FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 05 mar 2021, 00:00

Goretzka je napisao/la:
04 mar 2021, 23:44
Uzima Bilbao lagano. Znaju kako igrati sa Barcelonom.
Inaki ce opet biti covjek odluke.
Nazalost, Pena pored Ter Stegena tesko da nastupi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2021, 00:08

Goretzka je napisao/la:
04 mar 2021, 23:44
Uzima Bilbao lagano. Znaju kako igrati sa Barcelonom.
Inaki ce opet biti covjek odluke.
Toliko je Bundesliga nezanimljiva, da rivale moras traziti po sedmim temama?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 05 mar 2021, 01:16

Zašto tim seoskim pilićarima uopće odgovarate?

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 mar 2021, 13:04

Araujo i dalje povrijeđen, Pjanić se oporavio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 mar 2021, 13:42

Čuj Pjanić povrijeđen bio. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 05 mar 2021, 13:45

Ma i kod nas je imao jake menstruacije. On tako uzme par dana, umota se u cupavo cebe, topla cokolada, pregleda sezonu Emily in Paris na Netflixu i vrati se jos jaci.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

#PIRLOOUT

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 05 mar 2021, 14:14

Rodju je napisao/la:
05 mar 2021, 01:16
Zašto tim seoskim pilićarima uopće odgovarate?
Fakat. Čak imate opciju "dodaj gnjavatora" čime automatski ignorišete seljačke papke.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 05 mar 2021, 17:44

Navodno dres za iduću sezonu. Baš odvratno izgleda.

slika
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2021, 17:58

Izgleda mnogo lošije, to je ušminkana verzija i bila bi najbolji mogući scenario. Ovo je realnost:

slika

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 05 mar 2021, 19:49

Kako igrate mozete se vratit i na ove.

slika

😂 😂

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 05 mar 2021, 19:50

Donnie Darko je napisao/la:
05 mar 2021, 17:58
Izgleda mnogo lošije, to je ušminkana verzija i bila bi najbolji mogući scenario. Ovo je realnost:

slika
ne, obrnuto, usminkana verzija je prava verzija, ta tvoja je neka prvobitna

srecom sad ce predsjednik u nedjelju, glasovi putem maila su maloprije dosli, preko 20k njih, u nedjelju u 23:30 novi predsjednik, nadam se u 23:35 da ce reci nikeu da jedu **** i prave novi dizajn

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2021, 19:58

Nijedna verzija nije prava verzija, sve su koncepti bazirani na informacijama koje su davno procurile.

Ono gore je samo render, i izgledat će sigurno dosta lošije uživo od rendera, jer fanmade koncepti u 99.99% slučajeva izgledaju bolje od prave stvari bilo u fudbalu formulama bukvalno svemu. Prilično sam siguran da će imati ove sitne linije oko nike znaka, koje su najgori dio dresa. i boja, koja je prilično lijepa, je potpuno promašena i Barcelona ne koristi takvu crvenu.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 05 mar 2021, 20:05

naravno da je render, nije to upitno, ja sam prvobitno mislio na te tanke linije, po twitteru sam vidio dosta ljudi koji tvrde da taj dio oko nike znaka nece biti na dresu, tako da ono

sto se tice crvene, apsolutno istinito, koristila se 2005/2006 ako se ne varam, jako slicna nijansa toj, dosta drugacija od ovih standardnih, i crvene sorceve su imali, navodno ce i sada biti crveni (nisam siguran, znam da je davno to pisano)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2021, 20:07

Nadam se da neće biti crveni, jer crvene šorceve u glavi vežem sa nekim od najboljih uspomena i najboljim sezonama Barce. 2005/06, 2010/11 i 2015/16 kad se nije osvojila LP ali su igrali najbolji fudbal od MSN ere u prvom dijelu te sezone. Nek sačekaju sa crvenim šorcevima još malo :rol: Pogotovo ne sa ovom rugobom od dresa.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 mar 2021, 20:11

nije halal ovaj dres
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 mar 2021, 20:54

Furymaker je napisao/la:
05 mar 2021, 19:50

slika

srecom sad ce predsjednik u nedjelju, glasovi putem maila su maloprije dosli, preko 20k njih, u nedjelju u 23:30 novi predsjednik, nadam se u 23:35 da ce reci nikeu da jedu **** i prave novi dizajn
I da kaze sta vrijedi, kad Nike napravi i isporuci dresove 6 mjeseci prije pocetka sezone (oko januara). Za domace dresove iz ove sezone, slikanje je odradjeno u januaru 2020.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 mar 2021, 22:22

NisamInSajder je napisao/la:
05 mar 2021, 20:54
Furymaker je napisao/la:

slika

I da kaze sta vrijedi, kad Nike napravi i isporuci dresove 6 mjeseci prije pocetka sezone (oko januara). Za domace dresove iz ove sezone, slikanje je odradjeno u januaru 2020.

00:00 - 8.mart
Zvanično : Novi/stari predsjednik Barcelone je Joan Laporta !

Laporta je rekao da će Rakuten dobiti neku drugu poziciju na dresu dok će UNICEF dobiti prednji dio dresa
Rodjeni su pitarske picke!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 mar 2021, 22:59

1921boy je napisao/la:
05 mar 2021, 22:22
NisamInSajder je napisao/la:
05 mar 2021, 20:54
Furymaker je napisao/la:

00:00 - 8.mart
Zvanično : Novi/stari predsjednik Barcelone je Joan Laporta !

Laporta je rekao da će Rakuten dobiti neku drugu poziciju na dresu dok će UNICEF dobiti prednji dio dresa
Ne moze to tako, moras postovati ugovore koji su potpisani. A trenutno ugovor traje do kraja sezone 2021/22. Naravno uvijek se moze raskinuti ugovor ili prepraviti, ali tu se pita i Rakutena nesto. A ako se zelis iscupati iz financijske krize, moras potpisat nekoliko jakih sponzorskih ugovora, a to su vecinom "generalni sponzori", tj. oni koji se nalaze na prednjem dijelu dresa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2021, 23:05

ide rakuten velikim bijelim slovima preko terena nou campa, ovako nešto samo od gola do gola :mrgreen:

slika

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 mar 2021, 01:03

Sve u svemu, misljenja sam da ce Laporta pobjediti, smatram da je Font ozbiljnija osoba za voditi klub u danasnjoj situaciji, Laporta vuce sa sobom prevelike politicke mane i ogroman ego, naravno uz sve to ima i prednosti koje Font nema kao npr. iskustvo, cvrsta ruka i veze u svijetu nogometa.
Fontove prednosti su jasne prirode, nogometni klubovi su danas biznis, ako kao biznis nisi uspjesan, neces biti ni kao klub, Barca je propala prvo kao biznis, pa danas vidimo rezultate toga. Laporta je prvenstveno politicar koji voli Barcelonu, u danasnje vrijeme i u ovoj situaciji kluba, smatram da to moze samo odmoci, a njegov stav mi samo potvrdjuje da ja podrzavam pravu osobu.

Da se razumijemo, i Font i Laporta imaju mane, kratkorocno dobro rjesenje je Laporta, jasno ko dan, ali dugorocno rjesenje je planiranje, ozbiljan projekt koji samo Font ima, smatram da je skromniji i da je odmah rekao da nema dovoljno znanja i da ce odluke donositi strucnjaci na odgovarajucim pozicijama, to je bilo slucaj i sa Laportom u proslom mandatu, ali trenutno, Fontove pozicije su ispunjene boljim i uglednijim imenima u svijetu sporta. Pricam o klubu, ne striktno o nogometu jer tu Laporta moze dovesti Nagelsmanna il Kloppa i zapisati svaki plan koji bi Xavi mogao voditi (trenutno po meni je Nagelsmann medju 3 najbolja trenera svijeta, Xavi jos treba prismrdit na tu scenu)

prijatelju sam preveo sve sto je receno debati, pa ako vas zanima, izvolite i isprike ako je nepregledno, u wordu sam sve fino ispisao i formatirao, al ovdje je samo copy paste ovakav kakav je :crazy:
Laporta: "Zenski faktor je jako vazan za nas u nasoj kampanji, to je razlog zasto smo izabrali Elenu Fort koja je pokazala da je spremna."
Font: "Imena nisu bitna vec nacin na koji zelimo raditi. Moramo okrenuti stranicu i pokazati nasim clanovima sta smo sposobni uraditi"
Freixa: "Vazno je imati dobro sudjelovanje da bi vidjeli tko ce pobjediti u izborima"
Freixa: "Lockdown mora biti ispostovan, ali izuzeci moraju biti uradjeni. Postoji rizik, ali ako Barcelona pobjedi, takodjer ce i Katalonija"
Font: "Vodit cemo klub maksimalno transparentno"
Font: "Necemo izabrati samo predsjednika nego cemo i odrediti sudbinu kluba za nadolazeca desetljeca"
Font: 'Ako se fokusiramo na uspjeh, osvajati cemo prvenstva i lige prvaka"
Font: "Obracam se 36000 clanova koji jos nisu odlucili za koga ce glasati. Porucujem im da je ovo povijesni dan."
Font: "Moramo promjeniti pravac kluba, ne mozemo se oslanjati na ideologiju iz 80ih."
Freixa: "Barca je velika. Klub ima ogroman potencijal i mi smo pronasli rjesenja. Nasa kandidatura je skupila ponude od 60 i 250 miliona eura. Snaga pripada klubu, ne predsjedniku"
(inace prije par godina Freixa je pricao o arapskom sponzoru u vidu energy pica sto se ispostavila kao jedna velika laz, tvrtka ni novac nisu postojali, Freixa je klaun".
Laporta: "Nase iskustvo i odlucnost ce povratiti Barcu. Bitno je odrediti korektan sportski pravac. Da bi vratili radost, moramo se vratiti modelu koji je vec imao uspjeha"
Font: "Prepoznao sam potreb za promjenom prije puno vremena (aludirajuci da je jos 2014 najavio da Barcu ceka danasnja situacija kad je vidio kako tadasnja uprava vodi klub).
Zelimo promjeniti klub. Delegate, asocijacije, komitete i inaktivne clanove kluba. (zeli povecati broj mogucih clanova kluba, proces je trenutno jako dug i tezak, nemoguc prakticki"
Font: "Moramo donositi odluku sa saglasnoscu sturcnih ljudi"
Laporta :"Pokrenuti cemo istragu protiv prosle uprave ukoliko se dokaze da su krivi. Napraviti cemo prave odluke za klub, to je jasno, ali bi zelio istaknuti mogucnost da su nevini."
Laporta :"Trebamo pouzdanost i zato saljem poruke da uvjerim partnere i sponzore"
Font :"Bartogate je jos jedan slucaj zasto je promjena modela kluba obavezna"
Laporta :"U krizi smo, ali ja mogu okrenuti situaciju. Moj model je odrziv i klub ce ostati u vlasnistvu clanova"
Font :"Kad preuzmem upravu kluba 8.3, imati cemo otvorenu istragu da vidimo sta se desavalo u proslosti, potpuno transparentno i javno"
Freixa :"Potrebno je smanjiti primanja igracima i dugove. Imamo dogovore za povecanje prihoda za 550 miliona eura."
Freixa :"2010 smo dosli u slicnu situaciju, negativan trenutak, sa dugovima i odgovorno smo okrenuli situaciju" (Laporta mu odgovorio da je na sudu dokazano da klub nije imao dugova,
a trenutna situacija kluba je 1.2 miljarde eura duga)
Font: "Argument izmedju Laporte i Freixa potvrdjuje sto sam uvijek govorio. Trebamo promjene"
Laporta :"Nosili smo Unicef na dresovima, a ti gospodine Freixa si to promjenio za Qatar"
Font :"Ili cemo biti kreativni i osmisliti plan za voditi klub ili necemo uspjeti. Mi imamo jasan plan, ljude sa mnogo iskustva koji ce nas vratiti na vrh."
Freixa :"Zao mi je sto je gospodin Laporta nervozan o situaciji kluba. Barcelona se moze izvuci iz ove krize kroz administracij fokusiraju na osjecaje navijaca, a ne kroz
business i politiku." (ovaj lik je budala)
Laporta Fontu :"Uvijek pricas o dijagramima, tabelama, prezentacijama. Dok si sve to radio, mi smo osvojili ligu prvaka s Barcom."
Laporta :"Ovo su pokusaji gospodina Freixe da promjeni povjesne cinjenice. Bez obzira koliko puta ponovi svoje lazi, nikad necu prestati biti ponosan sto sam bio clan najuspjesnije Barcelone u povijesti. Toni, ne inati se"
Font :"Iznenadjen sam sto su se drugi kandidati posvetili u svojim kampanjama omalovazavati druge kandidate. Clanovi kluba znaju da smo u losoj situaciji i da mi imamo plan kako to popraviti"
Font Laporti :"Trebamo organiziran projekt, ne trebamo improvizacije ni price o proslosti. Ti nemas nikakav plan, samo improviziras."
Font Laporti :"Moras postovati kandidata koji ima tri puta vise iskustva o biznisu od tebe i koji je radio na projektu koji predstavlja soluciju koja je potrebna klubu. Stara rjesenja ne rade s novim problemima"
Laporta :"Svi ovdje jos uvijek planiraju, a ja radim. Odlucio sam vratiti Unicefov logo na dres kluba. Ti si taj koji je improvizirao gosp.Font. Prvo si rekao da ce Xavi biti trener, pa da ce biti generalni menadzer. Poslije si rekao da Koeman nece biti predsjednik i da osvoji trostruku krunu, a sada se pokusas povuci od svojih rijeci"
Laporta :"Real Madrid nije osvojio ligu prvaka za vrijeme mog mandata. Moramo motivirati Koemana i igrace ove sezone. Zelimo da Messi ostane, napravit cemo ponudu za njega"
Laporta :"Pricam iz iskustva, moramo pronaci stabilnost. Ranije smo to uradili i sve smo osvojili"
Font: "Iskusni i strucni ljudi ce raditi s nama, poput Xavija i Jordi Cruyffa. Uradili smo nasu zadacu, pripremiti cemo upravu za 8.3. Godinama smo odlucivali tko ce donositi odluke"
Laporta: "Bio sam ocaran Samuelom Eto'o-m, odlican igrac. Ali kad su Pep i Twiki (bivsi sportski direktor) rekli da mora napustiti klub, slozio sam se. Bio sam primoran pustiti ga jer sam slusao odluke strucnjaka, ljudi koji potpuno poznaju nogomet. Zato smo bili uspjesni"
Freixa :"Moj sportski direktor, Luis Carreras je ovdje, nije u Kini, osobno je rekao da ce biti dio mog projekta." (bivsi igrac kluba, najveci uspjeh van igracke karijere je treniranje Mallorce i Zaragoze koji su imali povjesno lose rezultate)
Freixa :"Sportski aspekt je najbitniji dio klupskog menadzmenta. Svaki uspjeh ne bi bio znacajan da su rezultati na teren bili losi."
Freixa :"Messi je u nasim planovima za narodnu sezonu. Moramo pronaci konekciju izmedju Messija i Barce. Racunamo na 2 velika pojacanja, stopera i napadaca sa Koemanom kao trenerom. Neki su rekli da Koeman nije dobar, ali mi je drago sto su promjenili misljenje"
Font :"Messi je rekao da je umoran sa improvizacijama i da zeli projekt. Xavijemo prisustvo u nasem projektu je kredibilno, treba projekt, ne rostilj." (Laporta rekao da ce uvjeriti Messija da ostane u klubu na rostilju)
Laporta :"Ako ja pobjedim bit ce lakse uvjeriti Messija da ostane jer sam iskren i on to zna, ali ako netko drugi pobjedi, bit ce teze. Koeman ima validan ugovor, jedan od Barcinih legendi i zasluzuje postovanje. Pricao sam s nekoliko velikih agenata i raduju se saradnji s Barcom da dovedemo najbolje igrace u Barcu"
Font :"Tko ce prije uvjeriti Messija, bivsi predsjednik ili veliki prijatelj (Xavi)
Laporta Fontu :"Covjece ni ne poznajes Messija, a inzistiras na Xaviju" (smije se)
Freixa :"Drago mi je da pricamo o Leu sada, zelio sam da ostane. Ako gosp.Laporta pridonese njegovom ostanku, ja cu biti sretan"
Font :"Clanovi kluba moraju znaci tko ce donositi odluke u tvojoj upravi. Ne znamo apsolutno nista o tvom projektu"
Freixa :"Dok su neki zeljeli da Messi ode besplatno u City, ja sam branio njegov ostanak"
Laporta pita druge kandidate :"Ako izgubite, da li bi bili spremni pomoci pobjedniku?"
Freixa :"Pomogao si Bartomeu-u, ja cu uraditi isto"
Font: "Bez dileme, al posto ja pobjedjujem, oslonit cu se na tvoje iskustvo"
Laporta Fontu :"Prestani mi se zahvaljivati na proslom iskustvu i samo glasaj za mene"
Font Laporti :"Kakvo si iskustvo imao u osvajanju lige prvaka 2003 kad si postao predsjednik?"
Laporta :"Bio sam odlucan kao i sada da cu sa iskustvom i pripremom uspjeti, ali sta nisam radio u 2003 je govorio lazi"
Laporta Fontu :"Barcelona ne treba arogantne predsjednike, pricas o Xaviju i Cruyffu, ne budi uvrijedjen"
Font Freixi :"Kako za sebe govoris da si Cruyffista kao si bio vazan clan uprave direktora koji su ukinuli titulu pocasnog clana Cruyffu?"
Freixa Fontu :"Pitao bi da li bi pomogao novoj administraciji kao sto smo mi ucinili u 2015 kad drugi nisu htjeli, mi cemo pomoci i nadam se da cete i vas dva"
Laporta :"Odlucili smo dati tu cast Johanu Cruyffu jer je bio legendarni Barcin igrac, osvojio je prvenstvo 4 puta i prvi nam je donio ligu prvaka, bio je najveci um u Barcinoj povijesti"
Font :"Nas plan je poceti raditi na novoj sezoni. Na ljeto cemo objaviti puni projekt i onda cemo poceti s radovima na novom Camp Nou sto ce trajati 5 godina."
Freixa :"Igrac koji poznaje klupsku filozofiju je dobar za Barcu. Mingueza i Araujo su to dokazali. Nismo vjerovali u nasu filozofiju prethodnih godina, ali cemo se vratiti I vjerovati talentima koje imamo"
Laporta :"Imamo mnogo informacija u projektu Espai Barca i dobro smo ga proucili, vidjet cemo da li partneri zele nastaviti ili promjeniti ovaj model"
Font :"Imamo solucija koja ce okrenuti stranicu i napraviti pravu promjenu u modelu kluba, osigurat cemo da svi clanovi mogu donositi vazne odluke. U nedjelju moramo biti hrabri i uloziti u promjene. Visca Barca, Visca Catalunya"
Freixa :"6 divnih godina nas ceka u kojima cemo vratiti nasu velicinu. Bit cete ponosni na svog predsjednika koji nista ne krije. Svi volimo Barci i trebali bi joj biti vrijedni. Visca Barca, Visca Catalunya"
Laporta :"Postujem Barcu i zelim vratiti klub nazad na vrh. To je razlog zasto sam u ovim izborima i siguran sam da to mogu napraviti. Ponovno biti predsjednik kluba ce biti izazov mog zivota. Ako vas pitaju zasto glasate za mene recite da to radite jer cijenimo Barcelonu"

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.