Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Na neki nacin I razumijem dietera jer jbg lova prica a love je mnogo vise u wolfsburgu...cinjenica je da je Postavio zdrave temelje za buducnost Cluba ,ppromovirao je uprvi tim nekoliko odlicnih mladih igraca(chandler klose plattenhardt mak ) plus ovi na posudbi (weissmaier zeitz) plus ovi u drugom timu (mendler gartner) I zahvaljujuci njemu realno je ocekivat da se klub ukljuci I borbu za evropa ligu za jedno 2-3 godine...
@ KSIVLE
sljedeci clanak opisuje ono sto ja pokusavam reci cijeli dan...
http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... sliga.html
Mislim da bi se trebalo kao i u ostalim ligama zabraniti prelazak jednog trenera u drugi klub u toku sezone, naravno samo kada su treneri iz Bundeslige u pitanju. Taj isti Hecking je u Avgustu 2006.godine dao otkaz u Aachenu navodno iz privatnih razloga, da bi samo par dana kasnije potpisao ugovor sa Hannoverom.
PS: http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 31936.html

sljedeci clanak opisuje ono sto ja pokusavam reci cijeli dan...
http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... sliga.html
Mislim da bi se trebalo kao i u ostalim ligama zabraniti prelazak jednog trenera u drugi klub u toku sezone, naravno samo kada su treneri iz Bundeslige u pitanju. Taj isti Hecking je u Avgustu 2006.godine dao otkaz u Aachenu navodno iz privatnih razloga, da bi samo par dana kasnije potpisao ugovor sa Hannoverom.
PS: http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 31936.html
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Amere pa rekao sam da ovo u jednu ruku nije fer prema Nurnbergu, ali opet može se razumiti i Heckinga, pošto ide u klub koji će ga puno više plaćati i u kojem neće u svakom prijelaznom roku morati brinuti koliko će mu ključnih igrača otići (samo da nabrojim najjače: Gundo, Ekici, Schieber, Wollscheid, Didavi). On je svoj posao u Nurnbergu vrhunski odradio i vjerujem da i u Clubu shvaćaju da je ovo bilo pitanje vremena
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Evo jedan super tekst o Bundesligi:
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527" onclick="window.open(this.href);return false;
YNWA!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kakav klub i kakvi navijaci 
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/233 ... Nb24G-Dj-6
[youtube][/youtube]

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/233 ... Nb24G-Dj-6
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Top 11 u Hinrunde po TM: Adler - Lahm, Hummels, Dante, Oczipka - Schweini - T. Muller, Huszti, Ribery - Kiessling, Lewat.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mjesta za Vedu se moralo naci, pa makar u sastavu bilo 12 igraca.KSIVLE je napisao/la:Top 11 u Hinrunde po TM: Adler - Lahm, Hummels, Dante, Oczipka - Schweini - T. Muller, Huszti, Ribery - Kiessling, Lewat.
Covjek je postigao pola golova za Stuttgart i samo zahvaljujuci njemu su tu gdje jesu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Michael Wiesinger je novi trener Nürnberga...Dosada je u svojoj karijeri trenirao Ingolstadt (kojeg je u uveo u Cvajtu) i bio trener druge ekipe Nürnberga.
Po meni riskantan potez Badera i uprave Cluba, ali vrijeme ce pokazati jesu li bili upravu. Ja iskreno nisam ocekivao interno rijesenje kada je ta pozicija u pitanju.
Po meni riskantan potez Badera i uprave Cluba, ali vrijeme ce pokazati jesu li bili upravu. Ja iskreno nisam ocekivao interno rijesenje kada je ta pozicija u pitanju.
Ocigledno su ciljali na nekoga ko ce nastavit istu ili slicnu filozofiju kao hecking...
Evo pregldea plana priprema za drugu polusezonu ekipa iz Bundeslige...
FC BAYERN MÜNCHEN
Trainingsauftakt: 2. Januar 2013
Trainingslager: 2.1. - 9.1. in Doha (Katar)
Testspiele: 5.1. in Katar (Gegner noch offen), 8.1. gegen Schalke (in Katar), 12.01. beim FC Basel, 13.01. bei SpVgg Unterhaching
BAYER LEVERKUSEN
Trainingslager: 3.1. - 12.1. in Lagos (Portugal)
Testspiele: 7.1. Heerenveen und Hannover (Blitzturnier im Trainingslager)
BORUSSIA DORTMUND
Trainingsauftakt: 3. Januar 2013
Trainingslager: 5.1. - 12.1. in La Manga (Spanien)
Testspiele: 10.1. Mechelen (in La Manga), 13.1. Wintercup in Düsseldorf gegen Düsseldorf und Lüttich oder Mainz
EINTRACHT FRANKFURT
Trainingslager: 5.1. - 13.1. in Abu Dhabi (Vereinigte Arabische Emirate)
Testspiele und Hallenturniere: 4.1. Hallenturnier in Frankfurt
SC FREIBURG
Trainingslager: 4.1. - 11.1. in Rota (Spanien)
Testspiele:
FSV MAINZ 05
Trainingslager: 4.1. - 8.1. in Marbella (Spanien)
Testspiele: 12.1. bei RW Essen, 13.1. Wintercup in Düsseldorf gegen Lüttich und Düsseldorf oder Dortmund
FC SCHALKE 04
Trainingslager: 3.1. - 11.1. in Doha (Katar)
Testspiele: 6.1. Al-Sadd, 8.1. FC Bayern (beide in Katar), 14.1. in Paderborn
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Trainingslager: 4.1. - 12.1. in Dubai (Vereinigte Arabische Emirate)
Testspiele: 6.1. (Gegner noch offen), 9.1. (Gegner noch offen), 11.1. Gegner noch offen - alle in Dubai
VfB STUTTGART
Trainingslager: 4.1. - 12.1. in Belek (Türkei)
Testspiele:
Plan priprema ostalih ekipa...
1. Pocetak priprema:
2. Mjesto odrzavanja trening kampa:
3. Test/prijateljske utakmice/dvoranski turniri:
Takodjer je zanimljivo da VfB i Freiburg dosada nisu pronasli protivnike u prijateljskim susretima i to da HSV jedini u ovoj godini krece sa pripremama.
Za one koji ne znaju Njemacki...
HAMBURGER SV
Trainingsauftakt: 30. Dezember 2012
Trainingslager: Abu Dhabi, 2.1. - 10.01.
Testspiele: Drei Testspiele in Abu Dhabi (Gegner und Termine stehen noch nicht fest), 12.01., Austria Wien (H)
HANNOVER 96
Trainingsauftakt: 4. Januar 2013
Trainingslager: Portugal, Vila Nova de Cacela, 5.1. - 13.01.
Testspiele: 7.1. SC Heerenveen und Bayer Leverkusen (Blitzturnier in Lagos), 12.01. Utrecht (in St. Antonio)
WERDER BREMEN
Trainingslager: Türkei, Belek, 2.1. - 12.1.
Testspiele: 7.1. Trabzonspor, 9.1. VfL Wolfsburg/Besiktas Istanbul (beide im Traingslager in Belek), 11.1. PEC Zwolle (H)
FORTUNA DÜSSELDORF
Trainingslager: Spanien, Marbella, 2.1. - 10.1.
Testspiele: 9.1. Nürnberg (im Trainingslager in Marbella), 13.1. Borussia Dortmund, Standard Lüttich/1. FSV Mainz 05 (Wintercup in Düsseldorf)
1. FC NÜRNBERG
Trainingslager: Spanien, Mijas, 5.1. - 13.1.
Testspiele: 9.1. Fortuna Düsseldorf, 10.1. KSC Lokeren Samstag, 12.1. Gegner noch nicht bekannt (alle im Trainingslager)
VFL WOLFSBURG
Trainingslager: Türkei, Belek, 3. - 11.1.
Testspiele: 6.1. Besiktas Istanbul, 9.1. Werder Bremen/Trabzonspor (alle im Trainingslager in Belek), 12.1. Hertha BSC (H)
1899 HOFFENHEIM
Trainingslager: Portugal, Portimao, 6.1. - 13.1.
Testspiele und Hallenturniere: 5.1. Hallenturnier in Mannheim, 8.1. Sparta Rotterdam, 12.1. SC Heerenveen (beide im Trainingslager in Portimao)
FC AUGSBURG
Trainingslager: Türkei, Belek, 5.1. - 14.1.
Testspiele: 13.1. FSV Frankfurt (im Trainingslager in Belek)
SpVgg Greuther Fürth:
Trainingslager: Türkei, Belek, 5.1. - 12.1.
Testspiele und Hallenturniere: 4.1. Hallenturnier in Frankfurt, 11.1. FSV Frankfurt (im Trainingslager in Belek)
1. Pocetak priprema:
2. Mjesto odrzavanja trening kampa:
3. Test/prijateljske utakmice/dvoranski turniri:
Takodjer je zanimljivo da VfB i Freiburg dosada nisu pronasli protivnike u prijateljskim susretima i to da HSV jedini u ovoj godini krece sa pripremama.
Kako bi bilo dobro da neki svoj Boxing day ima i Bundesliga.Bas me cudi da se Njemci tako necega nisu sjetili da odrade ono u praznicnoj atmosferi...
To nikad neces docekati od Nijemaca i od DFL-a, jer su njima praznici iznad svega koji treba da se provedu u krugu porodice...TSto je po meni licno pametan potez, i ako smatram da bi trebalo ovu zimsku pauzu skratiti.HzBvB je napisao/la:Kako bi bilo dobro da neki svoj Boxing day ima i Bundesliga.Bas me cudi da se Njemci tako necega nisu sjetili da odrade ono u praznicnoj atmosferi...
Pametan potez sto se tice porodica ali los sto se tice finansijaamerosm je napisao/la:To nikad neces docekati od Nijemaca i od DFL-a, jer su njima praznici iznad svega koji treba da se provedu u krugu porodice...TSto je po meni licno pametan potez, i ako smatram da bi trebalo ovu zimsku pauzu skratiti.HzBvB je napisao/la:Kako bi bilo dobro da neki svoj Boxing day ima i Bundesliga.Bas me cudi da se Njemci tako necega nisu sjetili da odrade ono u praznicnoj atmosferi...
Upravo sam i ja to htio napisat. Nijemcima je Božić veliki porodični fest i to im je svetinja. Porodično okruženje, jelo, pićence i harmonija i momenti kada se toliko marljivi Nijemci u potpunosti odmaraju. Tada im ni stadion nije na pameti, iako vole fudbal. Al treba sebi i od tog oduška dati.amerosm je napisao/la:To nikad neces docekati od Nijemaca i od DFL-a, jer su njima praznici iznad svega koji treba da se provedu u krugu porodice...TSto je po meni licno pametan potez, i ako smatram da bi trebalo ovu zimsku pauzu skratiti.HzBvB je napisao/la:Kako bi bilo dobro da neki svoj Boxing day ima i Bundesliga.Bas me cudi da se Njemci tako necega nisu sjetili da odrade ono u praznicnoj atmosferi...
Ovo za dužinu zimske pauze se amere slažem s tobom isto, to je bilo jedno vrijeme aktuelno da se skrati, ali et za sad je ostalo po starom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Stefan Reuter je novi sportski direktor/manager FC Augsburga...On je vec treci sportski direktor Augsburga ove sezone nakon Paule i Rollmanna. Takodjer treba napomenuti da je Reuter tri godine bio sportski direktor manjeg Minhenskog kluba i da ima odredjeno iskustvo u tom poslu i da je kvalitetno povezan u fudbalskom svijetu s obzirom na njegovu igracku karijeru.
S obzirom na uslove koje je Augsburg mogao ponuditi smatram da je ovo za njih odlicno rijesenje i siguran sam da nisu mogli naci boljeg kandidata.
@ effe_sa
sto se tice zimske pauze, mislim da bi se uskoro i tu moglo dosta toga promjeniti jer je Beckenbauer vec kritikovao DFL po tom pitanju, a poznato je koliko njegova rijec znaci u Njemackom fudbalu.
S obzirom na uslove koje je Augsburg mogao ponuditi smatram da je ovo za njih odlicno rijesenje i siguran sam da nisu mogli naci boljeg kandidata.
@ effe_sa
sto se tice zimske pauze, mislim da bi se uskoro i tu moglo dosta toga promjeniti jer je Beckenbauer vec kritikovao DFL po tom pitanju, a poznato je koliko njegova rijec znaci u Njemackom fudbalu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rang lista naboljih igrača u Bundeski po pozicijama, prema Kickeru

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
Pale_Companion
- Kontakt:
I ako ih iskreno ne volim ne vidim gdje su naparavili gresku i ova rang-lista se po meni 90% poklapa sa onim sto smo gledali na terenima u prvom dijelu sezone.Pale_Companion je napisao/la:popišam se ja po kickeru i njihove rangliste
- anton 1983
- Kontakt:
don_burza je napisao/la:hejta me da kopiram al eto
Tekst je stvarno dobar. Nije da se priča o nećem što mi ne znamo, no ispalti ga se pročitati, da bi vidli ono što mi mislimo na papiru.
No isto tako text je dosta senzacionalistički i zbog trenutačne situacije, na Njemačku ligu se drka, kao i na šahtjor te BvB. Text je napisan čisto iz razloga što su BL klubovi trenutačno "uspješni u Europi", no meni se tu najviše sviđa Sammerova izjava na to sve: Zar to nije onako kako bi trebalo biti? Prvenstveno ovdje se gleda uspjeh u LP, jer on dosta ljudima maže oči. Zbog tog neuspjeha u LP, Mn City je još uvijek "smeće od kluba", dok je BvB idealan primjer kako bi klub trebao funkcionirati. Nije baš sve tako crno bijelo...
Napredak se definitivno vidi i to ogroman. Švabi su pametno radili i sada se ubiru plodovi, no pretpostavka da ćemo ubuduće STANDARDNO u 1/4 finalu LP gledati NJEMAČKE klubove, a ne klubove iz EPL ili SERIE A ili Španjolske, nije sigurna.
Kolko god to nekome bilo teško za priznati, Primera i EPL su ispred BUNDESLIGE i to ne za malo nego dosta. Dublje sada neću objašnjavati zašto. Isto tako BUNDESLIGA je još uvijek liga iz koje igrači u pravilu odlaze, a ne odlaze. Razlog tome je financijaksa moć BUNDESLIGE i činjenica da BUNDESLIGAŠKI klubovi u naćelu ne žele trošiti ono što nezarade- kao što rekoh u naćelu, naravno ima onih tipa HSV i još neki koji još uvijek rade sa minusima.
Recimo sada se svi moremo veseliti tome što Je Huntelaar ostao, no s druge strane, činjenica da Holtby odlazi je porazna. Pitanje je što će biti sa lewandovskim itd. BUNDELIGA mora težiti onom trenutku kada će barem još jedan klub biti u mogućnosti, kada ne proda svoje igrače, moći dovesti ako treba samo JEDNOG igrača za 20 miljona eura. E u tom trenutku po svim parametrima BUNDESLIGA će moči biti konkurentna i na tržištu, a ne samo na terenu. Zamislite samo da i Lewandovski i Subotić ostanu u BvB-u i ostali bitni igrači, a da ne ljto BvB dovede nekog igrača za 20 miljona eura. E u tom trenutku tek slijedi onaj pravi drking jer to je slijedeći korak. Isto to vrijedi za Schalke. Ostanu Huntelaar, Holtby, farfan te se otkupi Affelayov ugovor i još na to Schalke dovede bar jednog igrača koji košta 15 miljona eura...
Može se reči da su pred Bundesligom zanimljivi trenuci i isto tako da bi BUNDESLIGA opravdala ovo drkanje u slijedećih 5 sezona mora dati bar jednog pravaka Europe - kažem BAR JEDNOG, te da necjepidlačim još jednog osvajača KUPA uefe, makar to nije tako bitno. Da pojednostavim. Ako je BUNDESLIGA tako jaka i ako je na pravom putu da se uključi u sam vrh Europskih natjecanja, onda u slijedećih 5 godina, mora dati bar 4 finalista(bez obzira na broj trofeja)....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.