Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la hilmo » 31 mar 2014, 16:33

DukeOfWellington je napisao/la:10 klubova, četverokružni sistem, 36 kola. Ovo liga za prvaka i bedaka favorizuje klubove koji bolje igraju sa klubovima slične kvalitete, ovako je svakom isto.
Najidealnije rijesenje.....Bez ovih doigravanja nije to posteno, jer npr nekom klubu koji je cijelu sezonu bio prvi pred kraj se povrijede dva kljucna igraca i on izgubi tutulu... nene nene nene

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 31 mar 2014, 17:00

Ovo je stvarno s.r.a.nj.e od lige... cuj odgodili presudu leotaru!!!!! pa j.bem mater vise svima i savezu i majmunima koji su tamo!!! Borac je na konto tih presuda platio oko 400.000 u ovoj sezoni i zbog toga trpe igraci koji su trenutno u klubu i zbog tih obaveza su plate svim igracima prepolovljene!!! od dugova i obaveza ne treba bjezati, i neka smo platili ali ovo je sra.nje najvece moguce i nema vise smisla! i sad smo 50 milja istresli igracima kojima se dugovalo, bili smo crna ovca kojoj se prijetilo pred svako kolo, a zaboravlja se da smo svako kolo uredno odigrali nakon sto smo platili presude.
i sad se za mrtvi leotar(i ko zna jos koga) pronalazi kompromis i pomaze... darko drec i treba da ide direktno uefi da se zali i blokira ovaj sje.bani savez!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 mar 2014, 17:00

DukeOfWellington je napisao/la:10 klubova, četverokružni sistem, 36 kola. Ovo liga za prvaka i bedaka favorizuje klubove koji bolje igraju sa klubovima slične kvalitete, ovako je svakom isto.
Sta kazes, Siroki bi smorio :lol:

Ja sam za smanjenje lige, nebitno koji ce sistem igrati, samo nek ju smanje na 10 klubova, ma i 12 bi objerucke prihvatio. Smanjenje na 14 vec nebi imalo neke koristi, kao sto netko rece, samo bi nestala dva losija kluba, bila bi 4 kola manje i nikakve logike. Bit smanjene lige je da se ovi najjaci sto cesce susrecu, odnosno, da se igra sto vise jakih utakmica, a u trokruznoj ligi 12 svi ce imati po tri medjusobna ogleda dok ce u ligi 10 imati po 4 medjusobna ogleda. Naravno, liga 12 bi donijela 3, a liga 10 cak 6 kola vise sto je po meni dobro. Nemamo resurse ko Engleska za tri natjecanja, a mislim da klubovi ne odigraju dovoljno utakmica u sezoni tako da bi 6 kola moglo popuniti neke termine.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 mar 2014, 17:02

Liga od 12 bi bila idealna uz doigravanje ili trokruzni sistem u kojem bi neke ekipe igrale dva puta kuci sto bi bila neka prednost za domacina.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 31 mar 2014, 17:13

Sto puta prežvakana priča, shvatite jednom da mi samo o ovome možemo pisati, da neće nikad doći do realizacije ovog projekta isključivo zbog onih iz Republike Srpske koji na sve načine pokušavaju da obore, omalovaže i unazade sve što je bosansko. :roll: :oops:
Ja te volim, volim Željo..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 31 mar 2014, 17:13

terabajt je napisao/la:Liga od 12 bi bila idealna uz doigravanje ili trokruzni sistem u kojem bi neke ekipe igrale dva puta kuci sto bi bila neka prednost za domacina.
Al onda bi bilo favorizuje se onaj klub pa igra dvije kuci ili ovaj....znas kakav je nas narod :? :?

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 31 mar 2014, 17:36

ma bilo bi extra smanjenje lige,samo to nikad nece zazivit kod nas,jer se nikome ne moze ugoditi.Kao sto rece Hilmo znas kakav je nas narod,a tako i jest.
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 31 mar 2014, 17:39

Prva liga BiH 10 klubova,četverokružni sistem.Prvak u LP i 3 kluba u LE.Deseti na tablici direktno ispada u Drugu ligu BiH,a devetoplasirani razigrava za drugoplasiranim iz Druge lige za mjesto u Prvoj ligi naredne sezone.Svaka ekipa u svakoj utakmici među prvih 11 mora imati najmanje 6 igrača iz BiH,a među prvih 18 mora biti najmanje 3 domača igrača mlađa od 22 godine.
Druga liga BiH 16 klubova,dvokružno.Prvi direktno ulazi u Prvu ligu,drugi razigrava za devetoplasiranim iz Prve lige za ulazak u društvo najboljih.Iz lige ispadaju posljednja 4 kluba,jer treći rang takmičenja su 4 treće lige,dvije u RS-u (zapadni dio i istočni),i dvije u FBiH.Svaki klub u svakoj utakmici mora među 18 igrača imati najmanje 15 iz BiH.
U RS-u mogu razigravati i simbolično za prvaka tog entiteta,prvak istočnog i zapadnog dijela.Besmislena je liga RS-a,preskupa su potovanja od grada do grada a kvalitet ravan nuli.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 mar 2014, 17:41

Smisao lige manjeg entiteta ne možeš tražiti u sportu nego u politici. A politika je kroz historiju uvijek bila najvažnija.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 mar 2014, 17:47

mislim da je najednostavnije rjesenje liga 12 .22 kola i onda liga za prvaka i za opstanak to je jos 10 kola znaci 32 taman :) .2 ispadaju posto ovi iz rs nece pristati na razigravanje hoce uvijek da imaju svoju ekipu koja ulazi .znaci ne bi morali puno mjenjati sistem ostaju lige federacije i rs i bile bi jace jel ovi sto ispanu povecali bi kvalitet .

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 31 mar 2014, 17:49

Realist je napisao/la:Prva liga BiH 10 klubova,četverokružni sistem.Prvak u LP i 3 kluba u LE.Deseti na tablici direktno ispada u Drugu ligu BiH,a devetoplasirani razigrava za drugoplasiranim iz Druge lige za mjesto u Prvoj ligi naredne sezone.Svaka ekipa u svakoj utakmici među prvih 11 mora imati najmanje 6 igrača iz BiH,a među prvih 18 mora biti najmanje 3 domača igrača mlađa od 22 godine.
Druga liga BiH 16 klubova,dvokružno.Prvi direktno ulazi u Prvu ligu,drugi razigrava za devetoplasiranim iz Prve lige za ulazak u društvo najboljih.Iz lige ispadaju posljednja 4 kluba,jer treći rang takmičenja su 4 treće lige,dvije u RS-u (zapadni dio i istočni),i dvije u FBiH.Svaki klub u svakoj utakmici mora među 18 igrača imati najmanje 15 iz BiH.
U RS-u mogu razigravati i simbolično za prvaka tog entiteta,prvak istočnog i zapadnog dijela.Besmislena je liga RS-a,preskupa su potovanja od grada do grada a kvalitet ravan nuli.
A na poluvremenu klubovi MORAJU obezbijediti navijacima neki topli napitak ako je hladno vrijeme,a ljeti po 3 l hladnog piva i 10 cevapa u pola s lukom!! :lol: :lol: :lol:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 31 mar 2014, 17:50

Realist je napisao/la:Besmislena je liga RS-a,preskupa su potovanja od grada do grada a kvalitet ravan nuli.
slika

plavi RS, crveni FBiH hala
Hayley <3

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 mar 2014, 17:54

Ovaj gore piše da bezsmislena liga RS.Pa gdje ti živiš?U Americi možda?Pa vi kao da ne znate kakvo je ovdje političko uređenje zemlje.I nije mi jasno kako mislite ujediniti entitetske lige?To je osnova za eventualno skraćenje Premijer lige BiH.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 31 mar 2014, 18:11

Mancini je napisao/la:Ovaj gore piše da bezsmislena liga RS.Pa gdje ti živiš?U Americi možda?Pa vi kao da ne znate kakvo je ovdje političko uređenje zemlje.I nije mi jasno kako mislite ujediniti entitetske lige?To je osnova za eventualno skraćenje Premijer lige BiH.
Pa imao bi dvije lige RS-a,zapad i istok a na kraju sezone neka ta dva prvaka razigravaju za ukupnog šampiona RS-a.To sam napisao.Ostao bi vam na taj način šampionat RS-a.Ovim sistemom takmičenja bi dobili jaku Prvu ligu BiH,što je ineters i Borca i svih klubova iz RS-a koji bi učestvovali u toj ligi.Šta će nekom slaba BH liga i onda u Evropi smo svi ku..c kada izađemo.Ne znam u čemu je moj prijedlog lošiji od trenutnog stanja ?

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 31 mar 2014, 18:17

Realno liga da se smanji, bilo bi vise posjete na manje utakmica nego sto sad imas, jer svako voli vise doci pogledat Zeljo Sarajevo ili Velez Zrinjski ili Celik Zeljo, vise puta, nego li Zeljo Leotar, Celik Travnik, bez podcjenjivanja...

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 31 mar 2014, 18:18

badblueboylivno je napisao/la:
Realist je napisao/la:Besmislena je liga RS-a,preskupa su potovanja od grada do grada a kvalitet ravan nuli.
slika

plavi RS, crveni FBiH hala
I jedinstvena federalna liga je besmislena.Preskupa,a kvileteta nema,nema ni interesovanja.10 u Prvoj ligi i 16 u jedinstvenoj Drugoj.Treći rang neka budu 4 lige,po dvije u oba entiteta po regionalnom principu.Svi bi bili na dobitku.
Zadnja izmjena: Realist, dana/u 31 mar 2014, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 mar 2014, 18:19

Realist je dao sasvim OK prijedlog. I ja na slican nacin zamisljam sistem natjecanja.

Ovo sa brojem domacih igraca je prijeko potrebno ukoliko se zeli jaca reprezentacija. U Hrvatskoj smjes imati samo 4 stranca u pocetnih 11. Znaci da 7 igraca mora imati putovnicu Hrvatske, a stranci do nje mogu doci samo ako igraju u ligi 5 godina.

Ja bi svakako uveo i neko pravilo za mladje igrace, da u prvih 11 mora biti barem 2 igraca koja su igrala minimalno 3 godine za omladinske selekcije kluba. Tako cemo potaketi klubove da razvijaju svoje igrace, a i mladjim igracima pokazati da za njih ima mjesta i da se za isto bore.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 31 mar 2014, 18:24

Da, zato sam i stavio sliku. Ovo izgleda uznemirujuće. :D

Možda bi jedinstvena druga liga bila skupa, pa bi možda najprije valjalo napraviti dvije lige po geografskom principu, ovaj je bolestan.

Recimo, Prva liga u dvije skupine (sjever, jug) po 12 klubova - 22 kola. Po prva tri idu u playoff (ukupno 6) i igraju još 10 kola. Prva dva iz playoffa ulaze u Premijer ligu. Preostali klubovi (po 9) igraju jednokružno (8 kola) za ostanak.
Hayley <3

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 31 mar 2014, 18:25

Signore je napisao/la:Realist je dao sasvim OK prijedlog. I ja na slican nacin zamisljam sistem natjecanja.

Ovo sa brojem domacih igraca je prijeko potrebno ukoliko se zeli jaca reprezentacija. U Hrvatskoj smjes imati samo 4 stranca u pocetnih 11. Znaci da 7 igraca mora imati putovnicu Hrvatske, a stranci do nje mogu doci samo ako igraju u ligi 5 godina.

Ja bi svakako uveo i neko pravilo za mladje igrace, da u prvih 11 mora biti barem 2 igraca koja su igrala minimalno 3 godine za omladinske selekcije kluba. Tako cemo potaketi klubove da razvijaju svoje igrace, a i mladjim igracima pokazati da za njih ima mjesta i da se za isto bore.
FK Željezničar nema problema s tim prijedlogom, haman sve domaći i djeca iz pogona :mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 31 mar 2014, 18:53

sonik24 je napisao/la: jer svako voli vise doci pogledat Zeljo Sarajevo ili Velez Zrinjski ili Celik Zeljo, vise puta, nego li Zeljo Leotar, Celik Travnik, bez podcjenjivanja...

S tobom se vjerovatno ne bi slozili navijaci Travnika da vise bi volili gledat Zeljo-Sarajevo, nego Celik-Travnik!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Proximic, voltron30 i 25 gostiju.