Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
nemože biti gori od del nerija valjda.
mada conte u seriji B ima dobre rezultate ali u A je bio katastrofa u atalanti otjerali ga kad ih je doveo do samog dna,
na kraju je to ispalo puno gore nego što se pričalo, spominjali se viljas boas, hidink, capelo, lippi, spaletti, najmanje "zvučno" ime bio mazzari, kad ono na kraju conte, jest da je bio kapiten juventusa i legenda kluba, ali to u trenerskom poslu ništa ne znači, najbolje je to pokazao ciro ferara.
ali ja da vodim juventus bio bi sedmi, tako da će biti bolji od del nerija sigurno, samo pitanje je koliko, puno zavisi i od mercata, treba juventusu 3-4 provjerena igrača da bi bio konkurentan za sam vrh
mada conte u seriji B ima dobre rezultate ali u A je bio katastrofa u atalanti otjerali ga kad ih je doveo do samog dna,
na kraju je to ispalo puno gore nego što se pričalo, spominjali se viljas boas, hidink, capelo, lippi, spaletti, najmanje "zvučno" ime bio mazzari, kad ono na kraju conte, jest da je bio kapiten juventusa i legenda kluba, ali to u trenerskom poslu ništa ne znači, najbolje je to pokazao ciro ferara.
ali ja da vodim juventus bio bi sedmi, tako da će biti bolji od del nerija sigurno, samo pitanje je koliko, puno zavisi i od mercata, treba juventusu 3-4 provjerena igrača da bi bio konkurentan za sam vrh
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Conte: Vratiti ću Juventus tamo gdje pripada
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3380.html

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3380.html
Ovo boldano mi se bas svidja, mozda i bude 4-3-3 formacija ili 4-2-4Danas je Antonio Conte i službeno predstavljen kao novi trener Juventusa na konferenciji za novinare u 15.00 h. Uvodnu riječ je održao Marotta pozdravivši sve novinare i novog trenera.
O Conteu je pričao samo u superlativima, napomenuo je kako je Conte puno osvojio kao igrač Juventusa te da vjeruje da će iste uspjehe ponoviti kao i trener.
Potom se Conte zahvalio na ukazanom povjerenju: " Zahvaljujem se upravi kluba na ovoj prilici, povratak kući nakon toliko vremena je nešto što sam sanjao i još jednom veliko hvala svima što su mi omogućili da ostvarim svoj san. "
O pogledima na igru:
- Brojevi dolaze i odlaze, bitna je igra, imam svoje principe i načine kako ću razvijati igru kroz određeno vrijeme.
O vraćanju DNA Bianconera u Juventus:
- To je glavni cilj, tako kaže povijest Juventusa. Pravim stavom i kulturom rada moramo vratiti Juventus tamo gdje zaslužuje biti, u sam vrh.
Pitanje o situaciji o veznom redu, dvojcu Pirlu i Marchisiu postavljeno je i Marotti:
Conte: Pravi igrači će se uvijek izboriti za svoju poziciju u ekipi. Pričamo o dva velika igrača, Pirlu, koji je rođeni pobjednik, i posjeduje veliku karizmu. To su dva igrača s jakim karakterom, i jako sam sretan što ih imam na raspolaganju u momčadi.
Marotta: Marchisio je važan igrač, veliki profesionalac i pravi Juventino. Vijesti o njegovom odlasku su obične fantazije. Conte je u mogućnosti izvući najbolje od igrača koje ima na raspolaganju.
Upitali su novinari Contea da li se čuo s Buffonom i Del Pierom, te tko će sjediti u njegovom stožeru na klupi Juventusa:
- Nisam se čuo ni sa njima, a ni sa ostalima. Do sinoć sam bio trener Siene, i tako sam se ponašao u svakom pogledu. Buffon i Del Piero znaju što je potrebno za pobjedu, i što pobjeda predstavlja za Juventus i navijače. Što se tiče mog stožera, ono je u izgradnji, biti će jako i uskoro će biti svima poznato.
O mogućim pojačanjima:
- Mislim da bi to pitanje trebalo biti upućeno direktoru koji je zadužen za poslovanje na tržištu.
Marotta: Nakon što se sastanemo s Nedvedom i Paraticiem pričat ćemo o taktičkim namjerama Contea i učinit ćemo sve da udovoljimo njegovim zahtjevima, pokušat ćemo dodati potrebnu kvalitetu ekipi. Prerano je govoriti o imenima, jer još nismo postigli konsenzus s drugim klubovima.Radit ćemo u dogovoru, i dovodit igrače koje trener želi.
Da li je bolje potrošiti 45 - 60 miliona na jednog igrača, ili taj novac iskoristiti za dovođenje nekoliko igrača:
- Najbolje je potrošiti novac na pravi način. Novac moramo iskoristi na pravi način.
O promjenama u igri:
- Želim da moja momčad ima veliki posjed lopte, i na taj način želim da momčad igra. Brzo osvajanje lopte i kratka dodavanja, ne volim da se ekipa povlači i vraća natrag. Pravo razmišljanje je da se utakmica igra samo jednom, i nakon toga nema povratka. Momčad ima dobru bazu, računajući na želji i iskupljenje igrača koji će biti dio ekipe sljedeće sezone, samo im treba usaditi veliku motivaciju i želju za sljedeću sezonu.
O čestim promjenama trenera u Juventusu, i svojoj budućnosti:
- Ne gledam previše u budućnost, razmišljam o sadašnjosti. Odlučio sam se prihvatiti ovog posla jer smatram da postoji osnova za velike stvari, počevši od uprave kluba pa do svih zaposlenika u Juventusu. Dobio sam povjerenje, uvjeren sam da ću napraviti velike stvari i ne zanima me prošlost.Svi znate da sam veoma vezan za Juventus i ove navijače, i ne zanima me prosjek, svi znamo gdje je Juventusu mjesto na nogometnoj karti.
I za kraj, poruka skepticima oko njegova izbora za novog trenera:
- Uvijek koristim jednu izreku: Vrijeme će odgovoriti svima, i oni koji rade su uvijek u pravu, a vrijeme će odgovoriti skepticima.

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
- sarajlija89
- Kontakt:
CON TE per ritornar vincenti !!!!!!
FORZA JUVE
FORZA JUVE

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- JuveSissoko
- Kontakt:
"cujem" moguc je neki deal sa Arsenalom oko Mela i Clischy, takodje Mourinho zeli Mela, mislim da se sa njim oprastamo, ima i traceva da bi Montolivo dosao kao zamjena za Aquilania kojeg necemo otkupit, sutra se sastajemo sa predstavnicima Udinesea za dva igraca, znamo svi koja, Amauri ce mozda biti upotrijebljen u vezi transfera Quagliarele, Amauri bi u Napoli, za Lichsteniera dajemo novce i Mottu kojeg cemo otkupit , tu ce izgleda malo teze ici, Beck bi isto trebao doci kod nas, dakle ide se na dva solidna desna beka, Njemac i Svicarac, a kako gledam onda bi bilo Clichy i Zigler lijevo, uh kad bi sve ovo bilo tacno
, naravno tu je Poli i Miglaccio koje Conte hoce, vjerovatno se tu dosta toga razmatra,ljeto je tek pred nama, zato ima svih ovih glasina al mislim da su vecina istinite, samo na kraju ce Conte probrat sta mu treba, nadam se da ce on birat sebi igrace a ne Marotta, nadam se da ce Marotta da ih dovodi i samo to.
p.s. a da i Diarra je u opciji, bice jos sastanaka sa Realom, to je vec dogovoreno, nesto od ovoga odnosno ovih igraca ce se "desiti", vidjecemo jedno za mjesec dana

p.s. a da i Diarra je u opciji, bice jos sastanaka sa Realom, to je vec dogovoreno, nesto od ovoga odnosno ovih igraca ce se "desiti", vidjecemo jedno za mjesec dana
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Dobro je poceo Conti,odma vrhunsko pojacanje,zafrkao je DelNeria i PazienzuJuveSissoko je napisao/la:"cujem" moguc je neki deal sa Arsenalom oko Mela i Clischy, takodje Mourinho zeli Mela, mislim da se sa njim oprastamo, ima i traceva da bi Montolivo dosao kao zamjena za Aquilania kojeg necemo otkupit, sutra se sastajemo sa predstavnicima Udinesea za dva igraca, znamo svi koja, Amauri ce mozda biti upotrijebljen u vezi transfera Quagliarele, Amauri bi u Napoli, za Lichsteniera dajemo novce i Mottu kojeg cemo otkupit , tu ce izgleda malo teze ici, Beck bi isto trebao doci kod nas, dakle ide se na dva solidna desna beka, Njemac i Svicarac, a kako gledam onda bi bilo Clichy i Zigler lijevo, uh kad bi sve ovo bilo tacno, naravno tu je Poli i Miglaccio koje Conte hoce, vjerovatno se tu dosta toga razmatra,ljeto je tek pred nama, zato ima svih ovih glasina al mislim da su vecina istinite, samo na kraju ce Conte probrat sta mu treba, nadam se da ce on birat sebi igrace a ne Marotta, nadam se da ce Marotta da ih dovodi i samo to.

A sad ozbiljno,da mi je ko do prije samo par godina rekao da ce uskoro doci vrijeme da ce takvi igraci biti spominjani u kontekstu pojacanja za Juventus,bilo bi isto kao da mi neko sada tvrdi da ce uskoro pojacanje za Chelsea predstavljati Brett Emerton,tj.smatrao bi ga il pijanim il ludim.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- sarajlija89
- Kontakt:
Farsopoli se nastavlja
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3383.html
Samo da istina izadje na vidjelo...nama titule ne moze niko uzeti, ali obraz treba sacuvati. Konkreten primjer je i na ovome forumu, gdje imamo anketno pitanje ko je najveci Italijanski klub....sta mislite sto ljudi ne glasaju za Juventus???
Medjutim, i tu je uprava Juventusa vrlo slabo angazovana...slabo je to...imaju dokaze, imaju sve, umjesto da konstantno vrse pritisak...NISTA oni ne rade...
Del Piero: Dobrodošao mister Conte!
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3386.html
Kako Marca prenosi - Juve je u velikoj ofanzivi u Madridu, sto se pojacanja tice. Kun, Higuain,Benzema,Lass, Garay...sve su to imena koja se spominju...ova Marca je dosta provjerena cini mi se, pa isticu da je jedino Juve zasad bio konkretatn sto se Aguera tice...
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3383.html
Samo da istina izadje na vidjelo...nama titule ne moze niko uzeti, ali obraz treba sacuvati. Konkreten primjer je i na ovome forumu, gdje imamo anketno pitanje ko je najveci Italijanski klub....sta mislite sto ljudi ne glasaju za Juventus???
Medjutim, i tu je uprava Juventusa vrlo slabo angazovana...slabo je to...imaju dokaze, imaju sve, umjesto da konstantno vrse pritisak...NISTA oni ne rade...

Del Piero: Dobrodošao mister Conte!
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3386.html
Kako Marca prenosi - Juve je u velikoj ofanzivi u Madridu, sto se pojacanja tice. Kun, Higuain,Benzema,Lass, Garay...sve su to imena koja se spominju...ova Marca je dosta provjerena cini mi se, pa isticu da je jedino Juve zasad bio konkretatn sto se Aguera tice...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Marca=Tuttoshit. Toliko o proverenosti.
A uzecete verovatno Garaya ili Drenthea. Toliko i o ofanzivi.
A uzecete verovatno Garaya ili Drenthea. Toliko i o ofanzivi.
- sarajlija89
- Kontakt:
Pa bgm ona Marca je dobro informisana sto se Reala tice, vidjecemo na kraju....
Ja bih bio zadovaljan Kunom
a od ostalih Lass...sto bi znacilo da vi mozete Inlera uzet
. Meni je Lass igracina...Pirlo i on, to bi vec nesto bilo....strasno zahvalan igrac, za sve vrste postavke igre...
Ja bih bio zadovaljan Kunom

A jeste zapeli za ove nase. Sad citam da zelite Higuaina, naravno, na to odmah mozete zaboraviti
Ali zato mozete dobiti za male pare Pedra Leona, Gaga (za kojeg mislim da bi se sjajno uklopio kod vas, nesto kao Cambiasso onda u Inter), na prodaju su jos Canales, Drenthe, Lass
i eventualno Kaka.

O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
- sarajlija89
- Kontakt:
Samo Lass ili Pipita, ti ostali su drugorazredni igraci...tih imamo dovoljno.
Mozda i Garray da bi valjo, slovio je za perspektivnog igraca...

Mozda i Garray da bi valjo, slovio je za perspektivnog igraca...
- sarajlija89
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Juventus Real Madrid Copa de Europa 1986-87 gol de la Juventus y serie de penales
Tek stavili na you tube...
Pa ne mogu vjerovat jbt dan, sve mu bekovi pucali penale ccc...strasno....

Ja sta im ovaj Mauro uradi kod gola
Juventus Real Madrid Copa de Europa 1986-87 gol de la Juventus y serie de penales
Tek stavili na you tube...

Pa ne mogu vjerovat jbt dan, sve mu bekovi pucali penale ccc...strasno....

Ja sta im ovaj Mauro uradi kod gola

- Bianconeri1988
- Kontakt:
Hajde @sarajlija čekam današnju tvoju kolumnu
Obraduj me!

Obraduj me!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
- sarajlija89
- Kontakt:
Evo me, na koju kolumnu mislis
Storari prelazi u Romu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3392.html
Steta, ali zasluzuje da brani..od srca sve najbolje, veliki si golman
Bastos uskoro i zvanicno u Juventusu
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=1817
Zadovoljni mozemo bit...

KUN

Conte uskoro formira novi strucni stab, bice dosta novih imena

Storari prelazi u Romu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3392.html
Steta, ali zasluzuje da brani..od srca sve najbolje, veliki si golman

Bastos uskoro i zvanicno u Juventusu
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=1817
Zadovoljni mozemo bit...

KUN

Conte uskoro formira novi strucni stab, bice dosta novih imena

- Bianconeri1988
- Kontakt:
Iz trenutnog stručnog štaba će izgleda ostati samo onaj trener golmana, jer iza njega stoji Buffon, a svim ostalim je noga 

Ž '21!
-
storarija sam gledao samo protiv nas kad je branio (a branio je nemoguce) pa me zanima kakav je golman inace?
- sarajlija89
- Kontakt:
Strasan...eto kakav...sigurno medju 3 u Italiji u prosloj sezoni...mozda i najbolji, ali Juve je imao sezonu kakvu je imao..
Samo, godine ga malo jbu ehhe
Samo, godine ga malo jbu ehhe
-
taman, nek brani do 40e 

- sarajlija89
- Kontakt:
Pa bolje da Handanovica ganjate, Storari je ipak u godinama, tesko da ce jos dugo biti na ovome nivou, ali ok..ko zna...
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma u glavnom je bolji od ti vasi sto imateEvil Genius II je napisao/la:storarija sam gledao samo protiv nas kad je branio (a branio je nemoguce) pa me zanima kakav je golman inace?

------------------------
zanima me vise kad ce ove Zvjezde sto nam je Marotta obecao stici

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
@sarajlija
vidis da se ja pitam handanovic il' sirigu bi se vec suncali na rimskom suncu al' ovako mi valja vjerovati sabatiniju pa podrzavat ovaj dolazak storarija
@solo juve
svi su bolji u ligi od ovih koje mi imamo
vidis da se ja pitam handanovic il' sirigu bi se vec suncali na rimskom suncu al' ovako mi valja vjerovati sabatiniju pa podrzavat ovaj dolazak storarija

@solo juve
svi su bolji u ligi od ovih koje mi imamo

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.