Postao/la BenjooJutub » 04 dec 2014, 14:57
Par koji će se danas nać na svim mojim mogućim tiketima, ma koliko god da je to riskantno i glupo ali eto..
Bogdan Bogdanović 9,5 + 1,85 (BH Play)
Zašto? Zato što je u BH Playu margina 9,5 a ja mislim da su je u Premieru povećali na 10,5. Gledano po statistici, Bogdanović je na prosjeku od okruglo 9 poena po susretu, a svi znamo kakav je igrač ako ga krene i ako dobije dovoljno slobode. Meni su ove margine premale kada su u pitanju igrači kojima je najmanji problem pogoditi 3 šuta za tri poena, a s obzirom da Bogdanović u prosjeku uzima 5-6 šuteva za tri poena, veoma je izgledno da će barem 2-3 da pogodi. Fener kada igra sa jačim protivnikom Bogdanović na parketu provede više od 30 minuta ( Armani 33 minuta, Bayern 33 minuta, Panathinaikos 33 minuta) U utakmicama protiv Panate i Bayerna je prešao granicu od 9 poena, dok je protiv Armani-a postigao 8 poena uz katastrofalan šut za 3 poena (1/6). Dakle u utakmicama u kojim postigne 2 trojke, prelazi granicu od 9,5. Gledajući na to da je ovo Feneru veoma važna utakmica, jer se sa Panatom bore za prvo mjesto, očekujem da će Bogdanović na parketu provesti 30+ minuta i da će uzeti dosta šuteva za tri ( inače ekipe koje igraju protiv Fenera šutiraju u prosjeku 20 trojki), barem da pogodi 2-3 trojke i prelazak preko ove margine ne bi trebao biti upitan.