KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

svrakino1921
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la svrakino1921 » 08 nov 2025, 07:56

slika

slika

Zaboravljamo
k.k.Bosna Sarajevo je ušla zbog zastave voljene BiH u ovu ABA ligu

Koliko ja znam samo Bosna i Sloboda nose ponosno zastavu voljene BiH
Bosne nije bilo 15 godina u ABA ligi
Sloboda je bila mislim samo jednu sezonu u ABA ligi

Treba pomoć i Sloboda Tuzla da osvoje ABA 2 ligu i igraju ABA ligu pod zastavom voljene BiH

Energoinvest je naslovni sponzor Slobode a vidim i na Visinom dresu je Energoinvest

Treba BH Telecom ugruvat novac u Slobodu da uzmu ABA 2 ligu

Iako je Bosna samo od novca KS uzela ABA 2 ligu

Bosni je dosta ove sezone opstanak u ABA ligi i prolazak grupe FIBA EUROPA CUPA

A u prvenstvu napast titulu

POLAKO MOMCI

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 nov 2025, 07:58

TripleThreat je napisao/la:
08 nov 2025, 00:13
Znaš da su argumenti u rasulu kad je jedino za šta se ima uhvatiti izraz koji je navodno "seljački" :rol:
I kad ti to kaže propali doktor iz tuzle :rol:

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 nov 2025, 08:37

Ethel je napisao/la:
08 nov 2025, 00:25
Ne znam sta ljudi ovdje ocekuju, Pasalic trenutno radi kvalitetan posao, nista losiji rezultati (gledajuci rezultatski) nego sto bi imao neki poznatiji trener i skuplji. U 14 dana imali su 5 utakmica, jedino da ih u autobusu sprema.

Nista ovo puno bolje ne bi izgledalo trenutno ni sa Markovicem ili nekim drugim poznatijim trenerom. Premalo treninga, premalo vremena, losa selekcija itd. Jednostavno takva je kosarka danas cak i na ovom nivou, jako malo prostora da radis na ekipi.

Jusup evo u kojeg se kunu muku muci da napravi da ekipa izgleda na nesto, a sad bi potpisali svi da preuzme Bosnu.

Pasalic tek pocinje, neiskusan je, ali pocinjali su i drugi na taj nacin, Saras je poceo na isti nacin. Ne kazem da ce biti dugorocno rjesenje (nadam se da hoce), niti da ce biti novi Obradovic, ali draze mi je gledati Pasalica koji mozda ima potencijal za nesto, nego nekog Mrsica koji se skuplji, strani trener koji ce uraditi isto.

Trenutno ne vjerujem da postoji kvalitetna opcija za trenera koji bi htio preuzeti Bosnu i bio dostupan finansijski, tako da mi je ovo sasvim ok.
Da je bilo ko drugi trener, pogootovo ako nema dodira sa Bosnom kao drzavom. Bilo bi da je do igraca, ne slusaju nacrtane akcije..

Ovako je jedini krivac Pasalic.
A momci djeluju kao druga ekipa u odnosu ono sto smo gledali kod Ace.

Zamisli ti situacije da imas 5 pobjeda i 1 nesretan poraz gdje b utakmica.sa.4 igraca i bez treneera morali privesti kraju, ti bi da otjeras trenera. Jer kao West ne bi carinio loptu da je trener neko drugi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 nov 2025, 08:46

Čovjek dobije Zadar u gostima bez Atića i projektovanog prvog playa (inače najboljeg igrača Bosne ali nije mu pružena prilika što bi rekao jedan forumaš :rol: ), osim Zadra još 4 utakmice i poraz na jednu loptu protiv Cedevite i ovdje se tjera trener :crazy: :crazy:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 nov 2025, 08:54

zeljovolimte je napisao/la:
08 nov 2025, 08:37
Ethel je napisao/la:
08 nov 2025, 00:25
Ne znam sta ljudi ovdje ocekuju, Pasalic trenutno radi kvalitetan posao, nista losiji rezultati (gledajuci rezultatski) nego sto bi imao neki poznatiji trener i skuplji. U 14 dana imali su 5 utakmica, jedino da ih u autobusu sprema.

Nista ovo puno bolje ne bi izgledalo trenutno ni sa Markovicem ili nekim drugim poznatijim trenerom. Premalo treninga, premalo vremena, losa selekcija itd. Jednostavno takva je kosarka danas cak i na ovom nivou, jako malo prostora da radis na ekipi.

Jusup evo u kojeg se kunu muku muci da napravi da ekipa izgleda na nesto, a sad bi potpisali svi da preuzme Bosnu.

Pasalic tek pocinje, neiskusan je, ali pocinjali su i drugi na taj nacin, Saras je poceo na isti nacin. Ne kazem da ce biti dugorocno rjesenje (nadam se da hoce), niti da ce biti novi Obradovic, ali draze mi je gledati Pasalica koji mozda ima potencijal za nesto, nego nekog Mrsica koji se skuplji, strani trener koji ce uraditi isto.

Trenutno ne vjerujem da postoji kvalitetna opcija za trenera koji bi htio preuzeti Bosnu i bio dostupan finansijski, tako da mi je ovo sasvim ok.
Da je bilo ko drugi trener, pogootovo ako nema dodira sa Bosnom kao drzavom. Bilo bi da je do igraca, ne slusaju nacrtane akcije..

Ovako je jedini krivac Pasalic.
A momci djeluju kao druga ekipa u odnosu ono sto smo gledali kod Ace.

Zamisli ti situacije da imas 5 pobjeda i 1 nesretan poraz gdje b utakmica.sa.4 igraca i bez treneera morali privesti kraju, ti bi da otjeras trenera. Jer kao West ne bi carinio loptu da je trener neko drugi.
A meni nije jasno sta se to traži od Pasalica ? Zašto nije zadovoljio ?? Čovjek vodio 6 utakmica 5 pobjedio i 1 izgubio nakon produžetka. Stvarno se valjaju gluposti na ovom forumu . Ako je nesto za kritiku onda su to navijaci , dvorana poluprazna .

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 nov 2025, 09:50

Kada vidiš sablasnu Zetru i cijenu od 30-35KM za utakmicu, ne može samo biti do navijača.
Kada vidiš da Halilović pravi u jednom napadu 3 lične i pokazuje kažiprstom treneru negacijom na upit hoće li izaći, ne ulijeva povjerenje u to da trener baš vodi ekipu.
Kada vidiš da Audige s 4 lične igra vruće glave i pravi glupu ličnu i izlazi iz igre pravo na klupu ukazujući na sav besmisao timskog duha.
Kada vidiš da se sve svodi na improvizaciju i amaterske greške, i pobjedu protiv Vienne i Zadra ne treba gledati kao uspjeh trenera već kao poraze slabijih ekipa u improvizacijama,. Isto važi za improvizovana tezgarenja protiv teških amatera iz Poljske i Bugarske.

Bosni trebaju cijene ulaznica:
- teleskopi 10KM
- iza koševa 7KM
- tribina 5KM
- djeca do 12god besplatno

Bosni treba trener i 2 igrača (kombo plej i klasični centar jablan)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 nov 2025, 10:09

hz1987 je napisao/la:
08 nov 2025, 09:50
Kada vidiš sablasnu Zetru i cijenu od 30-35KM za utakmicu, ne može samo biti do navijača.
Kada vidiš da Halilović pravi u jednom napadu 3 lične i pokazuje kažiprstom treneru negacijom na upit hoće li izaći, ne ulijeva povjerenje u to da trener baš vodi ekipu.
Kada vidiš da Audige s 4 lične igra vruće glave i pravi glupu ličnu i izlazi iz igre pravo na klupu ukazujući na sav besmisao timskog duha.
Kada vidiš da se sve svodi na improvizaciju i amaterske greške, i pobjedu protiv Vienne i Zadra ne treba gledati kao uspjeh trenera već kao poraze slabijih ekipa u improvizacijama,. Isto važi za improvizovana tezgarenja protiv teških amatera iz Poljske i Bugarske.

- teleskopi 10KM
- iza koševa 7KM
- tribina 5KM

Evo primjer komentara o čemu pišem konstantno .

Saša Obradović trener Crvene Zvezde je rekao da je prije bio autokrata i nije slušao igrače , a sada ih sluša i da je to najveća promjena u odnosu na prvi put kada je bio u Zvezdi .

Saša Obradović euroligaški trener koji je igrao na F4 može poslušati igrače , a Muhamed Pašalić koji je tek počeo karijeru ne može ?

Pravljenje 5 lične greške je sav besmisao timskog duha ? Jesi li se ikad bavio nekim sportom ? Da li znaš da su greške sastavni dio sporta , da igrači nisu roboti ?

Da ti nije pokazatelj timskog duha kada se Halilović i Šalić bacaju kao golmani za loptu , između 2-3 protivnička igrača ? Kada Atić blokira u situacijama gdje većina igrača pusti koš zbog faula ?

Je li i Murcia teška amaterska ekipa ili su slabiji u improvizacijama ?

Pobjeđuju igrači i trener zajedno , mada je popularno reći kada se pobjeđuje onda igrači pobjeđuju , a kada se gubi onda trener je glavni krivac .

Za cijene karata se slažem djelimično , tribina 10 , iza koševa 15 KM , teleskopi 20 KM , naravno djeca besplatno .

Bosna je sa tvojim cijenama punila Skenderiju prije 20 godina protiv Heliosa .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 nov 2025, 10:15

Nista ti nisi razumio sta sam ja napisao.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 08 nov 2025, 10:46

hz1987 je napisao/la:
Cijena smanjena na 20KM za dvije utakmice, posjeta ista.
hz1987 je napisao/la:
Sasvim normalna stvar za igrača koji je nosioc ekipe u bilo kojoj ligi, svojim iskustvom garantuje da će se smiriti u nastavku utakmice i da se nije iznervirao.
hz1987 je napisao/la:
Audige koji je najkonzistentniji igrač ekipe se kritikuje kad napravi prvu grešku.
hz1987 je napisao/la:
Slažem se da je igra ružna, ali rezultati su tu i upravo je to onaj omjer koji se i očekivao u oba takmičenja, kada smo saznali s kim igramo, pobjeda protiv Murcie je bonus.
hz1987 je napisao/la:
Jedina tačna izjava, ali neka Pašalić nastavi koliko može, itekako je motivisan i poznaje košarku, obzirom da su ambicije kluba da se ostane u ABA ligi, ne bi mu iskustvo trebalo praviti problem. Naravno da bi svi u top 4 i put ka doigravanju, ali to bi bila premija.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 08 nov 2025, 10:50

Stvarno previše negative oko ove Bosne. Rezultati su itekako u skladu sa ambicijama.
Jučer na poluvremenu pregledam komentare i imam dojam da gubimo 30 razlike.
Solidna ekipica, ono što je evidentno od početka jeste da fale igrači na pozicijama 1 i 5.
Trener evidentno bez nekog iskustva, ali daleko bolja košarka u odnosu na ono kod Ace. Puno više energije barem, ali očito bez nekih lijepih i tečnih akcija i smislene igre u napadu.
Među četiri u ABA ligi teško da ćemo ući, ali ova sredina tabele je itekako u skladu sa rosterom. U ovom europskom kupu ćemo proći u drugi krug. Za prvu sezonu itekako dobro. Volio bih da se u toku sezone nađe prostora za Manojlovića, da skinemo barem jedan veći skalp (Zvezda, Budućnost, Olimpija) i da u europi uđemo u top8.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 08 nov 2025, 11:46

hz1987 je napisao/la:

- teleskopi 10KM
- iza koševa 7KM
- tribina 5KM

Bio je džaba ulaz protiv Lublina u Skenderiji pa je opet bilo tanko skroz. Ljudi više vole Lukasa i co., šišu zapalit i sl. nego svoj gradski klub podržati u ovako bitnom takmičenju. Sve je do nas, nikad spoljašnjeg faktora.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 08 nov 2025, 13:43

Nije do navijaca, ljudima pun **** projekata koji ne vode nigdje a la Sarajevo i Bosna. U cijelom gradu 30 godina niko nije u stanju da sklopi nesto sto lici na klub u bilo kojem sportu koji moze trajati vise od par godina.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 nov 2025, 14:06

TETRAPAK je napisao/la:
08 nov 2025, 13:43
Nije do navijaca, ljudima pun **** projekata koji ne vode nigdje a la Sarajevo i Bosna. U cijelom gradu 30 godina niko nije u stanju da sklopi nesto sto lici na klub u bilo kojem sportu koji moze trajati vise od par godina.
Bgm kakav narod takva i politika kakvi navijaci takvi i klubovi . Ne vode klubove svemirci nego ljudi iz naše sredine mi očekujemo da neko uredi našu državu i naše klubove .

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 nov 2025, 14:10

Kako mi je drago viditi brata Ethela na temi :kralj:

Ja sam rekao stotinu putu, da su neki ovdje prerano zakljucili sezonu. Nista jos nije gotovo, otkaz Personsu je pravovremen. Samo sto se tu mora naci igrac pod hitno, a to je vec malo nezgodan dio.

Tip igraca kao sto je Hanlan iz Spartaka je stvoren za ovaj roster, ali takvog igraca ces sad bas tesko pronaci. Robertson je po meni losa opcija, pogotovo u paru sa Westom. Bukvalno dva slicna profila koja se ni u cemu ne mogu potpunjavati.

Za centra je uzaludno pricati, naredne tri utakmice u ABA ligi ce pokazati koliko nam tu nedostaje prava petica. Mislim da cemo na tome izgubiti dosta ove sezone.

Dajte da mastamo ybg, imamo pravo u povratnickoj sezoni. Iako nikakvih info nemamo kako onaj momak iz Sirokog ne pise.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 nov 2025, 14:22

InatSilniBosanski je napisao/la:
08 nov 2025, 14:10

Ja sam rekao stotinu putu, da su neki ovdje prerano zakljucili sezonu. Nista jos nije gotovo, otkaz Personsu je pravovremen. Samo sto se tu mora naci igrac pod hitno, a to je vec malo nezgodan dio.

Tip igraca kao sto je Hanlan iz Spartaka je stvoren za ovaj roster, ali takvog igraca ces sad bas tesko pronaci. Robertson je po meni losa opcija, pogotovo u paru sa Westom. Bukvalno dva slicna profila koja se ni u cemu ne mogu potpunjavati.

Za centra je uzaludno pricati, naredne tri utakmice u ABA ligi ce pokazati koliko nam tu nedostaje prava petica. Mislim da cemo na tome izgubiti dosta ove sezone.

Dajte da mastamo ybg, imamo pravo u povratnickoj sezoni. Iako nikakvih info nemamo kako onaj momak iz Sirokog ne pise.
Po meni Roberson bi dobro došao ovoj ekipi iz jednostavnog razloga dobar je šuter, razlicit je od Westa , Roberson ne igra previše se loptom a imaš Atica i Weta koji bas peglaju a Roberson je tu da opajdari i ne petlja uz doziranu minutazu recimo po utakmici 15 ili 20 min gdje moze donijeti 10 poena .

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 nov 2025, 14:26

DjaniTarik je napisao/la:
07 nov 2025, 23:16
Lavcina je napisao/la:
07 nov 2025, 23:15
bordobijeli je napisao/la:
07 nov 2025, 23:02
Bosna sasvim ok izgleda kad uzmeš da je obo prva ozbiljna sezona nakon 15 godina . U europi se gura dobro ,ABA na
2/ 3 nakon 5 kola sasvim solidno. Previše se se sere i negativno komentarise a podrska tanka.
Ostaje zal za utakmicom protiv Olimpije gdje su imali u zadnjoj cetvrtini +17 i uspjeli to prokockati. Sad bi imali omjer 3/2 i bili na 3 mjestu.

A za megu? I to da je muha vodio mislim da bi izeli
Ma njih tesko da bi uzeli bilo ko da je bio trener. Prva nasa utakmica u najjacoj regionalnoj ligi nakon 15 godina, protiv ekipe koja je poznata, da pravi dobre mlade igrace i ima vec tu konstantu nastupanja u 1 ABA ligi.

Protiv Olimpije je stvarno steta ono je bio zlocin, da 8 minuta do kraja imas +17 i na kraju izgubis utakmicu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 nov 2025, 15:00

Dobro smo prošli sa smjenom trenera vrlo lako je moglo biti 6/6 ali smo također lako mogli izgubiti protiv Zadra i protiv Beča (sreća pa nismo). Sad slijedi 5 teških utakmica Murcia gostovanje, Spartak kući, Rilski kući, Ilirija gostovanje i Zvezda kući. Vjerovatno će se sa kartama od utakmice protiv Spartaka moći ući protiv Rilskog tako da ako bi dobili Spartak mislim da bi protiv Rilskog bila nešto veća posjeta. Do utakmice protiv Zvezde bi bilo dobro da vežemo barem pobjede protiv Rilskog i Ilirije a protiv Spartaka treba igrati agresivno od prve do zadnje minute. Protiv Murcie odigrati sa uživanjem te ih pokušati iznenaditi. Bilo bi dobro kad bi do Spartaka uspjeli dovesti igrača umjesto Personsa. Ako bi uspjeli u ove 4 utakmice pobjediti sve osim Murcie ili sve 4 protiv Zvezde bi se Zetra napunila pod uslovom da promjene cijene karate tako da cijene iznose 20, 15, 10 i imali bi protiv Spartaka čak dosta popunjenu dvoranu.

Edit: Vrlo lako da će Spartak protiv nas igrati sa skorom 5-0, taman da im prvi poraz upišemo i da se vratimo u borbu za Top 4. :D

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 nov 2025, 15:13

bordobijeli je napisao/la:
08 nov 2025, 14:22
InatSilniBosanski je napisao/la:
08 nov 2025, 14:10

Po meni Roberson bi dobro došao ovoj ekipi iz jednostavnog razloga dobar je šuter, razlicit je od Westa , Roberson ne igra previše se loptom a imaš Atica i Weta koji bas peglaju a Roberson je tu da opajdari i ne petlja uz doziranu minutazu recimo po utakmici 15 ili 20 min gdje moze donijeti 10 poena .
Ma nije razlicit, oba su undersize guardovi koji primarno gledaju na kos. Robertson je elitni suter, ali njegov problem je odbrana tokom citave karijere. Ne vidim petorku koja moze pokriti njegove defanzivne nedostatke.

Nama u nekoj idealnoj varijanti treba igrac koji ima poene u rukama u igri 1na1, i to je primarna stvar koju moraju traziti. Iz prostog razloga jel ovoj ekipi itekako nedostaje “talenta”. Uz to taj igrac bi trebao biti bar solidan razigravac. Opet ponavljam profil igraca Oliviera Hanlana.

Uz takvog igraca kad bi doveli centra koji dominira u svom reketu, i moze ponuditi makar solidnu rolu u napadu ova ekipa bi dobila drugu dimenziju. Siguran sam da se takav igrav koji moze bar “dati ruke” moze pronaci i u ovome EuropaCupu za neke pristojne pare.

Sto se ovoga dijela tice Dirk je bio 1000% u pravu, za pare koje su date igracima iz prosle sezone Guticu/Zubcu/Kovacevicu koji ne mogu igrati ABA 1, mogla su se dovesti dva igraca koji bi bili nosioci.

Takoder Estonac mora biti na radaru narednih par utakmica, rola koju on pruza je losa i nepotpuna. Valjda izlazi iz neke povrede, iako je redovno nastupao za repku na EB, njegove kretnje nisu za ovog nivoa kosarke, bar po trenutno prilkazanom. Za pare koje prima ovo sto je pokazao je smijesno.

Dosta osporavani Young je po mom misljenju idalje najbolji igrac ove ekipe, s tim da on definitivno imam itekako problema sa glavom i to se primjeti kroz citavu karijeru. On kad mu se igra u napadu donosi apsolutno sve. U to da bi sa ozbiljnijim centrom on puno vise dosao do izrazaja vise nema sumnje..

Kako god bilo, sa pravovremenom intervencijom Dubravka ova sezona moze donijeti mnogo toga.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 nov 2025, 17:13

@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?

Uzmi u obzir da mu je ovo tek prva sezona u Eurocupu, bas me zanima koliko nam u ovom trenutku bjezi takav igrac…
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 08 nov 2025, 17:44

Adnan33 je napisao/la:
08 nov 2025, 11:46
hz1987 je napisao/la:

- teleskopi 10KM
- iza koševa 7KM
- tribina 5KM

Bio je džaba ulaz protiv Lublina u Skenderiji pa je opet bilo tanko skroz. Ljudi više vole Lukasa i co., šišu zapalit i sl. nego svoj gradski klub podržati u ovako bitnom takmičenju. Sve je do nas, nikad spoljašnjeg faktora.
Posjetu na Skenderiji doslovno je ubila frka sa Dubaiem

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.