Izišle pozicije za All-NBA timove pri glasanju, odnosno faktički da ih i nema, što je dobro. Embiid i Jokić mogu biti birani na F ili C, Dončić i LeBron na F ili G i tako dalje, tako da najbolji upadaju.
Može se i tvoje potpisati,ja sam baš nekoliko puta razmišljao o ovome,al htio sam počekati finish regularke,a sad si ti odabrao timing što je ok. Mislim da sam objavio bio neki post da obabevzno moraju i Jok i Joel u prvu,i bit će tako,pametna odluka.
Malo vise subjektivnosti nego u prethodna 2 tima ali fakat dosta igraca koji objektivno zasluzuju pa postane stvar licnih utisaka. 15 igraca je strasno limitirana brojka za ovoliki kvalitet koji se nalazi u NBA. Jos su mi prva 2 tima bila relativno lagana pa taj bazen igraca moradoh svesti na samo 5 imena ovog 3. tima.
Irving do Ramazana igrao nevjerovatnu sezonu, a i uz veliko opadanje procenata u aprilu/maju je na 27 ppg na 50% iz igre. Kralj teških šuteva sa pozicije pleja na 50%, nije šala. Apsolutni prime karijere koji ce (bojim se) krunu dozivjet u playoffu (mada je u idealnom okruzenju za svoje vrline i mane).
Glavni konkurent mu u mojim ocima Beal koji je konstantan citavu sezonu, a nakon sto se prikljucio i Russ, te (slucajno?) pridodao adekvatan centar (Gafford ) krenule su se nizati i pobjede. Paklen scorer i igrac koji je fit sa bilo kim. Lako moguce da se nadje tu, al od mene ovaj put preskok.
Lillard sa svojih 44% iz igre i ne bas sjajnom sezonom Portlanda, se mozda i ne bi trebao naci u timu pored sezona Bookera, Beala ili Geogea ali kontekst situacije s povredama Portlanda gdje ih je on nosio sa svojih 28 ppg uz konstantno nerealne clutch performanse, dovoljno. Inace, nakon one vijesti o Stottsu preovladava mi osjecaj za Portland da iako mozda jeste vrijeme za tu promjenu, vrijeme je i za puno vece igracke promjene. Jednostavno ovaj roster je zapeo u mjestu. Varijable se mijenaju, i razlozi znaju biti drugaciji ali plafon ekipe je otprilike uvijek isti. Mozda i Dame da se predomisli i na ljeto pozeli novi pocetak?
Butler odrzao Miamiev brod koji tone na povrsini. Ili je to potonuce cini se samo odgodio na play-in/1. rundu playoffa. Doduse mozda bi svi mi trebali malo vise vjerovati uzorku od 2 regularne sezone koji Miami cine prosjecnom ekipom nego li manjem uzorku bubble flukea jer Disney nekoliko takvih primjera dade. Kako god, Jimmy je odigrao izuzetnu two-way sezonu i bio onaj igrac i zvijezda kakav je trebao ovom Heatu.
Zion nisam provjeravao da li moze na C ali nadam se da moze jer zasluzuje upasti. Los rezultat Pelikana meni ne smeta. Griffin kao da se trudio da taj napad i okruzenje oko Ziona ucini sto disfunkcionalnijim, poput Branda prosle sezone sa Sixersima. A uprkos tome je vlasnik painta svih NBA arena kao niko od Shaqa, sa fantasticnih 27 ppg na 60% iz igre, sa daskom kvalitetnog playmakinga i citanja igre koji smo vidjeli posebice u drugom dijelu sezone. Odbrana nije dobra ali bice.
Lici mi situacija na onu Bucksa od prije par sezona koji su lijepom rekontrukcijom rostera oko Giannisa preko ljeta napravili 60 win ekipu. Zingis za Adamsa i neki od milion prikupljenih pikova ima smisla za obe strane? Savrsen fit Zionu, i Zion savrsen fit njemu. Zadrzati Lonza koji nastavlja napredovati mozda i do All Star nivoa, poboljsati spacing. Ingrama drzati dok ne krene Zionov max ili ga poslati za nesto uz less is more filozofiju? Najzabavnija ali i elitna ekipa mogu biti Pelikani ukoliko Griffin pronadje dozu kreativnosti.
Julius Randle je jedan od odgovora na pitanje s pocetka teksta, odnosno zasto svi mi volimo NBA. Covjek ima negarantovan ugovor za iducu sezonu od **4 MILIONA**. I onda odigra All Star sezonu i odvede Knickse do 4. mjesta u konferenciji za toliko zeljeni playoff. Vrati Knickse na mapu. Jer NBA je 10 puta bolja sa dobrim New Yorkom (ovom pravom stranom New Yorka).
Ali ono kljucno: sta ima ljepse od igraca koji ima produkciju i ulogu zvijezde ekipe, a energiju 15. igraca s klupe? Apsolutno nista! Jer to je Julius Randle ove godine. A nasao se Randle mozda mislima i u toj situaciji da mu je samo energija preostala. Talent odavno nije davao rezultat kakav se ocekivao i poceo ga je cinit NBA marginalcem. I contract year, treba onda barem grindat' za lovu. Vjerovatno necu dobiti trocifrenu brojku al mozda osiguram sebe i djecu barem. A onda smo dobili najbolju kombinaciju grinda kojeg Thibs dobro usmjeri (i iskoristi na 40 minuta prosjecima), te potpuni kreacijski kljuc u ruke za oslobadjanje ogromnog talenta uz zrelost koja je stigla u pravo vrijeme za jednu posebnu sezonu posebnog igraca.
Ako izdrzimo na 4.seed treba ubacit Randlea umjesto Jamesa u drugi tim
Bukvalno su draftali Toppina i bili spremni da ga ove sezone trejdjsu il cutaju na kraju sezone i kakvu sezonu covjek odigra
Nema sanse da je Steph First Team All-NBA. Ne zelim poceti nikakvu Curry vs Harden vs biloko raspravu, jednostavno ne vidim sta je covjek uradio sa timske strane da zasluzi prvi tim
Ma smijesno. Onda moze i Beal u prvu petorku. Valjda treba gledati i dokle si doveo ekipu. Cuj deseta ekipa zapada da ima igraca u prvoj.
Pa Harden apsolutno ide ukoliko zanemarimo bunu u Houstonu i malo previše propuštenih mečeva. Curry igra uz iznimku par sporadično neefikasnih i loših partija,nenormalno. Većina je smatrala da on ne može tako vući u komadu,biti efikasan i da je momčad dobra(a omjer je narušen dobrim dijelom kad bi on izostajao + je i načet igrao te je pokazao lidersku crtu,draymond se tu maknuo u stranu ove 2 godine dok ne mogu napast vrh,čuva energiju za još jedan run),a on po mnogim paramterima ima podjednako sulude statse ko 2016. i 2018.
Nagrađuju se Chris Paul i Gobert kako je i Clutch naveo zbog timskih uspjeha posebno,na stranu što su svaki u svojim segmentima povijesno elitni i korisni na razne načine,ipak onako čisto kvalitativno ni po brojkama ni po atrakciji,a i ukoliko hoćeš, i oni su playoff luzeri ko neki koji su to puno manje pa im se potencira 1000x više, no to bi trebalo biti nebitno u ovom kontekstu.
Randle has been a free agent twice before. And twice before, his team didn't show much interest in retaining him. The Los Angeles Lakers, who drafted him No. 7 overall in 2014, pulled their qualifying offer on the second day of free agency in 2018, letting him walk for nothing. After one season with the Pelicans, Randle opted out and New Orleans didn't make a serious effort to re-sign him.
This time, with the Knicks, there's warmth on both sides.
That includes new coach Tom Thibodeau, who has overseen Randle's stunning development into a strong defensive leader. He's added a playmaking flair this season, leading to a double in assist averages -- unheard of for a player in his seventh season.
"That's what you want from your best players ... bringing out the best in his teammates," said Thibodeau, who has been praising Randle for months. "And he's doing it in every different aspect of the game, from the way he's shooting the ball, the way he starts games, the playmaking, the defense, and just the way he works every day. You couldn't ask for anything more. He's having a terrific season and we want him to continue to grow and that's what I love about him. He's never satisfied -- he wants to keep getting better."
All-Stars such as Stephen Curry, Bradley Beal, Jimmy Butler and Zach LaVine are among those who will be eligible for extensions this summer. Those decisions will clarify star movement over the next year as teams reshuffle their plans based on who locks in and who doesn't.
Putting Randle on this list a few months ago would've seemed out of place. But after becoming an All-Star and positioning the Knicks in contention to host a playoff series, he's got a legitimate shot at making an All-NBA team.
And he earned himself the opportunity to have a big choice this offseason.
Prvi komentar: This was the last guy you’d ever expect to see in this situation but it happens A Irving je isto u crunchu mašio cijeli obruč na stepbacku,još jedan šut. Neće njima biti jednostavno fizički izdržati toliko serija,a ne bih se čudio da netko baš ide s ciljem ozljeđivanja nekog od njih. Ovako nekompletni nisu tako impresivni,liče na Thunder KD-RW samo su oni ostatak ekipe popunili braničima, a ovdje suprotno.
Jako bitna pobjeda Dalasa u borbi da se izbjegne play in,sad Lakersi moraju ganjati pobjede protiv Clipa i Portlanda u b2b utakmicama,bice bas tesko.
Dallas ima sve u svojim rukama što se tiče plasmana, mačiji kašalj raspored do kraja poredeći sa Lakersima i Portlandom. Play in je u ovoj situaciji gotovo pa sigurno izbjegnut.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Jako bitna pobjeda Dalasa u borbi da se izbjegne play in,sad Lakersi moraju ganjati pobjede protiv Clipa i Portlanda u b2b utakmicama,bice bas tesko.
Dallas ima sve u svojim rukama što se tiče plasmana, mačiji kašalj raspored do kraja poredeći sa Lakersima i Portlandom. Play in je u ovoj situaciji gotovo pa sigurno izbjegnut.
U sustini ovo vcrs im je bila najteza utakmica tj najtezi protivnik,al kontam da Lakersi ako izgube veceras i sutra da je to to sto se tice te borbe pa makar,onda su oni ti koji idu u play in
U sustini ovo vcrs im je bila najteza utakmica tj najtezi protivnik,al kontam da Lakersi ako izgube veceras i sutra da je to to sto se tice te borbe pa makar,onda su oni ti koji idu u play in
Nema sanse da je Steph First Team All-NBA. Ne zelim poceti nikakvu Curry vs Harden vs biloko raspravu, jednostavno ne vidim sta je covjek uradio sa timske strane da zasluzi prvi tim
Ma smijesno. Onda moze i Beal u prvu petorku. Valjda treba gledati i dokle si doveo ekipu. Cuj deseta ekipa zapada da ima igraca u prvoj.
Normalno da je smijesno. Beal su srali prosle godine da je jedini razlog sto ekipa nije u plejofu, ista situacija je bila i u 2019 kada je Kemba dobio mjesto u trecoj ekipi jer je eto ko u plejofu.
Normalno da je smijesno. Beal su srali prosle godine da je jedini razlog sto ekipa nije u plejofu, ista situacija je bila i u 2019 kada je Kemba dobio mjesto u trecoj ekipi jer je eto ko u plejofu.
Smiješno bi jedino bilo da Steph ne bude prvi tim. 31-6-6, 48% FG / 43 3PT% / 91% FT, 1-8 omjer bez njega, izboren play-in sa onim invalidima. A i GS nije deseta ekipa zapada, nego deveta, a moguće je da će biti i osmi. Isto tako smiješno je uopšte porediti te sezone Beala i Kembe sa Stephom ove sezone.
Zašto imaš potrebo omalovažavati jednog kako bi odbranio drugog?
Ako pratiš GSW znao bi sta Steph radi ove godine, znao bi da bi sa njim bili oko petog Ili šestog mjesta na tabeli, znao bi da su sa njim sa 4 pobjede ispod Denvera i Clippersa, znao bi da igra BUKVALNO sa G-League igračima i da od njih pravi solidne role playere.
Ako kao takav ne zaslužuje biti u 1st team onda ja fakat ne znam ko zaslužuje.
I ne samo da zaslužuje biti 1st team, već će biti top3 u utrci za MVPa, ali mislim da neće osvojiti jer previše se priča o Jokicu da bi Steph sad uskočio.
Ps. Jordan Pool je igrač druge runde, nevjerovatno je kako kopira Stepha u igri, nije to jos ni 10% Stepha, ali itekako se da primjetiti mentorstvo... i mali pokazuje da ima smisla, trebat će mu jos 2-3 godine sigurno ali može postati ozbiljan igrač za par godina.
Zadržimo neki nivo. "BUKVALNO G Leagueeri" : DRAYMOND,WIGGINS,BAZEMORE,LOONEY,TOSCANO,OUBRE - Nije cvijeće,nije dovoljno,al nije ni bezveze. To ste već poprijeko i raspravili. I nije Jokić MVP zbog neke priče nego potpuno zasluženo.
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 07 maj 2021, 06:46, ukupno mijenjano 1 put.