FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

rammstein
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 23:33

kakvi strucnjaci Jbt :D

prvo , nije ono pad uu fizickom smislu bio nego u psihickom, do njihovog gola naapadali zabiju iz kornera, posltije toga opet ih izdominirali , oni smirili tekmu na 5 minuta, greska cimirota gol... odsjekle se noge, igraci su nam PREMLADI mora se imati u veznom redu jedan "jajalo"
Radovac je PRESTARASAN potencijal, ali jednostavno ne moze igrati ove velike utakmice, previse nošalantno, jako blago, a grvi to ne praštaju... UZeli nas na iskustvo, oni su jako dobra i iskusna ekipa koja zna igrati jako dobro....
Mi nismo imali srece i imamo bANDOVICA...
boze, kako je on nas uspio ucjenjivati za ugovor... sreca, prelazni rok do 31.8. lagano naci drugog golmana a ovog rekreativca poslati na klupu pa nek mater ucjenjuje!

Puzigaca igrac utakmice, strasan!!!!!
cimi PREDOBRO osim one greske... jbg , mlad je , uci!
sve u svemu

NIKADA, ALI NIKADA ZADOVOLJNIJI I SRETNIJI NISAM NAPUSTIO KOSEVO NAKON PORAZA...

OVI STO ISMIJAVAJU POSJETU, pun istok 8 000
sjever 4 000
2,500 zapad ... oko 15 000 , prezadovoljan pogotoovo zbog vremena .... pljuskovi i ostalo :)

Ovo je ekipa u stvaranju, mi i onako ove godine nismo racunali na EL, cilj nam je u iduce dvije godine uci u neku od grupa, tako da je ovo "zagrijavanje" ;)

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 31 jul 2014, 23:34

mma_hz je napisao/la:
GazijaKalesija je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ma brate kalesija svoj ti poso.. :roll:
**** se raji iz Saraj'va...? :D
Otprilike.. :thumbup:
Sreća niste svi isti :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 31 jul 2014, 23:35

ma nema se sta momcima zamjeriti svaka im cast, odigrali su super utakmicu, od prvog do zadnje !!! gresaka bilo jeste al smo se nosili sa boljim, kvalitetnijim timom !! meni kroz glavu prodje samo to da nama vezni red drze dva momka koja su npr pofino od mene mladja, jedan 21 drugi 18 godina i onda odigrati svaka im cast kao i ostatku ekipe !!

glavu gore, eto prvenstva za 3 dana treba se sto bolje pripremiti i dati priliku drugim igracima koji su vecinom bili na klupi !!!

za ove ostale sto nesto pricaju i daju svoje analize, pa ako smi mi lose veceras igrali, kako to vi igrate majka mu stara !!

svaka cast za sjever i opcenito sve tribine, navijanje strasno bilo i neovisno od loseg rezultata !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 31 jul 2014, 23:36

Ko nam ima sta na posjetu reci moj @RAMO..pa nas veceras vise bilo nego sto od ovih vecina opstina ima stanovnika.. :roll:
Strasna igra protiv beton ekipe.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 31 jul 2014, 23:37

Razlika izmedju Sarajeva i Atromitosa je samo disciplina,pogotovo disciplina u defanzivnom dijelu igre,i fizicka spremnost.Razlika u tehnickom kvalitetu igraca ne postoji,mozda je Sarajevo i malo bolje po tom pitanju.
Rak rana naseg fudbala,nase filozofije.Ko je gledao pazljivo vidio je kako Grci u svakom momentu idu agresivno na loptu i na igraca sa namjerom da je oduzmu bez obzira na kom dijelu terena se lopta nalazi, dakle maksimalno oduzimaju vrijeme i prostor protivniku,dok igraci Sarajeva u defanzivnom dijelu idu mlako i nezainteresovano,bez namjere da oduzmu loptu,pogotovo kad je lopta daleko od gola Sarajeva,na protivnickoj polovini ili oko centra.
Nasi igraci prvo puste vrijeme i prostor protivniku,protivnicki igrac ih logicno prodje i jedini nacin na koji ga oni zaustavljaju je prekrsaj,nerijetko za zuti karton.Ne pada im na pamet da idu dozvoljeno ali agresivno sa ciljem da oduzmu loptu bez preksaja jer nisu nauceni da igraju tako.

Dok se pristup i filozofija igre nasih klubova i mentalitet nasih igraca ne promijeni iluzorno je ocekivati bilo kakav iskorak.
Dakle,treneri bi morali znati sta im je ciniti,pripremiti igrace fizicki za agresivnu i disciplinovanu igru(neka samo pogledaju kako su to veceras radili Grci)jer bez toga to nece moci,zato se i desava to sto se stalno i iznova ponavlja,i trebaju konacno poceti kaznjavati igrace za amaterske greske kao kod drugog gola,za taj gol pola odbrane,defanzivni vezni igrac lijevi bek i jedan stoper bi kod ozbiljnog trenera o tom svom propustu u narednom periodu razmisljali na klupi za rezervne igrace i to malo duze vremena.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 31 jul 2014, 23:37

Lako je sad biti general ali ruku na srce Sarajevo večeras nije zaslužilo poraz.Igrali su fantastićno na momente puno bolje nego Grci ali... Malo sreća, malo znanje, malo iskustvo a oni imaju tim sastavljen od tridesetogodišnjaka koji je na okupu tri godine a mi mlad tim na okupu oko godinu dana i manje.,Pa o kvaliteti da se ne govori ali nekoliko puta snmo ih izbacili iz igre kao da je obrnuta situacija u kvaliteti i iskustvu.Šteta nije se trebalo izgubiti ne može se proći treba tu još da se radi ali ovo što sam nočas gledao nisam razočaran ni malo.Naše dvije greške dva gola imali su još jedan poklon i nisu ga iskoristili i to je sve što se velikih Grka tiće mislio sam da su bolji.Mi imamo grašaka u zadnjoj liniji koje se ne smiju desiti sa ovakvim protivnikom. A i u napadu opet smo htjeli da se ušetamo u gol ne ide tako ali dobro i još da dodam da je Đeno malo zakasnio sa izmjenama posebno Radovac -Kovačević mislim da ne bi primili taj drugi gol da je na vrijeme urađena izmjena. Jer baš je mali Radovac uzgubio loptu kod gola a čisto sumnjam da bi Adnan tako nešto sebi dozvolio plus njegova visina gdje smo opet bili slabiji od protivnika skok igra itd.... Eto od mene toliko rekoh lako je biti general na kraju a dušmani hajde sad likujte i ovaj sa Boysijem je jadan jer sramota je ovo stavljati posebno na ovakvu igru ali dobro žalosno je pored očiju biti čorav. Zato bračo Hordaši i Pitari glavu gore pa ovi ljudi su AZ dobili 2-0 nije ovo rinaka ekipa u kako god opet se nismo prosuli šta če biti u revanšu bit če a ja znam koji tim volim i milina mi je gledati ove igrače kako trče igraju i bore se za dres mog voljenog kluba. :salut: i za dušmane :guz:
Sarajevo ljubavi moja!

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 31 jul 2014, 23:39

Neko mi je tražio ovo... :crazy: :lol:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 jul 2014, 23:40

Istok ne prima ni blizu 8 000 provjeri malo, a moglo je stati jos bličzu milju na njega, repli za ovog gore o posjeti sto prica. ;)

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 31 jul 2014, 23:40

Sad sa Koševa, dobra posjeta sa obzirom na prokleto vrijeme. Odlično smo odigrali do 65-70 minute.
Po meni, Dženo je trebao mjenjati nekih 10 minuta ranije da ne izgubimo ritam koji smo imali. Puzi, nevjerovatno dobro odigrao, bez obzira na postignuti gol. Nemanja , dosta trke, al jalove, brate treba poraditi na snazi i samopouzdanju. Onaj šut preko gola, a sam, tačno se prepao šanse. Bandović kod prvog gola kiks, jbg desi se. Ostali dosta dobri, sve u svemu ja sam zadovoljan prikazanim bez obzira na rezultat !
Ovako zalaganje na svakoj utakmici i rezultat neće izostati.
Svaka čast igračima na prikazanom, glavu goru , idemo dalje :salut:

I naravno, Sjever, šta reći, luđaci, nisu stali 90 minuta. :thumbup:

P.S. Svaka dala za onu zastavu na neboderu !
U novi boj ...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 31 jul 2014, 23:41

BelminM23 je napisao/la:Ovaj Atromitos ništa nije bolji od nas, čak kada bi stavio na vagu ova 2 kluba, Sarajevo bi bilo jače. Kako je večeras Atromitos ovdje dobio, tako i mi tamo možemo dobiti. Do zadnje minute se neće znati ko ide dalje. A i ako se ispane nema veze, bitno je da imamo ono što drugi klubovi u BiH nemaju.
Atromitos je bio sasvim idealan tim za nas, boljeg nismo mogli dobiti

inace iducu utakmicu ici bez Bilbije u napadu, to je moje misljenje

bilo bi dobro pokusati s formacijom 4-2-3-1
-----velkoski
--okic-stojcev-duljevic

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 31 jul 2014, 23:43

Bravo momci,nemam razloga sta puno pametovati i peglati sa duzim postom,aposlutno sam zadovoljan ekipom u svakom smislu,Baric me odusevio puno je konkretniji od Berbera plus taj odlicni centarsut,gore se pobiti pa sta bude,vidjelo se da se ravnopravno nosimo sa njima i je najbolji pokazatelj da ova ekipa dobra radi,tako da od mene jedan veliki :clap:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 31 jul 2014, 23:43

Ja ne znam sto se vi tješite ovako na forumu i između sebe, vidjeli ste da ste propast zadnjih pola sata, ljudi igrali da ne izgube i opet vas pobijedili, u zadnjih 10 minuta se poigravaju ljudi, mislim nemate nista od toga da kažete zaslužili smo nesto vise od ovog poraza..

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 31 jul 2014, 23:43

Ma smijesno je reci da jos nesto analizirate , vas najveci minus je prijelazni rok. I on Sarajevo kosta Evrope definitivno , a svi znamo ciji je to posao.
Dosli:
Mitrevski
Protic
Duljevic
Okic
Mr.X ( Ne znam mu ime jer ga nigdje nema)

A ostali vam usput igraci tipa Vusljanin , Puric i jos njih par.

I sad osim Duljevica i Okica , kakvi su ovo transfer za ekipu koja ima najjaci budzet u ligi. Koja ide na EL !?!?
Jednostavno ako mislite sa ovim sastavom koji imate ici na EL ili na godinu u LP , onda mi je zao al ne ide to bas tako .Pa gledajte Dinamo kakve igrace ima i kakve dovodi pa ne mogu ici na LP upitno. A vi dovodite polovnjake iz Pazara ili Olimpije odakle vec. Jos u prilog vam ne ide Bilbija i Velkoski koji su za nase lige odlicni a u evropi ispod svakog prosjeka. Sa budzetom koji imate i uslovima morate i mozete bolje , moje misljenje...

rada91
Kontakt:

Post Postao/la rada91 » 31 jul 2014, 23:47

sekac je napisao/la:Lako je sad biti general ali ruku na srce Sarajevo večeras nije zaslužilo poraz.Igrali su fantastićno na momente puno bolje nego Grci ali... Malo sreća, malo znanje, malo iskustvo a oni imaju tim sastavljen od tridesetogodišnjaka koji je na okupu tri godine a mi mlad tim na okupu oko godinu dana i manje.,Pa o kvaliteti da se ne govori ali nekoliko puta snmo ih izbacili iz igre kao da je obrnuta situacija u kvaliteti i iskustvu.Šteta nije se trebalo izgubiti ne može se proći treba tu još da se radi ali ovo što sam nočas gledao nisam razočaran ni malo.Naše dvije greške dva gola imali su još jedan poklon i nisu ga iskoristili i to je sve što se velikih Grka tiće mislio sam da su bolji.Mi imamo grašaka u zadnjoj liniji koje se ne smiju desiti sa ovakvim protivnikom. A i u napadu opet smo htjeli da se ušetamo u gol ne ide tako ali dobro i još da dodam da je Đeno malo zakasnio sa izmjenama posebno Radovac -Kovačević mislim da ne bi primili taj drugi gol da je na vrijeme urađena izmjena. Jer baš je mali Radovac uzgubio loptu kod gola a čisto sumnjam da bi Adnan tako nešto sebi dozvolio plus njegova visina gdje smo opet bili slabiji od protivnika skok igra itd.... Eto od mene toliko rekoh lako je biti general na kraju a dušmani hajde sad likujte i ovaj sa Boysijem je jadan jer sramota je ovo stavljati posebno na ovakvu igru ali dobro žalosno je pored očiju biti čorav. Zato bračo Hordaši i Pitari glavu gore pa ovi ljudi su AZ dobili 2-0 nije ovo rinaka ekipa u kako god opet se nismo prosuli šta če biti u revanšu bit če a ja znam koji tim volim i milina mi je gledati ove igrače kako trče igraju i bore se za dres mog voljenog kluba. :salut: i za dušmane :guz:

Cimi je pogrijesio kod gola nisi ti dobro vidio :thumbdown:
Gdje god bili,uvijek smo KORAK ISPRED VAS !

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 jul 2014, 23:47

Opet se poraz slavi, protiv ekipe koja više brine o defanzivi primiš dva gola iz tri prilike, u napadu ne stvoriš 100% prilike za 90 minuta i biti zadovoljan nakon toga :hmmmm:

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 31 jul 2014, 23:49

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Ovaj Atromitos ništa nije bolji od nas, čak kada bi stavio na vagu ova 2 kluba, Sarajevo bi bilo jače. Kako je večeras Atromitos ovdje dobio, tako i mi tamo možemo dobiti. Do zadnje minute se neće znati ko ide dalje. A i ako se ispane nema veze, bitno je da imamo ono što drugi klubovi u BiH nemaju.
Atromitos je bio sasvim idealan tim za nas, boljeg nismo mogli dobiti

inace iducu utakmicu ici bez Bilbije u napadu, to je moje misljenje

bilo bi dobro pokusati s formacijom 4-2-3-1
-----velkoski
--okic-stojcev-duljevic
Vidi da ne ispadnem branitelj Bilbije.Jedini koji je ganjao brate gore a Duljević kojeg strašno volim tri četiri puta proba na fintu frajer ga čita kao bukvar i još jednom napravi kontru.Nemanja je iskusan i tu je njegova prednost realno ,opet pogrešna postavka ali da smo bili još otvoreniji ne znam kako bi završilo. Puno je vremena grčki tim provodio iza lopte svih 11 a mio sa Nemanjom samo u špicu i opet Velkoski izvodi korner ne kontam kako sad opet ja samo krivim struku ne igrače ali opet podvlačim nije grdnja nego kritika odigrali smo možda i najbolju utakmicu u ne znam koliko godina ali... iskustvoooooo mlad tim je ovo isuviše mlad za ovakav Atromitos.
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 31 jul 2014, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 31 jul 2014, 23:50

Sheyi je napisao/la:Opet se poraz slavi, protiv ekipe koja više brine o defanzivi primiš dva gola iz tri prilike, u napadu ne stvoriš 100% prilike za 90 minuta i biti zadovoljan nakon toga :hmmmm:
A ciji si ti oko moje pa si navikao protiv trece ekipe Grcke lige da dominiras..pa ko ih je natjerao da misle o defanzivi,.samo mi reci ciji si.. :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 31 jul 2014, 23:51

diplomatija je napisao/la:Ja ne znam sto se vi tješite ovako na forumu i između sebe, vidjeli ste da ste propast zadnjih pola sata, ljudi igrali da ne izgube i opet vas pobijedili, u zadnjih 10 minuta se poigravaju ljudi, mislim nemate nista od toga da kažete zaslužili smo nesto vise od ovog poraza..
Reci im. Vidjeli bi oni da su igrali sa Metalurgom koji je kad mu se cefnulo zabio dva gola i jos stigao fulati penal.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 31 jul 2014, 23:52

Sarajevo je dobro odigralo utakmicu. Neki pričaju o nedostatku fizičke pripremljenosti i psihološkog pada u igri Sarajeva. Mislim da se ne radi ni o jednom ni o drugom. Atromitos je kvalitetnije ekipa. Ljudi su igrali u prvom da ne prime, ali da daju gol. Desilo im se da daju, ali i da ga prime. U drugo poluvrijeme je Sarajevo ušlo agresivno prvih pet minuta, ali bez rezultata. Trener Atromitisa je vidio da može do drugog gola i tada su Grci krenuli ofanzivnije, krenuli da daju i drugi gol, što im je i uspjelo. Mogli su dati još koji gol, al' nisu imali sreće.

Igračima Sarajeva se nema šta zamjeriti. Igrali su protiv boljeg i kvalitetnijeg suparnika. Dali su sve od sebe, ali je to bilo dovoljno samo za minimalan poraz. U Grčkoj će biti mnogo teže za Sarajevo, jer se vidi da ova ekipa Atromitosa zna igrati i da su preiskusni. Jednostavno su dosta kvalitetniji od Sarajeva.

Sarajevu - čestitke na dobroj igri, bez obzira na poraz.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 31 jul 2014, 23:52

Sheyi je napisao/la:Opet se poraz slavi, protiv ekipe koja više brine o defanzivi primiš dva gola iz tri prilike, u napadu ne stvoriš 100% prilike za 90 minuta i biti zadovoljan nakon toga :hmmmm:
Care, nemoj zezati, odigrali su odlično. Neću sad reći da su grci sila za nas, ali ovog Atromitosa ni Olimpiakos nije mogao pobjediti u tri zadnje utakmice. Vidio si da su fizički jači, što je na kraju i presudilo. Dženo je trebao mijenjati ranije a ne potrošiti ekipu do maksimuma. Ova dvojica što su ušla nisu imala skim igrati!
U novi boj ...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], NazorUso, Venom i 56 gostiju.