bordobijeli je napisao/la: ↑08 nov 2025, 14:22
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 14:10
Kako mi je drago viditi brata Ethela na temi
Ja sam rekao stotinu putu, da su neki ovdje prerano zakljucili sezonu. Nista jos nije gotovo, otkaz Personsu je pravovremen. Samo sto se tu mora naci igrac pod hitno, a to je vec malo nezgodan dio.
Tip igraca kao sto je Hanlan iz Spartaka je stvoren za ovaj roster, ali takvog igraca ces sad bas tesko pronaci. Robertson je po meni losa opcija, pogotovo u paru sa Westom. Bukvalno dva slicna profila koja se ni u cemu ne mogu potpunjavati.
Za centra je uzaludno pricati, naredne tri utakmice u ABA ligi ce pokazati koliko nam tu nedostaje prava petica. Mislim da cemo na tome izgubiti dosta ove sezone.
Dajte da mastamo ybg, imamo pravo u povratnickoj sezoni. Iako nikakvih info nemamo kako onaj momak iz Sirokog ne pise.
Po meni Roberson bi dobro došao ovoj ekipi iz jednostavnog razloga dobar je šuter, razlicit je od Westa , Roberson ne igra previše se loptom a imaš Atica i Weta koji bas peglaju a Roberson je tu da opajdari i ne petlja uz doziranu minutazu recimo po utakmici 15 ili 20 min gdje moze donijeti 10 poena .
Ma nije razlicit, oba su undersize guardovi koji primarno gledaju na kos. Robertson je elitni suter, ali njegov problem je odbrana tokom citave karijere. Ne vidim petorku koja moze pokriti njegove defanzivne nedostatke.
Nama u nekoj idealnoj varijanti treba igrac koji ima poene u rukama u igri 1na1, i to je primarna stvar koju moraju traziti. Iz prostog razloga jel ovoj ekipi itekako nedostaje “talenta”. Uz to taj igrac bi trebao biti bar solidan razigravac. Opet ponavljam profil igraca Oliviera Hanlana.
Uz takvog igraca kad bi doveli centra koji dominira u svom reketu, i moze ponuditi makar solidnu rolu u napadu ova ekipa bi dobila drugu dimenziju. Siguran sam da se takav igrav koji moze bar “dati ruke” moze pronaci i u ovome EuropaCupu za neke pristojne pare.
Sto se ovoga dijela tice Dirk je bio 1000% u pravu, za pare koje su date igracima iz prosle sezone Guticu/Zubcu/Kovacevicu koji ne mogu igrati ABA 1, mogla su se dovesti dva igraca koji bi bili nosioci.
Takoder Estonac mora biti na radaru narednih par utakmica, rola koju on pruza je losa i nepotpuna. Valjda izlazi iz neke povrede, iako je redovno nastupao za repku na EB, njegove kretnje nisu za ovog nivoa kosarke, bar po trenutno prilkazanom. Za pare koje prima ovo sto je pokazao je smijesno.
Dosta osporavani Young je po mom misljenju idalje najbolji igrac ove ekipe, s tim da on definitivno imam itekako problema sa glavom i to se primjeti kroz citavu karijeru. On kad mu se igra u napadu donosi apsolutno sve. U to da bi sa ozbiljnijim centrom on puno vise dosao do izrazaja vise nema sumnje..
Kako god bilo, sa pravovremenom intervencijom Dubravka ova sezona moze donijeti mnogo toga.