Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

babino
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la babino » 29 mar 2017, 20:46

Safet susic i 'godine predanog rada' nikako ne ide zajedno:-)
Za meshu se to moze i mora reci ali dzaba i to ako se ne naplati...irska i belgija su gorke pilule koje su donijele upitnike ali covjeku treba dati podrsku jer je zasluzuje.
Ocijenit ga tek treba u oktobru ove godine.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 29 mar 2017, 20:56

emir79 je napisao/la:
ceze je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Da li biti najuspješniji znači biti bolji ili najbolji?
Niko i ne govori da je najbolji trener, to je svakako Ivica Osim, nego najbolji selektor BiH. I tako ce biti sve dok ga neko ne nadmasi. Prosto ko pasulj, radi se o individualcu i tako se svugdje na svijetu radi, pa ne mozemo ni mi biti izuzetak.
Najbolji bh trener je Vahid Halilhodzic. Najuspjesniji za reprezentaciju Safet Susic.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 mar 2017, 21:45

Lakoste je napisao/la: Najbolji bh trener je Vahid Halilhodzic. Najuspjesniji za reprezentaciju Safet Susic.
Vaha najbolji trenutno,
Osim najbolji ikada
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 mar 2017, 21:46

Nasi igraci mladji od 25 godina sa zadnjeg spiska:
Kenan Piric (GK), Sead Kolasinac (LB), Dario Dumic (CB), Gojko Cimirot (DM), Rade Krunic (CM), Haris Duljevic (LW), Riad Bajic (CF), Kenan Kodro (CF), Armin Hodzic (CF).

Dodajmo jim jos povrijedjene igrace, igrace iz U-21 koji bi uskoro trebali dobiti priliku u A-timu, kao i mozda neki novi igrac do 25 godina:
Muhamed Besic (DM), Samir Memisevic (CB), Amer Gojak (AM), Amir Hadziahmetovic (LW).

Sigurno sam nekoga jos zaboravio jer vecinoma pisem iz glave igrace, ali sustina je, da se nebi trebali brinuti za nasu buducnost, samo pametno moramo raditi sa tim igracima. Ono sto sam primjetio jeste, da nam manjka mladih igraca na poziciji golmana i vjecni problem bocne pozicije u odbrani.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2017, 22:36

Bazdarevic je odlicno postavio ekipu u Grckoj. Glupi potezi i promasaji Dzeke su nas kostali. Po igri nasa najbolja utakmica godinama i godinama unazad. Grcka u Zenici je novi test. Vjerujem u Mesu. Igramo dosta dobro. Ima plan. Ali sve zavisi od te tekme. Ako ne dobijemo sve pada u vodu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 mar 2017, 23:13

Cartman je napisao/la:Bazdarevic je odlicno postavio ekipu u Grckoj. Glupi potezi i promasaji Dzeke su nas kostali. Po igri nasa najbolja utakmica godinama i godinama unazad. Grcka u Zenici je novi test. Vjerujem u Mesu. Igramo dosta dobro. Ima plan. Ali sve zavisi od te tekme. Ako ne dobijemo sve pada u vodu.
Slazem se, odlicno smo igrali. To sto su Ibisevic, Dzeko i Pjanic prokockali nekoliko sansih nije njegova krivica. Inace bi bila odlicna pobjeda i bili bismo jednom nogom u barazu. Krivicu za amaterstvo na kraju mozda nosi i Mesa ali vecinom igraci.

Mislim da je ova utakmica protiv Grcke u Junu presudna za Mesu sto se tice njegovog uspjeha kao trenera BiH reprezentacije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 mar 2017, 23:23

Ma da su igrači prisebniji bili moglo je biti hladno 0:3 ili 1:3 u ovom slučaju ali eto gotovo je sad, za prolivenim mlijekom ne treba žaliti.

Grčka je definitivno bila najbolja Mešina utakmica (takmičarska) od kada je na klupi reprezentacije, jednako dobro smo izgledali protiv Švicarske al' to je ipak bila samo prijateljska utakmica.

Inače, naša najbolja utakmica još od priprema za SP i one prijateljske protiv Meksika, a ako 'zarovimo' malo dalje opet ćemo doći do Grčke u Zenici kada smo ih uzeli 3:1.

Dakle, 3,4 vrhunske utakmice (od toga dvije takmičarske protiv istog protivnika) u 4 godine je vrlo malo, al' vrlo dobro pokazuje naš objektivni kvalitet.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 30 mar 2017, 08:54

Ova generacija nije sjajna i nije lahka grupa? Ovo nam je najlaksa grupa u historiji kvalifikacija. Plus smo imali najlakseg protivnika u historiji baraza.
UPRAVA NAPOLJE!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 mar 2017, 09:28

RichmanBiH je napisao/la:Ova generacija nije sjajna i nije lahka grupa? Ovo nam je najlaksa grupa u historiji kvalifikacija. Plus smo imali najlakseg protivnika u historiji baraza.
Zbog cega podcjenjivanje Irske kao da smo mi neka velesila? Stvorio se mit kao da smo to morali proci.
Ova grupa mozda jeste najlaksa ali da se izbori drugo mjesto, za prvo nije sigurno.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2017, 09:49

Cartman je napisao/la:Bazdarevic je odlicno postavio ekipu u Grckoj. Glupi potezi i promasaji Dzeke su nas kostali. Po igri nasa najbolja utakmica godinama i godinama unazad. Grcka u Zenici je novi test. Vjerujem u Mesu. Igramo dosta dobro. Ima plan. Ali sve zavisi od te tekme. Ako ne dobijemo sve pada u vodu.
Pa iskreno, nije baš neka velika mudrost postaviti ekipu protiv Grčke, svi mi, kao i čitav svijet znamo šta će se dešavati na toj utakmici. Imaćeš nenormalan zicer u prvih 10-15 minuta, imaćeš posjed lopte, oni će biti klinički precizni iz polušanse, a prava šansa je sigurno gol, služiće se svim i svačim, svaka utakmica je kao preslikana.

Kako vrijeme prolazi sve im je teže zabiti gol, a ako kojim slučajem oni zabiju prvi gol, skoro je nemoguće pobijediti ih.

Meša će sigurno krenuti sa dva napadača, ali ja mislim da će sve zavisiti od veznog reda i krila i da Džeko i Ibišević neće moći ništa sami. Potreban nam je Pjanić na nivou.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 30 mar 2017, 09:51

Za irce smo velesila, irci u rangu estonije.
UPRAVA NAPOLJE!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 mar 2017, 09:58

RichmanBiH je napisao/la:Za irce smo velesila, irci u rangu estonije.
Ni blizu. Kad smo primorani da nam Cocalic igra def. veznog (Besic, Cimirot povrede, Jajalo nije dobio papire), Zukanovic lijevog beka, Medunjanin u veznom redu jer nismo imali koga drugog, Visca na krilu, i na to sve ti najbolji stoper kao amater izgleda u uzvratu, najbolji golman iz prvog suta u gol prima gol u Zenici, tad smo velesila samo za Gibraltar, Andoru i slicne.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2017, 10:16

Mi možda jesmo bolja ekipa od Iraca, ne možda već jesmo, ali ne drastično bolja, tek toliko da smo bili blagi favorit i ništa više od toga.

Meša do sad radi odličan posao van terena, proširio je bazu igrača, pripreme su odlične, više se prijateljske ne gledaju kao odmor. Idemo do SP-a. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 mar 2017, 10:27

Pod onim okolnostima nismo bili bolja reprezentacija sto se vidjelo i na terenu. Cinjenica da je Vranjes, koji se ovdje konstantno pljuje, bio najbolji igrac u dvomecu poslije Pjanica, Dzeke i Ibisevica dovoljno govori kvalitetu naseg sastava protiv Irske. Za pobjediti iole ozbiljnu reprezentaciju nisu dovoljni samo Pjanic i Dzeko nego je potrebna bar neka podrska jos nekoliko igraca koje u barazu nismo imali.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 30 mar 2017, 13:40

Svakako. Irci su za nas velesila. Daj ba.
UPRAVA NAPOLJE!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 30 mar 2017, 13:57

Unofficialpage je napisao/la:Mi možda jesmo bolja ekipa od Iraca, ne možda već jesmo, ali ne drastično bolja, tek toliko da smo bili blagi favorit i ništa više od toga.

Meša do sad radi odličan posao van terena, proširio je bazu igrača, pripreme su odlične, više se prijateljske ne gledaju kao odmor. Idemo do SP-a. :bih:
Neke stvari radi odlicno ali brate baraz nije jedna od njih.
On je jedan od glavnih krivaca za to ispadanje i valja nam
to imati na umu i kada ga hvalimo.
Nije on neki bogom dan trener ali je BiH vidjela i puno gorih strucnjaka. Mene osobno fascinira njegov rad van terena i za to mu odajem svo duzno postovanje.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 mar 2017, 14:20

RichmanBiH je napisao/la:Svakako. Irci su za nas velesila. Daj ba.
Nikakva velesila samo smo mi jos gori. Sa Viscom, Lulicem, Cocalicem, Zukanovicem, Vranjesom, Sunjicem i katastrofalnom igrom Spahica i Medunjanina nismo nista iznad nekog europskog prosjeka. A ovo su najbolji igraci tad na raspolaganju, boljih nismo imali. Jbg bolno vam je prihvatiti tu cinjenicu.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 mar 2017, 14:22

dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mi možda jesmo bolja ekipa od Iraca, ne možda već jesmo, ali ne drastično bolja, tek toliko da smo bili blagi favorit i ništa više od toga.

Neke stvari radi odlicno ali brate baraz nije jedna od njih.
On je jedan od glavnih krivaca za to ispadanje i valja nam
to imati na umu i kada ga hvalimo.
Nije on neki bogom dan trener ali je BiH vidjela i puno gorih strucnjaka. Mene osobno fascinira njegov rad van terena i za to mu odajem svo duzno postovanje.
To je tačno,ali dok je savez ovakav kakav je,mi smo jednostavno osuđeni na goli prosjek što se tiče izbora selektora.Da bi dobili vrhunskog potrebno je da se ljudi u savezu odmaknu od selektora i njegovog biranja pomoćnika,a bogami i kesu dobro odriješiti jer niko ne radi za sevape i neće raditi!
Sa ovom visinom primanja koje ima naš selektor navodno oko 10 000,bolje i ne možemo dobiti,imamo što imamo i to je to!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 mar 2017, 14:29

Irci su jako tvrda i organizovana ekipa. Mozda nemaju taj suvi kvalitet i talenat da lako rjesavaju ove ispodprosjecne ekipe kao sto to BiH radi, ali oni imaju svoj stil na koji zube lome i jace ekipe od BiH..
Uz to, imaju odlicnog selektora!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 30 mar 2017, 14:30

-
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 02 sep 2021, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Mostarska i 35 gostiju.