hodžića, koga bi doveo?Pa svi vide da je lik najbolji napadač lige a ima samo 19 godina?Jel oni čini Željezničar boljim, ili Mešanović Čelik?Gdje je Željezničar na tabeli gdje je Čelik?Svatko pise o onome sto bolje poznaje. Ja uzimam za primjer igraca za kojeg znam sta moze i da posjeduje kvalitet da tu bude, upucen sam u njega sto je sasvim logicno pa i igrao sam s momkom par puta primjera radi i nije slucajno dosao gdje je dosao, a to jel on Hrvat ili nije je nebitno u ovoj prici, to je takav jednostavno splet okolnosti, a on ne treba neku moju obranu ''zato sto je Hrvat'', jer na terenu je pokazao u zadnje vrijeme da moze i zna, i da se razumijemo ne singliram ga uopce kao nekog najboljeg igraca selekcije ili sta vec, ali mu mjesto jest tu s ovim predstavama. Ti slobodno uzmi za primjer Hodzica, ja cu se prvi sloziti da zasluzuje takodjer mjesto, cisto ne uzimam na sebe da sad pravim vlastiti spisak i bez da sam upucen u pola razloga zasto ovaj ili onaj ne igra ''izbacujem'' il ''ubacujem'' nekoga kao sto to vecina radi, moja poanta nije bila singlirati nekoga nego ukazati na to da svatko od forumaskih ''strucnjaka'' ima neko svoje misljenje i svoj spisak pa proizvoljno ''pozivaju'', a s druge strane ''prozivaju'' igrace, zasluzili oni to ili ne, a Kvesic to sigurno zasluzio nije svojim zadnjim igrama u reprezentaciji i klubu, stoga sam uzeo njega za primjer ilustracije te poante jer je evidentno da ovaj gore nema veze o cemu prica s obzirom da je sveo cijelu svoju pricu na nekakvu puku statistiku i kojekakva naklapanja (podsjeca me na ne tako davno bsb clanak), dok se primjera radi i u onome clanku ta ista statistika, broj odigranih minuta itd. presucuje samo na racun toga gdje tko igra.
To sto pises za Zeljeznicar, to isto stoji za Široki Brijeg, pa otidji na sluzbenu stranicu pa pogledaj samo koliko je momaka iz Širokog u prvoj ekipi, pa shodno tome i reprezentaciji, a koliko se puta predbacuje ovom ili onom izborniku na takvo sto, a upravo doticni mladici cine i Široki Brijeg boljim, ako ces bas povuci paralelu s tvojim primjerom.
Znaci da rezimiram, nije bitno tko je, sta je, uzeo sam ga za primjer jer ga sigurno, bez ikakve sumnje, kudikamo bolje poznajem, kao naravno i druge igrace odavde ili igrace iz Hrvatske i sl., zato sto ih sigurno puno vise pratim, logicno. Ja makar ne ulazim u teoretizacije koga bi izbacivao, nekakve fiktivna imena ''igracina'' iz inozemstva (ne kazem da katkad ne pogode) i spustanje svega sto je iz BiH. Mene to nervira. Jer gledam te mladice svaki tjedan i znam otici i na juniorske utakmice i tu ima potencijala i ima kvalitete. ALI, problem je, kao sto sam rekao na ovoj temi jedno osamsto milijuna puta i sto to onakvi poput citiranog nece nikada shvatiti : BiH NEMA realne uvjete za napredak takvih mladica, nema obrazovani kadar za omladince, nema nikakav program za njih dovoljno prilagodjen, vecina klubova ne daje im sansu da sazrijevaju za seniorski nogomet i brojni, brojni drugi problemi i razlike koje u konacnici proizvode efekt da omladinci iz BiH, unatoc tome sto imaju kvalitet, tocnije potencijal, jednostavno gube na taktickom, psihickom i brojnim drugim planovima i od netalentiranijih vrsnjaka iz razvijenih (ne nuzno i nogometno ''velikih'') drzava jer jednostavno receno takvi imaju puno bolje uvjete, trenere, pripreme i sve ostalo podredjeno svom uzrastu i svojim potrebama.
Znaci to je primarni problem. Onaj tko suprotno misli po meni zaista pojma nema ili se nikada nije bavio nekim sportom, odnosno trenirao ozbiljno neki sport pa onda da je jednom u zivotu vidio kako to rade neki drugi, negdje drugdje, a da se ne zove BiH. A da li ce tebi umjesto tri neka tvoja zamisljena nedostojna igraca igrati neka tri zamisljena dostojna, to vjeruj da nije nebo i zemlja razlika. Daleko od toga.
Grbavica naš je Hram!!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa, ako bi ja birao, izabrao bih Hodzica, da, bolji je, ali ja nisam selektor, a ne mogu ulaziti u razloge nepozivanja jer ih ne znam.
Kao sto rekoh, ne kazem da nema svega tu katkad, al ti ljudi su opet stalno s njima i znaju sta mogu i misljenja sam da nisu neke svemirske razlike izmedju vecine tih momaka s obzirom na nase uvjete treniranja, ja sam se bio samo osvrnuo na jedan primjer u koji sam u potpunosti upoznat (vise s razlogom sto se doticni osporava od nekoliko ljudi po defaultu uporno gurajuci neka svoja imena, a on pruza dobre partije, pa zato), ti si naveo drugi u koji si sam u potpunosti upoznat, a ja se s njim slazem, zar tako forum i razmjena misljenja i ne funkcionira.
Kao sto rekoh, ne kazem da nema svega tu katkad, al ti ljudi su opet stalno s njima i znaju sta mogu i misljenja sam da nisu neke svemirske razlike izmedju vecine tih momaka s obzirom na nase uvjete treniranja, ja sam se bio samo osvrnuo na jedan primjer u koji sam u potpunosti upoznat (vise s razlogom sto se doticni osporava od nekoliko ljudi po defaultu uporno gurajuci neka svoja imena, a on pruza dobre partije, pa zato), ti si naveo drugi u koji si sam u potpunosti upoznat, a ja se s njim slazem, zar tako forum i razmjena misljenja i ne funkcionira.
...Život za Široki...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.